FUNDATIA IOAN BARBUS

Îndrăzneşti să rîzi de talibani?!

Recent, Hollywoodul a scos pe piaţă o nouă peliculă în care rolul principal e Corectitudinea Politică. Fiind vorba despre o tragedie petrecută într-un context care cere atenţie la protejarea sensibilităţilor culturale si religioase ale anumitor spectatori – răpirea si decapitarea din 2002 a jurnalistului american Daniel Pearl de către un grup de jihadişti pakistanezi – filmul se prezintă bine sterilizat de impurităţi care ar expune publicul la gînduri sau, Darwin păzeşte!, interpretări lipsite de valenţe educative.

Publicului mai prost (re)educat îi recomand o telenovelă. E vorba tot despre jihadişti si talibani, însă cu accentul pe obiceiurile lor de zi cu zi. Fiind o telenovelă, nu are nici o valoare educativă, e doar o ficţiune de familie cu personaje clişeu si situaţii aberante. Evident, orice asemănare cu realitatea e întîmplătoare şi exagerată. Cine rîde e un ţopîrlan de redneck care nu înţelege nimic din complexitatea lumii în care trăim. Capisci?!

Nisipurile Pasiunii

o telenovelă pentru Internet şi Infideli de Jerry Zucker şi National Banana

Emil Borcean

Emil Borcean

Comentarii

 1. GrădinariuSpune:

  Răspunde
  iunie 25, 2007

  Uite o telenovelă care mi-a plăcut şi mie, şi foarte educativă.

 2. emilSpune:

  Răspunde
  iunie 25, 2007

  Deci inca n-au scos-o de pe site… Pacat ca nimeni nu are curajul sa incerce un lung metraj. Telenovela asta dovedeste ca se poate face comedie buna cu un astfel de subiect „delicat”, pe bani putini si fara vedete de Hollywood.

 3. CostinSpune:

  Răspunde
  iunie 25, 2007

  cred ca incep sa ma uit la telenovele. mai incepuse una van Gogh dar n-a apucat sa o termine deci sper ca asta sa nu fie facut in Europa sa apuc si seria urmatoare ????

 4. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  iunie 25, 2007

  Ma bucur ca ai tinut cont de sugestia mea, Costin. Willkommen pe Patrupedbun! Cu ocazia asta m-am uitat si eu la seria asta facuta de NationalBanana. A meritat efortul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian