FUNDATIA IOAN BARBUS

Îndrăzneşti să rîzi de talibani?!

Recent, Hollywoodul a scos pe piaţă o nouă peliculă în care rolul principal e Corectitudinea Politică. Fiind vorba despre o tragedie petrecută într-un context care cere atenţie la protejarea sensibilităţilor culturale si religioase ale anumitor spectatori – răpirea si decapitarea din 2002 a jurnalistului american Daniel Pearl de către un grup de jihadişti pakistanezi – filmul se prezintă bine sterilizat de impurităţi care ar expune publicul la gînduri sau, Darwin păzeşte!, interpretări lipsite de valenţe educative.

Publicului mai prost (re)educat îi recomand o telenovelă. E vorba tot despre jihadişti si talibani, însă cu accentul pe obiceiurile lor de zi cu zi. Fiind o telenovelă, nu are nici o valoare educativă, e doar o ficţiune de familie cu personaje clişeu si situaţii aberante. Evident, orice asemănare cu realitatea e întîmplătoare şi exagerată. Cine rîde e un ţopîrlan de redneck care nu înţelege nimic din complexitatea lumii în care trăim. Capisci?!

Nisipurile Pasiunii

o telenovelă pentru Internet şi Infideli de Jerry Zucker şi National Banana

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

4 comentarii

 1. Grădinariu
  25 iunie 2007

  Uite o telenovelă care mi-a plăcut şi mie, şi foarte educativă.

 2. emil
  25 iunie 2007

  Deci inca n-au scos-o de pe site… Pacat ca nimeni nu are curajul sa incerce un lung metraj. Telenovela asta dovedeste ca se poate face comedie buna cu un astfel de subiect „delicat”, pe bani putini si fara vedete de Hollywood.

 3. Costin
  25 iunie 2007

  cred ca incep sa ma uit la telenovele. mai incepuse una van Gogh dar n-a apucat sa o termine deci sper ca asta sa nu fie facut in Europa sa apuc si seria urmatoare ????

 4. Imperialistu'
  25 iunie 2007

  Ma bucur ca ai tinut cont de sugestia mea, Costin. Willkommen pe Patrupedbun! Cu ocazia asta m-am uitat si eu la seria asta facuta de NationalBanana. A meritat efortul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian