FUNDATIA IOAN BARBUS

„Inelul păcii” din Oslo: Media inventează musulmani care apără evrei

Un ascultător: Stimată redacție, este adevărat că tovarășului Ivan i s-a dat o mașină?

Radio Ereven: Da, este adevărat, dar nu este de vorba tovarășul Ivan, ci de tovarășa Ludmila, nu este mașină, ci este bicicletă, și nu i s-a dat, ci i s-a confiscat.

Una dintre cele mai interesante știri publicate în ultimele zile a avut în centru ei pe musulmanii din Oslo. Mai multe agenții internaționale (AFP, Reuters, Associated Press) au scris despre cei „1300 de musulmani” care sâmbătă ar fi format un „inel al păcii” în jurul unei sinagogi din capitala Norvegiei. În România, informația a fost preluată de site-uri precum Adevărul sau HotNews. Manifestația ar fi fost organizată ca replică islamică la atacului terorist de la Marea Sinagogă din Copehanga, soldat cu moartea unui gardian evreu, ucis de un antisemit apropiat de organizația teroristă Statul Islamic.

În realitate, doar câteva zeci de musulmani au răspuns apelului de a forma un „inel al păcii” în jurul sinagogii din Oslo. Islamiștii au fost atât de puțini, încât organizatorii s-au mulțumit să formeze în fața sinagogii un lanț uman de câteva zeci de persoane, nu toate de religie islamică.

Faimosul „inel al păcii” - un lanț uman de câteva zeci de persoane. În spate pot fi văzuți câțiva dintre evreii care frecventează sinagoga din Oslo.

Faimosul „inel al păcii” – un lanț uman de câteva zeci de persoane. În spate pot fi văzuți câțiva dintre evreii care frecventează sinagoga din Oslo.

Mai interesant este că măcar unul dintre cei opt organizatori ai evenimentului, Ali Chishti, se face vinovat de comentarii antisemite. În 2008, acesta a fost invitat la Casa de Literatură din Oslo pentru a participa la un colocviu cu invitați creștini, evrei și musulmani. Prelegerea sa a fost intitulată „De aceea îi urăsc pe evrei și pe homosexuali” și a inclus teorii din rândul conspiraționismului de rit antisemit.

Îi urăsc pe evrei, urăsc modul în care acționează și voi explica de ce am aceste opinii. Fără îndoială, evreii sunt o minoritate în lume. O minoritate puțin numeroasă, dar nu se poate ascunde că este una dintre cele mai puternice. Nu este greșit să fii puternic, dar a abuza de puterea ta, a folosi mijloace ilegale, a recurge la putere militară împotriva civililor și a te comporta într-un mod arogant și barbat constituie o încălcare a legii internaționale și a drepturilor omului. Este un fapt că în timpul atacurilor de la Turnurile Gemene 1.600 de evrei au lipsit de la muncă. Ok, ok, ce este încă și mai dubios este numărul neobișnuit de mare de evrei care se aflau în Mumbai în ziua în care au atacat teroriștii pakistanezi. Cum așa?

Potrivit lui Chisti, nici un evreu nu a murit în timpul atacurilor de pe 11 septembrie 2001 pentru că toți angajații evrei care lucrau în Turnurile Gemene au fost preveniți să nu se prezinte la serviciu. Teoria a apărut prima dată pe Al-Manar TV, canalul de televiziune al organizației teroriste Hezbollah, și presupunea implicarea serviciului secret izraelian, Mossad. Ali Chisti a denigrat totodată Israelul ca entitate teroristă ce se dedă la atrocități asupra civilor și a pus pe seama evreilor până și atacurile teroriste care au avut loc în Mumbai, India, în noiembrie 2008.

Ali Chishti, un antisemit care pretinde că s-a vindecat de antisemitism.

Ali Chishti, un antisemit care pretinde că s-a vindecat de antisemitism.

Într-un interviu pe care l-a acordat recent cotidianului norvegian Dagbladet, Ali Chishti a recunoscut că afirmațiile sale din 2008 au fost „antisemite” și „inacceptabile”, dar a explicat că era „mânios”. Deși pretinde că între timp și-a schimbat opiniile politice, Ali Chishti a adăugat că îi „displac” oamenii care susțin „o forță de ocupație care a fost condamnată de câteva rezoluții ale Națiunilor Unite” (Israelul). Asemenea tuturor antisemiților de carieră, bărbatul a subliniat importanța diferențierii „între criticarea Israelului și antisemitism”.

Recapitulare
Oricât ar încerca presa și agențiile de știri să demonstreze contrariul, musulmanii sunt probabil cel mai antisemit grup religios de pe planetă. Cei 1300 de mahomedani care au făcut un „inel al păcii” în jurul unei centru religios iudaic sunt o invenție de presă; doar câteva zeci din cei aproape 50.000 de musulmani care trăiesc în Oslo au dorit să vină la eveniment; dintre aceștia, măcar unul este un antisemit dovedit; restul până la 1.300 erau băștinași norvegieni veniți pesemne să vadă o minune a zilelor noastre: musulmani care îi apără pe evrei.

Comparați această realitate cu cele ce au putut fi văzute în Danemarca la înmormântarea ucigașului din Copehaga, Omar Abdel Hamid El-Hussein. Tânărul de 22 de ani a fost eliminat de forțele antitero din Danemarca după ce a împușcat mortal un danez și un evreu. Cu toate acestea, la înmormântarea sa au participat între 400 și 500 de musulmani. Pentru ei, el-Hussein este un erou care a murit luptând cu dușmanii islamului.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

9 Comments

 1. pista laszlo
  23 February 2015

  Ce vrăjeală…

  Tinerii socialiştii norvegieni adunaţi pe insula Uttoya şi omorâţi de Breivik erau în parte arabi, se vedea după numele victimelor şi imaginile cu răniţii la spital.

  Unul dintre obiectele de activitate ale taberei (în afară de sex) era simularea, antrenamentul pentru o viitoare debarcare în Gaza pentru a sparge „blocada” israeliană.

  Aşa că, având în vedere atmosfera nu prea cred că moare nimeni de dragul evreilor în Norvegia. Aceasta cu toate că antisemitismul era un fenomen necunoscut. Dar numai pînă în momentul în care presa socialistă şi guvernul s-au întors împotriva evreilor, zugrăvind palestinienii ca pe nişte băştinaşi oprimaţi de colonialişti. Apoi au colonizat în masă musulmani în Norvegia şi rezultatul se vede.

 2. Emil Borcean
  23 February 2015

  La scurt timp dupa atentatul terorist din Copenhaga diversi admiratori ai islamistului Omar (autorul atentatului, impuscat de politie la o gura de metrou) au inceput sa depuna flori la locul de deces al acestuia. Apoi au aparut jihadistii danezi, care au indepartat florile, pe motiv de „obicei neislamic”.

  Denmark: Muslims celebrate Omar the dead terrorist “This is Islamic law … this man, as a Muslim, we support”

 3. Costin Andrieş
  23 February 2015

  Presarii, cei care stiu despre ce vb, isi inchipuie ca pot sa creeze un trend care sa fie copiat de musulmanii din Europa, doar ca ei nu prea se lasa usor incantati de modele din Europa.

  aici e in primul rand vorba de frica. E si inconstienta, dar e in primul rand frica.

 4. Cristian Leonard
  23 February 2015

  Propaganda din care mass-media europeana inghite fara sa mestece: „uite inca o dovada ca islamul este religia iubirii si tolerantei”. Nu stiu de ce, dar astia imi par veniti la eveniment printr-un casting, de pe la vreo agentie de P.R.

  Ieri am aflat raspunsul la intrebarea „de ce primeste Europa milioane de arabeti veniti cu barca peste Mediterana”. Poate ca voi il stiati, dar eu nu.

  Am vazut saptamana trecuta o stire (inca una) cu arabi sau africani salvati de marina italiana, suiti in autobuz si dusi nu-stiu-unde. Autobuzul era plin de oameni cu turbane albe, oameni care nu vor deveni niciodata europeni.

  Ieri, am intalnit un om care lucrase in Italia, in Catania. Si din vorba in vorba, alea-alea, am aflat ca fusese multumit de jobul avut in Catania, unde castiga 25 de euro pe zi, pentru 10 ore de munca, dar dupa un an a ramas fara loc de munca si a plecat in Spania.

  Si il intreb „sunt multi arabi pe acolo?” Si imi spune „Oooooo, astia ne omoara si ne dau afara din serviciu. Din cauza lor am plecat. Sicilia e plina de marocani care lucreaza pe 10 euro pe zi si din cauza lor nu mai gasim de munca. Sunt cu sutele la ferme si depozite, paziti cu kalasnikovul”.

 5. Silvapro
  23 February 2015

  Articole si imagini cu „Inelul Pacii” au aparut si de 2-3 ori in toate grupele pe care le frecventez. Lumea peste tot entuziasmata, gituita de emotie, unii chiar spuneau ca au lacrimat etc. Pentru ca lumea este insetata sa vada niste gesturi umane din parte musulmanilor. Dar uite ca din acestia f. putini se indupleca…

 6. iulian ene
  23 February 2015

  Daca as fi fost jihaddist m-as fi dus si eu la operatiunea „praf in ochi” sa ma dau umanist si sa slabesc vigilenta fraierilor. Cred ca au o derogare, takkia parca, de mi-ar fi dat voie sa pozez in aparator al libertatilor, vietii si alte spanacuri. Mascarade de genul asta nu servesc evreilor europeni, ba din contra. E doar o actiune de spalare a imagii musulmanilor. Pare rau, evreii europeni nu se pot baza decat pe institutiile de forta din statele in care traiesc. In rest avem stangistii ipocriti (foarte popularul intre ei anti-zionism este practic o forma de anti-evreism), neo-fascistii antisemiti si democratii apatici .

  Off-topic., desi cred ca redactia e in tema
  http://www.hotnews.ro/stiri-es…..atoday.htm

 7. ela B
  23 February 2015

  Ii numeri pe degete cati sunt sinceri. Lepadarea de Coran se plateste cu moartea, de asta frica este mare si putini se afiseaza. Sa speram ca harul lui Isus va atinge mai multi ca cei de aici….

  http://reinformation.tv/convertis-de-l-islam/

  http://www.cope.es/player/id=2…..;activo=10

  PS. Frumoasa noua haina a ILD. Felicitari!

 8. pista laszlo
  23 February 2015

  He, He, au fost fraieri care au pus botul, şi încă unii care s-au ocupat până mai deunăzi cu „strategiile” României. Bine că nu ne-a atacat nimeni în mandatul lui:)

  http://www.evz.ro/pulsul-plane…..agoga.html

 9. Vlad M.
  23 February 2015

  pista laszlo> Ai dreptate, e o vrajeala ???? , dar o vrajeala numai buna de raspandit printre necredinciosi. Uite-l pe nea Iulian Chifu, fost consilier prezidential, vorbind de bine aceasta vicleana manevra de PR. Nu stiu daca l-ai vazut vorbind cu ocazia atacurilor teroriste din Paris, dar nici atunci nu a fost in regula interventia sa. De exemplu, a pus atacurile asupra consulatului american din Benghazi pe seama unui filmulet facut de niste crestini egipteni. Jenant si mincinos, nu de aceea a fost atacat.

  Emil Borcean> Incidentul spune multe. Pe de o parte ai radicali musulmani care vin sa depuna flori pentru un ucigas islamist, iar pe de alta parte ai radicali musulmani care se opun depunerii de flori pentru ca este un obicei ne-islamic. Acesti fanatici traiesc printre noi.

  Cristian Leonard> Nu ma mira. Italia primeste tot mai multi africani, iar acestia vin cu miile. De cand a cazut Gaddafi, vin in masa – si sunt primiti in numele omeniei. Nici nu-i de mirare ca statul Islamic a si amenintat ca se va folosi de aceasi imigranti pentru a trimite in Europa echipe de jihadisti care sa actioneze impotriva crestinilor.

  Iulian Ene

  Daca as fi fost jihaddist m-as fi dus si eu la operatiunea „praf in ochi” sa ma dau umanist si sa slabesc vigilenta fraierilor. Cred ca au o derogare, takkia parca, de mi-ar fi dat voie sa pozez in aparator al libertatilor, vietii si alte spanacuri. Mascarade de genul asta nu servesc evreilor europeni, ba din contra. E doar o actiune de spalare a imagii musulmanilor.

  Exact. Si eu m-as fi dus, daca era un fanatic musulman. Taqyyia permite unui dreptcredincios sa se prefaca atunci cand se afla in teritoriu ostil, printre dusmanii credintei islamice. Trebuie sa recunoastem ca functioneaza. Cine poate estima cate milioane de oameni au auzit despre musulmanii norvegieni care apara evrei? Greu de spus. E sigur insa ca foarte putini au aflat ca a fost o manevra de PR si atat.

  ela b> Pentru jihadisti nu este o mare problema. Convertitii pot fi vanati, asemenea unor animale, iar marile grupuri de necredinciosi pot fi trecuta la islam sub amenintarea sabiei. Asa a ajuns Africa de Nord islamica, asa a ajuns Orientul Mijlociu islamic si asta se pregateste pentru Europa: o sabie islamica taind capete pentru a-i aduce pe toti sub Allah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi