FUNDATIA IOAN BARBUS

Cauza palestiniană: Antisemitism pur și dur

Susținătorii cauzei palestiniene nu contenesc să își prezinte antisemitismul ca umanitarism, grijă față de soarta arabilor ce trăiesc în statul Israel. În realitate, ei sunt gata să săvârșească orice ticăloșie numai pentru a-i denigra pe evrei, adevăratul lor inamic.

Pe 22 ianuarie, o ședință a Consiliului din New York City în care era supusă votului o rezoluție de comemorare a 70 de ani de la eliberarea evreilor din lagărul de exterminare Auschwitz a fost întreruptă de mai mulți apărători ai cauzei „palestinienilor”. Dezvelind mai multe steaguri „palestiniene”, aceștia i-au insultat pe membrii Consiliului și le-au cerut socoteală pentru sprijinul față de Israel și intenția de a trimite o delegație în statul evreu. Protestatarii au strigat lozinci precum „Nici un sprijin pentru crimele Israelului!” („No support for Israel’s war crimes!”) și „Viețile palestinienilor contează!” („Palestinian lives matter”). Mai important, pro-„palestinienii” nu s-au temut să amenințe cu continuarea atacurilor teroriste asupra israelienilor câtă vreme nu li se face „dreptate” palestinienilor: „Fără dreptate, fără pace!” („No justice, no peace!”).

Incidentul l-a revoltat pe David Greenfield, un consilier democrat și un nepot al unor supraviețuitori din lagărele naziste. Dezgustat, el a condamnat nerușinarea protestatarilor de a-i calomnia pe evrei într-o zi în care se discuta o rezoluție despre Holocaust. Răspunsul său despre antisemitism merită atenția noastră.

Vă mulțumesc, doamnă Avocat al Poporului.

Să știți că mi-am așteptat rândul, am urmat protocolul din Consiliul New York City și nu m-am exprimat pentru că respect această Cameră. Trebuie să mărturisesc, sunt zdruncinat până în adâncul meu. Sunt supărat, sunt furios, dar ca sa fiu sincer, sunt cumva mulțumit de ceea ce am văzut astăzi aici. Dacă vă întrebați de ce spun asta, este pentru că în ultimele săptămâni am tot auzit oameni care spuneau „O, nu ne displac evreii, doar ne displace statul Israel. Nu avem nici o problemă cu voi, doar nu dorim să mergeți în Israel.”

Noi știm prea bine că nu acesta este crezul lor și astăzi au dovedit-o. În vreme ce noi dezbăteam o rezoluție despre uciderea a 1 milion o sută de mii de ființe umane – vreau să subliniez că 90% dintre aceștia erau evrei, dar restul de 10% erau disidenți politici… Acești oameni au fost uciși împreună la Auschwitz-Birkenau. În vreme ce discutam acest chestiune, ei au avut tupeul, chutzpah, îndrăzneala să desfacă un steag palestinian și să urle la noi.

Sunt mulțumit că în sfârșit putem să nu mai prefacem că această atitudine are legătură cu Israel. În realitate, țările din Orientul Mijlociu de astăzi nu sunt democratice, persecută oamenii de altă religie, persecută homosexualii, persecută oamenii cu opinii diferite, persecută oamenii care scriu pe rețele sociale precum Twitter, persecută femeile care vor să conducă o mașină – toate țările cu o singură excepție, Israelul.

Ceea ce am văzut astăzi aici este antisemitism pur și dur. Asta ați văzut, asta ați privit, la asta ați fost martori. Acești oameni sunt supărați dintr-un singur motiv. Vrei să știți de ce sunt mânioși? Vreți să înțelegeți de ce au desfăcut acel steag astăzi? Pentru că Hitler nu și-a dus la bun sfârșit planul. A exterminat doar jumătate din familia mea. Prin grația lui Dumnezeu, un strănepot, eu, mai este astăzi în viață. De aceea sunt supărați acești oameni. Să le fie rușine! Să le fie rușine că îi urăsc pe evrei, să le fie rușine că urăsc oameni! Să le fie rușine că nu respectă cel mai divers și democratic ales for din Statele Unite ale Americii!

De aceea ne ducem în Israel. Ne ducem în Israel pentru a da un mesaj clar: nu ne vom lăsa intimidați de frica și ura acestor oameni care mai degrabă ar sărbători moartea evreilor decât să deplângă pieirea unor ființe nevinovate. Îmi este rușine de cele întâmplate astăzi aici, dar sunt mulțumit că am putut vedea în sfârșit la ce se reduce totul: binecunoscutul antisemitism de modă veche.

Vă mulțumesc!

Este greu de înțeles de ce oameni precum Greenfield rămân alături de Partidul Democrat și de președintele Obama, un politician a cărui ostilitate față de Israel este cunoscută. După cum scrie Lauri B. Regan în American Thinker, deși Israelul este cel mai serios și puternic aliat al Statelor Unite ale Americii în Orientul Mijlociu, administrația Obama ia decizii care îi pun în pericol viitorul.

Negocierile directe ale lui Obama cu Iranul ar putea oferi regimului teocratic de la Teheran șansa de a dezvolta un program nuclear care va duce, în scurtă vreme, la înzestrarea armatei iraniene cu arsenal nuclear. În condițiile în care autoritățile de la Teheran consideră Israelul un dușman de moarte și au amenințat statul evreu de numeroase ori cu anihilarea, înarmarea nucleară a țării ar putea fi sinonimă cu condamnarea la moarte a tuturor evreilor din Israel.

Cu toate acestea, președintele Obama este nemulțumit de refuzul premierului israelian, Benjamin Netanyahu, de a accepta punctele sale de vedere în problema palestiniană și iraniană și a tolera simpatia pe care o acordă mișcărilor islamiste. Liderul progresist este dezgustat totodată de apelurile repetate ale premierului izraelian pentru o implicare fermă a Occidentului contra terorismului islamic care face ravagii în Orientul Mijlociu. De aceea și încearcă să îl împiedice pe Netanyahu să vină în Statele Unite, la invitația conducerii Partidului Republican, pentru a se adresa Congresului și poporului american.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

7 Comments

 1. Transsylvania Phoenix
  24 February 2015

  Este greu de înțeles de ce oameni precum Greenfield rămân alături de Partidul Democrat și de președintele Obama, un politician a cărui ostilitate față de Israel este cunoscută.

  Raspunsul este foarte simplu: majoritatea covarsitoare a evreilor care traiesc in America nu au nici un fel de legaturi cu Israelul si nu se identifica cu istoria si cauza poporului Evreu. Bunicii lor nu au emigrat in America din Israel ci din Rusia, Polonia, Germania, Romania, Ungaria sau Anglia. Sunt nascuti si crescuti aici iar dragostea lor pentru cauza progresista si obedienta fata de partidul Democrat le-a fost transmisa in familie din generatie in generatie. Ca sa nu mai mentionez faptul ca majoritatea lor a abandonat religia mozaicasi se declara ateisti.

 2. silvapro
  24 February 2015

  Nu vi se pare ciudat „Fără dreptate, fără pace!” („No justice, no peace!”)? Din acest simplu slogan, se poate intelege ca pacea nici nu-i intereseaza pe palestinieni, e ca si un lux de care se pot bucura numai evreii israelini.
  Nu stiu de ce imi vine in cap bancul ala:
  Mazohistul – Da-mi o palma!
  Sdistul – Nu-ti dau.

 3. TranssylvaniaPhoenix
  24 February 2015

  #2 Emil,

  Pot sa confirm ce spune Ben Shapiro in video ca fiind adevarat. Aproape toti evreii pe care i-am cunoscut in West Los Angeles si in Culver City unde am locuit sunt ateisti si liberali care il adora pe Obama. Singurele exceptii au fost cinci Evrei ortodocsi, doi dintre ei mi-au fost sefi pentru scurt timp, unul altul a fost dentist si prieten de familie, unul este un Rabbi la o sinagoga in San Fernando Valley si cel din urma a fost avocatul meu de imigratie. Toti patru au fost conservatori si membri GOP.

 4. Cristian Leonard
  24 February 2015

  Obama, liderul progresist ? Am ajuns sa-l regret pe Bush…

 5. Vlad M.
  24 February 2015

  Transsylvania Phoenix

  Raspunsul este foarte simplu: majoritatea covarsitoare a evreilor care traiesc in America nu au nici un fel de legaturi cu Israelul si nu se identifica cu istoria si cauza poporului Evreu. Bunicii lor nu au emigrat in America din Israel ci din Rusia, Polonia, Germania, Romania, Ungaria sau Anglia. Sunt nascuti si crescuti aici iar dragostea lor pentru cauza progresista si obedienta fata de partidul Democrat le-a fost transmisa in familie din generatie in generatie. Ca sa nu mai mentionez faptul ca majoritatea lor a abandonat religia mozaicasi se declara ateisti.

  De acord, TP, dar m-as fi asteptat ca unul precum Greenfield, care se identifica ca evreu (si etnic, si religios) sa dea dovada de mai multa luciditate. In schimb, se pare ca nu are nici o problema in a vota stangist chiar si in conditiile in care partidul pe care il reprezinta are o atitudine atat de ostila fata de evreime si evreitate. Inteleg prea bine de ce majoritatea evreilor americani voteaza cu Partidul Democrat, dar nu pricep nici sa ma tai de ce un evreu ortodox ar vota cu Partidul Democrat. Cunosc si interventia lui Ben Shapiro (multumesc, Emil, dar o vazusem de acum a aparut ???? ) si nu pot intelege cum de un evreu ortodox din trei inca mai voteaza cu democratii. Este irational.

  Revenind la Greenfield, uite peste ce am dat:

  Earlier this week, the Rabbinical Alliance of America expressed their outrage at Councilman David Greenfield of Boro Park, for joining with ultra-Liberals to pass measure 371 which will in effect increase abortions in the city by “handcuffing” pro-life crisis pregnancy centers.

  The Alliance is a 70 year old national Rabbinic organization (Igud Harabonim) consisting of over 850 Rabbis scores of whom reside in New York & Brooklyn.

  Rabbi Yehuda Levin, Rabbinical Alliance Spokesman stated: “Every Orthodox Jew knows that abortion on demand with the rarest of exceptions (such as life of the mother) is prohibited in the strongest terms. Thus, for Greenfield to represent one of the largest Orthodox constituencies outside of Israel, and reject his own Orthodox upbringing and the will of his Torah adhering constituents is a mega scandal. Which Rabbi permitted him to vote for something that the Talmud and Maimonides rule may be the equivalent of murder? Is Greenfield representing Greenwich Village or Boro Park?

  When Mr. Greenfield did not actively support a tax abatement for Moisha’s Supermarket, we were quiet. When Mr. Greenfield did not support funding various organizations in Boro Park, we were silent. We are a Rabbinic organization and try to stay out of local politics. But when David Greenfield, a newcomer office holder, has the “chutzpah” to do what no local Orthodox office holder would do, stand our Torah Right to Life mandate on its head, we dare not countenance his desecration of our G-d’s values. It’s bad enough we suffer the pain of having irreligious Jews like Councilman Lander or Israel vote for more abortion/pre born baby killing, should we allow Greenfield to burnish his Liberal credentials, or curry favor with the radical city Council leadership at the expense of our most basic moral values? We say absolutely not!

  Should Greenfield try to rationalize that he voted as a quid pro-quo to obtain support for other community needs, we declare: Don’t support our community, through the blood of innocent babies. That’s blood money.

  If Councilman Greenfield does not publicly retract and denounce his own vote and publicly pledge to consult and abide by the advice of a prominent coalition of communal Rabbis, with regard to any legislation which touches upon morality, many constituents will begin now to look for an alternative City Councilman.

  Mr. Greenfield, you have shamed our G-d, our community and revealed yourself to be a dangerous person. We demand you make amends now!”

 6. Vlad M.
  24 February 2015

  Cristian Leonard

  Obama, liderul progresist ? Am ajuns sa-l regret pe Bush…

  Da, Cristian, lider progresist. Progresismul, ca miscare politica, este o alianta de grupuri de stanga hotarate sa refaca societatea dupa sabloanele ideologiei pe care o urmeaza. Asta este progresismul – ei insisi s-au numit progresisti si se identifica drept progresisti.

  In rest, este perfect normal sa il regreti pe George W. Bush. Cu toate imperfectiunile sale, a fost cu mult peste Barack Hussein Obama. Este un om de caracter, care isi iubeste tara si nu isi dispretuieste compatriotii, ceea ce nu se poate spune despre actualul presedinte american. Obama vrea sa schimbe America, Obama nu crede in America, Obama nu e multumit de americani. Din toate punctele de vedere, liderul progresist de la Casa Alba este opusul lui George W. Bush.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi