FUNDATIA IOAN BARBUS

Investigație Channel 4 – Femeile britanice care recrutează pentru ISIS

Channel 4 a investigat timp de un an, sub acoperire, fenomenul recrutării femeilor britanice de religie islamică pentru cauza ISIS. Channel 4 este un post tv britanic. Cele două femei care au efectuat această investigație sunt ele însele musulmane, dar nu simpatizează cu ISIS. Ele și-au asumat riscuri considerabile.

Acest program tv a fost difuzat după carnagiul recent din Paris, cînd un grup de asasini musulmani europeni a ucis în mod premeditat peste o sută de oameni nevinovați într-un act sfidător de barbarie și teroare, conform unui plan pus la punct și revendicat de ISIS.

Acest program tv prezintă felul în care o minoritate infimă a islamului de generația a treia din Europa face prozelitism pentru o altă minoritate infimă a islamului din lume… care totuși controlează în prezent, în Siria si Irak, un teritoriu mai mare decît Marea Britanie.

Dar acesta nu e un motiv de îngrijorare. Cel mult 1% dintre musulmanii europeni au astfel de simpatii și cel mult 1% dintre musulmanii de pe glob gîndesc pozitiv despre califatul nou înființat. Încălzirea globala este un factor mult mai perturbant, cu o pondere de cel puțin 30% în geneza harababurii și confuziilor din prezent. Acest factor va fi fără îndoială rezolvat, o dată pentru totdeauna, cu ocazia întrunirii la nivel inalt a șefilor de state de la sfîrșitul acestei luni, la Paris… cînd se vor lua măsuri și se va aproba un plan multilateral de oprire a secetelor din Siria, care au produs în ultimii ani condiții climatic-comportamentale grave, datorită emanațiilor de CO2 din emisfera occidentală.

Și totuși… cînd se vor învrednici multiculturalii si toleranții, majoritari și călăuzitori în schema europeană, să protesteze împotriva acestui infim 1%? Pe cînd un occupy the 1% of those who pervert the real Islam”? Unde sînt corturile de militanți pentru pace și drepturile omului, care să conteste zile și săptămîni în șir 1% de moschei extremiste? Unde este refuzul principial de a mai permite ca taxele și impozitele percepute de guvernele voastre să mai finanțeze măcar 1% din „centrele comunitare” de îndoctrinare islamistă? Bun, să zicem că de aceea li se zice „no-go zones” și din acest motiv ar fi greu de ridicat o tabără de protest… dar unde sunt hashtagurile? Nici măcar atît, o rezistență dîrză pe Twitter sau Facebook?

E prea riscant. Mai bine să ne uităm la tv. Două femei admirabile au făcut o treabă bună, iar dacă li se va întîmpla ceva vom aprinde lumînări de solidaritate și vom cînta Imagine, la un pian de reculegere solemnă.

We’ve won the trust of an inner circle of British female ISIS supporters. My friend Aisha has been asked to a secret study group at a community center in North London. The center has received thousands of pounds in local government funding. They have no idea what’s going on inside. These meetings are strictly by invitation only.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

3 comentarii

 1. Vlad M.
  26 noiembrie 2015

  Ironie e prea fina, Emil. Risti sa te creada lumea ca doar 1% dintre musulmani sustin Califatul. :mrgreen:

 2. Florin Economistul
  26 noiembrie 2015

  ISIL exista pentru ca asa vor unii sarlatani wahabisti, mingea este in curtea arabilor! Liga araba trebuie sa recruteze rapid 500.000 de soldati (sau un 1 milion daca este nevoie) si sa distruga armata sarlatanilor ISIS in doi timpi si trei miscari. In plus, practicarea salafismului trebuie imediat interzisa, incepind cu lumea araba… si trebuie rapid publicate listele alea negre cu teroristi si cu imami care indeamna tineretul sa comita crime, violuri, atrocitati, etc in numele lui Dumnezeu (blasfemie).

  http://revistablogurilor.ro/ex…..de-vineri/

 3. Lili
  26 noiembrie 2015

  Alte tampite teribiliste?:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian