FUNDATIA IOAN BARBUS

Investigație Channel 4 – Femeile britanice care recrutează pentru ISIS

Channel 4 a investigat timp de un an, sub acoperire, fenomenul recrutării femeilor britanice de religie islamică pentru cauza ISIS. Channel 4 este un post tv britanic. Cele două femei care au efectuat această investigație sunt ele însele musulmane, dar nu simpatizează cu ISIS. Ele și-au asumat riscuri considerabile.

Acest program tv a fost difuzat după carnagiul recent din Paris, cînd un grup de asasini musulmani europeni a ucis în mod premeditat peste o sută de oameni nevinovați într-un act sfidător de barbarie și teroare, conform unui plan pus la punct și revendicat de ISIS.

Acest program tv prezintă felul în care o minoritate infimă a islamului de generația a treia din Europa face prozelitism pentru o altă minoritate infimă a islamului din lume… care totuși controlează în prezent, în Siria si Irak, un teritoriu mai mare decît Marea Britanie.

Dar acesta nu e un motiv de îngrijorare. Cel mult 1% dintre musulmanii europeni au astfel de simpatii și cel mult 1% dintre musulmanii de pe glob gîndesc pozitiv despre califatul nou înființat. Încălzirea globala este un factor mult mai perturbant, cu o pondere de cel puțin 30% în geneza harababurii și confuziilor din prezent. Acest factor va fi fără îndoială rezolvat, o dată pentru totdeauna, cu ocazia întrunirii la nivel inalt a șefilor de state de la sfîrșitul acestei luni, la Paris… cînd se vor lua măsuri și se va aproba un plan multilateral de oprire a secetelor din Siria, care au produs în ultimii ani condiții climatic-comportamentale grave, datorită emanațiilor de CO2 din emisfera occidentală.

Și totuși… cînd se vor învrednici multiculturalii si toleranții, majoritari și călăuzitori în schema europeană, să protesteze împotriva acestui infim 1%? Pe cînd un occupy the 1% of those who pervert the real Islam”? Unde sînt corturile de militanți pentru pace și drepturile omului, care să conteste zile și săptămîni în șir 1% de moschei extremiste? Unde este refuzul principial de a mai permite ca taxele și impozitele percepute de guvernele voastre să mai finanțeze măcar 1% din „centrele comunitare” de îndoctrinare islamistă? Bun, să zicem că de aceea li se zice „no-go zones” și din acest motiv ar fi greu de ridicat o tabără de protest… dar unde sunt hashtagurile? Nici măcar atît, o rezistență dîrză pe Twitter sau Facebook?

E prea riscant. Mai bine să ne uităm la tv. Două femei admirabile au făcut o treabă bună, iar dacă li se va întîmpla ceva vom aprinde lumînări de solidaritate și vom cînta Imagine, la un pian de reculegere solemnă.

We’ve won the trust of an inner circle of British female ISIS supporters. My friend Aisha has been asked to a secret study group at a community center in North London. The center has received thousands of pounds in local government funding. They have no idea what’s going on inside. These meetings are strictly by invitation only.

Emil Borcean

Emil Borcean

Comentarii

 1. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  noiembrie 26, 2015

  Ironie e prea fina, Emil. Risti sa te creada lumea ca doar 1% dintre musulmani sustin Califatul. :mrgreen:

 2. Florin EconomistulSpune:

  Răspunde
  noiembrie 26, 2015

  ISIL exista pentru ca asa vor unii sarlatani wahabisti, mingea este in curtea arabilor! Liga araba trebuie sa recruteze rapid 500.000 de soldati (sau un 1 milion daca este nevoie) si sa distruga armata sarlatanilor ISIS in doi timpi si trei miscari. In plus, practicarea salafismului trebuie imediat interzisa, incepind cu lumea araba… si trebuie rapid publicate listele alea negre cu teroristi si cu imami care indeamna tineretul sa comita crime, violuri, atrocitati, etc in numele lui Dumnezeu (blasfemie).

  http://revistablogurilor.ro/ex…..de-vineri/

 3. LiliSpune:

  Răspunde
  noiembrie 26, 2015

  Alte tampite teribiliste?:))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian