FUNDATIA IOAN BARBUS

Benjamin Netanyahu: Israelienii care se înrolează în Statul Islamic își vor pierde cetățenia

Orice israelian care se va alătura grupării teroriste Statul Islamic va rămâne fără cetățenie, a anunțat duminică Primul Ministr Israelului, Benjamin Netanyahu, scrie The Jerusalem Post.

Netanyahu, care a spus miniștrilor că au fost puși sub acuzare săptămâna trecută cetățeni israelieni care plănuiau să se alăture grupării teroriste, a adăugat că a cerut Procurorului general Yehuda Weinstein al Israelului să ia măsuri și pentru revocarea cetățeniei lor.

„Oricine se înrolează în ISIS nu va mai fi cetățean israelian. Iar dacă va părăsi granițele statului, nu se va mai întoarce. Cred că devine tot mai clar că această lecție este învățată la nivel internațional și este potrivit, de asemenea, să fim primii în acest efort”, a spus Netahyahu.

Discuțiile despre revocarea cetățeniei celor care se alătura Statului Islamic se poartă deja de câteva luni în toată lumea, din Australia, până în Norvegia, Marea Brianie și SUA.

O oficialitate a guvernului a declarat că cererea pentru Weinstein a lui Netanyahu este începutul unui proces de durată.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi