FUNDATIA IOAN BARBUS

Islam în Marea Britanie – secvenţe din ultimele săptămîni

Viitorul Marii Britanii, în imagini:

via Lionheart, despre care am vorbit şi aici .

Winston Churchill:

Cît de teribile sînt blestemele cu care mohamedismul îşi împovărează adepţii! Pe lîngă fanatismul nebun, care este tot atît de periculos la om ca turbarea la cîine, mai este şi această temătoare apatie fatalistă. Efectele sînt vizibile în multe ţări. Obiceiuri degradante, agricultura neglijentă, comerţul trîndav şi nesiguranţa proprietăţii private există peste tot unde adepţii Profetului conduc sau îşi duc viaţa. Un senzualism degradat privează această viaţă de de graţie şi rafinament; de demnitate şi sanctitate. În legea mohamedană fiecare femeie trebuie să se fie proprietatea unui bărbat, indiferent că aceasta este fiică, nevastă sau concubină, iar acest lucru va amîna dispariţia sclaviei pînă în momentul în care islamul va înceta să mai exercita putere printre oameni. Musulmanii luaţi individual pot dovedi calităţi splendide – dar influenţa religiei paralizează dezvoltarea socială a adepţilor ei. Nu există nici o altă forţă mai retrogradă în lume….

Departe de a fi muribund, mohamedismul este o credinţă militantă şi prozelitoare. S-a răspîndit deja în centrul Africii, născînd războinici neînfricaţi la fiecare pas; şi de nu ar fi fost creştinismul protejat de armele puternice ale ştiinţei, ştiinţă cu care s-a luptat în zadar, civilizaţia Europei moderne ar dispărea, la fel cum a dispărult Roma Antică.

Context:

 • Marea Britanie, azi link
 • Ministru britanic: ” În 30 de ani, cu voia lui Allah, UK va avea un Prim Ministru musulman.” link
 • UK numeşte terorismul islamic activitate anti-islamică link
 • UK se sinucide ca să salveze planeta link
 • UK nu încarcerează musulmani care chiamă la lovitură de stat pentru a nu-i radicaliza link
 • UK trimite talibani în afganistan pentru a lupa împotriva soldaţilor britanici link
 • UK interzice accesul unui parlamentar oldandez pe teritoriul ei după ce un lord musulman a ameninţat cu asediul Casei Lorzilor de către 10.000 de musulmani link
 • UK: poliţia fuge de islamişti pentru a evita violenţele link
 • UK: există şcoli care au renunţat la predarea Holocaustului pentru a nu ofensa micii admiratori ai lui Hitler link
 • UK îşi rescrie istoria: creştinismul şi istoria britanică eliminate din dicţionar link
 • UK: Jurnalişti deconspiră imami extremişti. Jurnaliştii sînt cercetaţi penal link
 • UK: Capul bisericii creştine susţine legea islamică link
 • UK eliberează zeci de terorişti periculoşi din închisoare… pentru a evita violenţele, evident link
 • UK: Partidul Laburist infiltrat de extremişti musulmani link
 • Telegraph, UK: “Cultura noastră bazată pe drepturile omului a devenit acum o tiranie” link
 • Newspeak în ţara lui Orwell. Miniştrilor britanici li s-a interzis folosirea unor cuvinte ca extremist şi islamist link
 • Regatul Unit al Marii Supravegheri link
 • Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

  Costin Andrieş

  Costin Andrieş

  Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

  20 Comments

  1. Andrzej
   14 August 2010

   Salut!
   Exelenta aceasta grupare de articole. Eu unul sunt recunoscator celui care a facut aceasta munca.
   Aveam de mult ceva pareri despre societatea britanica si pericolele care o pandesc, observ ca sunt “asediati din interior”, de cei care pana mai ieri erau priviti cu dispret si idioata superioritate, condamnati la neputinta de o sofisticata dar catastrofala corectitudine politica, adica tocmai de propriul sistem, de o ciudata si falsa criza identitara importata din continent, dar care a gasit teren propice in societatea cvasi-atee britanica, iar acest fapt este grav.
   State sarace cum este Romania sunt amenintate de ticalosia unor conationali si nebunia unora, pot fi o prada usoara a radicalilor extremisti .
   Cece-ceva se ascundea in avertismentul lui André Malraux si poate chiar a fost un act de penitenta.

  2. calehari
   14 August 2010

   Am urmarit cu admiratie in ultimile zile,usurinta cu care Costin, potoleste ” bulimia informationala ” a publicului dependent.Am postat cateva comentarii,carora Costin le-a dat calitate,prin filme si fotografii,scoase dintr-o caseta cu bijuterii,cu o usurinta ruda buna cu MAGIA.
   Intr-adevar excelenta munca.Multumiri.

  3. costin
   14 August 2010

   Multumesc calehari.. nu ma pricep deloc la incasat complimente ????

  4. Pataphyl
   14 August 2010

   @costin #3 Omu’ cit traieste invata! Incaseaza niste complimente si de la mine! ???? ???? ????

  5. calehari
   14 August 2010

   ” J.T. revenit de la Londra,imi spunea ca Anglia i-a facut impresia unei corabii pe care MATELOTII SUNT NEBUNI IAR CAPITANUL BEAT.Englezii stiu ca tara lor nu are viitor si chiar ca e pierduta,dar nu sufera,isi accepta decaderea ca pe o evidenta asupra careia nu se cuvine sa insisti.
   Ii spun prietenului meu ca este exact constatarea pe care-o facusem si eu cu ocazia calatoriilor mele in Anglia,care IMI AMINTESTE ROMA DIN SECOLUL AL 4-LEA,SAU CHIAR AL 5-LEA.
   (Drama acestor natiuni fara tarani ,fara rezerve biologice si cu un trecut prea bogat , prea apasator.) ”
   CIORAN a scris aceste randuri acum 40 de ani.Eu nu comentez nimic,doar le postez aici.

  6. toro
   14 August 2010

   Ar fi interesant de explorat in detaliu comparatia dintre Anglia shi Roma acelor secole, in afara doar de impresia lui Cioran. Dar nu ma indoiesc de spiritul olfactiv al lui Cioran, la urma urmei nici un om nu miroase mai bine putreziciunea shi nefericirea altora decat un roman adevarat. Da, chiar ash fi curios sa citesc ceva pe tema asta shi nu doar vorbe in vant.
   Cat despre englezi, am incetat sa imi mai pese pe principiu ca refuz sa-mi pese de oameni prosti. E responsabilitatea lor cat shit vor sa inghita. Poate ca intr-un fel civilizatia occidentala o zis tot ce avea de zis, iar acuma e timpul sa moara shi apoi sa renasca. Caci va renaste doar atunci cand oamenii vor redescoperi valoarea libertatii. Shi precum toti stim, nu stii ce ai avut, pana nu ai pierdut acel lucru. Cu alte cuvinte, sa arda shi UK shi Franta. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.
   Da, poate exagerez. Dar mi se pare ca un razboi civil (a la Liban) este inevitabil atat in UK, cat shi in Franta. Pacat. Sper doar sa prind renasterea ????

  7. toro
   14 August 2010

   With his usual profundity, Churchill noted this very fact in „The River War”:

   „The fact that in Mohammedan law every woman must belong to some man as his absolute property (either as a child, a wife, or a concubine) must delay the final extinction of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men. Individual Moslems may show splendid qualities. Thousands become the brave and loyal soldiers of the Queen; all know how to die; but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science (the science against which it had vainly struggled) the civilisation of modern Europe might fall, as fell the civilisation of ancient Rome.”

   Shi cand ma gandesc ca bustul lui Churchill l-o deranjat pe Obama. Idiotu naibii.

  8. costin
   14 August 2010

   @toro, #6, tind sa fiu de acord cu tine. Bolnavul isi traieste ultimele zile. Cu cit moartea (clinica?) va surveni mai repede, cu atit va fi mai putin dureroasa, si o renastere va fi mai rapida.

  9. emil
   14 August 2010

   Toro, citatul din Churchill (destul de cunoscut) mi-a adus aminte de un citat din Tocqueville si dintr-un secol anterior. Intr-o scrisoare din 1843 catre Arthur de Gobineau, Tocqueville spunea:

   I studied the Koran a great deal, mainly because of our position vis-a-vis the Muslim population of Algeria and throughout the Near East. I must tell you that I came away from that study with the conviction that by and large there have been few religions in the world as deadly to men as that of Muhammad. As far as I can see, it is the principal cause of the decadence so visible today in the Muslim world and, though less absurd than the polytheism of old, its social and political tendencies are in my opinion infinitely more to be feared, and I therefore regard it as a form of decadence rather than a form of progress in relation to paganism itself.

   Letter to Arthur de Gobineau

   Un „islamofob” avant-la-letre, nu gluma.

  10. costin
   14 August 2010

   Toro, nu stiu de ce nu mi-am amintit de citat cind am facut postarea ????

   l-am adaugat la postare.

  11. toro
   14 August 2010

   @emil: Frumos citatul din Tocqueville. Trebuie neaparat sa citesc cartea „Democracy in America”.

   @costin: Din pacate, e doar wishful thinking. Eu inca sper ca e doar teoria conspiratiei, ca cineva o decis sa-i aduca pe aia cu forta in Europa. Cu ce scop, imi scapa.

  12. bugsy
   14 August 2010

   We shall go on to the end.
   We shall fight in France,
   We shall fight on the seas and oceans,
   We shall fight with GROWING confidence and GROWING strength in the air.
   We shall defend our island whatever the cost may be.
   We shall fight on beaches, we shall fight on the landing grounds,
   We shall fight in the fields and in the streets.
   We shall fight in the hills,
   We shall never surrender.

   RULE BRITANNIA!

   http://www.youtube.com/watch?v…..re=related

  13. Imperialistu'
   14 August 2010

   Heh, ma mir ca nu l-au pus astia la index si pe Tocqueville. Cum a indraznit sa corespondeze cu un Arthur de Gobineau, aristocratul rasismului? ????

   Toro > Scopul de a institui o noua lume, in care vechile structuri „reactionare” sa nu mai existe. Nu am o placere deosebita in a ma auto-cita, dar cred ca am surprins esenta problemei.

   De câteva sute de ani, stânga se află în război cu natura umană, luptând pentru a schimba societatea şi omul, pentru a înlocui lumea „defectă” cu una „perfectă” populată de oameni „noi”. Dar cum să făureşti o societate nouă şi un om nou dacă vechile loialităţi mai stau in picioare? E imposibil, dar dacă minezi edificiul începi să ai şanse. Acolo unde nu poţi uza de instituţiile statale pentru a distruge vechea societate, aidoma iacobinilor sau bolşevicilor, apelezi la războiul de uzură; ataci religia, ataci moravurile, ataci naţiunea, ataci toate formele istorice de comunitate, ataci tot ceea ce ţine de trecut şi ar putea să îţi stea în cale. Se poate întâmpla ca lucrurile să nu meargă cu viteza pe care ţi-o doreşti. Uite aşa ajungem la marea descoperire a amatorilor de utopii: apelezi la alţii pentru a grăbi procesul. Chemi alte popoare, cu alte religii şi cu o altă morală. Faimoasa diversitate, anunţată ca fiind inevitabilă, este invitată să bată ultimul cui în coşciugul trecutului „primitiv”. A self-fulfilling prophecy de toată frumuseţea.

   Non-problemele stângii: islamofobia extremei drepte

  14. calehari
   14 August 2010

   SHARIA in Occident este ca urina intr-un pahar cu apa ,oricat de putina ar fi,este prea multa !. Asa glasuia o postare pe un blog din Franta.Daca nu esti la curent cu subiectul ,poti sa-i dai dreptate autorului.Nu face asta !. Informeaza-te,si vei afla cu surprindere , ca occidentalilor le place URINA,fara apa.

  15. calehari
   14 August 2010

   Politistele norvegiene,vor putea purta NIQUAB,daca vor dori acest lucru.Un tribunal administrativ norvegian,a declarat ilegala,interzicerea Niquab-ului.In afara de bla ,bla-uri,gen : libertatea religioasa ,egalitatea de sanse,diversitate,societate multiculturala, judecatorul a declarat ca :obiectivul oficial este ca politia sa ajunga,oglinda societatii norvegiene! Sunt curios ,in „oglinda ” carei societatii se vor mai uita ,peste 20-30 de ani .In mod sigur nu va mai fi „societatea norvegiana ”
   La 4 august,procurorul general din Copenhaga,l-a inculpat pentru rasism,pe Lars Hedegaard,presedintele International Free Press Society.Uramarirea penale contra lui Hedegaard, s-a declansat in urma unui interviu in care acesta ar fi facut ” declaratii controversate asupra Islamului ”
   Inca doua exemple,alaturi de multa altele,unele prezentate de excelentul articol scris de Costin,care dovedesc cat de mult le place URINA,occidentalilor.

  16. ramanujan
   14 August 2010

   #15,16 (Calehari)
   O comparatie cat se poate de neinspirata.
   Se stie ca urina nu face rau, ba chiar e benefica sanatatii.
   Nu stiu daca Sharia proprietatile terapeutice ale urinei.

  17. euNuke
   14 August 2010

   o notiţă pe marginea unui film, nu ştiu dacă ăsta-i topicul potrivit pentru postare dar sigur are legătură cu spaţiu in care se desfăşoară acţiunea.

   S-a scurs aproape un deceniu de teroare exacerbată in massmedia occidentală, timp in care am fost practic pironiţi într-o realitate cruntă, sîngeroasă cu fiecare ştire, reportaj, documentar despre acel fenomen cunoscut sub numele odios de jihad, in consecinţă nu trebuie să ne mire starea de spirit a europenilor ce pendulează între disperare şi furie atunci cînd subiectul este repus pe tapet. Sîntem prinşi într-o angoasă molipsitoare ce spulberă orice adiere de luciditate şi înlătură orice poftă de incursiune cerebrală in vintrele islamului, lăcaş pestilenţial perceput tot mai pregnant ca un soi de iad contemporan. Şi atunci cum am putea să ne împotrivim răului ce-şi întinde negurile peste minţile noastre dacă nici măcar nu mai ştim cum arată in concreteţea sa imediată, nudă, brută, neînflorită, nealterată de arabescurile funebre împletite de cioclii presei internaţionale, necenzurată de struţii politicii apusene? Cum ar putea un om obişnuit, dotat cu psihic normal, cu o rezistenţă medie la ştirile despre apocalipsa zilnică, să fie convins să arunce o privire de profunzime asupra pericolului reprezentat de proliferarea unei demenţe colective cu pretenţii de religie globală? Nu cred că mesajul ce defineşte primejdia şi lansează un avertisment mai poate atinge conştiinţa omului recent in condiţiile in care acesta blochează instinctiv orice ştire despre islam. E nevoie de un paliativ pentru a readuce omul in ipostaza de fiinţă capabilă de discernămînt şi decizie de ordin etic. Tentative au fost in laboratoarele culturale ale occidentului, pentru că numai dinspre aceste medii poate sosi gestul salutar, şi am putut observa cu toţii, pe viu, reacţia publicului vizat, a fost extraordinar cum cîteva mîzgăleli mai mult sau mai puţin umoristice au aruncat in aer 1 miliard de drept-credincioşi neobişnuiţi ca cineva să-i folosească drept obiect de amuzament şi subiect pentru [micro]opere de artă. Efectul emoţional al publicării unei singure caricaturi a depăşit in anvergură spaimele provocate europenilor de 1000 de asasinate rituale. Acum, din Anglia, se iveşte o nouă satiră, cea cinematografică, şi, in sfîrşit, tabuurile ce învăluiesc islamul vor începe să se năruie sub hohotele noastre. Comediantul britanic Christopher Morris, cunoscut pentru seriile de sale de televiziune, a aruncat pe piaţă epopeea unor aprigi luptători, evocînd suferinţele şi frămîntările tinerilor jihadişti ce sălăşluiesc in Regat deghizaţi in cetăţeni obişnuiţi; cu această producţie sîntem poftiţi intr-o excursie hilară prin sufrageriile şi mansardele teroriştilor şi urmărim glorioasele fapte de arme ale soldaţilor lui allah dintr-o perspectivă casnică, colocvială.

   Four Lions
   http://www.imdb.com/title/tt1341167
   trailer
   http://www.youtube.com/watch?v=yGk2TojOd-4

  18. calehari
   14 August 2010

   CODUL PENAL AL REPUBLICII ISLAMICE IRAN ART.116 : Pietrele utilizate pentru lapidare , nu trebuie sa fie prea mari , astfel incat sa-l omoare pe ADULTER, de la primele lovituri, nici mici ca niste pietricele.
   Concluzia : In Iran nu este contra legii sa-l omori pe individ , batandu-l cu pietre. Incalci legea insa, daca folosesti pietre nepotrivite. ????
   Am postat aici,gandindu-ma cum va arata Codul Penal din Marea Britanie,peste 50 de ani :). Desi , cred ca nu-i de ras , daca ne gandim , ca in urma cu doar 20 de ani ,niciun englez n-ar fi considerat posibila existenta in Marea Britanie, a tribunalelor Sharia.

  19. Filip
   14 August 2010

   meanwhile, in Britain:
   http://www.dailymail.co.uk/new…..hreat.html

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Ce ai mai putea citi