FUNDATIA IOAN BARBUS

Islam în Olanda

Olanda s-a predat. A depus armele la picioarele islamiştilor. Cu cît şuvoiul ştirilor despre islamizarea ţării este mai năvalnic, cu atît Olanda (împreună cu Marea Britanie şi Suedia) este împinsă mai violent pe marginea prăpastiei. În 2002 Pim Fortuyn, cel care dacă nu ar fi fost ucis ar fi devenit Prim-Ministrul Olandei, folosea expresia vijf voor twaalf pentru a descrie momentul istoric în care se afla ţara lui. Carismatic, homosexual şi conservator, înfruntînd elita de la conducere ţării şi a mass mediei, a ajuns în cîteva luni, deopotrivă cel mai respectat şi mai demonizat olandez. Vijf voor twaalf, în traducere doisprezece fără cinci, este o expresie folosită pentru a sublinia urgenţa unei situaţii, iminenţa împlinirii unui fapt. Fortuyn se referea la iminenţa pierderii controlului olandezilor asupra propriei ţări prin importul de întregi comunităţi musulmane, care nu doresc integrarea în societatea de adopţie, ci dimpotrivă. Fortuyn vorbea aşa în 2002, iar de atunci evenimentele nu au făcut decît să confirme previziuile lui; degradarea situaţiei este galopantă.

Înşiruirea evenimentelor de mai jos vine în completarea articolului de aici:

Oosterwei, Gouda

 • 17 septembrie 2008: Şoferii de autobuz refuză să între într-o zonă a oraşului Gouda după ce, în ultima perioadă, au fost atacaţi de 7 ori de tineri musulmani. Picătura care a umplut paharul a fost înjunghierea în gît a unuia dintre şoferi. Zona cu pricina este Oosterwei, cartierul cu una din cele mai mari concentraţii de imigranţi musulmani din Olanda.
  sursa(olandeză): Autobuzele evită un cartier Goudez
  sursa(engleză): Pericolul de a fi un şofer de autobuz în Olanda
 • .

 • 17 septembrie 2008: Ca reacţie la evenimentele din Gouda, Geert Wilders a ţinut în parlamentul olandez un discurs care demască gîndirea elitelor şi problemele societăţii olandeze în special şi extrapolînd, a întregii Europe occidentale. Transmisiunea în direct a fost oprită după 7 minute, fiind reluată în secunda în care Geert Wilders a terminat de vorbit.
  discursul în limba română: Cenzură în Olanda
 • .

 • 17 octombrie 2008: Partidul Muncii, PvdA, numeşte primar al Rotterdamului pe actualul Secretarul de Stat pentru Afaceri Sociale, Ahmed Aboutaleb. Acesta, musulman născut în Maroc, are dubla cetăţenie: marocană şi olandeză. Mandatul lui va începe la 1 ianuarie 2009.
  sursa(engleză): Musulmanul Aboutaleb va fi primarul Rotterdamului
 • .

 • 23 noiembrie 2008: Un artist experimental şi un creator de modă au discutat motivele pentru care vederea unei eşarfe islamice sau a unei femei acoperite cu o burka evocă emoţii atît de puternice în olandezul mediu. Se va discuta „depolitizarea” şi modul în care aceste „accesorii identitare” pot fi aduse la modă, în felul în care şi blugii au ajuns un accesoriu purtat în întreaga lume de oameni indiferent de rasă, religie, etc.
  sursa(engleză): Artiştii olandezi despre vălul islamic

 • 24 noiembire 2008: Patru adolescenţi de origine marocană (3 în vîrstă de 14 ani şi unul de 15 ani) au fost arestaţi pentru că au atacat cu un cocktail Molotov Biserica Reformată Vaste Burcht din oraşul Gouda
  sursa(olandeză): Vandalii aruncă bombe incendiare în uşa unei biserici
  sursa(engleză): Gouda: biserică atacată cu bombe incendiare de tineri musulmani
 • 24 noiembrie 2008: Secretarul de Stat pentru Afaceri Sociale, musulmanul Ahmed Aboutaleb consideră absurdă propunerea Partidului Reformator (SGP) de a înlocui prima zi de Paşte şi Rusaliile din calendarul sărbătorilor de stat olandeze cu o sărbătoare musulmană.
  Este nevoie de un oficial musulman să se recunoască şi să fie apărate tradiţiile creştine ale Olandei.
  Totuşi, Aboutaleb a zis că nu este încă momentul pentru astfel de schimbări, pentru că Olanda este încă într-o „perioadă de tranziţie şi schimbare” Tranziţie către ce?… mă întreb
  sursa(engleză): Politician musulman respinge înlocuirea sărbătorilor creştine cu sărbători musulmane
 • 30 noiembrie 2008: Noua Miss Olanda este Miss Utrecht, de 24 de ani pe nume Deniz Akkoyun. Akkoyun, născută şi crescută în Olanda, este fiica a doi imigranţi turci.
  Alegerea este evident ideologică, prin aplicarea discriminării pozitive. Este interesant de văzut care este reacţia olandezului obişnuit. În majoritate lor covîrşitoare, comentariile cititorilor articolului din Telegraaf îşi exprimă dezacordul cu decizia juriului:

  Nou daar gooien we echt geen hoge ogen mee Het is een aardig meisje Maar meer ook niet.
  Nu ne uităm de sus. Este o fată placută, dar nu mai mult de atît.

  Hhet einde van de miss verkiezingen. Dit is GEEN miss Nederland.
  Acesta este sfărşitul concursurilor de miss. Ea NU este miss Olanda.

  Jammer van deze keuze. De jury wilde zich waarschijnlijk als „multi-culti” vriendelijk presenteren, maar is daarbij „vergeten” te kijken of ze er uit ziet als een miss. Niet dat ze echt lelijk is,maar ze heeft toch echt de doorsnee uitstraling van dertien in een dozijn! De nummer twee heeft veel meer die miss-uitstraling.
  Îmi pare rău de alegerea făcută. Probabil juriul a dorit să se prezinte ca un grup „multi-culti” prietenos, dar a „uitat” să se uite dacă alegerea este intradevăr demna de titlul de Miss. Nu spun că este foarte urîtă, dar nu este deosebită în nici un fel! Locul 2 este mult mai potrivit pentru titlul de Miss.

  Wij praten hier toch over Miss Holland en niet over miss Holland/Turkije. Zij is zeker mooi, maar miss Overijssel is echt mooier en heeft ook meer uitstraling; een echte Hollandse meid!!!!
  Vorbim de Miss Olanda, nu de Miss Olanda/Turcia. Sigur, este frumoasă, dar Miss Overijssel este mult mai frumoasa şi cu mai multă prezenţă; o adevărată femeie olandeză!!!!

  En nu maar hopen dat Margriet de Vries miss Turkije gaar worden! Succes Margriet!
  Acum nu mai rămîne decît să sperăm că Margriet de Vries va ajunge Miss Turcia! Success Margriet!

  sursa(olandeză): Aceasta este noua noastră Miss Olanda

 • 2 decembrie 2008: Moscheia unde Ayaan Hirsi Ali şi Theo van Gogh (prima fugită din Olanda datorită ameninţărilor cu moartea iar cel de al doilea ucis prin înjunghiere şi impuşcare de un musulman în plină stradă pentru ca a produs un film critic islamului) erau blestemaţi zgomotos, este privită de autorităţi că „instituţie benefică societăţii”.
  În consecinţă aceasta se va bucura de beneficii financiare.
  sursa(engleză): Moscheie radicală primeşte beneficii financiare
 • Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

  Costin Andrieş

  Costin Andrieş

  Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

  11 comentarii

  1. Dan Selaru
   2 decembrie 2008

   Rubrica de comentarii la postul asta e inutila.

  2. adi
   2 decembrie 2008

   „Razboiul Sfant a inceput…!”. E doar o chestiune de timp pana cand si RO va simti asta.

  3. Grădinariu
   2 decembrie 2008

   Şi la Miss World a câştigat odată o israeliancă, care nu-mi plăcea deloc ????

  4. Imperialistu'
   2 decembrie 2008

   Se mai intampla, mister. :mrgreen:

  5. paul
   2 decembrie 2008
  6. emil
   2 decembrie 2008

   Paul, am ris cu hohote… si ma gindeam citind nume de localitati precum „koranenburg”. Olandezii s-au chinuit timp de secole ca sa nu ii inghita marea; au inventat cele mai ingenioase sisteme pentru a opri forta naturii si din pamintul pe care l-au cucerit au creat o minunatie de tara. Intre timp, ei au disparut ca popor. Nu-i bai, altii le iau locul… natura are oroare de vid.

  7. Francesco
   2 decembrie 2008

   Am postat fotografia pe care ne-a recomandat-o Paul caruia ii multumim. E cam mare, dar cand am incercat s-o micsorez se pierdea din hazul denumirii unor localitati.

   ollandistan1

  8. Seherezada
   2 decembrie 2008

   Bine v-am gasit!
   Aveti un sit grozav aici si sper sa fie citit si inteles de cat mai multi romani!
   Ce vreau sa spun in legatura cu moscheea finantata de guvernul olandez, poate ca o finanteaza tocmai pt a nu fi finantata (exclusiv) de wahabisti, din 2 rele alegi raul mai mic, si anume acela de a il avea pe imam pe statul de plata, astfel poate fi tras (teoretic) la raspundere.
   Acesta este si cazul Greciei, si acolo guvernul baga bani in moschei, nu din consideratii ideologice, ci pt a monitoriza cat de cat activitatea imamilor.
   Vad ca nu ati scris de tentativa de atentat din Italia, nu e un lucru care trebuie trecut cu vederea.
   Numai bine, desi nu prea se anunta mult bine in viitor.

  9. Imperialistu'
   2 decembrie 2008

   Acum nu am timp de mai mult, dar… bine ai venit, Seherezada! ???? Multumim pentru aprecieri.

  10. Francesco
   2 decembrie 2008

   Seherezada,

   Urmeaza sa apara chiar in seara asta.

  11. israelianca
   2 decembrie 2008

   Imamsterdam…

   Amsterdam – orasul care a fost atit de ospitalier cu evreii alungati si refugiati din tot felul de locuri, incit a fost supranumit „Mokum”, de la cuvintul ebraic Makom – loc. Adica acolo era locul unde era bine sa te afli – the place to be, daca vreti. Pentru cine nu stie, si banuiesc ca putini sint cei care stiu, de pastele evreiesc, la masa rituala („Cina cea de Taina” pentru crestini, mai putin piinea care ar fi trebuit sa fie de fapt pasca – matzot, care imi evoca dulci amintiri, pentru ca asa am nimerit si eu pe acest blog) se citeste Hagadah, sau cronica iesirii israelitilor din Egipt (Moise, let my people go, cele zece plagi). Hagadah se incheie cu urarea La anul in Ierusalim (a propos de pretentiile arabilor ca evreii nu au ce cauta in orasul templelor lui Solomon si Irod). Evreii olandezi aveau obiceiul sa spuna – La anul in Mokum. Cine a vizitat Olanda de sarbatorile de iarna precis a vazut in multe ferestre un sfesnic cu noua brate. Se numeste Hanukia, de la sarbatoarea Hanuka, cind timp de 8 zile se aprind luminari si se pun in geam, sa se vada de afara. Se incepe cu doua luminari, si in fiecare seara se adauga cite o luminare pina se completeaza toate locurile. Dupa ce se aprind luminarile, se cinta un cintecel, si se maninca gogosi. Promit poze corespunzatoare peste citeva zile, cind incepe sarbatoarea.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Ce ai mai putea citi
  ro_RORomanian