FUNDATIA IOAN BARBUS

Islamiștii distrug mănăstiri şi biserici vechi de mii de ani în Orientul Mijlociu

Organizația teroristă Statul Islamic a distrus, vineri, 21 august 2015, mănăstirea catolică Mar Eliande veche de 1600 de ani din orașul Qaryatain, regiunea Homs, în centrul Siriei. Mănăstirea, fondată în anul 423 pe locul în care Sf. Elian a fost ucis în anul 284 pentru refuzul său de a renunța la creștinism, era un cunoscut loc de pelerinaj pentru creștini din tot Orientul …

Organizația teroristă Statul Islamic a distrus, vineri, 21 august 2015, mănăstirea catolică Mar Eliande veche de 1600 de ani din orașul Qaryatain, regiunea Homs, în centrul Siriei.

Mănăstirea Mar Elian, Siria

Mănăstirea, fondată în anul 423 pe locul în care Sf. Elian a fost ucis în anul 284 pentru refuzul său de a renunța la creștinism, era un cunoscut loc de pelerinaj pentru creștini din tot Orientul Mijlociu. Statul Islamic a publicat pe interenet fotografii în care mănăstirea era distrusă cu buldozerul, pe motiv ca era un loc „de rugăciune pentru un alt dumnezeu decât Alah”. Teroriștii au  publicat și imagini cu profanarea rămășitelor Sf.Elian.

is-distruge-o-manastire-catolica-siriana
Mănăstirea Mar Elian

De la Mar Elian a fost răpit, în mai, preotul Jaques Mourad, cunoscut pentru ajutorul pe care îl dădea creștinilor și musulmanilor din zonă, și care se pregătea să ofere ajutor pentru sute de refugiați din Palmyra.

Mănăstirea a fost renovată de mai multe ori în ultimii ani, inclusiv de preotul italian Paolo Dall’Oglio, care a fost executat în Raqqa de SI, în iulie 2013.

Kidnapped: An Italian Jesuit priest, Father Paolo Dall'Oglio (pictured), who renovated the church around 10 years ago was abducted by ISIS in 2013
Preotul Paolo Dall’Oglio

Tot anul acesta, în martie, Statul Islamic a aruncat în aer o parte din mănăstirea Mar Behnam din Irak, construită în secolul 4. Mănăstirea a fost construită pe locul mormântului Sf. Behnam (Mar) și a Sf. Sara – mormântul e partea aruncată în aer SI -, care au fost creștinați de Sf. Matei.

text
Mănăstirea Mar Benam, Irak

În iulie 2014, Statul Islamic a izonit toți călugării din mănăstire.

 • În august 2013, o biserică din Minya, Egipt, nu a ținut slujba religioasă pentru prima dată în ultimii 1600 de ani din cauza violențelor Frăției Musulmane îndreptate împotriva creștinilor din țară.
  „Duminică nu am ținut slujba în mănăstire pentru prima dată în 1600 de ani”, au declarat preoții Selwanes Lofty și Ibram.
 • La fel s-a întâmplat în nordul Irakului (controlat de kurzi), unde Arhiepiscopul Bashar Warda de Erbil a spus că  pe 15 iunie 2014, pentru prima dată după 1600 de ani, nu s-au ținut slujbele de duminică în Mosul, după ce cu o zi înainte Statul Islamic preluase controlul în oraș.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă

Ultimele sondaje de opinie sunt îngrijorătoare, mai ales că toate, indiferent de comanditar, dau rezultate oarecum asemănătoare. Le analizează Dan Tăpălagă într-un articol bine documentat : ”Din eurobarometru, rezultă că doar 46% dintre români cred azi că apartenența României la Uniunea Europeană este un lucru bun, față de 62% media europeană... Un al doilea sondaj …

Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. MorometeSpune:

  Răspunde
  august 26, 2015

  Cei care au fost pacaliti cu multiculturalitatea acum platesc cu sange: Europa de Vest, SUA, Canada, Australia, etc ; In traducere : in numele libertatii spui ca oricine isi poate pastra credinta in religia lui, ok , numai ca islamul in textul „sfant” are trecuta o „sura” prin care obliga pe toata lumea sa treaca la islam sau ..are varinta 2 sa fie ucis de catre islamisti; Initial am crezut ca sunt islamisti moderati, insa am primit precizarea de la ei ca nu exista asa ceva , toti sunt islamisti si punct. Realitatea confirma lucrul accesta prin faptul ca ‘prietenul” tau musulman de azi ajunge maine calaul tau sau al vecinilor tai FARA NICIO urma de regret; In fond azi se discuta despre 2 tipuri de martiri :
  1. islamisti care ucid pentru Alah crestini, evrei, sau alte religii si care mai apoi mor fie ca se arunca in aer fie ca sunt ucisi in schimbul de focuri cu fortele speciale;
  2. cei ucisi de islamisti pentru ca au alta religie decat cea musulmana;
  Cei din categoria 1 nu pot ajunge in RAI;
  Ce este si mai ingrijorator e ca terorismul islamic a trecut la pasul 2: recuteaza crestini pe care-i convertesc la islam care mai apoi sunt radicalizati si trimisi sa-si ucida fostii „vecini” ; In Europa de Vest si de Est cel mai usor au fost convertite femeile prin casatorii cu muslmani bogati , atrase fiind de bogatie si apoi dupa cca 1-2 ani in care nu au vazut biserica ci numai moscheea au fost convinse USOR sa treca la islam ajutate fiind de contul bancar al „sotului” ;
  Se pot scrie multe dar cel mai important e ca trebuie luate masuri de stopare a acestui fenomen nu nu are legatura cu credinta in Dumnezeu !

 2. ionescuSpune:

  Răspunde
  august 26, 2015

  MI-as dori ca Dumnezu sa ii trazneasca cand fac aceste lucruri, gen darama manastiri, ca sa se sature si sa le intre frica in oase si sa nu se mai creada neinvincibili . Dar acum sunt zile de „cernere” cum zicea un parinte ……dar tot imi doresc sa le dea una peste bot metaforic vorbind……

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian