FUNDATIA IOAN BARBUS

Iurie Roșca îi organizează lansare, la Sala Dalles, lui Alexandr Dughin, ideologul rus cu interdicții de intrare în SUA, Canada și parțial UE

Ultima vizită a lui Dughin în România a fost în 2013 2014. În vizita din 2013 s-a întâlnit cu mai multe personaje din „lista lui Dughin”, printre care Adrian Năstase și Mircea Dogaru, și dacă ar fi să îl credem pe cuvânt, cu Dan Puric, împreună cu care ar fi discutat despre formarea unei „antante creștine” din care să facă parte România și Rusia.

Dar Dughin nu va participa la lansarea de miercuri, 5 aprilie 2017, la Sala Dalles.|


UPDATE: Dughin a participat

Nu va participa pentru că, după toate aparențele, știe deja că va fi oprit și intors de la graniță, după ce a sprijinit invazia rusă a Ucrainei și a îndemnat la „genocidul ucrainenilor„, în 2014. Știa încă de acum doi ani, când a participat la o reuniune a câtorva putiniști, la București, prin Skype.

Dughin are deja interdicție de intrare în SUACanada și Ucraina, iar Time scria în toamnă că există o interdicție, chiar dacă neoficială și neaplicată integral, și în UE.

Lansarea de la Dalles se anunță a fi un fiasco, ca și cea din Parlament, de luna trecută, unde Rușca s-a dus nebăut și la care a reușit să strângă o mână de personaje hiper-marginale. Pe afișul evenimentului de miercuri tronează mândră, ca gazdă, „Universitatea Populară Ioan I. Dalles”, care e mai puțin o „universitate” și mai mult o sală de spectacole ce poate fi închiriată la un preț avantajos, în jurul căreia s-a format o școală de aranjamente florale și deprinderi în arta creșterii pisicilor https://www.updalles.ro/. Important e că Roșca va putea raporta la Moscova că evenimentul s-a desfășurat într-o prestigioasă Univeristate din centrul Bucureștiului, în prezența unor academicieni de renume mondial.

Cartea lansată se numește „Destin Eurasianist” și e o colecție de articole scrise de Dughin, în traducerea lui Iurie Roșca, fostul unionist din anii ’90, reprofilat în agent al intereselor rusești în R. Moldova și, iată, România. Ca să ne facem o idee despre „destinul” pe care îl are în tolbă pentru noi „gânditorul rus al momentului”, cum îl numește Roșca, nu e nevoie să dăm bani aiurea pe carte. Reproduc un pasaj dintr-un interviu dat de Dughin la o televiziune rusă în 2013:

„Ideea e că trebuie să ocupăm Europa. Să cucerim! Să anexăm! Vom oferi Europei ocazia de a fi ea însăși. Vom stabili doar un protectorat asupra lor […] Avem experiența unei astfel de expansiuni în Europa, în perioada sovietică, când al nostru Partid Comunist – Internaționala a treia, Cominternul, Cominformul – a avut rezultate foarte bune în penetrarea parlamentelor din țările Europene. Da, era un instrument al politicii noastre externe. Astăzi, situația e diferită, nu mai suntem țări comuniste dar putem găsi alți parteneri. Apoi, dacă punem ideea națională – anexarea Uniunii Europene în interiorul Uniunii Eurasiatice – ne putem uni în jurul unui scop măreț. Imaginați-vă, să ne unim cu Europa – în stil rusesc! Dacă ni se spune să creștem PIB-ul cu 0,1 – 3 procente, să acomodăm migranții sau să vaccinăm câinii – este cu siguranță bine, dar nu e stilul rusesc, deci nu vom face nimic din toate acestea. Nu vom crește niciun PIB, pentru că nu ne interesează! Rușii se mobilizează pentru scopuri mai înalte. Să anexăm Europa – acesta e un scop înalt!
(mai multe detalii)

Ca să îl citez pe Dragoș Paul Aligică – Anexați pe dracu!

La final mai adaug că dintr-o eroare regretabilă, dar ușor de corectat, Iurie Roșca nu are încă interdicție de intrare în România.

&nbsp

P.S.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 Comments

 1. Costin Andrieş
  2 April 2017

  Merita notat si un articol elogios despre Dughin si cartea lansata miercuri, scris de Alexandru Petria. Cartea e descrisa drept „un șoc pentru occidentomania dâmbovițeană” /// „Dughin consideră lumea actuală unipolară, aflată sub hegemonia S.U.A., unde Europa este o simplă anexă a americanilor” /// Imperialismul american trebuie înlăturat și, mai devreme sau mai târziu, așa se va întâmpla”, scrie ideologul, adversar al postmodernismului” etc.

  http://www.stiripesurse.ro/contra-imperialismului-american_1187957.html

 2. Radu Oleniuc
  2 April 2017

  Aleksandr Dugin si prietenii lui au fost bagati pe „Lista Neagra” a persoanelor care au ajutat cauza ruseasca in razboiul civil din Ucraina inca din 2015. Nici un stat civilizat nu vrea sa aiba de-a face cu ei.

  Se pregatesc pe margine Mircea Dogaru, Hurduzeu, Dan Puric, Călin Georgescu, Bogdan Stanciu, Adrian Năstase, Dan Zamfirescu, Ilie Bădescu, Călin Mihăescu, Vasie Ernu dar și alți camarazi.

  Pe langa persoane mai avem si niste banci rusesti plus niste companii destul de mari.

  VTB BANK OAO
  RUSSIAN AGRICULTURAL BANK 3,
  VNESHECONOMBANK
  GAZPROMBANK OAO
  BANK OF MOSCOW
  SBERBANK OF RUSSIA
  OPEN JOINT-STOCK COMPANY ROSNEFT OIL COMPANY

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153171680031565&set=a.110896166564.117309.622836564&type=3&theater

  https://www.treasury.gov/resource-center/sanctions/SDN-List/Pages/fuzzy_logic.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi