FUNDATIA IOAN BARBUS

Jaroslaw Kaczynski are şanse duminică, arată Gfk.

Cercetatea realizata de Gfk pentru cotidianul Rzeczpospolita indica un rezultat strâns în alegerile prezidentiale de duminica. Este cert doar ca avantajul foarte mare de care se bucura liberalul Komorowski (20% la începutul campaniei, micsorat la 11% dupa primul tur, în urma cu zece zile) s-a topit, iar alegerile sunt de-acum deschise oricarui rezultat.

Mai grav pentru liberalii lui Tusk & Komorowski este ca cercetarea Gfk, realizata telefonic, pe 1000 de repondenti, arata ca 49% dintre alegatori sunt hotarâti sa se duca sa-l voteze pe conservatorul Jaroslaw Kaczynski, iar 47% sunt la fel de determinati sa-i dea votul lui Komorowski. Institutul a spus ca nu poate evalua cum vor vota cei 4%, înca nehotarâti, iar analistii precizeaza ca în aceste conditii rezultatul va depinde de gradul de mobilizare a celor doua tabere.

Institutele serioase se feresc sa mai faca predictii clare dupa manipularile grosolane de la primul tur, în care partizanii mediatici ai lui Komorowski, Gazeta Wyborcza si TVN24, l-au dat drept câstigator detasat pe liberal. Se pare ca pe Kaczynski l-au avantajat prestatia buna de la dezbaterea de miercuri precum si atacurile la persoana la care a fost supus de catre politicienii liberali (seful grupului parlamentar al Platformei Cetatenesti, formatiunea liberala, si apropiat al lui Komorowski, Janusz Palikot, s-a distins in competitia de atacuri murdare).

In orice caz, exista evident sanse ca liberalii sa repete cosmarul electoral din 2005 (când Tusk a pierdut desi începuse cu un avantaj de 17% în fata lui Lech Kaczynski) . Iar noi nu le putem tine decât pumnii sa nu rateze reluarea acestui cosmar (De ce vrem sa câstige Jarek, si nu Komorowski). GMT

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian