FUNDATIA IOAN BARBUS

Jobbik în hagealâc la Moscova, Mecca fascismului și a bolșevismului

Pe situl în engleză al Jobbik, partidului unguresc anticapitalist, paranoid antisemit, antiamerican și filorus, este anunțată vizita lui Gábor Vona, președinte și membru fondator al partidului, în Rusia, unde s-a întălnit cu Alexandr Dughin. Despre Aleksandr Dughin, ideologul eurasianismului și al lui Vladimir Putin, gânditorul brazilian Olavo de Carvalho spune că dorește “să adune … …

Alexandr Dughin si Gabor VonaPe situl în engleză al Jobbik, partidului unguresc anticapitalist, paranoid antisemit, antiamerican și filorus, este anunțată vizita lui Gábor Vona, președinte și membru fondator al partidului, în Rusia, unde s-a întălnit cu Alexandr Dughin.

Despre Aleksandr Dughin, ideologul eurasianismului și al lui Vladimir Putin, gânditorul brazilian Olavo de Carvalho spune că dorește “să adune tot ce este antioccindetal, reminiscenţele comuniste, Biserica Ortodoxă, extrema dreaptă europeană antiamericană, reminiscenţele naziste şi musulmanii. Toate împreună ar fi cea de-a Treia Romă (care e Rusia), al Treilea Reich şi Internaţionala a III-a, toate împotriva Occidentului… [Dughin] a transformat ideologia naţional-bolşevică într-un plan geopolitic strategic, adoptând perspectiva unei uniuni eurasiatice, alăturând Europa şi Asia contra Statelor Unite, crezând cu pioşenie că Europa se va uni cu Rusia împotriva Statelor Unite”.

Într-un interviu din ’98 acordat unui jurnalist polonez, Alexandr Dughin, admirator entuziast al bolșevismului, stalinismului, leninismului, dar și al nazismului, făcea un apel la unitatea grupurilor de extrema stângă și extrema dreaptă: “Dacă Noua Dreaptă Europeană ne alege pe noi, înseamnă că alege elementul barbar şi atunci trebuie să adopte metodele noastre.[…] Dacă ești împotriva Noii Ordini Mondiale, ia un cuţit şi pune-ți o mască, ieși seara din casă şi omoară măcar un yancheu. De aceea eu sunt atât de aproape de Noua Stânga, Brigăzile Roşii, Rote Armee Fraktion.”

De pe situl Jobbik (24 mai, 2013):

„Săptămâna trecuta, Gábor Vona a vizitat Moscova în urma unei invitații. A fost invitat de profesorul de la Universitatea Lomonosov, Prof.Alexandr Dughin, pentru a ține o prelegere pe subiectul „Rusia și Europa”.

În prelegerea lui s-a referit la America, progenitura deformată a Europei și la UE ca trădătorul continentului nostru. În opinia lui, Rusia reprezintă Europa mult mai bine ca oricare dintre cele două de mai sus, din moment ce îi conservă tradițiile și nu urmează cultura banilor și a maselor. Acesta a declarat că SUA ar putea supraviețui doar jefuind și exploatând America de Nord și că această viață fără tradiții a fost extinsă în Europa. În opinia lui, Europa a devenit vasalul și un fel de stat membru al SUA, și că economiile europene sunt atât de interconectate că un faliment american va duce și Europa în jos.
[…]

În opinia lui Gábor Vona, rolul Rusiei este de a contrabalansa americanizarea.
[…]

Conform lui Vona, Ungaria trebuie să se decidă în câțiva ani dacă mai dorește să ramână în Uniunea Europană, să se alăture unei Uniuni Eurasiatice în formare sau să rămână independentă. Un lucru e sigur – a adăugat președintele partidului – prima varianta nu este o opțiune pentru noi, nu avem nici un viitor acolo. În schimb, trebuie să facem loc valorilor transcendentale și să renunțăm la matricea capitalismului global.
[…]

Gábor Vona a spus și că vizita lui la Moscova constituie un mare pas înainte din moment ce liderii ruși consideră Jobbik un partener.”

Vedeți și:
Gábor Vona: Euro-Atlanticism must be replaced by Eurasianism
Din manifestările concrete ale Dughinismului în România, alianța dintre neocomuniști și neolegionari: Vasile Ernu, veriga lipsă dintre Ribbentrop și Molotov. Înfrățirea demențelor ideologice

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess
Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. Liv STOmerSpune:

  Răspunde
  iunie 2, 2013

  Se imprietenesc toxicii. Nu-i a buna.

 2. MihSpune:

  Răspunde
  iunie 2, 2013

  @1
  Cred ca astia au fost/pot fi doar conjunctural/temporar dusmani. in fond, impartasesc aceleasi „idealuri” ????

 3. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  iunie 2, 2013

  Declaraţiile făcute de liderul partidului extremist maghiar Jobbik au iscat o furtună, dar nu este prima dată când retorica belicoasă a lui Gabor Vona are acest efect. În cariera sa, a făcut o serie de afirmaţii controversate: şi-a exprimat sprijinul faţă de islamism, a fost catalogat drept antisemit şi s-a declarat drept un susţinător al radicalismului, ideile sale despre viaţă fiind influenţate, printre altele, de filosoful român Mircea Eliade.

  Citeste mai mult: adev.ro/mregyn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian