FUNDATIA IOAN BARBUS

Johannis întoarce spatele „monstruoasei coaliţii” din Chişinău

Mesaj către Chişinău: Ohne Kommunisten!
Mesaj către Chişinău: Ohne Kommunisten!

O adevărată bombă a explodat vineri seara la Chişinău, chiar în toiul negocierilor privind formării unei noi coaliţii de guvernământ, ca urmare a alegerilor din 30 noiembrie 2014. Klaus Johannis, preşedintele României, şi-a anulat vizita pe care trebuia să o efectueze în Republica Moldova între 21-23 ianuarie 2014, şi care urma să fie prima sa vizită peste hotare ca preşedinte în funcţie. Discuţiile despre formarea unei noi coaliţii nu au ajuns până acum la niciun rezultat. Însă prelungirea negocierilor nu constituia pentru partea română un motiv de anulare a vizitei. Partidele pro-europene care se află la putere în Republica Moldova din 2009 au obţinut 55 mandate din 101 şi se presupunea că se vor înţelege cumva, înaintea vizitei, sau măcar după aceasta. Pe 8 ianuarie 2014 Johannis confirmase intenţia sa de a veni la Chişinău pe 21-23 ianuarie.

Nu prelungirea negocierilor politice a fost cauza anulării vizitei la Chişinău a preşedintelui României. Pe 12 ianuarie, Vlad Filat (PLDM) şi Marian Lupu (PDM) au anunţat că negocierile cu Mihai Ghimpu (PL) sunt dificile şi, în consecinţă, vor deschide discuţiile cu PCRM (Partidul Comuniştilor). Spectrul venirii la putere a comuniştilor şi riscul ca Johannis, sosit în vizită la Chişinău, să fie nevoit să dea mâna cu Vladimir Voronin, liderul comunist proaspăt vopsit în „european”, a dus la decizia de anulare a vizitei.

PCRM – partidul urii antiromâneşti
Protest anticomunist la Chişinău în 2009. PCRM a dezbinat societatea. Sursă: europalibera.org
Protest anticomunist la Chişinău în 2009. PCRM a dezbinat societatea. Sursă: europalibera.org

Prezenţa PCRM în coaliţia de la Chişinău, ar răci foarte tare relaţiile dintre România şi Republica Moldova. Regimul Voronin a prigonit Mitropolia Basarabiei aparţinând de Patriarhia Română şi a acuzat România la Consiliul Europei de agresiune, din cauza reactivării acestei organizări bisericeşti. A încercat să scoată din şcoli manualele de „Limba română” şi „Istoria Românilor” şi a fost împiedicat numai de manifestaţiilor de masă, organizate de elevii, studenţii şi profesorii din Chişinău. Bolşevicii antiromâni ai lui Voronin au dat o lege prin care cei care susţin identitatea românească vor fi „neutralizaţi”. Actul normativ prevede „neutralizarea… necontenitelor tentative de demoldovenizare, de negare a existenţei naţiunii moldoveneşti şi a statalităţii moldoveneşti, de discreditare a istoriei Moldovei, de ignorare a etnonimului „moldoveni” şi glotonimului „limba moldovenească”.

Anul 2006: Liceenii din Chişinău sfidează regimul comunist, care ştersese cuvântul „român” din denumirea Liceului Gh. Asachi, înlocuind-o cu „moldo”. Sursă: Tudor Cojocariu blog
Anul 2006: Liceenii din Chişinău sfidează regimul comunist, care ştersese cuvântul „român” din denumirea Liceului Gh. Asachi, înlocuind-o cu „moldo”. Sursă: Tudor Cojocariu blog

Demenţa comunistă a atins apogeul în aprilie 2009. După alegerile din 5 aprilie 2009, câştigate de PCRM, pe 7 aprilie 2009 mii de demonstranţi, majoritatea studenţi, au protestat împotriva fraudelor electorale. Provocatori care s-au bucurat de sprijinul unor personaje din interiorul regimului comunist au incendiat clădirile Preşedinţiei şi Parlamentului. La ordinul Moscovei, Voronin a acuzat pe nedrept România pentru violenţe şi a expulzat ambasadorul român. Voronin a ordonat impunerea vizelor pentru cetăţenii români, încălcând astfel şi acordul UE-Moldova dar şi legea prin care Parlamentul R. Moldova a adoptat acordul respectiv.

Europeanul Vladimir Voronin: „Cerem Bruxelles-ului deschis să condamne afirmaţiile făcute de preşedintele României. Moldova nu este al doilea stat românesc, nu este pământ românesc, iar moldovenii nu sunt români”.
Europeanul Vladimir Voronin: „Cerem Bruxelles-ului deschis să condamne afirmaţiile făcute de preşedintele României. Moldova nu este al doilea stat românesc, nu este pământ românesc, iar moldovenii nu sunt români”.

Delirul a continuat şi în campania electorală din 2010, când România a constituit principala temă a PCRM. Comuniştii au încercat să batjocorească ajutorul acordat cu generozitate de România Republicii Moldova. Ca urmare a inundaţiilor din valea Prutului România a acordat un ajutor de 15 milioane de euro, cu care s-au construit de la temelie două sate distruse de inundaţii, Nemţeni şi Cotul Morii. PCRM a difuzat în replică un film în care pretindea că inundaţiile au fost provocate de români, care au aruncat dintr-un elicopter o bombă care a distrus digul de la Nemţeni.

„Europeanul” Voronin este tot marioneta Moscovei

Vlad Filat şi Marian Lupu pretind că PCRM s-a schimbat şi a devenit european, iar Voronin personal nu mai este unealta Moscovei ci este „statalist”. Dar Vladimir Voronin nu este deloc european. PCRM a refuzat să voteze în Parlament Acordului de Asociere încheiat cu UE, deputaţii comunişti părăsind sala. Pentru această legislatură PCRM şi-a anunţat deja priorităţile. În primul rând „întărirea neutralităţii” Republicii Moldova. Aceasta este o directivă a Moscovei ce vizează împiedicarea apropierii Republicii Moldova de NATO. Un alt mare obiectiv al PCRM este „sărbătorirea a 70 de ani de la Marea Victorie”. Aceasta este o mare acţiune de propagandă a regimului Putin, desfăşurată sub pretextul victoriei URSS în cel de-al doilea război mondial, la 9 mai 1945. La Chişinău, acest eveniment este transformat într-un prilej de delir antiromânesc. Intrarea trupelor sovietice în Chişinău în august 1944 este considerată „eliberarea de sub jugul româno-fascist”, iar anexarea Basarabiei la URSS în 1940 este considerată tot eliberare.

Astfel, Vlad Filat şi Marian Lupu vor veni la Bucureşti cu mâna întinsă pentru sprijin financiar şi politico-diplomatic, în timp ce la Chişinău vor serba împreună cu aliatul lor Voronin eliberarea de sub jugul invadatorilor români.

Un alt punct important pe care PCRM ar vrea să-l negocieze cu aliaţii din PLDM şi PDM este „acordarea unui statut special, social-cultural raionului Taraclia”. Taraclia este un raion cu majoritate bulgărească iar sintagma PCRM înseamnă de fapt acordarea statutului de autonomie teritorială pe criterii etnice, după modelul Găgăuziei. Acesta este o comandă a Moscovei care doreşte să ameninţe Republica Moldova cu secesiunea unor raioane etnice în cazul apropierii de UE-NATO. Voronin, pe care Lupu şi Filat îl prezintă ca „statalist”, are deja un plan pentru dezmembrarea Republicii Moldova.

Fostul director SIS, Artur Reşetnicov, negociator al coaliţiei europene: „România să întoarcă tot ce nu-i aparţine, Iaşiul, Suceava şi întreaga Moldovă până la Prut”.
Fostul director SIS, Artur Reşetnicov, negociator al coaliţiei europene: „România să întoarcă tot ce nu-i aparţine, Iaşiul, Suceava şi întreaga Moldovă până la Prut”.

Neruşinarea lui Voronin este maximă, pentru că reprezentantul său la negocierile cu Filat şi Lupu este Artur Reşetnicov, fostul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS). Pe timpul regimului comunist, Reşetnicov transformase SIS într-o unealtă antiromânească a FSB, cum se numeşte în prezent KGB-ul rusesc. În anul 2011 Procuratura Generală a stabilit că, în anul 2009, SIS a ascultat telefoanele lui A. Tănase, M. Godea, V. Nagacevschi, pe atunci vicepreşedinţi în PLDM, partidul lui Filat. Dar pe Filat nu-l deranjează. Poate ne va spune acum că şi fostul şef al securiştilor moldoveni este un mare european, la fel ca Voronin.

Sub mandatul lui Reşetnicov, SIS a întreprins mai multe operaţiuni subversive împotriva României, atât singur cât şi împreună cu FSB-ul rusesc, aşa că apariţia lui Reşetnicov ca negociator al unei „coaliţii europene” nu poate decât să ridice multe sprâncene la Bucureşti, acolo de unde Filat şi Lupu aşeaptă un sprijin „necondiţionat, ferm şi constant”. Este de ajuns să mai adăugăm doar că Reşetnicov a ameninţat România cu dezmembrarea teritorială.

Dacă PCRM este reprezentat în comisia de negocieri de Reşetnicov, fostul său securist-şef, PDM, partidul lui Marian Lupu şi Vlad Plahotniuc este reprezentat la aceleaşi negocieri de Sergiu (Serghei) Sîrbu, fostul jurist al PCRM, vopsit în „democrat european”. Cei doi negociază o „coaliţie europeană”, iar România ar trebui să aplaude rezultatul muncii lor, în numele „stabilităţii” şi „integrării europene” şi să finanţeze la greu un viitor guvern de bandiţi sovietici cu mască europeană.

Guvernul de la Chişinău a scos în anul 2010 gardul de sârmă ghimpată de la frontiera cu România, ce data din perioada sovietică. Gestul a înfuriat PCRM care a declanşat o campanie apocaliptică prin care cerea menţinerea „gardului protector” de la Prut. În lipsa acestuia, mistreţii ar veni din România şi ar strica ogoarele basarabenilor. În schimb, vacile şi oile din Republica Moldova, lăsate fără „gardul protector” ar sări ca proastele în Prut şi s-ar îneca. „Democratul” Sergiu Sârbu, pe atunci deputat comunist, a declarat în parlament că, în lipsa sârmei ghimpate ce separa românii, lupii din România trec Prutul şi devorează moldoveni.

Coaliția pune punct parcursului european
Marian Lupu, preşedintele PDM: „Limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească, iar limba rusă trebuie să fie predată obligatoriu în şcoli. Noţiunea de limbă română este propagată excesiv”.
Marian Lupu, preşedintele PDM: „Limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească, iar limba rusă trebuie să fie predată obligatoriu în şcoli. Noţiunea de limbă română este propagată excesiv”.

O coaliţie parlamentară a PLDM şi PDM cu PCRM ar însemna sfârşitul parcursului european al Republicii Moldova. PCRM s-a manifestat virulent împotriva integrării europene, prin boicot parlamentar, acţiuni de stradă şi altele de acelaşi gen. Cine poate garanta că aceşti indivizi vor susţine integrarea europeană de acum încolo?

Republica Moldova are mari restanţe în ce priveşte reformele, deşi pretinde că ar fi „premiantul” Parteneriatului Estic. UE este interesată în special de reforma în justiţie, însă Republica Moldova are cea mai coruptă justiţie din lume, situându-se pe locul 144 în topul alcătuit de World Economic Forum. Aceeaşi republică, avidă de bani europeni şi româneşti, este şi pe locul 102 în lume în ce priveşte „risipa banilor publici”. Din asemenea motive, există serioase reticenţe în UE privind presupusa integrare europeană a Republicii Moldova. Succesele în această privinţă au fost obţinute în primul rând ca urmare a unor extraordinare insistenţe şi presiuni ale reprezentanţilor români la Consiliul European, Comisia Europeană, guvernele statelor membre UE etc, în ajutorul „fraţilor de peste Prut”. Se pune întrebarea ce motivaţie ar mai avea România să facă aşa ceva în sprijinul unei coaliţii ce include comuniştii.

La rândul lor, „europenii” din conducerea de la Chişinău au arătat multe dovezi de ostilitate faţă de România, de la ura lui Marian Lupu împotriva denumirii de „limba română” la tentativa lui Filat de înlocuire a manualelor de „Istoria Românilor” sau înscenarea organelor moldoveneşti împotriva ataşatului român al Apărării.

Vlad Filat, preşedintele PLDM: „Preşedintele Băsescu a fost informat greşit cu privire la înlocuirea Istoriei Românilor în Republica Moldova”
Vlad Filat, preşedintele PLDM: „Preşedintele Băsescu a fost informat greşit cu privire la înlocuirea Istoriei Românilor în Republica Moldova”

Unica şansă a Republicii Moldova de a scăpa de dependenţa gazului rusesc este gazoductul Iaşi-Ungheni, în care România a investit milioane de euro, diferenţa fiind acoperită de fonduri UE, acordate tot ca urmare a insistenţelor României. În schimb, partea de conductă de pe malul moldovenesc a costat dublu pe unitatea de măsură faţă de segmentul românesc, deşi lucrările au fost executate de aceeaşi firmă. Conducta din Republica Moldova a ieşit pe malul Prutului cu câteva sute de metri în amonte de conducta ce vine din România, prin încălcarea proiectului, ceea ce a dus la noi întârzieri. Conducta trebuia să treacă pe terenurile cumpărate anterior de nişte şmecheri de dragul banilor plătiţi pentru terenurile expropiate. Tot moldovenii au orchestrat o campanie în presa lor prin care au avut neruşinarea să încerce să atribuie părţii române întârzierile. A apărut astfel suspiciunea că guvernanţii moldoveni nu sunt interesaţi atât de independenţa energetică, cât aveau nevoie de gazoductul Iaşi-Ungheni ca argument pentru a obţine de la ruşi comisioane cât mai mari la importul de gaze de la Gazprom.

Gazoductul Iaşi-Ungheni mai întâi a alimentat conturile moldoveniştilor europeni. Independenţa energetică a R. Moldova faţă de Gazprom poate să mai aştepte.
Gazoductul Iaşi-Ungheni mai întâi a alimentat conturile moldoveniştilor europeni. Independenţa energetică a R. Moldova faţă de Gazprom poate să mai aştepte.

România a suportat multe afronturi din partea „europenilor” de la Chişinău, gândindu-se la binele celor aproape trei milioane de români basarabeni, nicidecum la guvernanţii corupţi şi antiromâni. Includerea partidului antiromânesc PCRM în coaliţie ar fi însă o insultă gravă, de neacceptat pentru România, practic cel mai important susţinător al Republicii Moldova.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Dumitru

George Dumitru

13 comentarii

 1. Marco
  17 ianuarie 2015

  Am ales pe Johanis ca fiind raul cel mic, este bine ca totusi incearca sa pastreze aparentele si sa nu se fotografieze cu politruci marxisti.

 2. Leonid Nichita
  17 ianuarie 2015

  Ar fi fost bine sa rezolve problema. Sa faca ceva sa ajute pe Ghimpu si Chirtoaca. El in campanie era cu Filat. Sa vorbească cu Filat si Leanca. Sa se faca negociator.

 3. pista laszlo
  17 ianuarie 2015

  3 ” Nichita

  Asta e cea mai deşteaptă observaţie. Să facă ceva, că de aia e preşedintele României, să-i sune pe ăia să le bage minţile în cap. La câţi bani băgăm în ei ar trebui să ţină cont de cererile de la Bucureşti.

  Faptul că Iohannis evită o situaţie neplăcută şi un risc de imagine nu ajută la nimic.
  Dacă credea că a fi „altfel” decât Băsescu, sau „să nu faci scandal”, înseamnă să nu ai păreri în problemele importante, se înşală amarnic. Cel puţin în politica externă, unde e resortul lui, va avea frecvent alegeri de făcut. Dacă va evita alegerile va fi dezastru pentru ţară. Înseamnă că ne anihiliăm, că România nu mai contează.

 4. murfi
  17 ianuarie 2015

  as face o mica observatie terminologica – „monstruoasa coalitie” ar putea fi un termen potrivit in caul unei coalitii Ghimpu-Dodon cu broker Leanca, pe model Catargiu-Rosetti cu prim-ministru Ghica; daca e sa utilizam referinte istorice, productia actuala ar fi un USL, varianta „mindru ca sint moldovean”

 5. pista laszlo
  17 ianuarie 2015

  5 ” Murfi, ce cauţi pe un forum de români? Marş înapoi la moldoboii tăi kaghebişti. Cred că eşti doar un serjant amărât dacă eşti aşa de prost să te pretinzi „român” dar să scrii cu „Δ la mijlocul cuvântului şi cu „sînt”. Misiune neîndeplinită. La carceră cu tine!

  „Admin scoate trolul ăsta kaghebist de pe forum.

 6. murfi
  17 ianuarie 2015

  pista laszlo
  ????

  altfel, ridici o problema interesanta – adevarul este ca toti ar trebui sa scriem sînt si sîntem pina cind academia va ceda si va indrepta oroarea; niste national-comunisti cu meserii fascinante cum ar fi cea de medic veterinar sint cei care ne-au cadorisit in 93, prin vot democratic(!) in plenul academiei (singurii 2 lingvisti s-au abtinut sau au votat impotriva), cu aceasta reforma a limbii; lingvistii seriosi au fost si sint si astazi impotriva acestei maltratari; ar trebui sa scriem despre asta

  http://dexonline.ro/articol/Alf_Lombard_-_Despre_folosirea_literelor_%C3%AE_%C5%9Fi_%C3%A2

 7. murfi
  17 ianuarie 2015

  imi cer scuze autorului pentru offtopic, dar m-a stirnit Pista

  in 93, singurii lingvisti din plenul academiei erau Emanuel Vasiliu (a votat impotriva) si Ion Coteanu (s-a abtinut – era fesenist de-al lui iliescu; cu toate astea nu a putut sa voteze pentru); de altfel, insasi ideea de a vota in plenul academiei asa ceva ii descalifica total din punct de vedere stiintific; dupa deraierea asta ar fi trebuit desfiintata; sau, dupa interpretarea lor originala asupra rolului democratiei, poate ar trebui sa voteze si in privinta legilor fizicii

  alte argumente se gasesc online la G. Pruteanu: http://www.pruteanu.ro/103deceidini.htm
  sau aici:
  http://www.observatorcultural.ro/Limba-romana-speculata-politic*articleID_1041-articles_details.html
  http://www.poezie.ro/index.php/article/161758/index.html

  povestea intreaga aici: Stelian Dumistrăcel – Lupta în jurul literei â şi demnitatea academiei române: Imperativele integrării culturale a tuturor românilor

  lingvisti care au protestat in 1993: Mioara Avram, Liviu Onu, Flora Şuteu, Ioana Vintilă-Rădulescu, Stelian Dumistrăcel si altii; Dumitru Irimia scrie si astazi asa (nu e singurul): http://www.polirom.ro/catalog/carte/gramatica-limbii-romane-2958/arunca_o_privire_coperta_4.html

  va rog sa observati pe site ca Dilema Veche scrie î din i si sînt; la fel Observator Cultural, Convorbiri literare si altele

  dar si mai interesant mi se pare cazul poeziei – ce facem cu Mihai Eminescu? cum propun inginerii si medicii veterinari (nu am nimic cu meseriile respective, sint meserii la fel de onorabile ca oricare altele; atit ca nu au competente in lingvistica) din Academia Romana sa procedam? corectam rimele schioape (pe stil nou) din poezia lui Eminescu sau sa il degradam? nu stia romana sau o fi fost si el comunist? nu cumva trebuie sa admitem ca in limba romana autentica „sînt” rimeaza cu sfînt, pamînt, mormînt, cînt, etc?

  citeva exemple (mai sint si altele):

  Luceafărul
  De-aceea zilele îmi sînt
  Pustii ca niște stepe,
  Dar nopțile-s de-un farmec sfînt
  Ce nu-l mai pot pricepe.”

  Scrisoarea I
  Oboseala, slăbiciunea, toate relele ce sînt
  Într-un mod fatal legate de o mînă de pămînt;

  Scrisoarea V
  S-ar preface că pricepe. Măgulite toate sînt
  De-a fi umbra frumuseții cei eterne pe pămînt.

  Din lyra spartă…
  O caut, gîndu-mi și-o-nchipuiește,
  Dar n-am văzut-o de cînd eu sînt…
  Oare amorul ce îmi zîmbește
  E în mormînt?

  Prin nopți tăcute
  Lumea senină,
  Luna cea plină
  Și marea lină
  Icoană-i sînt;
  Ochiu-mi o cată
  În lumea lată,
  Cu mintea beată
  Eu plîng și cînt.

  Memento mori
  Într-o lume fără umbră e a soarelui cetate,
  Totul e lumină clară, radioasă voluptate,
  Florile stau ca topite, rîurile limpezi sînt;
  Numai colo în departe și-n albastră depărtare
  Ale zorilor grădine clar se văd strălucitoare,
  Cu boschetele de roze și cu crinii de argint.

  Cînd se juca Elisa Müller…
  Un copil netrebnic sînt ­
  Spune-mi-o apăsată.
  Mi-ai legat acest cuvînt
  De viața-mi toată,
  Mi l-ai dat roșind, plîngînd
  Cînd ai fost ­ ciudată.

 8. Cristian Leonard
  17 ianuarie 2015

  scrie pista laszlo ”Murfi, ce cauţi pe un forum de români?”.
  Bravo pui de dac, „pista laszlo” e un nume curat romanesc.

  Trebuie sa ii intelegem si pe liderii de la Chisinau: ajutorul pe care il poate oferi Romania este insignifiant fata de problemele pe care le poate cauza Rusia.

 9. pista laszlo
  17 ianuarie 2015

  „Admin

  Fă deratizare. Scoate-i pe Murfi şi Cristian Leonard.

  De câte ori România mişcă ceva pe relaţia Basarabia apar troli ca ăştia, dar nu numai pe forumuri, ci şi în presă, ONG, politică. Mesajele sunt standard:

  1. Mai lăsaţi Basarabia, hai să vorbim de sexul îngerilor (gen Murfi)
  2. Ajutorul dat de România Republicii Moldova este insignifiant. Iar sărmanii rakeţi din guvernul de la Chişinău ce să facă şi ei, dacă-i au pe ruşi în coastă? (gen Cristian Leonard)

 10. Costin Andrieş
  17 ianuarie 2015

  pista, linisteste-te. murfi e admin

 11. Cristian Leonard
  17 ianuarie 2015

  De ce ma numesti trol, pui de drac ?
  Pentru ca indraznesc sa am o opinie ?
  Pentru ca sunt satul de cat de mult ni se baga pe gat Basarabia ?

  Este dreptul meu sa ma tem de o unire cu Moldova pentru ca:
  – imi aduce in „casa” cateva milioane de rusofoni care abia asteapta sa faca o Uniune Democratica a Rusilor din Romania si sa intre direct la guvernare.
  – imi extinde granita cu o Ucraina aflata in razboi civil, o granita pe care nici Superman nu poate sa o controleze.
  – devenim parte in conflictul inghetat din Transnistria (ce vrei sa faci cu transnistrenii, pista, ii cuceresti sau le acorzi autonomie astfel incat sa primeasca si ungurii din Harcov autonomie ?).
  – si nu in ultimu rand, trebuie sa integram o economie moldoveneasca aflata la pamant, iar noi nu suntem Germania Federala ca sa ne permitem asta, hungro-boule.

  Crezi tu ca Uniunea Europeana este favorabila unei uniuni Romania – Moldova ? Isi permite Romania sa introduca in UE, de capul ei, o tara corupta, cu enorm de multe probleme ?

  Crezi tu ca o sa ne ureze tovarasul Putin „casa de piatra” ? Isi permite Romania sa sfideze Rusia si sa intre ca proasta in jocurile de la Kremlin ? Da-mi voie sa te intreb daca iti mai aduci aminte de razboiul din Osetia de Sud, cand a intervenit Putin in conflict si le-a scos la georgieni independenta din cap ? Mai da-mi voie sa te intreb cat valoreaza garantiile pe care le-au acordat Ucrainei, americanii si britanicii, astfel incat sa renunte la armele nucleare ?

  In concluzie, draga Pista Laszlo, ungurule mic, calmeaza-te si nu mai agita apele. Pe aici mai sunt si oameni care gandesc.

 12. Cristian Leonard
  17 ianuarie 2015

  Mai observa, draga pista laszlo, ca ai apucaturi totalitariste.

  Nu vrei sa discuti cu noi, nu vrei sa ne afli argumentele, dar urli la admin: „Fă deratizare. Scoate-i pe Murfi şi Cristian Leonard”.

  Intre tine si fundamentalistii care raspund cu arme impotriva caricaturilor sunt destul de multi pasi, dar, totusi, nu te afli pe drumul cel bun.

  Cum spunea Ion Ratiu ? „Am sa lupt pentru dreptul tau de a nu fi de acord cu mine”.

 13. anticomunist
  17 ianuarie 2015

  Pe 12 ianuarie, Vlad Filat (PLDM) şi Marian Lupu (PDM) au anunţat că negocierile cu Mihai Ghimpu (PL) sunt dificile şi, în consecinţă, vor deschide discuţiile cu PCRM (Partidul Comuniştilor)

  „Pro-europenii” Filat si Lupu si-au dat arama pe fata. Negocierile cu PL-ul lui Ghimpu sunt dificile pentru ca PL-ul este singurul partid din Republica Moldova cat de cat pro-european si pro-romanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian