FUNDATIA IOAN BARBUS

Jokerul Obama şi ipocrizia progresistă

După cum era de aşteptat, teroriştii intelectuali nu au putut accepta terfelirea Fiului Omului prin asemănarea lui cu personajul Joker din The Dark Knight. Minţile lor suprasaturate de ideologie se află în imposibilitatea de a mai gusta o glumă, cu atât mai mult cu cât cel ironizat este un Mesia negru. Conform corectitudinii politice, orice critică sau luare peste picior a unei persoane de o alta rasă decât cea albă este o formă de rasism.

Dau cuvântul lui Steve Mikulan de la LA Weekly:

Posterul, care se aseamănă superficial cu faimoasa ilustraţie Obama Hope a lui Shepard Fairey, a fost lipit pe şi alte suprafeţe publice. Pentru a place masei beţive a conservatorismului californian, are câte ceva din toate: Obama are o faţă albă, gura lui (asemenea cu cea a Jokerului interpretat de Ledger) a fost în mod grotesc lărgită prin tăiere şi cuvântul „Socialism” apare sub faţa lui. Singurul lucru care lipseşte este un ştreang.

Conform LA Weekly, avem de a face cu un poster făcut de rasişti pentru rasişti, un soi de coproducţie Partidul Republican – Ku Klux Klan. O acuzaţie ieftină, dar de efect într-o lume din ce în ce corectă politic şi mai incapabilă să gândească singură. Totuşi, aş avea o întrebare: de ce posterul cu Obama the Joker nu este acceptabil, iar această copertă a aceluiaşi LA Weekly este?

LA Weekly - George W. Bush: Vampirul, Demonul

De ce George W. Bush vampirul intră în categoria „critică legitimă”, iar Obama Joker nu?

Organizaţia de extremă stângă Media Matters este de acord cu LA Weekly – Jokerul Obama nu e amuzant. În mod ciudat, pentru a argumenta în acest sens apelează la explicaţia dată posterului de Rush Limbaugh. Mi se pare mie sau efectul este contrar celui dorit de Media Matters?

Rush Limbaugh: Pentru a aduce schimbarea pe care locuitorii oraşului Gotham nu o doresc, Jokerul crează tot mai mult haos. Întregul oraş se concentrează asupra persoanei lui şi a ceea ce urmează să săvârşească. Tratează criza ca pe o oportunitate. Jokerul pune la cale criză după criză şi poartă o mască. Cel care a gândit acest poster a fost destul de deştept.

Ceea ce spune Limbaugh chiar are sens. Candidatul Obama a ascuns trecutul incomod de ochii electoratului, iar preşedintele Obama şi-a făcut un obicei din a crea diversiuni pentru a-şi urmări în linişte agenda transformatoare. De fiecare dată când situaţia devine dificilă, administraţia Obama scoate din pălărie o acuzaţia de rasism sau o ameninţare din partea „extremiştilor de dreapta”, transformând orice nimic într-un capăt de ţară. Dar să zicem că explicaţia lui Limbaugh nu ţine şi Obama the Joker este doar o răutate la adresa Conducătorului Iubit. Orice căutare pe Google ne poate arăta mii de imagini în care fostul preşedinte american Bush este considerat fie încarnare a răului , fie o fiinţă subumană, asemenea unei primate. Vă imaginaţi scandalul pe care l-ar isca un poster în care Obama este asemănat unei maimuţe?

Unde era indignarea progresistă atunci când George W. Bush era dezumanizat? Probabil undeva în spatele scenei, aplaudând frenetic.

Ipocrizia stângii este fără limite.

Via Hot Air şi Big Hollywood.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

10 Comments

 1. Francesco
  5 August 2009

  Ca tot vorbim despre progresistul LA Weekly, hai sa ne intrebam despre moralitatea acestei gazete care publica o fotografie – facand si publicitate – unei pretinse opere de arta, un manechin infatisand-o pe Sarah Palin atarnata in streang, „creatie” a lui Mito Aviles si ChadMichael Morrisette ce a fost pusa la licitatie pe eBay in saptamana dinaintea inugurarii presedintiei Obama:

  palinonroof

  Palin atarnata in streang, linsaj mediatic progresist

  Pentru cine doreste verificarea sursei, aceasta este aici.

 2. costin
  5 August 2009

  auzi ce zice Pelosi:

  oamenii de rind (repet, oameni de rind, cetateni normali, in mare parte de virsta a treia sau indreptindu-se spre virsta a treia) care se opun planurilor lui Obama pentru sistemul de sanatate, „poarta svastica la „townhall meetings”.

  Deci daca te opui planurilor socialiste ale lui obama si pelosi devii tu insuti socialist. Automat! Un socialist de alta facutra, dar TOT socialist.

  oamenii astia se poarta ca si cum nu ar exista nimic inafara de (unii zic „intre”)socialistii de stinga, internationalisti, si socialisti de dreapta, nationalisti. nu sint destul de prosti incit sa nu stie asa ceva, deci mint. change…

  Acesta este genul de demonizare care era facuta de comunisti burgheziei romanesti anii comunismului. Si este facut de la nivelul cel mai inalt al conducerii statelor unite. A luat-o America razna? A luat-o!

 3. Partizanu
  5 August 2009

  Ce nu intelegeti voi e ca prin Europa, Obama nu e vazut ca un Mesia ci mai degraba ca o alta fata a imperialismului american, menit sa creeze o diversiune „de stanga” pentru a opri o reala manifestare a maselor contra sistemului per total.

  http://www.leonkuhn.org.uk/pcl…..ma_gif.htm

 4. Imperialistu'
  5 August 2009

  Ce nu intelegi tu, partizanu, e ca socialismul european are zeci de fete. Varianta care te atrage pe tine este doar una dintre ele. Ceilalti eurosocialisti sunt incantati de tov. Barack Obama.

 5. costin
  5 August 2009

  Mesia la misto, Partizanu’. Mai mult sau mai putin.
  Si inca ceva, „imperialismul american” nu exista, există/a doar imaginatia foarte bogata a unui tip numit marx si a urmasilor lui.
  Obama este doar o diversiune, zici? De fapt tot „corporatiile criminale” sint in control, nu?

  Nu imi dau seama cit din ce spui tu e gluma si cit nu, oricum, traiesti intr-o lume paralela. Ti-ai creat o realitate a ta de care te tii cu dintii. Daca ma gindesc mai bine, nu ti-ai creat-o tu ci ti-ai insusit-o, fara prea mare originalitate din cite vad.

 6. Partizanu
  5 August 2009

  Prietene nu pot decat sa iti spun ca subiectele tratate pe acest blog sunt paralele cu realitatea romaneasca. Nu stiu cati oameni sunt interesati aici de lumea islamica si opiniile conservatorilor din SUA. In mod cert de Obama nu sunt interesati. Aceste subiecte par opera unor indivizi care nu stau prin tara. Nu stati in tara, nu?

 7. costin
  5 August 2009

  De ce schimbi subiectul?

 8. Imperialistu'
  5 August 2009

  Partizanu, apreciez grija ta ???? , dar nu ai motive. Realitatea romaneasca nu se reduce la Oprescu, Basescu si idiotul de Geoana. Nu poate ignora la nesfarsit ce se intampla in jur, daca nu pentru ca e interesant, macar pentru ca trebuie. Ii apreciem pe cei care ne viziteaza si ii asteptam si pe cei care ne ignora. Chiar nu vad problema.

  P.S. Nu avem conservatori in tara, asa ca ii cautam si noi acolo unde putem. La altii.

 9. costin
  5 August 2009

  autorul desenului cu Obama Joker este de fapt un palestinian. Nu, nu este un suprematist alb, nu este un rasist, nu este un extremist republican, este un P-A-L-E-S-T-I-N-I-A-N care nu prea inghite socialismul. De acolo si tacerea care s-a asternut asupra subiectului. Dar sigur se vor gasi si cei care sa il considerer totusi un rasist. Este un arab, e adevarat, dar nu este destul de negru ca sa fie 50% negru cum este Obama. Sa fim seriosi, sa nu fii un socialist inseamna sa fii rasist. Si tipul nu e republican, din cite am inteles, decit in ce priveste politica interna a Americii, extern nu poate fii decit palestinian:
  Racist, not if you are a bored Palestinian

  Din cugetarile autorului jokerului obamic:

  President-elect Obama has appointed Rahm Emanuel as his Chief of Staff.

  EPIC FAIL.

  Emanuel is a fervent anti-Islam voice in Washington. A Zionist, he takes a hard line stance against the Palestinian cause, and shows a clear anti-Muslim racism.

  Besides that, he is the embodiment of „political partisanship” that Obama was supposedly going to change!

  I guess we can only blame ourselves. He said „change” we just never bothered asking if he meant good change or bad. Looks like things are not going to get any better or different in Washington.

  Change we shouldn’t have believed in.

  Note: I am neither Democrat nor Republican, Conservative nor Liberal, didn’t support Obama or McCain.

  I just call it like I see it.

 10. Imperialistu'
  5 August 2009

  Recapitulare: palestinian, socialist. Ce ironie! ???? Pacat ca nu il vom cunoaste niciodata pe cel care s-a gandit sa lipeasca „SOCIALIST” de opera arabului.

  ———————
  Obama Joker artist unmasked: A fellow Chicagoan

  When cryptic posters portraying President Obama as the Joker from „Batman” began popping up around Los Angeles and other cities, the question many asked was, Who is behind the image?

  Was it an ultra-conservative grassroots group or a disgruntled street artist going against the grain?

  Nope, it turns out, just a 20-year-old college student from Chicago.

  Bored during his winter school break, Firas Alkhateeb, a senior history major at the University of Illinois, crafted the picture of Obama with the recognizable clown makeup using Adobe’s Photoshop software.

  Alkhateeb had been tinkering with the program to improve the looks of photos he had taken on his clunky Kodak camera. The Joker project was his grandest undertaking yet. Using a tutorial he’d found online about how to „Jokerize” portraits, he downloaded the October 23 Time Magazine cover of Obama and began digitally painting over it.

  Four or five hours later, he happily had his product.

  On Jan. 18, Alkhateeb uploaded the image to photo-sharing site Flickr (shown at right). Over the next two months, he amassed just a couple thousand hits, he said.

  Then the counter exploded after a still-anonymous rogue famously found his image, digitally removed the references to Time Magazine, captioned the picture with the word „socialism” and hung printed copies around L.A., making headlines.

  Alkhateeb’s original Flickr page surpassed 20,000 views. The Times found his Flickr site last week thanks to a tip left by a loyal reader of The Ticket. By Friday, the page had been taken down.

  On Alkhateeb’s page, a manipulated image condemning fellow Chicagoan and White House Chief of Staff Rahm Emanuel (captioned „epic fail”) was mixed in with parodies of the „Guitar Hero” game franchises — dubbed Quran Hero — and of Napoleon riding a motorcycle (pictured after the jump).

  Flickr had removed the Joker image due to copyright-infringement concerns, Alkhateeb says the company told him in an e-mail. A Flickr spokeswoman declined to comment due to a company policy that bars discussing inquiries about individual users.

  Alkhateeb says he wasn’t actively trying to cover his tracks, but he did want to lay low. He initially had concerns about …

  … connecting his name with anything critical of the president — especially living in Chicago, where people are „very, very liberal,” he said.

  „After Obama was elected, you had all of these people who basically saw him as the second coming of Christ,” Alkhateeb said. „From my perspective, there wasn’t much substance to him.”

  „I abstained from voting in November,” he wrote in an e-mail. „Living in Illinois, my vote means close to nothing as there was no chance Obama would not win the state.” If he had to choose a politician to support, Alkhateeb said, it would be Ohio Democratic Rep. Dennis Kucinich.

  Possibly becoming a villain in his home city wasn’t his only worry. Time’s cover and the Joker obviously aren’t Alkhateeb’s copyrights to fool around with.

  Concerned about a lawsuit, Alkhateeb, an unnamed superstar whose nationally recognized artwork had stunned friends and family, was relieved that the situation had floated for months without any major news organizations discovering that he was the man behind the paint.

  After we contacted him, he hesitantly agreed to an interview.

  If it’s any consolation, the Electronic Frontier Foundation, a nonprofit organization that defends digital rights, says Alkhateeb has a strong fair-use defense if Time or DC Comics decides to take him to court — that is if one even does file a lawsuit.

  „You really want to think twice about going after a political commenter,” said Corynne McSherry, a senior staff attorney at the EFF. In Time’s case, „a news organization probably doesn’t want to be in the situation of pursuing political criticism.”

  Perhaps the strongest case for anyone, McSherry said, is for Alkhateeb to claim money derived from people selling T-shirts with his picture. Is it worth pursuing? „It would be nice, but it’s not that big of a deal,” Alkhateeb said.

  Although Alkhateeb claims he was making no political statement with the artwork, he’s plugged into the Washington debate. Though born in the United States, his Palestinian family closely follows Middle Eastern politics.

  „I think he’s definitely doing better than Bush was,” Alkhateeb said of Obama. Alkhateeb’s views on foreign relations align with the Democrats, he said, while he prefers Republican ideals on domestic issues.

  Alkhateeb’s assessment of Obama: „In terms of domestic policy, I don’t think he’s really doing much good for the country right now,” he said. „We don’t have to ‘hero worship’ the guy.”

  Someday, Alkhateeb hopes to be a history teacher and high school football coach. He won’t be pursuing a full-time career in art, but he’ll continue playing with Photoshop on the side. He’s honored by Shepard Fairey’s assessment of his Joker picture, but disagrees with some of Fairey’s comments criticizing the message of the Socialism poster.

  „He made a picture of Bush as a vampire,” Alkhateeb said about Fairey. „That’s kind of speaking with two faces.”

  Regardless, Alkhateeb does agree with the Obama „Hope” artist about „socialism” being the wrong caption for the Joker image. „It really doesn’t make any sense to me at all,” he said. „To accuse him of being a socialist is really … immature. First of all, who said being a socialist is evil?”

  — Mark Milian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi