FUNDATIA IOAN BARBUS

Libertatea de exprimare sacrificată pe altarul islamului

  Pe 11 septembrie 2009, Christian Broadcasting Network (CBN) a prezentat un reportaj în care este analizat pe scurt, dar cuprinzător, asediul islamului asupra libertatăţii de exprimare din Europa occidentală şi întreaga lume. Reportajul a fost prezentat pe 11 septembrie nu întîmplător, evaluînd procesul de erodare la care a fost supusă libertatea de exprimare în occidentul contemporan de la atacul din 2001.

În acelaşi timp, reportajul CBN poate fi privit şi ca o sinteză a temei majore abordate de Patruped:Bun Biped:Rău – capitularea în faţa barbarismului prin sacrificarea libertăţii de exprimare pe altarul islamului, săvîrşită de către legiutorii şi elitele occidentale.

Multe din faptele prezentate de CBN au fost dezbătute de-a lungul celor 2 ani de zile de activitate şi de blogul nostru. Voi enumera pe scurt elementele principale şi voi pune cîteva linkuri aferente de pe Patrubenbun.net:

Bine aţi venit în Europa unde diferenţa dintre libertatea de exprimare şi hate speech este dictată de corectitudinea politică şi de teama de islam.

 • Danemarca:
  Un băiat de 15 ani va face închisoare pentru că a distribuit pliante în care spune că este posibil ca Danemarca să ajungă un stat islamic, iar că acest lucru este, în opinia lui, un lucru rău. Procurorul danez a numit fapta băiatului hate speech.
 • Suedia:
  Nu a mai fost hate speech cînt unul dintre cele mai mari ziare din ţară, Aftonbladet [ziar cu puternică înclinaţie stîngistă] spune că soldaţii israelieni colectează şi vînd organele palestinienilor morţi. Guvernul Suedez a luat apărarea articolului spunînd: „Nu! Aceasta este libertatea de exprimare!”
 • Austria:
  Coranul spune că la vîrsta de 52 de ani, Mahomed a consumat căsnicia cu Aisha cînd fetiţa avea 9 ani. Cînd politicianul austriac Susanne Winter a spus că după standardele lumii moderne Mahomed ar fi considerat un pedofil, aceasta a fost judecată pentru hate speech. Exemplu urmat pînă în ziua de azi de din ce în ce mai mulţi musulmani.
  Patrupedbun.net: Mireasă de 10 ani “restituită” soţului de 80 de ani
 • Olanda:
  Geert Wilders, parlamentarul olandez care a ajuns în sondaje pe locul I în Olanda, va fi judecat pentru „incitare la ură şi discriminare”.
  Patrupedbun.net: Geert Wilders va fi dat în judecată pentru ofense aduse islamului

  Motivul pentru care va fi judecat este filmul produs de el: Fitna, film în care nu a făcut decît să prezinte pasaje din Coran, să arate interpretările date de musulmani celor spuse în acolo şi modul în care acestea sînt puse în practică.
  Patrupedbun.net: Fitna

 • SUA:
  Yale University Press a publicat anul acesta o carte despre controversa caricaturilor daneze din 2005, intitulată Caricaturile care au zguduit lumea. Într-o carte despre caricaturile lui Mahomed, Yale a hotărit să nu publice nici una dintre aceste caricaturi de frica de riposte din partea musulmanilor din întreaga lume ce se vor simţi jigniţi.
  Patrupedbun.net: Ca o mîncare de fasole fără fasole
 • Organizaţia Naţiunilor Unite:
  Lars Hedegaard, preşedintele asociaţie Internaţional Free Press Society [Interviu tradus în româneşte cu Lars Hedegaard, aici] spune:

  În 2008, Organizaţia Conferinţei Islamice (OIC) [care cuprinde 56 de state fiind cel mai mare bloc votant din ONU], a stabilit un plan ce se va desfăşura pe o perioadă de 10 ani pentru eliminarea libertaţii de exprimare, pentru introducerea de legi ce vor preveni critica religiei, a se citi Islam. Conferinţ islamică a propria ei Delcaraţie a Drepturilor Omului, Declaraţia de la Cairo, în care se spune:

  Toate drepturile şi libertăţile stipulate în această declaraţie sînt subordonate legii islamice, Şaria. Aricolul 24

  OIC a numit islamofobia: „Cea mai gravă fromă de terorism şi o ameninţare pentru pacea globală”
  Patrupedbun.net: Drepturile universale ale omului islamului

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

5 comentarii

 1. panseluta
  23 septembrie 2009

  costin & bipezi:

  Revin dupa citeva saptamini bune de absenta–vacanta intr-un loc in care n-am avut acces la ziare si interne.
  Ma bucur sa va vad energici, inteligenti si informati cum va stiam. Mi-a fost tare dor de voi.

  Prima constatare, dupa intoarcere: Obama e si mai sinistru decit mi-am imaginat: scandalul ACORN, manipularea stalinista a artelor (scandalul agentiei guvernamentale NEA–National Endowment for the Arts), discursul de la ONU, un monument de prostie–tipul se contrazice de la pasaj la pasaj–si o tragedie pentru politica externa a Americii, ingenuncherea SUA in fata totalitarismelor celor mai salbatice si primitive in numele rescumpararii unei asa-zise vini istorice a Americii fata de natiunile oprimate… Nici un cuvintel despre teocratia anti-democratica din Iran, despre dictaturile din Africa si Orientul Mijlociu, despre Burma, despre Cuba, despre Coreea de Nord.

 2. panseluta
  23 septembrie 2009

  Scuze: Nu „interne” ci „internet”.

 3. costin
  23 septembrie 2009

  panseluta, te-ai intors!! ???? A fost concediu, deci. Credeam ca ne-ai uitat. Ma bucur sa te vad din nou, bine ai revenit!

 4. emil
  23 septembrie 2009

  Missed you too…

 5. costin
  23 septembrie 2009

  Bat Ye Or, născuta in Egipa, a emigrat in UK, i s-a revocat cetatienia egipteana. Este autoarea cartii:
  Eurabia: Axa Euro-araba

  Intr-o conferinta din 2005 Bat Ye Or explica ce anume face ca antisemitismul european sa fie in crestere vertiginoasa, de ce imigratia musulmana in Europa este atit de mare, de ce guvernele din occidentul Europei refuza sa confrunte problema fronta, explica procesul accentuat de islamizare al Europei. Totul documentat.

  Discursul dinsei are peste o ora si jumatate, dar merita parcurs in intregime. Bat Ye Or este o persoana asupra careia vom reveni cu siguranta.

  O puteti urmari pe Bat Ye Or aici: Eurabia: The Euro-Arab Axis

  Articol pe Brussels Journal despre Bat Ye Or: Eurabia Scholars Gather in The Hague

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian