FUNDATIA IOAN BARBUS

Liste bune, liste rele și Rusia

Cei mai deranjați de „lista ILD”, care nu era chiar listă și nu era a ILD (de fapt, cineva adăugase și pe Anca Cernea „(agent)” și pe Gelu Trandafir), au fost următorii:

Vocea Rusiei
https://romanian.ruvr.ru/2014_04_01/Despre-patriotism-Si-tradare-3795/
Criticatac
https://www.criticatac.ro/25189/listele-negre-pentru-zile-albe-au-revenit-cu-binecuvintarea-establishmentului-cultural-2/
Iulian Capsali
https://activenews.ro/exclusiv-capsali-faptul-ca-sunt-un-om-credincios-nu-inseamna-ca-nu-dreptul-sa-incerc-sa-activez-ca-om-politic_1830125.html

Ce au toti aceștia în comun? Ați ghicit, Rusia!

Chiar vreți liste? Iată o listă!


(click pe imagine)

Dacă Mihai Rapcea ar fi fost prieten cu Tismăneanu, până acolo i-ar fi fost! Vasile Ernu se apuca de scris articole, scrisori, dădea telefoane, făcea dosare.

Dar pentru că, din contra, Vladimir Tismăneanu figurează pe lista lui Mihai Rapcea, Vasile Ernu nu are nici un motiv de indignare. Pe el nu îl intereseaza Noua Dreaptă sau alte grupuri fascistoide (de altfel, are astfel de personaje în redacție – Claude Karnoouh https://inliniedreapta.net/claude-karnoouh-si-noul-fascism-de-stinga-dreapta/ ), problema lui sunt „intelectualii lui Băsescu”, Vladimir Tismăneanu în primul rând.

Daca ma gandesc bine, din cauza asta lista asta s-ar putea să fie chiar binevenită.

„Lista ILD”, care nu era chiar listă și nu era a ILD, a fost un simplu pretext considerat de Vocea Rusiei, prietenii ei și idioți utili, drept oportun pentru a ataca „elementele indezirabile” – iar ILD a urcat în ultima vreme în clasament, devine din ce în ce mai supărător pentru stânga radicala și tot felul de legionari și fascistoizi care se aliaza dughinist în aceste zile împotriva „neoconilor”. Pentru că acești termeni, „neoconservatori” și „neoliberali” revin obsesiv, în aceeași măsură atât la Vocea Rusiei, Criticspanac, cât și la legionari.

Există mai multe motive pentru a supralicita „Lista ILD”:
1. atacul împotriva ILD
2. presiunea pe GDS și R22
3. atacul împotriva lui Vladimir Tismaneanu și a „intelectualilor lui Băsescu”
4. distragerea atenției de la numele votate acolo de sutele de persoane care au contribuit (unele, persoane publice), prin crearea de paranoia și repetarea până la sațietate a cuvântului LISTĂ-Listă-listă-listăăă!!
5. deranja, cel mai tare, Rusia, care este acum într-o ofensiva tot mai agresivă în România, ofensivă din ce in ce mai vizibilă cu ochiul liber: https://www.contributors.ro/fara-categorie/rusia-putinista-depaseste-deja-masura-cu-romania-ajunge/

Asta explică, în opinia mea, tăcerea lui Vasile Ernu, a Victoriei Stoiciu, a lui Dorin Tudoran, Mircea Platon, Iulian Capsali etc.

Pentru că IC și CA, uniți în ura pentru Băsescu, Tismăneanu, Occident și America, văd în ILD e un adversar îndeajuns de important încât să susțină aceleași enormități; de fapt, să se alieze și să îndrepte tunurile înspre noi, alături de Vocea Rusiei.

P.S.
Un alt exemplu de listă „politicaly correct”, care nu a trezit indignarea celor de mai sus, e Top 134 jurnalisti basisti!. Ca să îl citez pe Vlad, „De pro-ruși, adică de agenții conștienti sau inconștienți ai Moscovei, n-ai voie să te legi – e imoral, antidemocratic, extremist s.a.m.d. Pe când, să ataci adversarii politici în maniera descalificantă în care au fost sfasiati mediatic Andreea Pora, Sorina Matei și alții e perfect acceptabil. N-ai văzut articole pe Critic Atac (sau de la Iulian Capsali etc n.m.) despre asta, nu?”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 Comments

 1. Alexa
  7 April 2014

  Sunt chiar mandra ca-s pe lista cu aservitii. ????

 2. Vlad
  7 April 2014

  Frate Costin, nu-l mai asociati nene pe idiotul asta drogat de Mihai Rapcea cu Noua Dreapta ca nu mai e in Noua Dreapta de muuult timp, de cand l-au scuipat aia de acolo ca pe o masea stricata, la fel cum l-au scuipat si aia de la MISA si toti pe unde s-a bagat sa sustraga informatii sau bani, omu’ e un ratat care ar trebui ignorat total, faptul ca il bagati in seama ii da prea multa importanta si ii faceti reclama acestui ratat securistoid rusofil care se stie ca e pe mana cu rusii impreuna cu fratii Roncea cu care cloceste toate manariile pe care le boraste pe site-ul si blogurile lor de rahat!

  In rest numai bine si la cat mai multe articole, pe viitor poate te ocupi si de ratatii schizofrenici frati Roncea care se injura unul pe altul pe site-urile lor, alti drogati in frunte cu al mic Felix Roncea pe care unicornul Mihai Rapcea l-a scapat de la puscarie si de atunci astia-s sclavii lui…inclusiv astia s-au perindat prin Noua Dreapta si au facut cacatul praf pe-acolo, apoi au trecut pe la legionaroizii de carton Partidul Totul Pentru Tara respectiv Asociatia Totul Pentru Tara (clona partidului, unde activeaza Rapcea) unde-s legionari, hop si Rapcea & Roncea…astea-s cazuri clare de studiat si de pus pe tapet!

  Hai sa traiesti!

  Am zis ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi