FUNDATIA IOAN BARBUS

LoGică Contra – Funcţia Psi-Psi (renegarea negării negaţiei)

Motto:

Haideţi, copii,
Doi cu doi, perechi,
Sute și mii,
S-adunăm fier vechi!

(Ecoul-cor antic:) – …fier vechi – fier vechi – fier vechi!

(Da’de cînd?) : Istoric

În 1971 mi-am început cariera didactică. Mă obsedau chestiuni privitoare la algebră, fundamentele geometriei, logică formală, filosofie. Am avut norocul chior să fiu asistentul unor studenți mai mult decît eminenți, cărora le port și le voi purta veșnic respect: actualii profesori Jenel V, Silviu N., regretatul Robert V., Adrian Ș. și alți cîțiva. Seminariile noastre erau incendiare, într-o zi mi-au prezentat un scurt manuscris de două pagini, intitulat „Calcul aberațional”, care pleca de la următoarea definiție patafizică (îmi știau năravul dracii de ei!): Se definește următoarea „funcție” „logică” (a se rearanja ghilimelele după bunul plac, nu contează, cum se va vedea) :

Pentru mine acesta a fost primul exemplu de virus „științific”, de „spam” logic. De o limpezime fără echivoc. Căci:

Dacă luăm în considerare orice axiomă despre entitatea x, formulăm minisistemul:

A1. x (nedemonstrabil, fundamental), este… ce vreți Dv. și adăugăm:
A2. Fie x, atunci se aplică ΨΨ(x).

Sub acest „sistem” se poate demonstra absolut orice.
De exemplu:

1. 7 > 7 și 7 < 7.
2. 7 = 7 deci 7 < 7 căci 7 nu există.
3. E fals că e adevărată orice afirmație despre 7, dar orice afirmație despre 7 e adevărată, căci e falsă. Dar nu și invers.
4. E adevărat că e fals că 7 = 7, deoarece 7 = 7 dar 7 =7 e adevărat deci fals, căci 7 < 7 și 7 > 7 dar 7 nu e 7 deși e 7 q.e.d.
(las detaliile demonstrațiilor pe seama cititorului, sînt uluitor de ΨΨsimple) ????

Exemplu inițiatic:

În cinstea semicentenarului Marii Revoluții Socialiste din Octombrie, savanții sovietici au descoperit un cimitir de dinozauri (Pravda, 7 noiembrie 1967)

(Da’de ce?) : Pen’că!

Pentru că sub acest sistem, următoarele afirmații sînt adevărate și false în același timp, coexistă pașnic, noi sîntem de vină, mai ales eu. Și voi. Deci nimeni. (Demonstrațiile nu-s mult mai dificile decît cele ale exercițiilor de grădiniță din paragraful anterior).

ΨΨ(Spam)

Domnul Spam pleacă în Coreea de Nord. A și plecat.

Zbor plăcut deci!
Ah! Acolo n-au Internet!

Deci n-a plecat. Pa și Psipsi.

ΨΨ(Felix)

Un motănaș ce toarce toarnă PUR și simplu conservator, cu doi pisoi. Psipsi Pis-1 și Pis-2. Uniunea StînguțuLeftuțu.

Mai bine de cinci decenii, un ocean de prostii debitate, detaşamente de mercenari şi cohorte de idioţi utili care s-au folosit de retorica acuzării “gândirii războiului rece” îi despart pe Hruşciov şi Ponta. Sigur, în mod normal, pe Victor Ponta e greu să-l iei în serios. Superficialitatea personajului, urechismul, ţinutele excentrice pledează în favoarea sa, ca circumstanţe atenuante. Totuşi, el e şeful ales al celui mai important partid de opoziţie.

Tot ce s-a scris în materie de logică începând cu Aristotel nu mai este valabil în faţa logoreii crinantonesciene, unde interesul de moment dictează traseul şi puseul argumentaţiei. De exemplu, poziţia sa faţă de Dan Voiculescu nu este aceeasi cu aceea avută faţă de Mona Muscă, dar asta nu înseamnă că el nu spune ritos că are dreptate în ambele cazuri.

ΨΨ(Ilici)

Ion Iliescu eludează meandrele concretului cu picioarele înainte dinainte, cînd era mai bine. Psipsick tear.

Statul lui Ion Iliescu nu este o glumă. Statul lui Ion Iliescu, aşa cum a fost el, bun-rău, cu greşelile lui, a intrat în NATO, a intrat în UE, a transformat un partid post-comunist, în care mulţi vedeau doar pe moştenitorii lui Ceauşescu, într-un partid social modern, acceptat ca atare de Occident cu toate păcatele lui, a întins o mână spre partenerii din opoziţia de dreapta şi este ţara care l-a adus la putere cu alegeri libere pe domnul Băsescu şi inclusiv pe domnul Boc.

ΨΨ(Zerobama)

Mai de mult, loviluționarul dechemvrist Antigelu Voican Voiculescu pendula între metafizică și clitoris. Mai recent, Barack Hussein Ză Uan oscilează între Tripolitania și Cyrenaica. Se bălăngăne întrucît îl roade vinovăția istorică, îl usucă dragostea pentru tinerii setoși de revoluție, respectul preaplecat pentru ONU și UERSS. Prea multe capre behăie-n deșert. Soluția: Go Green ca steagul muslim!

Iată modul în care a răspuns Barack Obama: “Preşedintele nu are puterea constituţională pentru a autoriza în mod unilateral un atac militar într-o situaţie care nu implică oprirea unei ameninţări reale sau iminente asupra naţiunii.”
Prin urmare, în conformitate cu standardul propriu al lui Obama, el a încălcat Constituţia atunci când a ordonat un atac militar împotriva Libiei. Mai rău, el a făcut acest lucru în serviciul unui raţionament periculos şi deschis oricărui final pentru intervenţia militară şi care este complet lipsit de legătură cu apărarea naţională.

ΨΨ(Wikileaks)

Probabilul viitor dinamitat nobelizat pentru pace va fi Julian Assange. După Arafat, Gore, Obama, e un succesor (binișor / doi pași) la stînga lor depedeve psipsi-logic.

Deşi Julian Assange a dorit să dea o lovitură „imperialismului” american prin dezvăluirea telegramelor diplomatice, rezultatul este exact cel opus: viziunea americană asupra lumii este cea corectă, iar cea a stângii radicale este discreditată.

(Ei și ce?) : Propunere concretă

Mai mult sau mai puțin importantele personagii de mai sus au arătat ce frumos se pot copilări în slujba intereselor omenirii. Mottoul cu care am început e o strofă dintr-un cînticel pionieresc optimist de pe vremuri. Mă gîndesc ce frumos ar fi să-i adunăm pe toți într-o transmisiune TV-mondială și să-și cînte idealurile. Le-am încropit și cîteva versuri, poate se va naște și un mini-Beethoven care să le compună tema muzicală:

Oda bucuriei copiilor

Toți în unanimitate
Milităm pentru dreptate
Și de-o vreme, cum să spui,
Vrem să îndreptăm un cui.

Cuiul după ce l-am dres
Am făcut un pas imens
Spre dreptate și progres
Și ne bucurăm intens.

(Refren:) …fier vechi – fier vechi – fier vechi!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Andrei Rugina

Andrei Rugina

43 de comentarii

 1. domnul spam
  2 aprilie 2011

  Haha am facut internet history.

  In alta ordine de idei, am vazut mai demult un documentar despre Coreea de Nord in care medicii din spitalele de provincie foloseau sticle de bere golite si sterilizate pentru perfuzii intravenoase. Avand in vedere ce bine merge sistemul medical in Romania notarului public Cseke, nici n-are rost sa mai plec catre orezaria clanului Kim, fiindca in curand va fi DPRK la mine in ograda.

  …..si Ridzi va organiza festivalul Arirang!

 2. John Galt
  2 aprilie 2011

  A1. x (nedemonstrabil, fundamental), este… ce vreți Dv. și adăugăm:
  A2. Fie x, atunci se aplică ΨΨ(x).

  Dar aceasta e insasi explicatia Paranormalului!

  ????

 3. Costin A.
  2 aprilie 2011

  spam, esti prea tinar. romania a fost deja unde e corea de nord acum. norocul tau e ca (cel mai probabil) nu ai avut privilegiu de a fi un decretel, si crescut cu nintendo ti se pare traiesti in fascism cind parintii iti ascund joystickul.

 4. Liviu Crăciun
  2 aprilie 2011

  crin antonescu e mincinos

  intr-o tara democratica (cum este a noastra) un astfel de adevar universal poate fi afirmat de catre oricine fara deosebire de rasa, religie, origine sau sex

  chiar si de crin antonescu, fapt care ne obliga, in spirit patafizic si pentru a evita abaterea apocalipsei logice asupra tarisoarei, sa admitem nP – „crin antonescu poate afirma crin antonescu e mincinos”, adica „crin antonescu nu e mincinos” sau, cu alte cuvinte, „in mod particular si necesar crin antonescu e si magar”

  parerea mea

 5. domnul spam
  2 aprilie 2011

  @costin
  E exact cum spui, am citit in cartile de istorie despre vremurile cand romanii mancau coaja de copac si sapau dupa viermi. Sau cand credeau ca Gherghiu Dej nu e mort si vegheaza asupra natiunii in mausoleul sau. Sau nu…

  Cat despre joystick, e o comparatie perfect legitima cu inchiderea a 67 de spitale, fiindca stim cu totii ca romanii sunt niste ipohondri care abuzeaza de sistemul sanitar public („platforma nintendo” in comparatia ta, banuiesc) si majoritatea pacientilor sunt oricum niste pensionari infecti fesenisti care merita sa crape.

  Apropo, cat de retarzi au fost comentatorii de la postul anterior sa nu inteleaga ca „plecatul in Coreea de Nord” era o metafora, apropo de cum s-au apucat sa ma denunte si infiereze pentru nimic? Acuma am ajuns si simpatizant ciuce, calomnia e la ea acasa pe blogul asta….

 6. Vlad M.
  2 aprilie 2011

  Alt artist, dom’le. Cum nu uita el fiece „calomnie”. Daca tot ai adus vorba de calomnii, to’ar’se spam, ce ar fi sa ne aducem aminte de una semnata de domnia ta?

  Vlad M.

  Nu m-as fi bagat in discutie, dar am observat ca s-a „rostit” un neadevar.

  domnul spam

  unul dintre vlazi m-a acuzat ca fac jocul musulmanilor fanatici fiindca n-am fost de acord cu construirea catedralei mantuirii neamului (?!)

  Fals.

  Vlad P.

  sa va fie de bine. cand va sucomba crestinismul si vei avea primul conflict deschis cu un musulman, sa-ti aduci aminte de aberatiile de aici, prin care faci apologia unui Crestinism spalacit, cu o identitate pierduta, pe care incearca sa si-o recupereze prin noi si noi aberatii: biserica gay-ul, preoti gay etc etc

  Mica-mare diferenta, „domnule” spam.

  Restul operelor pot fi admirate aici. Domnul spam e un progresist care nu se simte bine pe langa socialisti, asta e problema lui. Nu-i nimic, e loc destul pe bancile „dreptei” liberale.

  Hai, mai lamenteaza-te, „barbate”, cum nu te lasa sa respiri imperialistii-care-vor-sa-distruga-spitalele-uamenilor. Make my day.

 7. leo taxil
  2 aprilie 2011

  Nu imperialistii, retardatii care ne conduc.
  http://www.gandul.info/news/cum-au-fost-azi-scosi-din-spital-pacientii-spitalului-caritas-de-luni-spitalul-devine-camin-de-batrani-galerie-foto-8120122
  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Lista-spitale-inchise-vineri-Guvern_0_454754805.html

  Cat despre discutia mea cu vlad p, cine scrolluieste mai jos si citeste dialogul integral se va lamuri exact la ce m-am referit, citezi trunchiat in stil vadimist.

  Faza cu „barbate” n-am priceput-o.

 8. domnul spam
  2 aprilie 2011

  Sunt tot eu in mesajul de mai sus, „leo taxil” e nickul cu care semneaza colegul de apartament pe diverse balarii, i-am dat copy-paste accidental. Nu sunt fanul autorului cu pricina.

 9. Vlad M.
  2 aprilie 2011

  Cat despre discutia mea cu vlad p, cine scrolluieste mai jos si citeste dialogul integral se va lamuri exact la ce m-am referit, citezi trunchiat in stil vadimist.

  1. Nu citez trunchiat. Ai mintit cu nerusinare.
  2. Am lasat link, tocmai ca sa se vada cat de putin te duce sistemul. ???? Foarte putin. ????
  3. Cred si eu ca nu ai priceput-o. E greu sa o intelegi cand esti preocupat sa te plangi ca, bu-hu-hu, esti „calomniat” de raii de la ILD.
  4. Ce ar fi sa ne cauti pe Critic Atac? Acolo vei fi in elementul tau. Sunt turbati anti-biserica si se dau de ceasul mortii ca sistemul social(ist) romanesc este la pamant. O sa va intelegeti de minune, dragi tovarasi.

 10. domnul spam
  2 aprilie 2011

  Nu cred ca trebuie sa fii socialist ca sa-ti pese de soarta sanatatii in Romania. Daca acesta se intampla sa fie de stat, nu inseamna ca e moralmente corect sa arunci bolnavii pe strada cu perfuzia la brat in numele „restructurarii”. Se poate face reforma si fara astfel de barbarii. N-as fi insistat pe subiect daca nu trivializa Costin chestiunea.

  De asemenea, nu cred ca trebuie sa fii „turbat” impotriva bisericii sa nu fii de acord cu constructia CMN. Nu ne permitem si gata. Nu vad de ce am face o exceptie in cazul ei cand taiem din toate celelalte sectoare bugetare.

  N-as mai fi postat daca nu regaseam „hiperbola” folosita de mine reprodusa tendentios in articolul de mai sus. V-am urmarit mult timp (chiar daca n-am comentat pana recent), am citit multe texte cu placere si, in ciuda parerii pe care v-ati format-o, ne unesc mai multe chestiuni decat ne separa. Din pacate, in ultima vreme inversunarea a luat locul ironiei si dogmatismul a luat locul dialogului. Asta e, netul e mare, voci interesante sunt multe, viata merge inainte.

  PS Nu citesc criticatac, dar ma bucur ca o faci tu pentru mine ????

 11. Pataphyl
  2 aprilie 2011

  @Leo & @Spam : Chiar sînteți vecini psi-amezi? Dacă da, e o bună ilustrare că funcția descrisă mai sus ia valoarea 0 dacă x e adresa dv. (de email, nu de apartament).

  sa arunci bolnavii pe strada cu perfuzia la brat

  Oribil, soro, ce cruzime! Țț-Țț-Țț ???? Ce metaforă (cine-o fi zis-o? – Pis-1 sau Pis-2?).
  Give psi-psi a chance!

  netul e mare

  Bravo!

  voci interesante sunt multe

  Muzica!

  viata merge inainte

  Cînd era mai bine, da?

 12. domnul spam
  2 aprilie 2011

  Fireste ca adresa de mail e a mea, am copiat doar accidental nick-ul colegului, asa cum am precizat. Ce sa faci, in climatul economic actual lumea mai imparte spatiul locativ, si coledzii mai paraziteaza laptopul sa troluiasca aiurea. Circoteca pe care o faci e penibila, ce sens ar avea sa folosesc zece mii de semnaturi? Am una si buna!

 13. Pataphyl
  2 aprilie 2011

  Scuze pentru circotecă, e așa de greu în Coreea de Nord că pînă și adresele de email gratuite se raționalizează. Bănuiesc că măcar parolele le aveți diferite la adresa de email comună ???? ???? ????

 14. domnul spam
  2 aprilie 2011

  As vrea eu sa fie metafora. Cauta pe net imagini de la evacuare, sa vezi copiii scosi afara cu incubator cu tot. Ti se face parul maciuca, n-am vazut ceva similar de la Vukovar incoace.

 15. domnul spam
  2 aprilie 2011

  Pentru un matematician procesezi cam greu.

 16. dr pepper
  2 aprilie 2011

  Nu trebuie sa fi neaparat matematician sa procesezi cam greu gandirea socialista.
  Eu, spre exemplu, nu o procesez deloc, defel.

 17. Pataphyl
  2 aprilie 2011

  Pataphyl @14 & dr pepper @17

  Dragii mei alter ego & doc. Experimentul psipsi a reușit, intenția a fost de a ilustra incoerența mintală dovedită de niște personaje/organizații notorii : ΨΨ(Felix), ΨΨ(Ilici), ΨΨ(Zerobama), ΨΨ(Wikileaks) plus un element nul din punct de vedere al nortorietății, ΨΨ(Spam). Acesta a fost pus în capul listei și e singurul care n-a fost acuzat de lipsă de logică, s-a speculat voit o glumă. Ei bine, devenit brusc important, a sărit bucuros și neavenit: „Haha am facut internet history”. După aia, de emoție și-a încurcat pseudonimele și s-a simțit obligat să-și dea importanță. Nu trebuia să te bagi Pataphyl! Doc, în articol recomandam să folosești ghilimelele după bunul plac, trebuia să insist că e foarte recomandat să le folosești. Deci, „Gîndire” socialistă e mai on-topic. Procesarea s-a făcut demult, numa’ cît n-a ajuns la trebonal… ????

 18. dr pepper
  2 aprilie 2011

  ei, de parca era necesar.
  omu se simte congruent cu noi cu toate ca e paralel.

 19. calehari
  2 aprilie 2011

  Costin@4. Memorabile cuvinte, din pacate , cu siguranta , domnul Spam n-a avut timpul sa le ” descifreze ” intelesul ( cand esti tanar , te afli intr-o permanenta criza de timp !) ???? Se afla la varsta cand priveste fara sa vada si asculta fara sa auda. Frumoasa varsta ! Frumoasa si ..proasta . ???? N-am stiut acest lucru si crezand ca , domnul Spam , este o desca trecuta prin multe , m-am apucat sa trag cu tunul, acum vad , in vrabii. Domnul Spam , se afla , poate fara sa stie , in bratele Propagandei unde , generos si pentru ca ii suntem simpatici , ne cheama si pe noi . Propaganda ma imbratisase si pe mine pe la 14-15 ani , cand credeam ca este o fata frumoasa si securistii sunt niste eroi . Pe la 19 ani , vazand cu ce harca aveam de-a face , am fugit inspaimantat .
  Domnule Spam , ai grija ! Propaganda are limba dulce si lunga , acum iti ” susura-n ureche ” , dar vezi sa nu-ti spele si creierul. ????

 20. adilau
  2 aprilie 2011

  Spele creierul? Ati aruncat-o-n derizoriu, domn spam nu pune botu. Uitati ca stangistii sunt o elita a societatii, ei nu pot fi spalati pe creier, sunt la adapost de atacurile mediatice si astfel nu pot fi atinsi. Ca a venit aici e o scapare pe care sigur o regreta, fu cat pe ci sa iasa de sub umbrela realitatii ori antenei. Cat pe ce. A-nteles cat, a scapat de a „ce”. Cat pe che si v-ar fi ascultat.
  Nu-s sorti de izbanda. Din astea fortat doua tabere una se uita in ambele ograde, iar cealalta foloseste umbrela mai sus amintita, deci nu vad cum ar putea vreunu sa vada mai mult decat ii este aratat. Vorbiti intre voi, nu-i vreunu caruia sa-i fie cu adevarat utile adevarurile. Is de nerazgandit. Succes, totusi.

 21. in romania nu functioneaza legile fizicii pamantene ci doar cele ale furaciunii dambovitene…

  la mine pe blog Curuletz Nastasian s-a tot saturat sa candideze si sa piarda!!!!

 22. Costin A.
  2 aprilie 2011

  Uitati ca stangistii sunt o elita a societatii, ei nu pot fi spalati pe creier, sunt la adapost de atacurile mediatice si astfel nu pot fi atinsi.

  … alta drona.

 23. adilau
  2 aprilie 2011

  Drona, nedrona, am parcat aici. Is sub propria-mi comanda, cu ochii pe voi. O intrebare mai am, si ma opresc din scris, stiind ca si eu contribui la zgomotul virtual: ati reusit vreodata sa faceti vreodata un asa zis stangist sa vada un alt adevar decat cel pe care-l stia deja?

 24. Pataphyl
  2 aprilie 2011

  Costin @23

  Cred că intenția din comentariul de la #21 era de a pune niște ghilimele:

  …stângiștii sunt o „elită” a societății…

  adilau @24

  Întrebarea e cu ΨΨ căci conține epitetul-virus așa-zis (stîngist), alte asemenea spam-epitete: democrația originală (populară, socialistă), o anumită parte a presei etc. Finalul întrebării ilustrează clar efectul dorit de ΨΨ-distorsionare: să vadă un alt adevăr decât cel pe care-l știa deja.

  Și totuși răspunsul e da! Și stîngiști, și așa-ziși stîngiști.

 25. John Galt
  2 aprilie 2011

  Experimentul psipsi a reușit, intenția a fost de a ilustra incoerența mintală dovedită de niște personaje/organizații notorii : ΨΨ(Felix), ΨΨ(Ilici), ΨΨ(Zerobama), ΨΨ(Wikileaks)

  Pataphyl, sa inteleg ca ai inceput sa lucrezi la demonstratia AXIOMEI „socialismul este o boala„?

  ????

 26. Pataphyl
  2 aprilie 2011

  John Galt

  – Axiomele nu se demonstrează, dar
  – ca să le incorporezi într-un sistem, trebuie să dovedești că acesta e (1) necontradictoriu și (2) consistent.

 27. John Galt
  2 aprilie 2011

  Axiomele nu se demonstrează..

  Stiu! ???? Din cauza asta am si zis. ????

  Dar ca sa revin, mult mai greu e cu incorporatul lor in REALITATE. Chiar daca sunt axiome.

  (negarea renegarea negării negaţiei presupune o Afirmatie? In sens TARE?)

  Mi-e si frica sa continui. Alan Turing nu glumea ca din doua afirmatii contradictorii se poate ajunge la ABSOLUT.

  ????

 28. Pataphyl
  2 aprilie 2011

  John

  Chiar mă gîndeam că ideală pentru alde Obama & banda lui ar fi o mașină Turing. Pentru că (1) E compusă dintr-o bandă infinită, la unul sau ambele capete (diferența e irelevantă) și (2) nu consumă benzină! ????

  De fapt mă gîndeam la asta înainte de a-mi aduce tu aminte, căci alde Turing, Post și Church și-au publicat cvasi-simultan ideile, în 1932, tot la vreme de criză:mrgreen:

 29. John Galt
  2 aprilie 2011

  (dap, greseli cat cuprinde. Se vede ca iarasi am lovit o limita a acestui univers patrat si rece in care traim toti).

 30. John Galt
  2 aprilie 2011

  căci alde Turing, Post și Church și-au publicat cvasi-simultan ideile, în 1932, tot la vreme de criză…

  Lasa ca invat eu Furnica (*lui Moebius – vezi pe mail) sa ZBOARE.

  Aripi de vultur or else..

  ????

 31. John Galt
  2 aprilie 2011

  In Socialism, afirmatia socialismul este o boala reprezinta o Axioma ce ESTE demonstrata oricand. Toti sunt constienti de acest lucru insa toti prefera sa o ignore, sa se foloseasca de Negatia ei. Adica da, suntem in absurd. ????

  De disperare s-a ajuns ca socialistii sa NEGE inclusiv conceptele absolute, afirmatiile UNIVERSAL VALABILE. De teama acestia neaga Realitatea, neaga tot ce e in jur, „raul, ramul„, ORICE. Doar doar vor mai prelungi putin utopia, doar doar vor mai ramane in EROARE inca putin. Ei neaga orice concept care i-ar obliga sa accepte un lucru CERT.

  Intr-un fel inteleg tristetea acestor oameni. Ei sunt ca intr-un vis frumos ce se termina intr-o dimineata, in care vrei sa mai ramai insa din care nu mai tii minte aproape nimic. Pe care SIGUR nu il mai poti prelungi. E trist.

 32. Vlad M.
  2 aprilie 2011

  O intrebare mai am, si ma opresc din scris, stiind ca si eu contribui la zgomotul virtual: ati reusit vreodata sa faceti vreodata un asa zis stangist sa vada un alt adevar decat cel pe care-l stia deja?

  Pe cativa am reusit sa ii facem constienti ca realitatea este mult mai complicata decat cum isi imaginau. In ce masura s-a transformat asta intr-o regandire a sistemului, e greu de spus. Nu cunosc cazuri spectaculoase de convertire. Nici macar eu nu sunt un asemenea caz (am trecut de la o dreapta nationalist-antiamericana la o dreapta nationalist-pro-americana – am ramas in „familie”, ca sa zic asa… ???? ).

  Impresia mea e ca transformarea asta nu poate veni decat din interior… daca simti ca lucrurile nu sunt cum trebuie si faci eforturi de a intelege, ai scapare. Daca nu, daca crezi ca lumea e defecta si tu esti prea bun/ inteligent pentru ea, indiferent ce ti se va arata sau spune, tot nu te vei schimba.

  Stangismul este o problema de credinta. Crezi ca lucrurile sunt asa si nu altfel. Realitatea e contrara? Cu atat mai rau pentru ea… Numai un cataclism interior te poate smulge din adormire (ma gandesc la oameni precum Whittaker Chambers, James Burnham si Willmoore Kendall). Uneori nici macar asta nu te poate salva.

 33. John Galt
  2 aprilie 2011

  Si acum, daca imi permiteti, dati-mi voie sa trantesc cateva afirmatii grele pe care cu greu le-am tinut ascunse pana acum:

  Daca ceea ce vedem in jur este REALITATE, atunci „nu poate exista nici un socialist”. E imposibil. ????

  Minciuna? Da. Furt? Da. Insa „socialisti”.. niciodata.

  ????

 34. John Galt
  2 aprilie 2011

  (la fel cum nici „Minciuna” nu poate „Exista” – dar aici deja intram in alta paralaxa)

 35. Pataphyl
  2 aprilie 2011

  Dacă există negația și există timpul, socialiștii există inversînd Timpul (vezi Olavo de Carvalho despre diferenţa dintre un revoluţionar şi un reacţionar) dar și Adevărul (fost Правда), deci dacă există, socialiștii există numai împreună cu minciuna. Crăcănînd o țîră paralaxa, ei există undeva, hăt paralel, un fel de

  ΨΨ(există)

  dacă nu abuzez, do I?

 36. Pataphyl
  2 aprilie 2011

  Ca să fiu mai clar, avînd drept unică certitudine viitorul (dincolo de care nu mai e nimic), progresiștii au cancerigena (căci merge ca racul) preocupare de a construi trecutul, care e posibil să nu existe, căci prea e plin de mistere… :mrgreen:

 37. John Galt
  2 aprilie 2011

  ..dar și Adevărul

  Eu am iesit pana afara sa ma plimb putin. Daca stau prea mult in casa incep sa cred tot felul de chestii, mi-e sa nu fabulez, sa ies de pe harta..

 38. John Galt
  2 aprilie 2011

  progresiștii au ..preocupare de a construi trecutul, care e posibil să nu existe, căci prea e plin de tenebre mistere

  D’aia ziceam ca ei pot demostra Orice Axioma. Sau in fine, incearca asta, in lumea lor. ????

  dacă nu abuzez, do I?

  Absolut deloc. Mie imi este foarte clar. ????

 39. dr pepper
  2 aprilie 2011

  cu dedicatie pentru Pata ( stiu ca e mare fan):
  EXCLUSIVE: Perry challenges Pelosi to debate

 40. John Galt
  2 aprilie 2011

  „Ziua usilor deschise” la Vila Dante.. ????

  The irony.

 41. John Galt
  2 aprilie 2011

  “Ziua usilor deschise” la Vila Dante..

  The irony.

  „Uite, faianţă! Asta e faianţa lui Băsescu! O placă d-asta trebuie să iau şi eu acasă, că sunt banii mei aici!”, spune un domn respectabil, cu pălărie albă. Lumea nu-l mai ascultă. Vârtejul de curioşi întră în bucătărie. Se deschid sertare, ba o femeie curioasă deschide până şi uşa de la cuptorul cu microunde „să vadă cum e înăuntru”. „Ia uite, ce masă de bucătărie mică!”, strigă altcineva. Vârtejul porneşte apoi prin alte culoare, săli de baie şi dormitoare. Se fac poze „la sala de forţă”, după care, atrasă de umiditatea sporită şi clipocitul discret al apei, mulţimea de curioşi ajunge în punctul terminus al călătoriei, pentru a vedea minunăţia: piscina. Locul în care o doamnă trece de bariera invizibilă trasată de organizatori, pentru a se îmbăia în apa azurie. Se descalţă de sandalele albe cu talpă de plută şi păşeşte –destul de timid – pe treptele de marmură care coboară înspre adâncurile piscinei. „Cum e apa, doamnă?” „Cum să fie, nu e prea bună!”, spune vizitatoarea care cere un prosop pentru a-şi şterge picioarele ude până la genunchi. „E piscina noastră, avem dreptul să facem o baie!”, mai spune ea, după care se strecoară cu dexteritate printre însoţitoarele stupefiate de la RAAPPS care, după câteva secunde de uimire, o dau în consemn pe doamnă la jandarmi: „Veniţi repede, avem o nebună care a intrat în piscină!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian