FUNDATIA IOAN BARBUS

Suntem mobili

De acum înainte puteţi urmări acest sit şi folosind un telefon mobil sau un aparat gen iPod. Am primit comanda în urmă cu cîteva săptămîni, am luat măsuri şi am croit hăinuţe noi pentru accesul pe fugă şi îngrădit de un ecran de buzunar. Imaginea prezintă o afişare pe un emulator al unei versiuni avansate de Opera pentru aparatură mobilă. Întrucît afişarea în realitate depinde mult de tipul de mobil şi browser folosite, rezultatul va fi diferit de la un caz la altul. Telefoanele cu memorie puţină şi browser inferior vor prezenta o interfaţă mult simplificată, iar intermitent vor avea probleme de împrospătare a conţinutului afişat.

Am încercat pe cît posibil optimizări pentru limitările impuse de acest gen de acces. Cea mai drastică, dar necesară, este eliminarea clipurilor video. Tehnologia pentru iPod şi în general pentru mobile „touch” permite vizionarea de material video, dar numeroase telefoane în circulaţie nu dispun de hardware-ul si software-ul necesare. De aceea, cuvîntul de ordine este „cel mai mic numitor comun”. Text şi imagini în primul rînd. Şi, evident, linkuri la arhivă din mai multe direcţii.

Viteza de încărcare a acestei implementări este acceptabilă în general, dar vă rog să-mi spuneţi ce probleme observaţi şi nu uitaţi să menţionaţi tipul de mobil folosit. După cum se observă din poză, testerul şef e mulţumit şi ne dă un „thumbs-up” istoric.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

8 Comments

 1. John Galt
  2 April 2011

  Merge foarte bine, l-am testat de ieri. Thumbs Up si de la mine, (sper sa fie la fel de istoric). ????

  1 2 3

 2. Daniel
  2 April 2011

  Aveam nevoie de varianta mobila. Accesez „In linie dreapta” de pe un telefon Nokia C3. Multumesc.

 3. iulian
  2 April 2011

  merge perfect. si partea de comentarii si articole. si foarte bine ca e si link.ul catre versiunea full vizibil. felicitari. rulat pe nexus s.

 4. Costin A.
  2 April 2011

  si eu folosesc nokia c3. Deocamdata pare sa mearga bine

 5. GMT
  2 April 2011

  Emil, arata foarte bine si se incarca mai repede si mai usor. In timpul zilei accesam site-ul de cele mai multe de pe mobil, se incarca greu, de-acum vom fi mai usor in linie dreapta.

 6. Apolodor
  2 April 2011

  YES!!! Super! Merge foarte frumos pe Android 2.2 pe Samsung Galaxy S, cu excepţia pop-over-urilor pentru YouTube, care afişează doar un dreptunghi negru. Dar se pot deschide în altă pagină fără probleme. Mulţumesc!

 7. Sayret matkal
  2 April 2011

  Merge bine si pe iphone3gs

 8. dani f.
  2 April 2011

  Multumim! Si eu am asteptat versiunea mobila si intr-adevar se vede mult mai bine de pe BB 6520

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi