FUNDATIA IOAN BARBUS

Suntem mobili

De acum înainte puteţi urmări acest sit şi folosind un telefon mobil sau un aparat gen iPod. Am primit comanda în urmă cu cîteva săptămîni, am luat măsuri şi am croit hăinuţe noi pentru accesul pe fugă şi îngrădit de un ecran de buzunar. Imaginea prezintă o afişare pe un emulator al unei versiuni avansate …

De acum înainte puteţi urmări acest sit şi folosind un telefon mobil sau un aparat gen iPod. Am primit comanda în urmă cu cîteva săptămîni, am luat măsuri şi am croit hăinuţe noi pentru accesul pe fugă şi îngrădit de un ecran de buzunar. Imaginea prezintă o afişare pe un emulator al unei versiuni avansate de Opera pentru aparatură mobilă. Întrucît afişarea în realitate depinde mult de tipul de mobil şi browser folosite, rezultatul va fi diferit de la un caz la altul. Telefoanele cu memorie puţină şi browser inferior vor prezenta o interfaţă mult simplificată, iar intermitent vor avea probleme de împrospătare a conţinutului afişat.

Am încercat pe cît posibil optimizări pentru limitările impuse de acest gen de acces. Cea mai drastică, dar necesară, este eliminarea clipurilor video. Tehnologia pentru iPod şi în general pentru mobile „touch” permite vizionarea de material video, dar numeroase telefoane în circulaţie nu dispun de hardware-ul si software-ul necesare. De aceea, cuvîntul de ordine este „cel mai mic numitor comun”. Text şi imagini în primul rînd. Şi, evident, linkuri la arhivă din mai multe direcţii.

Viteza de încărcare a acestei implementări este acceptabilă în general, dar vă rog să-mi spuneţi ce probleme observaţi şi nu uitaţi să menţionaţi tipul de mobil folosit. După cum se observă din poză, testerul şef e mulţumit şi ne dă un „thumbs-up” istoric.

Emil Borcean

Emil Borcean

Asociația "21 Decembrie 1989", în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 1 an și o lună. Manifestația va avea loc în Piața Universității …

Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. John GaltSpune:

  Răspunde
  aprilie 2, 2011

  Merge foarte bine, l-am testat de ieri. Thumbs Up si de la mine, (sper sa fie la fel de istoric). ????

  1 2 3

 2. DanielSpune:

  Răspunde
  aprilie 2, 2011

  Aveam nevoie de varianta mobila. Accesez „In linie dreapta” de pe un telefon Nokia C3. Multumesc.

 3. iulianSpune:

  Răspunde
  aprilie 2, 2011

  merge perfect. si partea de comentarii si articole. si foarte bine ca e si link.ul catre versiunea full vizibil. felicitari. rulat pe nexus s.

 4. Costin A.Spune:

  Răspunde
  aprilie 2, 2011

  si eu folosesc nokia c3. Deocamdata pare sa mearga bine

 5. GMTSpune:

  Răspunde
  aprilie 2, 2011

  Emil, arata foarte bine si se incarca mai repede si mai usor. In timpul zilei accesam site-ul de cele mai multe de pe mobil, se incarca greu, de-acum vom fi mai usor in linie dreapta.

 6. ApolodorSpune:

  Răspunde
  aprilie 2, 2011

  YES!!! Super! Merge foarte frumos pe Android 2.2 pe Samsung Galaxy S, cu excepţia pop-over-urilor pentru YouTube, care afişează doar un dreptunghi negru. Dar se pot deschide în altă pagină fără probleme. Mulţumesc!

 7. Sayret matkalSpune:

  Răspunde
  aprilie 2, 2011

  Merge bine si pe iphone3gs

 8. dani f.Spune:

  Răspunde
  aprilie 2, 2011

  Multumim! Si eu am asteptat versiunea mobila si intr-adevar se vede mult mai bine de pe BB 6520

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian