FUNDATIA IOAN BARBUS

Logica putinistă a noii stîngi românești

Acum citeva luni, cind cu Euromaidan, trupa vesela si iresponsabila criticmacmac si prietenii au identificat, fulgerator, profilul fascist al miscarilor din piata centrala a Kievului, si, in ciuda evidentelor, la fel de rapid au spus – unii dupa ce au primit punctajele de la Vocea Rusiei, altii, ghicind deja care e linia propagandei rusesti – ca revendicarile ucrainienilor sint fasciste si ca, prin urmare, protestatarii sint, in marea lor majoritate, fascisti, repet – totul s-a intimplat foarte rapid si in ciuda evidentelor!

Acum, cind cu avionul malaezian doborit de trupele butonate de Rusia, aceleasi echipe de purtatori de ochelari de cal (asta e un compliment, rog sa se consemneze) ne indeamna, din nou in ciuda evidentelor coplesitoare, in ciuda relatarilor foarte credibile cu privire la militantii butonati de Rusia care au jefuit cadavre, ne indeamna, asadar, sa nu ne grabim. Ca poate nu Rusia, poate nu Putin, poate nu militarii sustinuti si trimisi de Rusia in Ucraina. Unii, imbecili de-a dreptul, trimit, in buna traditie a propagandei bolsevice, la SUA, la Israel in acest scandal imens in care, totusi, lucrurile sint atit de evidente. Acum, deci, sa nu me grabim.

Atunci -rapid, fascisti bla bla bla. Acum – lento, surdina, romante, mandolina, sa nu ne grabim, sa nu cautam vinovati bla bla bla.

Ce fac oamenii acestia – violeaza, cu voluptate sovietica, in mod repetat logica sau e mai mult decit atit? Mai mult si infinit mai grav?

Cum procedam cind prostia se lafaie si cind oamenii care ii sint purtatori nu sint in stare sa vada lucruri atit de evidente?

Cristian Pătrășconiu

Cristian Pătrășconiu

s-a născut la 3 decembrie 1976 la Drobeta-Turnu Severin. Este licenţiat în ştiinţe politice al Facultăţii de Filozofie de la Universitatea Vest din Timişoara şi cursant al unui masterat de literatură comparată şi intertextualitate la aceeaşi universitate. A fost cursant şi bursier al Colegiului „A Treia Europă“ din Timişoara şi, în două rânduri, bursier al Universităţii Jagelloniene din Cracovia. Publicist, scriitor. Este o prezență constantă în presa culturală din România.

Un comentariu

  1. doru
    22 iulie 2014

    Dacă un fan al vocii rusiei mi-ar spune că în stânga mea se află un scaun iar pe genunchi țin un laptop (ceea ce e perfect adevărat) aș începe să mă îndoiesc serios că în stânga mea se află un scaun, iar pe proprii mei genunchi țin un laptop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian