FUNDATIA IOAN BARBUS

ONU veghează asupra armelor deținute de Hamas

Lumea islamică trece prin mari tulburări. În așteptarea retragerii forțelor americane din țară anunțate de Barack Obama ca o mare realizare a administrației sale, Afganistanul a revenit pe marginea prăpastiei. Ofensiva talibană continuă, iar actorii politici nu reușesc să se pună de acord, preferând să încurajeze corupția și discursul antiamerican. În această vreme, războiul civil din Siria, conflict militar care a dus la moartea a peste 160.000 de oameni, se desfășoară cu sălbăticia déjà consacrată. Statul Islamic, o organizație teroristă sunnită de un radicalism rar întâlnit, controlează vaste regiuni ale țării, inclusiv câmpuri petroliere de mare importanță, și se află în plină campanie de distrugere a Irakului. La trei ani de la căderea dictatorului Gaddafi, Libia pare tot mai îndepărtată de pace.

În ciuda tuturor aceste probleme, Organizația Națiunilor Unite (ONU) acordă o importanță disproporționat de mare conflictului dintre arabi și israelieni. Grație influenței politice a Ligii Arabe și a forțelor antioccidentale din Africa și Asia, această preocupare se transformă adesea într-o adversitate câtuși de puțin mascată față de statul evreu.

„Evreii sunt de vină!”
Văzut nu numai ca respingătoare „entitate sionistă”, ci și ca descendent direct al mult-hulitului Vest, Israelul este subiectul a numeroase condamnări din partea ONU, cu mult peste cele primite de dictaturi consacrate.

Recent, Navanethem (Navi) Pillay, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, a criticat pe 11 iulie statul Israel pentru modul în care își conduce operațiunile militare din Fâșia Gaza. Oficialul ONU a vorbit pe larg despre informațiile „tulburătoare” privind presupuse încălcări ale drepturilor omului prin distrugerea de proprietăți deținute de membri ai organizațiilor teroriste din regiune.

Navi Pillay, Înaltul comisar pentru Drepturile Omului.

Indiana Navi Pillay, Înaltul comisar al ONU pentru Drepturile Omului.

Am primit rapoarte tulburătoare despre numeroase victime civile, inclusiv copii, soldate ca urmare a atacurilor asupra unor locuințe. Asemenea rapoarte ridică îndoieli serioase în ceea ce privește legalitatea loviturilor aeriene israeliene in raport cu legislația umanitara internaționala și legislația internaționala privind drepturile omului.

Hamas și Jihadul Islamic, în ciuda eforturilor depuse pentru a ucide evrei, nu au beneficiat de asemenea critici din partea lui Pillay. S-ar părea că activitatea lor ucigașă este fie irelevantă pentru desfășurarea conflictului din Gaza, fie de înțeles.

Câteva zile mai târziu, Filippo Grandi, comisar-general al Agentiei ONU de Ajutorare și Constructie pentru Refugiații Palestinieni (United Nations Relief and Works Agency for Palestinian Refugees, UNRWA), a adus pe 14 iulie noi acuzații Israelului. Declarația sa oficială aproape că nu face nici o trimitere la terorismul arab : ignoră cu totul Hamas și Jihadul Islamic, singura concesie făcută realității fiind menționarea, în două fraze, a rachetelor trimise asupra localităților israeliene.

Italianul Filippo Grandi, reprezentant al UNRWA.

Italianul Filippo Grandi, reprezentant al UNRWA.

Fac apel de urgență la forțele de securitate israeliene să înceteze atacurile împotriva, sau care pun în pericol, civilii și infrastructură civilă, contrare legilor umanitare internaționale. […] Blocada ilegală a Israelului a adâncit sărăcia în rândul tinerilor și femeilor la 65%, respectiv 80%. […] Cât va mai dura până când se va admite că numai o soluție politică va permite să trecem dincolo de nesfârșitele cicluri de violență și distrugere care afectează în mod repetat populația din Gaza și de dincolo de Gaza?

După cum se poate vedea în textul declarației sale, comisarul Grandi nu s-a ferit să își dea cu părerea despre „blocada ilegală” care ar afecta populația arabă și a învinovățit Israelul de condițiile sociale dificile din Fâșia Gaza. Extremismul Hamas, dezastrul economic adus de Intifadă (revolta antievreiască a arabilor) și refuzul de a accepta orice compromis cu statul evreu au fost ignorate cu desăvârșire de oficialul ONU, ca și obligația morală de a evita propaganda teroriștilor islamiști din Gaza.

Diversificarea activităților ONU
Trebuie spus că Agentia ONU de Ajutorare și Constructie pentru Refugiații Palestinieni a fost fondată în 1949 pentru a oferi sprijin refugiaților arabi din Israel. Aceștia au părăsit țara după ce statele arabe aliate au eșuat în tentativa lor din 1948 de a distruge statul evreu și de a-i arunca în mare pe evrei. De atunci încoace, susținerea ONU a devenit tot mai extinsă. Mai nou, organizația internațională apără până și stocurilor de armament Hamas, menite să ucidă israelieni.

Agenția ONU de Ajutorare și Construcție pentru Refugiații Palestinieni.

Agenția ONU de Ajutorare și Construcție pentru Refugiații Palestinieni.

Agenția ONU pentru arabii palestinieni „refugiați”, a provocat indignare prin ceea ce pare a fi un transfer de rachete către Hamas. UNRWA a confirmat joi că a descoperit 20 de rachete într-una dintre școlile sale vacante din Gaza. Angajații UNRWA au declarat săptămâna trecută că „au informat părțile implicate și au luat toate măsurile necesare pentru îndepărtarea obiectelor.” Cu toate acestea, Channel 2 susține într-un reportaj că în loc să distrugă rachetele, lucrătorii UNRWA au cerut Hamas să le evacueze.

UNRWA a refuzat să ofere fotografii
Deși UNRWA a confirmat prezența rachetelor într-una dintre școlile sale, organizația a respins săptămâna trecută solicitarea israelienilor de a dezvălui imagini cu armamentul descoperit. O astfel de fotografie ar fi ajutat Israelul să demonstreze că Hamas folosește instituții civile pentru a depozita arme și a iniția atacuri.

În cel mai recent conflict cu Israelul, Hamas a apelat fatis la utilizarea de scuturi umane. Grupul terorist a dat publicității un comunicat în care face apel la cetățenii din Gaza să ignore avertismentele IDF (armata israeliană n.r.) de a-și părăsi locuințele. Anterior, Hamas a strâns civili pe acoperișul casei unui lider al organizației teroriste pentru a împiedica o lovitură a aviației israeliene.

Din cauza sprijinului pe care ONU îl oferă terorismului, conflictul armate din Israel nu se va sfârși niciodată. Câtă vreme Hamas și alte organizații teroriste arabe vor mai fi tolerate sau încurajate, vărsarea de sfânge nu se va opri. Poate că statele occidentale și organizațiile drepturilor omului, părtinitoare în evaluarea conflictului din Israel, ignoră tot răul pe care îl face ONU prin sprijinul oferit terorismului arab, dar adevărul nu se schimbă. Partizanii indepedenței „palestiniene” și luptătorii împotriva „blocadei ilegale” a Israelului au mâinile mânjite de sângele celor uciși în Israel, fie ei evrei sau arabi.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

28 de comentarii

 1. Daniel Francesco
  21 iulie 2014

  Iata doua comentarii semnate de Iulian Capsali care confirma matricea antisemit-legionaroida a gandirii sale:

  „Exista si evrei credinciosi, care traiesc dupa Lege si care sunt antisionisti. Vad ca au organizat manifestatii in toata lumea, inclusiv la Casa Alba.
  Daca spui insa altceva decat ce spune propaganda globala, sionistii te vor ataca spunand ca esti antisemit. Este ca si in cazul homosexualitatii, ti se pune stampila de homofob. Chiar am vazut comentarii in care acuzele erau ca romanii sunt in fibra lor antisemiti, ceea ce este evident o minciuna propagandistica pentru justificarea oricarei actiuni si inchiderea fortata a gurilor celor care „nu sunt pe linie”.

  Fotbalul s-a incheiat, oamenii inca mor in Gaza.
  Scrisoarea deschisa adresata de membrii trupei Pink Floyd in care se cere boicotul cultural al Israelului a fost difuzata in media americana, mai ales in New York Daily News si Washington Post. Israelul este acuzat de apartheid

  Sursa:Facebook

 2. allenatore
  21 iulie 2014

  nu stiu daca vreodata in acea zona o sa fie pace si daca cineva are interes ca acolo sa fie liniste

 3. murfi
  21 iulie 2014

  “According to longstanding UN practice in UN humanitarian operations worldwide, incidents involving unexploded ordnance that could endanger beneficiaries and staff are referred to the local authorities,” UNRWA’s director of advocacy and strategic communications, Christopher Gunness, told The Times of Israel Sunday.
  http://www.timesofisrael.com/u…..rael-says/

  adica, unrwa a recunoscut oficial ca a predat rachetele politiei locale din gaza; politie care, in afara de faptul ca salariile pe care le primesc de la noi (noi europenii) le sint virate pe card de la ramallah, alte legaturi cu „autoritatile centrale” nu prea are

 4. Georgiana
  21 iulie 2014

  Parca Liga Araba devenise foarte reticenta fata de Hamas, dupa ultimele tampenii pe care le-au facut (serios, sa te apuci sa ataci Israelul e nebunie curata), ba chiar acum vor sa ii matraseasca frumos pe liderii Hamas, dar asteapta ca Israelul sa faca asta. Iar India stiam ca este prietena cu Israelul, dupa ce Israelul i-a ajutat in conflictul cu pakistanezii care devenisera cam prea zglobii pentru binele lor. Pe mine ma depaseste tot ce se intampla, dar sunt totalmente de acord ca Israelul nu are doar dreptul, ci obligatia de a-si apara civilii, iar UN sa faca bine sa se mai uite si prin Siria inainte sa dea din gura degeaba.

 5. Vlad M.
  21 iulie 2014

  Daniel Francesco> Nenea Capsali macar este constant. Ca orice alt mare ortodoxist (ca ortodox nu e, imi pare rau pentru el), are si el doi dusmani: catolicii si evreii. Dumnezeu cu mila. :mrgreen:

  murfi, am intrat pe link-ul tau si asta mi se pare chiar tare:

  Israel has requested the UN release photos of the rockets. Officials plan to disseminate these images to bolster its assertion that Hamas is hiding missiles in schools, diplomatic sources said Friday.

  But UNRWA is currently refusing to disclose any photos, arguing that “any photographic material” is evidence needed for UNRWA’s evidence. “We will keep relevant players informed about the investigation,” Gunness said.

  UNRWA has “strong, established procedures to maintain the neutrality of all its premises, including a strict no-weapons policy and routine inspections of its installations, to ensure they are only used for humanitarian purposes,” he added.

  Niste comici innascuti acesti reprezentanti ai UNRWA. ???? Daca organizatia tine atat de mult la neutralitate, cum de indrazneste sa califice politica Israelului de aparare impotriva terorismului Hamas ca „blocada ilegala”?

  Georgiana> Liga Araba este reticenta fata de Hamas, dar nu din dragoste fata de Israel. In aceasta privinta, cam toate statele din zona sunt de acord. Problema Ligii Arabe e Fratia Musulmana, de care Hamas este direct legata, principala sursa de instabilitate in toate tarile arabe (Egiptul, Siria si Iordania sunt state unde F. M. este o adevarata amenintare la siguranta nationala). Sa nu uitam de legaturile Hamas cu siitii din Iran si Hezbollah.

 6. Georgiana
  21 iulie 2014

  Ah, dar nu ma asteptam ca Liga Araba sa iubeasca Israelul. E impotriva iubitului lor Coran si a religiei lor in care pedofilia, tortura si umilirea sunt litera de lege (no shitting, cred ca stiti toti de Sharia).

 7. Vlad M.
  21 iulie 2014

  O completare de la colegul nostru Corneliu:

  Agentia UNRWA este poate factorul cel mai negativ posibil in conflictul israelo-arab.

  Agentia a facut ceeace nu s-a facut in niciun alt conflict din care au rezultat refugiati: a creat statutul de refugiat pentru toate generatiile viitoare ale refugiatilor din razboiul din 1948.

  In timp ce in toate celelalte cazuri din lume, multele milioane de refugiati au fost ajutate sa se integreze in noile locuri si au reusit, statutul de refugiat fiind valabil exclusiv pentru persoanele efectiv refugiate, UNRWA a cultivat in fapt pepiniere de revansa si terorism, producand refugiati de profesie si teroristi de profesie de toate generatiile.

 8. Daniel
  21 iulie 2014

  Legat de acelasi subiect, poate incercam sa dam o mana de ajutor crestinilor din Irak:

  http://www.iraqichristianrelie…..g-to-iraq/

 9. israelianca
  21 iulie 2014

  Aratarea aceea din poza e Navi Pillay? Puteam sa jur ca e Helen Thomas:

 10. Vlad M.
  21 iulie 2014

  israelianca> Pillay e o doamna progresista. Are acolo cateva idei, putine si fixe. Acum e foarte preocupata de soarata bietilor palestinieni. Fireste, e fundamental dezinteresata de cauzele care au dus la situatia din prezent, dar altfel foarte preocupata. ????

  Daniel> Multumim pentru link! Comunitatea crestina irakiana, ca si cea din Siria, a suferit intens in ultimii ani… Presedintia americana si nici liderii europeni nici nu se mai sinchisesc macar sa aduca vorba despre acesti oameni atat de greu incercati.

 11. Daniel
  21 iulie 2014

  Asa e Vlad.. In opinia mea, acesti oameni ar trebui adusi in Europa/SUA/Canada iar islamicii trimisi acasa.

  Biserica Catolica este implicata efectiv in asistarea lor – a crestinilor din Orientul Mijlociu, inclusiv a copticilor ortodocsi. O parte dintre acestia au primit azil politic in Statele Unite, dar sunt multi, multi altii a caror viata e in primejdie de moarte. Poate dedicati niste articolele situatiei lor.

 12. Anca Cernea
  21 iulie 2014

  Nu numai ONU veghează asupra Hamas. Hamas are și protectori mai direcți. Ghici, ciupercă, cine e, prin definiție, partenerul teroriștilor?

  Deşi pozează ca fiind întruchiparea supremă a fundamentalimului Islamic, ca şi al-Qaeda, are o relaţie ciudată cu KGB/FSB-ul lui Putin. Potrivit unui raport din martie 2006, elaborat de Axis Information and Analysis, “În prezent, cinci din cele şapte cele mai mari website-uri ale Hamas-ului funcţionează de pe teritoriul statelor membre ale CIS. Trei dintre aceste site-uri folosesc serviciile furnizorilor ruşi… Mai sunt încă două site-uri mai mici, dar destul de bine-cunoscute, care funcţionează de pe teritoriul Rusiei.” Acest lucru este deosebit de semnificativ, în condiţiile în care regimul lui Putin a luat măsuri stricte privind blocarea accesului la media şi internet al opoziţiei politice şi tuturor partidor neaprobate. Site-urile de internet ale Hamas, care au fost atât de importante în construirea dimensiunilor Hamas, recrutarea şi performanţele de propagandă la nivel mondial, în mod clar acţionează cu aprobarea lui Putin.
  Rusia nu pune Hamas-ul pe lista sa de organizaţii teroriste. Deloc surprinzător, directorul politic al Hamas, Khaled Mashal, a afirmat în mod repetat prietenia strânsă a organizaţiei cu Moscova. Mashal este preşedintele Biroului Politic al Hamas, care este mult mai aliniat la gândirea marxist-leninistă în ceea ce priveşte numele, structura şi funcţia decât la gândirea islamică. Mashal a condus delegaţiile Hamas la Moscova pentru discuţii cu Putin, şi s-a întâlnit cu Putin şi Yevgeniy Primakov, cel mai mare specialist KGB privind Orientul Mijlociu, la alte forumuri la Khartoum, Teheran şi Ankara. Deşi Hamas niciodată nu a oferit ajutor semnificativ fraţilor musulmani măcelăriţi de ruşi în Cecenia, totuşi, până în 2004, le-a oferit sprijin retoric. Însă din 2004, i-a îndemnat pe ceceni să “vindece rana” şi să se dea bătuţi, în interesul unei ”Rusii puternice şi integrate.”

  http://inliniedreapta.net/adev…..-f-jasper/

  Putin reiterated that Russia does not consider Hamas a terrorist organization, and urged the global community to work with a Hamas-led Palestinian government.

  „Hamas has arrived at the doors of power through legitimate elections,” Putin said. „We must respect the Palestinian people and we have to look for solutions for the Palestinian people, for the international community, and also for Israel. Contacts with Hamas must continue,” he added.

  http://www.ynetnews.com/articl…..07,00.html

  According to online reports, the treaty on Crimea being accepted into Russia has prompted the setting up of an initiative group that will draw up a proposal for the Palestinian enclave in Israel to hold a referendum on joining the Russian Federation, too.
  Read more: http://voiceofrussia.com/news/…..site-9554/

  http://voiceofrussia.com/news/…..site-9554/

 13. Daniel
  21 iulie 2014

  Un articol despre violentele jihadiste din Franta:

  http://pamelageller.com/2014/0…..lice.html/

  Asta in timp ce atat stanga cat si Frontul National injura europenii din est.. Nu ma mira deloc, desi credeam/speram ca francezii se vor trezi…

  PS Curios insa, daca incercati sa deschideti acel video direct pe youtube, nu-l veti putea vedea..

 14. Daniel
  21 iulie 2014

  Indivizi cu aceleasi orientari religioase si politice (islamo-comunistii) au distrus catedrala din Iraq:

  http://www.youtube.com/watch?v=vA6JrHYebvc

  Ma scoate din minti ca Romania a oferita burse de studiu unor imputiti precum Vasile Ernu care impartasesc aceleasi idei cu criminalii planetei..

 15. Daniel
  21 iulie 2014

  Aici un alt video insa din Germania:

  Aceleasi bestii…

 16. Vlad M.
  21 iulie 2014

  Astia ar trebui expulzati direct, fara discutii, fara negocieri. Direct. Trimisi acasa facuti pachet.

 17. Daniel
  21 iulie 2014

  In aceeasi Franta, azi:

  http://www.lefigaro.fr/politiq…..a-gaza.php

  Nu e ciudat ca socialistii europeni/americani sunt de partea acelorasi minti criminale care devasteaza Franta in numele unei pseudo-religii si striga „Adolf Hitler” impotriva eveilor si crestinilor? Poate ati vazut documentarul „The Soviet Story”. Daca nu va sugerez sa:

  http://www.sovietstory.com/

  O versiune aici:
  http://www.livingscoop.com/watch.php?v=MjQwMQ==

 18. Daniel
  21 iulie 2014

  Similaritati intre bestialitatea musulmanilor/Mafia italiana/Fascisti/Nazisti/Comunisti:

  http://www.imdb.com/title/tt0448197/

  http://www.filme-online1.biz/a…..itrat.html

  Daca facem legatura intre , inca odata, musulmani, nazisti, fascisti, comunisti si crima organizata ajungem la o singura concluzie: sunt cu totii un pericol de moarte la adresa omenirii. Romania a trecut si trece prin toate aceste experiente criminale..

 19. Vlad M.
  21 iulie 2014

  L-am vazut, Daniel, foarte bun. Pe site-ul nostru s-a scris despre el. ????

  O poveste sovietică
  “Povestea Sovietelor” (The Soviet Story) sau despre formele criminale ale socialismului

  Nu e ciudat ca socialistii europeni/americani sunt de partea acelorasi minti criminale care devasteaza Franta in numele unei pseudo-religii si striga “Adolf Hitler” impotriva eveilor si crestinilor?

  N-as zice ca este atat de ciudat. Stanga stie ca nu are solutii, doar lozinci. A inteles ca pentru a putea invinge in lupta politica trebuie sa invinga in batalia imaginarului. Si o face, Daniel. A reusit sa impuna ideea apartenentei nazismului la dreapta politica, in ciuda socialismului evident al ideologiei create si sustinute de Hitler si acolitii sai. Ba chiar a reusit sa transforme o ideologie fundamental anticrestina intr-un simbol al extremismului religios crestin. Acelasi lucru si in cazul evreilor: urmasii celor ucisi si inchisi in lagarele naziste sunt acuzati astazi de nazism pentru ca nu vor sa se lase omorati de musulmani.

 20. Daniel
  21 iulie 2014

  De acord cu tine Vlad. In ce priveste faptul ca „stanga a reusit sa impuna ideea apartenentei nazismului la dreapta politica” sunt si acolo de acord. Trebuie insa cautata originea acestei situatii (The soviet story explica ceva, ultima carte a lui Tismaneanu explica si ea ceva si mai sunt altele – insa istoria stangii e mai veche, merge pana la Hume, cititi „Patru Eseuri”, Robespierre, Garibaldi ). V-as sugera o carte scrisa de un fost profesor de al meu de la Paris:

  http://www.amazon.com/Lennemi-…..038;sr=1-2

  Daca urmarim atent manifestarile stangii, asocierea ei cu Putin/Hamas/Islamism, deja cred ca o parte din drumul spre reabilitarea dreptei este facut: lumea incepe sa vada ce este de fapt stanga. Cu siguranta nu este indeajuns. Trebuie analizata morala celor de stanga, ce doresc, de ce doresc si cum pot fi reconvertiti la dreapta.

 21. Corneliu
  21 iulie 2014

  “Hamas has arrived at the doors of power through legitimate elections,” Putin said.

  Hitler also. Putin knows.

 22. Corneliu
  21 iulie 2014

  SURPRIZA?
  Si iata ca UNRWA descopera ieri inca un depozit de rachete intr-o alta scoala.
  De data asta nici nu se stie cate sunt!
  SURPRIZA? NU! Ar fi fost daca nu s-ar fi gasit.

  Si zice reprezentantul agentiei:
  “The Agency immediately informed the relevant parties and is pursuing all possible measures for the removal of the objects in order to preserve the safety and security of the school. UNRWA will launch a comprehensive investigation into the circumstances surrounding this incident.”
  Scârţ!
  Asa a zis si data trecuta si le-a restituit in mod onorabil apropitarilor Hamas.
  „Investigation”? Sa fim seriosi! Nu va fi nici acum.
  Fapt este ca TOTI lucratorii de teren ai agentiei sunt localnici, selectionati si agreati de catre autoritatile Hamas.
  Si la urma urmei nu pot avea nicio pretentie de la ei.

  http://www.haaretz.com/news/di…..e/1.606689

 23. Vlad M.
  21 iulie 2014

  Sunt sigur ca de aceasta data acesti nobili reprezentanti ai Natiunilor Unite vor face tot ceea ce trebuie pentru a inlatura aceste arme periculoase si a le feri de mainile Hamas. ????

 24. Daniel
  21 iulie 2014

  Reactia lui Mark Levin la felul in care administratia Obama gereaza problemele internationale:

  http://video.foxnews.com/v/369…..show-clips

 25. Daniel
  21 iulie 2014

  O explicatie pe scurt a conflictului Israel-Palestina:

  http://www.youtube.com/watch?v…..e=youtu.be

 26. Daniel
  21 iulie 2014

  Alte stiri, imi imaginez ca sunteti la curent, dar poate nu toti cei care citesc „In linie dreapta” sunt..:

  http://www.reuters.com/article…..WK20140724

 27. arcaluinoe
  21 iulie 2014

  Filipo Grandi si toate javrele care traiesc imparateste pe banii tarilor contributoare la ONU, ar trebui dat pe mina islamistilor sa-l converteasca putin.
  Onu este organizatia care nu are nici o contributie pozitiva in nici un domeniu, este o adunatura de „lipitori” faranici o responsabilitate si obligatie. Tarile care-i tin in piinear trebui sa opreasca fondurile si sa ” inchida” aceasta operatiune de hoti si banditi croiti pe imbogatire si trai imparatesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian