FUNDATIA IOAN BARBUS

Măcelăria Frunda

Ambasadorii SUA si Germaniei i-au explicat lui Gyorgy Frunda ca e bine sa tina cont de observatiile presedintelui Basescu privind Legea ANI, agentie urâta de revolutionarii ghevaro-castristi din PNL&PSD si distrusa de Curtea Constitionala.

Cum discutia trebuie sa se fi purtat intr-o limba de circulatie internationala (in orice caz nu in ruseste), Frunda nu a priceput nimic. A anuntat ca i-a dat asigurari ambasadorului SUA ca „legea va fi in concordanta cu drepturile omului”, fara a preciza la care dintre „oameni” se refera. Si a purces la macelarirea legii mai abitir decat au facut-o venerabilii sai confrati imbatraniti in rele de la Curtea Consitutionala.

In consecinta, ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, deosebit de activ in ultima vreme, a parasit cu totul limbajul diplomatic (Sunt dezamagit de legea ANI. Gyorgy Frunda nu m-a convins ca presedintele Basescu se insala):

„Lupta impotriva coruptiei are o importanta cruciala pentru companiile americane, pentru investitorii straini si pentru intreaga Romanie. Conform celui mai recent sondaj pe care l-am vazut, doar 16% dintre romani sunt multumiti de eforturile guvernului in lupta impotriva coruptiei. Legea, in forma sa actuala, limiteaza puterile ANI mai mult decat solicita decizia Curtii Constitutionale. Pozitia presedintelui[Basescu] vizavi de legea ANI mi s-a parut corecta. Senatorul Frunda mi-a cerut sa ma intalnesc cu el pentru a imi explica de ce presedintele se insala. Nu a reusit sa ma convinga pe mine, insa i-a convins pe cei mai multi dintre senatori. Sunt dezamagit mai ales ca stabilirea procedurii de urmat a depins de un singur vot (52-51).”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian