FUNDATIA IOAN BARBUS

Măcelăria Frunda

Ambasadorii SUA si Germaniei i-au explicat lui Gyorgy Frunda ca e bine sa tina cont de observatiile presedintelui Basescu privind Legea ANI, agentie urâta de revolutionarii ghevaro-castristi din PNL&PSD si distrusa de Curtea Constitionala. Cum discutia trebuie sa se fi purtat intr-o limba de circulatie internationala (in orice caz nu in ruseste), Frunda nu a …

Ambasadorii SUA si Germaniei i-au explicat lui Gyorgy Frunda ca e bine sa tina cont de observatiile presedintelui Basescu privind Legea ANI, agentie urâta de revolutionarii ghevaro-castristi din PNL&PSD si distrusa de Curtea Constitionala.

Cum discutia trebuie sa se fi purtat intr-o limba de circulatie internationala (in orice caz nu in ruseste), Frunda nu a priceput nimic. A anuntat ca i-a dat asigurari ambasadorului SUA ca „legea va fi in concordanta cu drepturile omului”, fara a preciza la care dintre „oameni” se refera. Si a purces la macelarirea legii mai abitir decat au facut-o venerabilii sai confrati imbatraniti in rele de la Curtea Consitutionala.

In consecinta, ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, deosebit de activ in ultima vreme, a parasit cu totul limbajul diplomatic (Sunt dezamagit de legea ANI. Gyorgy Frunda nu m-a convins ca presedintele Basescu se insala):

„Lupta impotriva coruptiei are o importanta cruciala pentru companiile americane, pentru investitorii straini si pentru intreaga Romanie. Conform celui mai recent sondaj pe care l-am vazut, doar 16% dintre romani sunt multumiti de eforturile guvernului in lupta impotriva coruptiei. Legea, in forma sa actuala, limiteaza puterile ANI mai mult decat solicita decizia Curtii Constitutionale. Pozitia presedintelui[Basescu] vizavi de legea ANI mi s-a parut corecta. Senatorul Frunda mi-a cerut sa ma intalnesc cu el pentru a imi explica de ce presedintele se insala. Nu a reusit sa ma convinga pe mine, insa i-a convins pe cei mai multi dintre senatori. Sunt dezamagit mai ales ca stabilirea procedurii de urmat a depins de un singur vot (52-51).”

GMT

GMT

Asociația "21 Decembrie 1989", în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 1 an și o lună. Manifestația va avea loc în Piața Universității …

Ce ai mai putea citi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian