FUNDATIA IOAN BARBUS

Marea stimulare

America este un stat mono-partinic la ora de faţă. Un Congres dominat de Democraţi, un Senat dominat de Democraţi şi un fotoliu în Camera Ovală ocupat de cel mai Democrat dintre toţi. În consecinţă, Marea Stimulare a fost parafată de amîndouă camerele parlamentare. 780 de miliarde. Statul şi-a votat accesul la troaca banilor contribuabililor şi îi va cheltui cu entuziasm pe toate proiectele necesare pentru stimularea Americii pe culmile îmbelşugate ale socialismului multilateral dezvoltat, unde fericiţi vor fi cei ce nu plătesc impozite pentru că vor fi rambursaţi cu credite stimulative din banii celor ce plătesc impozite. Un bănuţ bine investit azi aduce dividente peste patru ani în cabina de vot. E o investiţie politică, nu economică. În orice caz, dacă se înmulţesc vocile celor din clipul următor, s-ar putea să se dovedească un calcul falimentar.Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

10 comentarii

 1. Manjusri
  12 februarie 2009

  Un link referitor la costurile „marii stimulari”: http://economie.hotnews.ro/sti…..ondial.htm
  Pe mine ma trec fiori la gandul sumelor care se vor utiliza pentru punerea in aplicare a „planului de salvare” gandit de Obama si Partidul Democrat.

 2. Manjusri
  12 februarie 2009

  @chriscross:
  Recomand din nou un text al lui Traian Ungureanu: Lumea ca vointa de subdezvoltare. A aparut in Idei in Dialog (din pacate nu-mi amintesc ce numar) si in „Razboiul timpurilor. Declin occidental si asediu islamic”.
  Dl. Ungureanu descrie foarte exact cum grupuri semnificative ale societatii americane „au fost degrevate de raspunderea de a-si trai viata”. Acesti oameni au fost invatati ani la randul de diversi „pedagogi” progresisti ca „a nu munci, a nu fi paznic al propriului destin si a fi indiferent la ceea ce se intampla si ce ti se intampla sunt drepturi civile, aidoma dreptului la libera exprimare sau a caracterului inviolabil al domiciliului”.
  Planul de stimulare al administratiei Obama nu va fi altceva decat bomboana de pe coliva. Acestor oameni li s-a spus in campania electorala ca vor primi bani de la stat pentru orice: hrana, plata facturilor, studii, asigurari sociale si de sanatate etc. Singurul lucru care li s-a cerut a fost sa-l voteze pe Salvator, pe samanul care detine formula fericirii pentru toti.

 3. Panseluta
  12 februarie 2009

  Manjusri,

  Ca de obicei ai pus punctul pe i. Categorii intregi de votanti au vazut in Obama pe „Mintuitorul” care-i va scuti de responsabilitatea personala, de munca, si le va da totul de pomana(Cum zicea o femeie la o manifestatie, „De acum inainte nu va mai trebui sa am grija sa-mi platesc datoriile pe casa, benzina…Haleluia!”), nu din buzunarul lui, bineinteles, ci luind de la cei productivi si care platesc taxe.
  Se contureaza un tip nou de homo americanus, pe care care Parintii Fondatori nu si l-ar fi putut imagina (vezi cazul recent al Henriettei Hughes, care a cersit la o intilnire cu Obamamessiah si a primit o casa pe gratis–din motive tehnice nu pot cauta linkul, dar cred ca stii despre ce vorbesc): omul care nu mai crede in munca pentru ca i se spune constant, conform dogmei comuniste, ca orice munca e exploatatoare, ca statul (adica platitorii de taxe) ii datoreaza o existenta decenta doar pentru ca rasufla, un tip de om nou care a descoperit ca manevrind masinaria de beneficii a statului in timp ce te prezinti ca victima a „societatii crude si indiferente” iti asigura un trai fara munca.
  Henrietta Hughes si fie-su (barbat de peste 30 de ani, cu educatie in IT dar care traieste, chipurile de ani de zile, cu mamica in acelasi SUV pe motiv ca nu gaseste de lucru) s-au dovedit profitori ai sistemului de beneficii, panglicari care sunt departe de a face foame (Amindoi au ceva proprietati in New York State.)
  Amindoi arata bine hraniti, si, in ciuda faptului ca traiesc intr-o masina, la raliul Obama aveau haine perfect calcate si curate.

  Noul „Homo americanus” e profund corupt, de la virful politicianului care se imbogateste de pe urma aproprierilor din taxele contribuabililor varsate in coferele companiilor asociate si rudeleor si prietenilor politici (securisto-comunistii romani sunt genii in privinta asta) sau care nu-si declara toate veniturile ca sa nu plateasca taxe–desi vice-presezidentul Biden a declarat ca a plati mai multe taxe e o indatorire patriotica–sau care manevreaza cinic sistemul bancar in numele „oprimatilor” ca sa-si asigure cistiguri de zeci de milioane, ca Clintonistii care au infundat bancile Fannie Mae si Freddie Mac..

  La fundul sistemului traiesc pesti ca Henrietta Hughes si fie-sau, „eroii” noi ai stingii anti-capitaliste. Culoarea pielii e esentiala. Un alb sarac lipit din Appalachia sau Ozarks sau Virginia de Vest nu nu mai ca nu s-ar fi rugat la pomana lui Obama: n-ar fi fost lasat nici o suta de metri in jurul „Mintuitorului”.

 4. Manjusri
  12 februarie 2009

  @Panseluta:
  M-am intrebat si eu care ar fi fost reactia Parintilor Fondatori in cazul in care ar fi intalnit acest homo americanus, despre care vorbesti. Tipologia acestui homo americanus, tipologie pe care cu acuratete ai descris-o, este desprinsa din tiparul „omului nou”, propus de comunisti si reluat de progresisti. Cunosc intr-o oarecare masura cele scrise de Parintii Fondatori. Pornind de la ideile lor, cred ca ar fi oripilati daca ar vedea actuala stare de lucruri din Statele Unite.

 5. dr jones
  12 februarie 2009

  faliment.
  mr. obama cocheteaza cu modelul socialist suedez si vrea sa nationalizeze bancile. rezultat= dow jones coboara la valoarea din 1997. investitorii sunt nauciti si scot banii.
  dupa ce a pornit propriul razboi de clasa impotriva ceo din sistemul bancar – a realizat ca are nevoie de ajutorul bancilor pentru a sustine bailout. probabil ca bancilor nu le-a suras ideea asa ca mr obama le ameninta cu nationalizarea.
  bancile ridica dobanzile si scad liniile de credit la greu. mai mult – amex promite sa acorde $300 daca iti platesti balanta pana in aprilie.
  firmele mici si mijlocii sunt foarte aproape sa clacheze.
  dobanzile bancilor au crescut peste noapte, liniile de credit scad vertiginos – insa cresc taxele la maxim.
  se anunta un plan de sanatate universala de $847 miliarde de dolari. companiile farmaceutice, de asigurari medicale, spitale si industria de medicamente sunt ingrozite.
  falimentul e aproape si in cazul lor.
  apoi impozite uriase in industrie „pentru a le obliga sa treaca pe verde”. rezultatul? falimente si concedieri.
  poate are placerea domnul tiberiu sa imi explice din ce va trai sarmana waitress daca ramane fara clienti.
  si din ce o sa plateasca guvernul pomenile sociale din moment ce toate firmele se zbat in faliment si nu vor mai avea cu ce plati impozite.
  ca vor sa le preia e clar ca lumina zilei.
  insa ce va face cu ele?
  va reusi un sistem socialist sa le faca rentabile?
  greu de crezut.

 6. Francesco
  12 februarie 2009

  @Tiberiu Florea,
  Iti asteptam parerile despre cele expuse de Dr. Jones. Mai mult, imi permit o intrebare. Cum a reusit sa se razgandeasca in privinta retragerii din Irak, nu mai este vorba despre 16 luni (incepind din ianuarie 21), acum avem 19 luni PLUS inca un an in care raman intre 35000 si 50000 de oameni. Cu posibilitatea de revizuire si acest lucru.
  Vezi editia online a revistei Stars and Stripes.
  http://www.stripes.com/article…..icle=61022

 7. dr jones
  12 februarie 2009

  hollywood vrea sa fie recunoscator pentru cele 140 miliarde oferite pe tava ( de care nici nu avea nevoie) si incarca un avion cu vedete si il trimite in iran sa negocieze.
  hahaha ce stupizi.
  aia au dat cu flit. cica sa isi ceara scuze intai pentru jigniri adresate iranului pe o perioada de treizeci de ani.
  unul din motive ar fi ca in filmul body of lies apare fata unei musulmance. o greseala de neiertat. ma intreb daca astia chiar pot trece dincolo pelicula de celuloid.
  clooney rateaza oscarul ca are ceva de impartit in darfur. un fel de gere reloaded.
  iese victorios de la casa alba explicand succesul implicarii in solutionarea situatiei din darfur.
  intre timp un amiral iese in fata si explica ca iranul este pe cale de a definitiza prima nuka.
  prostii! striga leftistii angajati in negocieri la teheran cu sean penn si suita. nu se stie daca scutul mai e in picioare sau la pamant.
  in canada numai succese.
  alberta trebuie sa moara. incet si in chinuri pe altarul energiei verzi. leftistele jubileaza si juiseaza la vederea.
  insa clasa politica simte amenintarea lui „buy american” si alberta face cate doua arabii saudite.
  cele doua tari au cel mai mare schimb din istorie si din lume.
  cuba sta la pnada asteptand un ajutor care sa relanseze revolutia socialisto-astrista.
  chavez jubileaza ca tocmai a fost ales pe viata si trimite trupele sa nationalizeze industrii.
  rusia e pe val, construieste centrale atomice in iran si tarul putin poate arata victoria plebei prin victoria impotriva scutului.
  china isi freaca mainile.
  dupa toata tevatura cu drepturile omului si comertul oneros – madame clinton a fost trimisa sa cerseasca niste marafeti.
  doar aici e fericire maxima. tocmai s-a anuntat ca vom renaste din propria cenusa mai frumosi si mai puternici.

 8. Francesco
  12 februarie 2009

  Dr. Jones,
  M-am amuzat copios, acest comentariu trebuie sa apara ca o postare separata. Il rog pe Emil sa ne ajute.
  O fericire nebuna a cuprins planeta. Curge lapte si miere, cornul abundentei nu mai este o fantasmagorie, toti ne iubim ca fratii!

 9. dr jones
  12 februarie 2009

  da, francesco – si una peste alta ca si cum nu a fost de ajuns ca a plati taxele este patriotic dar numai pentru una clasa :

  Trade nominee is 4th Obama pick to owe back taxes

  http://www.google.com/hostedne…..gD96M8M700

  cum ar veni patriotic ar ramane sa fie numai din partea noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian