FUNDATIA IOAN BARBUS

Anglia capitulează în faţa terorii (Geert Wilders persona non grata în UK)

Melanie Phillips, jurnalista britanică care scrie la revista britanică Spectator, este autoarea cărţii Londonistan în care a documentat stabilirea şi creşterea grupurilor extremiste musulmane în Londra, incompetenţa administrativă şi slabiciunea culturală care au permis ca acest lucru să se întîmple.
Vedeţi: Islamizarea Angliei 1 şi Islamizarea Angliei 2

Anglia capitulează în faţa terorii

Melanie Phillips – 11.02.2009
Geert WildersDacă unii s-au îndoit asupra măsurii în care Anglia a capitulat în faţa terorii islamice, interdicţia lui Geert Wilders de acum cîteva ore ar trebui cu siguranţa să le deschidă ochii. Wilders, membru al parlamentului olandez care nu a făcut compromisuri în a-şi exprima poziţia împotriva surselor coranice ale violenţei islamice, urma să dea joi o proiecţie a Fitna, filmul lui pe acest subiect, la Casa Lorzilor. Întîlnirea a fost amînată după ce Lordul Ahmed a ameninţat iniţial autorităţile Casei Lorzilor că va mobiliza o forţă de 10.000 de musulmani care va asedia Casa Lorzilor dacă i se va permite lui Wilders să vorbească. Spre meritul lor, Lorzii nu au dat înapoi şi au spus că vor mobiliza o mai mare forţă poliţienească pentru a se opune ameninţărilor şi că întîlnirea cu Wilders ar trebui să aibă totuşi loc.

Dar acum guvernul a anunţat că îi interzice lui Wilders să intre în Marea Britanie. O scrisoare de la biroul Ministrului de Interne britanic adresată lui Wilders, trimisă prin ambasada britanică de la Haga, spune:

…Secretarul de Stat crede că prezenţa dumneavoastră în Marea Britanie ar reprezenta o ameninţare reală, prezentă şi suficientă pentru unul din interesele fundamentale ale societaţii. Secretarul de Stat crede că declaraţiile dumneavoastră despre musulmani şi credinţa lor, aşa cum sînt ele exprimate în filmul dumneavoastră Fitna şi în alte părţi ar ameninţa armonia comunităţii şi prin urmare securitatea publică în Marea Britanie.

Deci haideţi să vedem mai clar despre ce este vorba. Guvernul britanic permite oamenilor să mărşăluiască pe străzile britanice strigînd în sprijinul Hamas, permite Hizb ut Tahrir să recruteze în campusuri universitare pentru jihadul împotriva Angliei şi a occidentului, nu ia nici o acţiune împotriva unui reprezentant musulman care ameninţă intimidarea în masă a parlamentului, dar îi interzice intrarea în ţară unui deputat dintr-o democraţie europeană care doreşte să discute în faţa Parlamentului Britanic ameninţarea pentru viaţă şi libertate în occident reprezentată de fascismul religios.

El şi nu ei, este considerat o „ameninţare gravă la unul din interesele fundamentale ale societăţii.” De ce? Pentru că rezultatul sprijinului său pentru pentru viaţă şi libertate împotriva celor care le-ar distruge ar putea fi un atac al unor vandali violenţi. Răspunsul lor este de a nu înfrunta o astfel de ameninţare cu violenţa ci de a capitula în faţa ei.

Acelaşi raţionament a făcut ca poliţia să confişte steagul Israelian în recentele marşuri pro-Hamas, pe motiv că ar provoca violenţe, în timp ce acelora care scandau pentru genocid şi incitare împotriva evreilor li se permitea să facă asta. Raţionamentul lor era că steagul israelian ar putea provoca vandalisme, iar cei care ameninţau cu genocid, nu. Deci celor care chiar promoveză agresiune li s-a permis să facă ce vor în timp ce aceia care nu ameninţau pe nimeni erau reprimaţi. Iar acum unui politician olandez care nu ameninţă pe nimeni îi este interzis să rostească adevăruri neplăcute despre cei care o ameninţă; în acelaşi timp cei care pun în pericol viaţa şi libertatea înţeleg că pe măsură ce perseverează guvernul britanic va face exact ceea ce vor, în interesul „armoniei comunitare.”

Wilders este un politician controversat, asta e clar. Dar aceasta este problema definitivă şi definitorie pentru clasa guvernantă britanică, in timp ce continuă să meargă somnambulic spre suicid cultural. Dacă membrii Parlamentului Britanic nu vor face un „scandal monstru” din cauza acestui ordin de interdicţie, dacă dovedesc în continuare aceaşi lipsă de coloană vertebrală, dacă nu susţin principiul conform căruia Parlamentul Britanic, dintre toate locurile, trebuie să fie liber să audă ceea ce un coleg, politician ales democratic are de spus despre una dintre cele mai dificile şi urgente probleme ale timpurilor noastre, dacă nu reuşesc să opună rezistenţă în faţa ameninţarilor cu violenţa ci, în schimb, capitulează, vor trimite semnalul ca Marea Britanie nu mai este un leagăn al libertăţii şi democraţiei ci un cimitir.

Sursa: Spectator
Fotocopie a scrisorii primite de Wilders de la Ministrul de Interne britanic: aici
Mai multe despre Wilders: Politic incorect în Olanda

*********************************************************************************

Interviu cu Lordul Pearson despre interdicţia primită de Wilders:


Original Video– More videos at TinyPic

Geert Wilders va ajunge pe aeroportul Heathrow azi la 14:09 ora României. Cam atunci vom vedea dacă poliţia englezească îl va aresta întradevăr. Mă îndoiesc, totuşi. Va continua…Reveniţi pentru a urmări desfăşurarea evenimentelor

UPDATE.1
Biletul de avion cu care Wilders urma să plece la Londra a fost anulat. Compania are dreptul să refuze dreptul de îmbarcare cînd ţara de destinaţie a anunţat că pasagerul nu este binevenit. BREAKING: Ticket Wilders gets cancelled
UPDATE.2
Geert Wilders a fost arestat in aeroportul Heathrow, Londra şi trimis cu primul avion înapoi în Olanda. Autorităţile engleze au dat dovadă că sînt la degetul mic al teroriştilor, considerîndu-l un pericol pentru siguranţa pe Wilders şi nu pe islamiştii violenţi. Wilders nu a ameninţat niciodată pe nimeni şi trăieşte de 5 ani 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an sub protecţia forţelor de securitate din cauza sutelor de ameninţari cu moartea primite de la islamişti. Anglia a ales încă o dată să înfrunte problema bagîndu-şi vitejeşte capul în nisip. Anti-Islam film’s maker blasts UK over ban (CNN); Geert Wilders gearresteerd op Heathrow (GeenStijl, blogul cel mai popular din Olanda a trimis reporteri la Londra să îl însoţească pe Wilders).
UPDATE.3
„Aici vb capitanul vostru. Vă multumesc că aţi zburat cu Liniile Aeronautice Inainte şi-Napoi. Cerul in Amsterdam este usor innorat, 3 grade peste 0, şi din cînd în cînd cîte o moschee. Nu uitaţi bagajele. Roger.”
UPDATE.3.1
„19.30: Vulturul a aterizat. Wilders s-a întors pe pămînt olandez şi este de urgenţă trasnportat spre o destinaţie necunoscută, într-un vehicul blindat.” Înainte şi-Napoi cu Wilders (GeenStijl)
UPDATE.4
Geer Wilders intervievat de BBC în timpul arestului din aeroportul Londonez: „Primul vostru Ministru, Brown, este cel mai mare laş din Europa”


UPDATE.5
La două săptămîni după a fost dat în judecată de un tribunal din Amsterdam pentru „discriminare religioasă” şi aşa numita „incitare la ură” impotriva musulmanilor (făcînd încă odată legătura dintre învăţăturile Coranului şi atentatele teroriste islamice din întreaga lume), popularitatea lui Geert Wilders se dublase. Sondajele spuneau că dacă ar fi avut loc alegeri acum o săptămîna şi ceva, partidul lui, PVV (Partidul pentru Libertatea) ar fi luat 20 de locuri în parlament de la cele 9 care le are în prezent, ajungînd al treilea partid ca mărime din Olanda.
wilders-spre-uk
După ce Anglia l-a declarat persona non grata şi i-a refuzat intrarea în ţară, PVV a devenit al doilea partid ca mărime din Olanda. Dacă ar avea loc alegeri astăzi, PVV ar cîştiga 25 de locuri, doar cu două mai puţine decît cel mai marea Christen Democratisch Appèl.
(CDA). PVV in peiling naar 25 zetels (De Telegraaf), prin Islam in Europe

UPDATE.6
Melanie Phillips despre greseala imbratisarii trans-nationalusmul ONU si razboiul psihologic stingist, sau despre cum sa ajuns ca in Anglia sa fie posibila o intimplare ca cea de mai sus:


Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

26 Comments

 1. adi
  12 February 2009

  Anglia si Franta vor fi tari musulmane. Foarte rapid dupa ele se va alatura Spania care va fi inghitita de Maroc. Va urma apoi Olanda si Germania (deja infestata de imigrantii turci). Fostul bloc sovietic va supravietui asupririi religioase orientale si mai nou occidentale insa vor fi conflicte sangeroase. Eruopa o sa fie masa de conflicte civile. SUA o sa fie comunista si n-o sa se bage caci o sa fie ocupata in razboaie cu Coreea si Rusia. Orientul Mijlociu o sa fie bogat si prosper, probabil cel mai bun loc unde vei putea fi… servitor la vreun printz arab sau spaland vase la vreun restaurant „la Shish”.

 2. costin
  12 February 2009

  Am adăugat UPDATE.1, 2, 3 şi 4 la Islmamizarea Angliei 3, despre arestul lui şi interdictia parlamentarului olandez, Geert Wilders, de a intra în Marea Britanie.

 3. Dinny
  12 February 2009

  Mi se pare incredibil ce s-a intamplat! O sa ascult si interviul de acasa; cum de a plecat totusi daca i se anulase biletul? Cu vreun avion particular?
  Mai stiti ceva despre zvonul ca Wilders ar dori interzicerea Coranului?

 4. costin
  12 February 2009

  Dinny, pina la urma biletul i-a fost returnat si Wilders s-a putut urca in avion.
  In Olanda Mein Kampf este interzis, iar Wildrs pt ca vede in Coran un fel de Mein Kampf vrea sa il interzica si pe el.

 5. Dinny
  12 February 2009

  Off topic: deci ori nu ma pricep eu deloc la net, ori e o hiba pe undeva pe situl cu blogfestul: degeaba dau click pe casuta sa va votez ca nu merge [mi-am facut cont pentru a putea vota].

 6. Dinny
  12 February 2009

  :mrgreen: Mda… se pare ca ma grabesc ca fata la maritat; acum am vazut care e perioada de votare.

 7. emil
  12 February 2009

  Da Dinny, e si greseala mea. Am pus anuntul dar nu am zis nicaieri ca votarea propriu-zisa nu a inceput. Apropo, cind incepe? ca nu am habar.

 8. Dinny
  12 February 2009

  „Capitolul II: Perioada de desfasurare

  Competitia are trei parti distincte – una de nominalizari si doua de voturi, dupa cum urmeaza:
  – Perioada de nominalizari – 10 – 23 februarie 2009: Doua saptamani in care oricine poate sa propuna un blog sau poate sa isi propuna propriul blog. Atentie, o singura nominalizare este suficienta pentru ca acel blog sa fie luat in considerare pentru etapa de votare.
  – Prima perioada de votare – 25 februarie – 3 martie 2009: Dupa inchiderea sesiunii de nominalizari, blogurile propuse se vor centraliza pe fiecare categorie in parte si vor fi supuse votului, popular la sectiunile populare si juriului la sectiunile profesioniste.
  – A doua perioada de votare – 5 martie – 11 martie 2009: Blogurile eligibile rezultate in urma primei perioade vor fi supuse din nou votarii, public sau jurizat. Dupa inchiderea etapei de votare vom face rezultatele publice si castigatorii vor fi premiati in cadrul unei ceremonii de premiere.”

  Asta a fost cu copy paste ????

 9. Danut D Deleanu
  12 February 2009

  @ Nici dracul nu e atat de negru nici Dzeu atat de bland. Francezul spune : Ce va fi va fi.In termeni de speranta nu de deprimare,DDD

 10. costin
  12 February 2009

  Danut, si romanii zic: „Ce-o fi, o fi” dar nu nu in termeni de speranta ci de resemnare. Se pare ca englezii au invatat si ei ceva de la romani.

 11. costin
  12 February 2009

  am adaugat UPDATE.5
  Partidul lui Geert Wilders a ajuns dupa interdictia primita de Anglia al doilea partid ca marime din Olanda.

 12. toro
  12 February 2009

  Off.

  Is curios daca totushi filmul Fitna o fost aratat in parlamentul UK-ului?

 13. costin
  12 February 2009

  Toro,
  nu stiu daca a fost totusi aratat. Lordul Pearson, cel care a facut invitatia, a spus ca il va arata cu sau fara Wilders, oricum, acest lucru avea sa se intimple in cerc inchis, in privat. Oricum, mai caut si daca aflu ceva, iti spun… si eu sint curios. Am gasit sedinta din House of Lords despre interdictia lui Wilders din 12 februarie. Se poate vedea aici

 14. costin
  12 February 2009

  Toro,
  Fitna a fost aratat joi in House of Lords. Au participat in jur de 30 de persoane.

  The film Fitna was shown in the British upper house of parliament on Thursday despite the British authorities’ refusal to allow its maker, Dutch rightwing populist MP Geert Wilders, into the United Kingdom.
  Only around 30 people attended the screening, five of them members of the upper house.
  All 743 members of the upper house were invited, as were the 646 members of the lower house, none of whom attended.
  Few attend UK screening of Wilders’ film

  Primul ministru olandez, Balkenede, cunoscut si el a fi cunoscut ca un appeaser fara coloana vertebrala, a sarit in ajutorul lui Wilders si il incurajeaza sa dea in judecata guvernul britanic. Wilders va mai incerca ,cu siguranta, sa mearga in Anglia, si chiar sa arate Fitna in House of Lords. Va fi interesant!

 15. fish
  12 February 2009

  salut,
  acum mai am si eu o parere, britanicii sa joace la doua capete – oficial sa il interzica pe wilders – mizind pe scandalul pe care-l provoaca aceasta interdictie. nu m-ar mira, in istorie au folosit tactica asta.
  stiu, pare putin probabil – dar mi se pare posibil.

 16. toro
  12 February 2009

  Merci Costin.
  Deci pana la urma l-au aratat. E un lucru bun chiar cu audienta restransa.

 17. dr jones
  12 February 2009

  Geert Wilders: Afară cu România din UE
  http://www.cotidianul.ro/geert…..73774.html

  nu stiu cat este de adevarat ( stirea este din presa romana in care nu am incredere, o citesc mai mult sa ma amuz de comentariile labile de acolo) insa parerea mea este ca noi suntem vinovatii principali pentru ce se intampla. numai astazi erau trei articole in cotidianul despre violurile romanilor. si ieri pe undeva am citit si „justificarea” autoritatilor romane. ceva de genul ca este normal sa fie atatea violuri din partea romanilor din moment ce acestia sunt cea mai mare comunitate de imigranti din italia.
  cu asemenea declaratii astia fac mai mult rau decat bine.
  de ce nu se intampla asta in Statele UNite sau Canada?
  Sau, probabil, se va intampla daca da drumul la vize…

 18. costin
  12 February 2009

  jones,
  da, e adevarat. am gasit declaratia si pe situl pvv: http://www.pvv.nl/index.php?op…..38;id=1715

 19. Dan
  12 February 2009

  Nu-s sigur ca asta e articolul potrivit sa plasez asta, dar ma gindesc ca nu pot gresi prea mult.

  Libraries put Bible on top shelf in a sop to Muslims

 20. costin
  12 February 2009

  Dane, nu ai gresit deloc…

 21. costin
  12 February 2009

  Vedeti UPDATE.6, am adaugat un discurs tinut de Melanie Phillips la sfirsitul lui februarie despre greseala imbratisarii trans-nationalusmul ONU si razboiul psihologic stingist, sau despre cum sa ajuns ca in Anglia sa fie posibila o intimplare ca cea de mai sus

 22. Imperialistu'
  12 February 2009

  Eh, uite ca se mai intampla si asa ceva. Ma mir.

 23. Imperialistu'
  12 February 2009

  M-am mirat degeaba. ????

  A few days ago the Daily Mail ran a story entitled „Extremists behind anti-war protest driven off the streets by moderate Muslims,” about how a group of moderate Muslims in the UK town of Luton fought against the jihadists who had protested against British troops there. As with any tiny hint of Muslim resistance to the global jihad agenda over the last few years, their action was widely hailed as a sign that finally, finally, the Vast Majority of Peaceful Muslims was going to rise up and challenge the Tiny Minority of Extremists.

  Observers were quick to jump to the conclusion that since these Muslims confronted Muslims who believe in jihad and Islamic supremacism, they must reject those things. And it looks good, initially: The Islamic Centre of Luton trumpets „Our Fight Against Extremism” on its website. Unfortunately, however, and unsurprisingly, the Islamic Centre of Luton, from which the people came who opposed the „extremists,” turns out to be not so „moderate” after all.

  Mai multe aici. ????

 24. costin
  12 February 2009

  De pe situl facut de Vast Majority of Peaceful Muslims, cea care a condamnat Tiny Minority of Extremists:

  „Prophesy Of The Utter Destruction Of The Yahood”

  The Jews shall NEVER have peace of mind or feel secure, or arrive at the level of safety that they seek. This is a dream that shall remain unfulfilled because they do not seek to extend the same to others. All attempts at seeking to facilitate this unattainable peace shall end in failure. They shall continuously be under siege as has been ordained by Allaah as He has said:
  “And (remember) when your Lord declared that He would certainly keep on sending against them (i.e. the Jews), till the Day of Resurrection, those who would afflict them with a humiliating torment.” [7:167]
  We recognise that this return to grandeur [of the Jews] shall be short lived, by the leave of Allaah (Subhanahu wa ta’ala). When Allaah (Subhanahu wa ta’ala) speaks about the destruction of Bani [Tribe] Israel after the second occurrence of corruption He uses the letter “faa” to imply that soon afterwards after their return to grandeur, their destruction shall come about. The faa indicates that it is a short, defined period of time wherein they shall gather in the Holy land and assemble uniformly so as to meet their demise together at the hands of the soldiers of Allaah from the ‘Ibaad ur-Rahmaan.

  Presa britanica a facut ga-ga-ga la miscarea de PR a celor de la The Islamic Centre of Luton. Cum zice si Robert Spencer, finally, finally, in sfirsit a dat Domnu’ si Majoritatea Covirsitoare si Pasnica a Musulmanilor a hotarit sa condamne Infima-infinitezimala-Invizibila-Irelevanta-Aproape-inexistenta Mini Minoritatea de Musulmani Extremisti. Dar ca sa vezi, Marea-Gigantica-Covirsitoare Majoritate Pasnica Musulmana vrea si ea distrugerea jidanilor. Cine s-ar fi asteptat?

 25. costin
  12 February 2009

  Apropo de Tiny Minority™, iata un interviu despre ce intelege BBC prin Tiny Minority de musulmani care vor introducerea legii Sharia, mai exact 24%. Desi sint un sfert din cele 2 milioane de musulmani, pentru BBC 24% din musulmani, adica 500.000 de oameni din UK sînt o Tiny Minority™!

 26. Imperialistu'
  12 February 2009

  Dar ca sa vezi, Marea-Gigantica-Covirsitoare Majoritate Pasnica Musulmana vrea si ea distrugerea jidanilor. Cine s-ar fi asteptat

  Cred ca doar noi, „islamofobii”. :mrgreen: Si apoi, ce poa’ sa faca o mica minoritate de 25%? Baietii is foarte linistiti: 50 + 1% (mica majoritate), 60% (putin peste jumatate) […]. Abia la 80% or sa isi faca griji. ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi