FUNDATIA IOAN BARBUS

Mark Tkaciuk și Vasile Ernu, doi comuniști radicali în slujba Moscovei

Fostul consilier prezidențial și deputat comunist, Mark Tkaciuk, a anunțat cu mare fast că în curând va inaugura o bibliotecă cu 50 de mii de cărți, chiar în fostul sediu al Frontului Popular din Moldova, scrie publicația din Republica Moldova, ziarulnational.md.

Mai mult, comunistul a scris că are nevoie de voluntari care să aranjeze pe rafturi cele 50 de mii de volume, iar printre cei care au dat curs invitației, ziarulnational.dm, au fost Iurie Muntean (fost activist al Partidului Comuniuștilor din R. Moldova), Grigore Pentrenko și Mark Tkaciuk (ambii parte din aripa radical-bolșevică a Partidului Comuniștilor din RM), Igor Tuleanțev (diplomatul Kalman Miszei, deputatul Vadim Pistrinciuc, fost consilierul lui Vlad Filat și membru PLDM), scritorul Vasile Ernu (editor criticatac.ro, apropiat al cercurilor de național-bolșevici ruși și “prieten al Rusiei” de pe lista lui Dughin ) și alții.

În urmă cu doi ani, Partidul Patria, din care făcea parte Mark Tkaciuk, se opunea vehement apropierii R. Moldova de Uniunea Europeană și milita pentru intrarea țării în clubul țărilor dependente economic de Rusia, cunoscut drept Uniunea Vamală sau Eurasia. (detalii).

Alexandru Tănase, Președintele Curții Constituționale din R. Moldova

Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, care în anii 89-90 a participat la mitingurile Frontului Popular din Moldova, a fost surprins să-l vadă lângă Mark Tkaciuk pe scriitorul Vasile Ernu. În timpul guvernării Voronin, Mark Tkaciuk era cunoscut drept cel mai important membru al Partidului Comunștilor din R. Moldova.

„Ce să-ți spun Vasile … Nu am niciun dubiu că vei scrie o carte minunată. Cât costă doar aceasta scenă: Tkaciuk, Petrenco și Tiuleanțev în sediul leagănului mișcării de eliberare națională de altădată. Cum s-ar spune, Stanislavski „отдыхает” (se odihnește n.r.). Transformarea catedralei Sfânta Sofia din Constantinopol în moschee pălește în raport cu episodul consumat pe str. Iorga nr. 5. Cred că Mark, în timp ce purta discuții intelectuale cu invitații săi, se simțea ca Baiazid care visa să dea calului ovăz… din pristolul de la Roma”, a scris Tănase pe o rețea de socializare.

La rândul său, Ernu susține că dânsul, în calitate de scriitor, poate să se vadă cu cine vrea, fără să cadă pradă unor interese. „Treaba mea e să chestionez pentru a înțelege ce se întâmplă în acel spațiu. Eu în câteva zile de „Basa” am avut peste 30 de întâlniri de la bandiți la oligarhi și de la cerșetori la intelectuali. Asta e meseria mea. (…) tu ești reprezentantul puterii și parte a cauzelor a ceea ce se întâmplă acolo. Ești mult mai interesant ca subiect de studiu și critic, decât „kakoito” (oarecare n.r.) Petrenco…”, a replicat Vasile Ernu.

Președintele Curții a venit cu o replică la afirmațiile lui Ernu. „Vasile, funcția de judecător constituțional, cât de tare n-ai încerca, n-o poți califica ca „reprezentând” puterea. De fapt, Vasile, funcția mea presupune limitarea acțiunilor puterii în stat. Puterea adoptă legi, hotărâri de guvern, decrete etc., iar Curtea Constituțională le anulează pe acelea care contravin Constituției. Iar cât privește cauzele „a ceea ce se întâmplă” azi la fostul sediu al Frontului Popular, acesta chiar este un studiu de caz foarte interesant… În fine, fiecare cu valorile lui”, a conchis acesta.

Amintim că fostul sediu al Frontului Popular, ulterior al Partidului Popular Creștin Democrat, a intrat în posesia controversatului Iurie Roșca, scrie ziarulnational.md. Actualmente, Iurie Roșca este mâna dreaptă a ideologului rus Alexandr Dughin în Republica Moldova și traducătorul cărților lui în românește.

Într-un articol apărut în iunie 2014 în presa din R. Moldova, apăreau detalii ale activității lui Mark Tkaciuk în taberele Antifa, tabere ce au avut mai mulți membri arestați și expulzați din R. Moldova pentru plănuirea destabilizarea țării, la ordinul Moscovei:

Tkaciuk se pregăteşte de război. Timp de aproape jumătate de an, acesta a încropit o organizaţie şovină, care însumează până în prezent peste 6000 de tineri din Transnistria, Găgăuzia, Bălţi, Vulcăneşti, studenţi agresivi de la Universitatea Slavonă din Chişinău, de la Şcoala Antropologică a lui Tkaciuk ş.a. Ea îşi zice „Antifa”, care s-ar descifra „antifascism”. Fascismul pentru cei care fac parte din organizaţia lui Tkaciuk e o noţiune largă, care include Uniunea Europeană, România, SUA, NATO, unioniştii, toţi cei care se pronunţă contra intrării Republicii Moldova în Uniunea Euroasiatică a lui Putin.

Aceştia se pregătesc de un „antieuromaidan” chişinăuian, care ar culmina cu „victoria poporului” (unul dintre cei care i-au încurajat la o ultimă conferinţă comunistă că „poporul are dreptul la răscoală” este „democratul” Anatol Plugaru, un alt instigator e fostul „revoluţionar de profesie” Iurie Roşca) şi ar fi însoţită – ceva mai înainte de alegeri şi de semnarea documentelor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană – cu arestarea Guvernului Republicii Moldova, cu arestarea preşedintelui Republicii Moldova, a primarului municipiului Chişinău, cu reţinerea mai multor deputaţi „trădători”, cu asasinarea unor „activişti extremişti” etc.

Planurile de ocupare a Republicii Moldova de către „popor”, dar de fapt de agenţi FSB ruşi şi de provocatori sosiţi de la Moscova şi Tiraspol, despre care Putin ne va cere şi nouă să dovedim că sunt trimişi de el, sunt pregătite în cele mai mici amănunte. Pe clădirile care urmează a fi atacate la „ora X” sunt aşezate însemne, aparent nevinovate, cunoscute doar de provocatorii lui Tkaciuk. (Pe sediul redacţiei noastre încă acum câteva luni a apărut un ciudat înscris-criptogramă „Здесь даже солнца не видно” (în rusă: „Aici nici soarele nu luminează”. Asemenea fraze au fost imprimate şi pe alte clădiri).

Citiți și Mark Tkaciuk se pregăteşte de război în Republica Moldova | Vasile Ernu și rețeaua de teroriști pro-ruși din estul Europei, uniți pentru destabilizarea R. Moldova

p.s. 30 nov.

Tkaciuk a organizat o clacă. Printre participanti e și Pavel Grigorciuc, pro-rus apropiat de Ernu care a fost arestat în urmă cu doi ani la Chișinpu, vedeți în linkurile de mai sus și aici de ce.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Un comentariu

  1. marcela
    28 noiembrie 2016

    Igor Tuleanțev e șeful Ligii Tineretului Rus, o organizație șovină de la Chișinau, care colaborează cu alde Petrenco.
    http://www.b1.ro/stiri/externe/liderul-tinerilor-rusi-din-moldova-igor-tuleantev-mesaj-sfidator-la-adresa-romaniei-bucurestiul-este-al-nostru-118972.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian