FUNDATIA IOAN BARBUS

Masacru la Fort Hood din Texas

Veşti extrem de proaste din The Lone Star State: atacatori necunoscuţi au deschis focul în Fort Hood din Texas. Nu se cunosc prea multe informaţii, dar până în acest moment bilanţul atacului armat este de 12 morţi şi 31 de răniţi. Unul dintre atacatori a fost omorât, iar ceilalţi doi au fost capturaţi. Identitatea celor trei este necunoscută, iar ca şi motivaţia lor. Se pare că fac parte sau ar fi făcut parte cândva din forţele armate ale Statelor Unite ale Americii.

Vom reveni cu detalii.

Actualizare#1 – unul din atacatori a fost ucis. Era convertit la islam

12 Soldiers Dead at Fort Hood Shooting

Conform Brian Ross de la ABC, Atacatorul ucis se numeşte Malik Nadal Hassan, avea gradul de maior şi era convertit la Islam.

Actualizare#2 – Antena3 despre incident

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi 31 rănite joi, după un schimb de focuri la baza militară din Fort Hood, Texas, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei, generalul Bob Cone, după ce doi soldaţi ar fi deschis focul, transmit agenţiile de presă.

Generalul a confirmat că un atentator a fost împuşcat.

Senatorul Kay Bailey Hutchison din Texas declara că unul din cei care au tras ar fi fost arestat, iar un altul ar fi încă în libertate. Aceasta arăta că în această bază ar fi fost primiţi soldaţii care urmau să plece în Irak şi Afganistan.
12 morţi după un schimb de focuri la o bază militară din Texas

Actualizare#3 (Francesco) Mainstream dă vina pe de stresul soldaţilor

Au fost trei atacatori care au actionat in doua puncte din Fort Hood cu o jumatate de ora inainte de o ceremonie militara. Unul dintre atacatori a fost ucis, este vorba despre maiorul Malik Nadal Hasan, un convertit la islam din armata SUA (Brian Ross de la ABC News a raportat acest fapt). Malik a intrat intr-o sala la Soldier Readiness Center si a inceput sa traga cu doua arme de foc.

Ceilalti doi atacatori sunt tot militari.

Obama a asteptat pana la terminarea actiunii de prindere a atacatorilor dupa care a declarat ca gandurile sale se indreapta catre membrii familiilor indoliate.

Mainstream media incepuse deja povestea cu stresul trupelor care au efectuat prea multe deplasari pe teatrele de lupta. Oare stresul i-a determinat pe TREI insi sa atace personal militar, colegi sau simplii recruti fara aparare? Asta seamana cu o conspiratie, mai exact este vorba despre un act terorist.

ap_fort_hood_front_gate_091105_mn

Malik Nadal Hasan era medic (licentiat la Silver Spring), specializarea psihiatrie cu varsta de 39-40 de ani si urma sa plece in Irak.

Actualizare#4 – Associated Press încească să ascundă religia lui Malik Nadal Hasan

Associated Press:

Oficialităţile spun că nu este clar care a fost religia lui Hasan, dar ca echipa de investigaţie încearcă să afle dacă Hasan a fost numele lui din naştere sau dacă şi-a schimbat numele şi s-a convertit la islam ulterior.

Nu, cel mai probabil numele lui din naştere nu a fost Hasan, s-a convertit la islam ulterior, iar motivul crimelor nu a fost stresul, ci islamul.

Actualizare#5 – Despre victime şi atacator

Cei 12 morţi sunt atacatorul, 10 soldaţi şi un poliţist. Conform lui James Hunt, membru al 510th Combat Engineers, răniţii i-au spus că unul dintre atacatori a strigat în arabă în timp ce trăgea.

Actualizare#6 – Din trecutul lui Malik Nadal Hasan

Terry Lee: susţine că maiorul Hasan era de părere că musulmanii din Irak şi Afghanistan trebuie să lupte împotriva „agresorului” american.

Actualizare#7 – Musulmanii au dreptul de a se revolta împotriva armatei Statelor Unite

Malik Nadal Hasan, jihadistul care a coordonat atacul de la Fort Hood, a fost citat spunînd „Musulmanii au dreptul de a se revolta împotriva armatei Statelor Unite”, ” Musulmanii ce îl urmează pe Malik Nadal Hasan au dreptul de a rezista agresorilor”, „poate ar trebui să înfăptuim mai multe acte în care oamenii se vor echipa cu bombe pentru a se arunca în aer în Times Square” – conform Colonelului Terrz Lee ce a lucrat cu convertiţi la islam.
Jihad Watch

Actualizare#8 – Vărul lui Malik Nadal Hasan: „A fost dintotdeauna musulman”

Reporter: Cînd s-a convertit la islam şi care a fost numele lui înainte de coversie?
Vărul lui: ” A fost dintotdeauna musulman.”

Actualizare#9 – Sumar, alte amănunte

emil

Conform FoxNews, Nadal Malik Hasan nu a murit. Este rănit şi se află în stare de arest.

E timpul de recapitulat. Miercuri 5 noiembrie, un ofiţer din armata SUA a deschis focul în incinta bazei militare Fort Hood, din Texas, asupra persoanelor aflate în zona intitulată Soldier Readiness Centre (un centru de pregătire al personalului militar pe cale de a fi trimis în misiune; majoritatea iau calea teatrelor de operaţiuni din Irak şi Afganistan). Fort Hood este cea mai mare bază militară din sudul SUA: ocupă o suprafaţă de sute de hectare şi personalul militar şi civil este aproximat la 30-40 de mii persoane. Tragedia a început la ora 13:30, pe fusul orar CST al Americii de Nord. Sînt zeci de victime: 11 persoane ucise şi 32 rănite. Autorul este maiorul Nadal Malik Hasan, specialist psihiatru, în vîrstă de 39 de ani. Maiorul Hasan este în viaţă, rănit, şi în arest. Ulterior au fost luaţi în custodie alţi doi suspecţi, între timp eliberaţi. Au fost raportate schimburi de focuri şi în alte locaţii ale bazei militare, însă autorităţile nu au confirmat aceste ştiri. Maiorul Hasan s-a folosit de două pistoale de 9mm, unul dintre ele semiautomat. Ţinînd cont de natura armelor, două lucruri apar drept probabile: natura premeditată a atacului (nu poţi ucide şi răni 43 de persoane decît cu multiple încărcătoare de muniţie; cineva astfel pregătit ştia ce are de gînd să facă); se pare că majoritatea au fost ucişi în stil execuţie, de la mică distanţă.

Informaţii despre Nadal Malik Hasan. Maiorul Hasan nu este convertit la islam. Este cetăţean american născut în SUA într-o familie musulmană din statul Virginia. Părinţii săi sînt imigranţi din Iordania. Un văr al său a acordat un interviu postului FoxNews şi a confirmat acest lucru. Conform acestui văr, Hasan nu avea familie sau copii; avea un salariu „cu 5 zerouri în coadă” şi dorea mai recent să iasă din armată. Agenţia Associated Press a difuzat o ştire conform căreia maiorul Hasan a fost transferat la baza Fort Hood în luna iulie, de la centrul medical Walter Reed din Washington. Tot AP a anunţat că ultima apreciere profesională din dosarul lui Hasan provine de la centrul medical Walter Reed: a primit un calificativ de „slab”. FoxNews l-a intervievat pe colonelul Terry Lee, fost coleg la Fort Hood. Acesta a afirmat că Hasan era singuratic şi că l-a auzit declarînd „musulmanii trebuie să se opună agresorului american”. Purtători de cuvînt ai agenţiilor federale au confirmat faptul că maiorul Hasan le-a intrat în vizor în urmă cu şase luni, datorită unor postări pe internet în care discuta despre atentate sinucigaşe şi alte ameninţări nespecificate. Maiorul Hasan urma să plece în Irak Afganistan pe 28 noiembrie, dar ceruse să nu fie trimis în misiune.

Suspected Gunman in Custody After Deadly Shooting Rampage at Fort Hood

Una din postările atribuite lui Hasan.

There was a grenade thrown amongs a group of American soldiers. One of the soldiers, feeling that it was to late for everyone to flee jumped on the grave with the intention of saving his comrades. Indeed he saved them. He inentionally took his life (suicide) for a noble cause i.e. saving the lives of his soldier. To say that this soldier committed suicide is inappropriate. Its more appropriate to say he is a brave hero that sacrificed his life for a more noble cause. Scholars have paralled this to suicide bombers whose intention, by sacrificing their lives, is to help save Muslims by killing enemy soldiers. If one suicide bomber can kill 100 enemy soldiers because they were caught off guard that would be considered a strategic victory. Their intention is not to die because of some despair. The same can be said for the Kamikazees in Japan. They died (via crashing their planes into ships) to kill the enemies for the homeland. You can call them crazy i you want but their act was not one of suicide that is despised by Islam. So the scholars main point is that „IT SEEMS AS THOUGH YOUR INTENTION IS THE MAIN ISSUE” and Allah (SWT) knows best.

Actualizarea#10 – Reacţia liderului lumii libere

Prin intermediul lui Michelle Malkin am citit un comentariu fabulos despre „reactia” moale, aproape de lesin a Commander-In-Chief Barack Hussein Obama care s-a gasit sa vorbeasca despre sine in aceste momente tragice:

I want all of you to know that as Commander in Chief, that there’s no greater honor, but no greater responsibility for me than to make sure that the extraordinary men and women in uniform are properly cared for…

Clarice Feldman a subliniat ca Obama, la inceputul conferintei de presa, a vorbit 2 minute si jumatate din 6 minute di 20 de secunde despre intalnirea pe care a avut-o cu nativii americani. De unde se vede marea „tragedie” pentru Comandantul Suprem…

In plus, Obama a facut remarca de „shout-out” inaintea comentariilor despre masacru, foarte ciudata in astfel de cazuri.

Actualizare#11 – În continuare, despre Hasan.

Nadal Malik Hasan a impartit copii de Coran si si-a donat mobila in dimineata atacului, dupa cum arata www.kxxv.com.

„News Channel 25’s Henry Rosoff has learned the Hasan, was giving all of his furniture along with copies of the Qu’ ran to neighbors Thursday morning”.

Nadal Malik Hasan nu suferea nici sa faca fotografii cu colegele de serviciu, femeile fiind fiinte inferioare in islam. Datorita multiplelor cerinte pe care le avea, nu i s-a putut gasi o fata pentru a o lua de nevasta.

Hat tip – panseluta via patterico.

New York Times sustinea ca nu este vorba de terorism:

“…evidence did not suggest that the rampage had been an act of terrorism.”

Oare asa li s-a sugerat de la Casa Alba? Commander in Chief nu a vorbit despre terorism in acest caz…

Washington Post vorbea despre Nadal Malik Hasan ca despre un musulman devotat.

Actualizare#12 – Din cugetările lui Malik Nadal Hasan. Clip de pe CNN

Comentariu pe scribd.com:

O grenadă a fost aruncată într-un grup de soldaţi americani. Unul dintre soldaţi, simţind că este prea târziu să fugă toţi, a sărit în mormânt cu intenţia de a-şi salva camarazii. Într-adevăr i-a salvat. Şi-a luat viaţa (suicid) neintenţionat pentru o cauză nobilă i.e. salvarea vieţilor unor soldaţi. A spune că acest soldat s-a sinucis este nepotrivit. Mai potrivit este să spui că a fost un erou curajos care şi-a sacrificat viaţa pentru cauză nobilă. Învăţaţii au comparat asta cu atentatorii sinucigaşi a cărui intenţie este de a salva musulmani sacrificându-şi vieţile pentru a ucide soldaţi inamici. Dacă un singur atentator sinucigaş poate omorâ 100 de soldaţi pentru că sunt luaţi prin surprindere asta poate fi considerată o victorie strategică. Intenţia lor nu este de a muri din cauza disperării. Acelaşi lucru poate fi spus pentru piloţii kamikaze ai Japoniei. Au murit (prăbuşindu-se cu avioanele în nave) pentru a ucide inamici pentru patrie. Îi puteţi numi nebuni oricât vreţi, dar acţiunea lor nu a fost una de sinucidere ce ar putea fi dispreţuită de Islam. Aşa că principala afirmaţie a invăţaţilor este că „SE PARE CĂ INTENŢIA TA ESTE PROBLEMA CEA MAI IMPORTANTĂ” şi Allah (SWT) ştie mai bine.

Surveillance Video Of Fort Hood Shooter Major Nidal Malik Hasan

Actualizare#13 – Allahu Akhbar!

Martori oculari confirmă faptul că maiorul Hasan a strigat „Allahu Akbar!” înainte de a deschide focul.
Ft. Hood suspect reportedly shouted `Allahu Akbar’
Numărul de morţi se ridică acum la 13: 12 militari şi un civil.

Actualizare#14 – Eroina de la Fort Hood

alg_copCarnagiul ar fi fost mai mare în lipsa prezenţei de spirit şi curajului celei care a reacţionat prima şi l-a rănit pe Malik Hasan: poliţista Kimberley Munley. În schimbul de focuri l-a împuşcat pe agresor de patru ori, ea însăşi fiind rănită.
Friends hail police Sgt. Kimberly Munley for taking down Fort Hood gunman, Maj. Nidal Malik Hasan

Female Cop Hailed as Ft. Hood Hero

Actualizare#15 – Maiorul Hasan, un soldat cu probleme. Rober Spencer despre atacul de la Ft. Hood

HotAir face o recapitulare a dosarului Hasan şi se întreabă de ce un astfel de om a fost lăsat în armată, în ciuda numeroaselor semne de intrebare pe care le-a ridicat comportamentul lui. În acest timp, vărul lui face declaraţii cel puţin ciudate („Dacă ar fi omorât unul sau doi, aş fi zis că se apăra.”), iar Robert Spencer atrage atenţia asupra acelor elemente peste care mass-media trece cu o uşurinţă deloc nevinovată.

Actualizare#16 – Contrast

Chris Matthews, de la postul tv MSNBC: „Probabil nu vom sti niciodata daca religia a fost un factor la Fort Hood”. In acelasi timp, Nidal Malik e felicitat intr-un video difuzat pe internet:

So we give congratulations to the Ummah for their jihadist operation executed by the brother Nidal Malik Hasan on the American base where he was working as a psychiatrist and recently (received orders to go Iraq), and he seemed upset and did not want to participate in this war, and he did not want to be among the ranks of infidels against his Muslim brothers.

Islamist video applauds US shooting

Actualizare#17 – Mark Steyn

Thirteen dead and 31 wounded would be a bad day for the U.S. military in Afghanistan, and a great victory for the Taliban. When it happens in Texas, in the heart of the biggest military base in the nation, at a processing center for soldiers either returning from or deploying to combat overseas, it is not merely a “tragedy” (as too many people called it) but a glimpse of a potentially fatal flaw at the heart of what we have called, since 9/11, the “War on Terror.” Brave soldiers trained to hunt down and kill America’s enemy abroad were killed in the safety and security of home by, in essence, the same enemy — a man who believes in and supports everything the enemy does.

And he’s a U.S. Army major.

The Hole at the Heart of Our Strategy

Actualizare#18 – Legătură indirectă între Hasan şi teroriştii 9/11

Via Daily Telegraph: Hasan a frecventat în 2001 moscheea Dar al-Hijrah din Great Falls, Virginia, în aceeaşi perioadă cu doi dintre teroriştii 9/11. La acea vreme, predicatorul era Anwar al-Awlaki, un imam yemenit născut în SUA, căruia în această vară nu i s-a permis să se adreseze unei întruniri islamice din Londra întrucît este acuzat de autorităţile britanice de încurajarea atacurilor teroriste împotriva armatei britanice şi de sprijin pentru organizaţii teroriste. Al-Awlaki a venit ca imam la Dar al-Hijrah în ianuarie 2001. Trei luni mai tîrziu, printre participanţii la serviciile lui religioase se numărau şi Nawaf al-Hamzi şi Hani Hanjour, care ulterior au luat parte la atacul de pe 9 septembrie 2001. Hasan a frecventat moscheea în aceeaşi perioadă şi FBI investighează posibilitatea ca acesta să fi luat legătura cu cei doi terorişti.
Texas army killer linked to September 11 terrorists

Actualizare#19 – Observaţiile Lt. Col. Ralph Peters

Invitat la O’Reilly Factor, lt. col. Ralph Peters respinge cultura corectă politic a jurnalismului american, făcând câteva observaţii importante în ceea ce priveşte atacul de la Fort Hood. Departe de a fi o victimă, Malik Nadal Hasan este un agresor. Ba chiar un agresor calculat – acţiunea a fost plănuită şi nu este rezultatul unei furii de moment. Atacul de la Fort Hood nu este opera unui om care a cedat psihic, ci un act terorist plănuit pentru accederea în Raiul islamic.

Actualizare#20 – Malik Nadal Hasan, participant la evenimente organizate de Homeland Security

Actualizare#21 – Malik Nadal Hasan, „un fundamentalist musulman tipic”

Asra Q. Nomani – Inside the Gunman’s Mosque

De atâtea ori am vorbit cu el, a spus Akhter, un lider al comunităţii, provocându-l să respingă interpretările rigide şi literale ale Islamului. „Am încercat să îl modernizez. Am făcut tot ce am putut. Ura America în întregime. Era mai mult anti-american decât american.” În ciuda tuturor conversaţiilor, Akhter a spus „Nu puteam ajunge la el. Era un fundamentalist musulman tipic.”

Malik Nadal Hasan: „Jihadul este război sfânt. Când religia ta nu este în siguranţă, trebuie să lupţi pentru ea. Dacă cineva te atacă, trebuie să te lupţi cu el. Acesta este jihadul. Poţi omorâ pe cineva care îţi face rău.”

Actualizare#22 – Washington Times Editorial: Too scared to recognize terrorism

Ignoring facts isn’t sensitive; it is suicidal

Maj. Nidal Malik Hasan was declared „not a terrorist” before the facts were out – even before officials were sure whether the attacker was alive or dead. Failing to honestly name a terrorist attack despite the evidence is as destructive and dishonest as leaping to call an attack terrorism without the facts to support that […]

He reportedly was upset about the activities of the United States in the Middle East and purportedly had made postings about suicide attacks on jihadist forums. He told an associate that „maybe the Muslims should stand up and fight against the aggressor”; he was videotaped on the morning of the attack wearing traditional white clothing in the manner of someone about to martyr himself. The same day, he divested himself of belongings and handed out Korans, and he shouted the battle cry of the jihadists, „Allahu Akbar!” before opening fire. If these reports are true, this was not just terrorism; it was Islamic jihadist terrorism […]

Troubling questions are emerging. What diverted authorities from doing a more thorough job of investigating Maj. Hasan six months ago, when he was suspected of jihadist tendencies? Why was he allowed to remain on active duty in the Army, live amongst the troops and prepare for deployment to a combat zone? Those who claim that such an investigation would be some form of discriminatory profiling are simply wrong. It is not profiling to investigate someone based on probable cause. The fact that Maj. Hasan is a Muslim would not be reason enough to open an investigation. However, a Muslim in uniform openly discussing violence against the United States and posting his views on suicide attacks to jihadist forums should at least get a second look.
EDITORIAL: Too scared to recognize terrorism

Actualizare#23 – Hotnews: Atacatorul de la Fort Hood le spusese colegilor din armata ca „necredinciosilor ar trebui sa li se taie gaturile”

Maiorul Nidal Malik Hasan, cel care a ucis 13 persoane la baza militara americana Fort Hood, a tinut in trecut un discurs in fata altor doctori in care afirma ca necredinciosilor ar trebui sa li se taie capetele si sa li se toarne ulei incins pe gat, relateaza The Telegraph.

Hasan le-a mai spus colegilor sai cu acel prilej ca persoanele care nu adopta religia islamica sunt pagani condamnati la iad, si ar trebui sa li se dea foc. Aceasta izbucnire s-a petrecut in timpul unei prelegeri pe care Hasan, de profesie psihiatru militar, a tinut-o in fata mai multor doctori la Centrul Medical al Armatei „Walter Reed” din Washington DC, unde a lucrat timp de sase ani inainte sa soseasca la Fort Hood in luna iulie a acestui an.
mai mult + video, aici

Actualizare#24 – Times: „Bush e de vină”, Imamul lui Hasan: „Hasan e un erou”

The Times spune că de vină pentru atacul de la Fort Hood este Şocul Post-Traumatic Secundar, adica Hasan fiind psihiatru asculta foarte multe poveşti ale soldaţilor americani traumatizaţi în război. Bietul Hasan, sensibil şi firavm a acumulat atîta stres încit a devenit el însuşi, care nu a luptat în nici un război, traumatizat.

În timp ce pentru The Times este „Şocul Post-Traumatic Secundar”, adică de vină pentru masacru este tot Bush, pentru Imamul lui Malik Hasan criminalul este un erou.

Nidal Hassan [sic] is a hero. He is a man of conscience who could not bear living the contradiction of being a Muslim and serving in an army that is fighting against his own people. This is a contradiction that many Muslims brush aside and just pretend that it doesn’t exist. Any decent Muslim cannot live, understanding properly his duties towards his Creator and his fellow Muslims, and yet serve as a US soldier. The US is leading the war against terrorism which in reality is a war against Islam. Its army is directly invading two Muslim countries and indirectly occupying the rest through its stooges.

Nidal opened fire on soldiers who were on their way to be deployed to Iraq and Afghanistan. How can there be any dispute about the virtue of what he has done? In fact the only way a Muslim could Islamically justify serving as a soldier in the US army is if his intention is to follow the footsteps of men like Nidal.

The heroic act of brother Nidal also shows the dilemma of the Muslim American community. Increasingly they are being cornered into taking stances that would either make them betray Islam or betray their nation. Many amongst them are choosing the former. The Muslim organizations in America came out in a pitiful chorus condemning Nidal’s operation.The fact that fighting against the US army is an Islamic duty today cannot be disputed. No scholar with a grain of Islamic knowledge can defy the clear cut proofs that Muslims today have the right -rather the duty- to fight against American tyranny. Nidal has killed soldiers who were about to be deployed to Iraq and Afghanistan in order to kill Muslims. The American Muslims who condemned his actions have committed treason against the Muslim Ummah and have fallen into hypocrisy.

Între timp în New York

Actualizare#25 – Armata SUA ştia că Hasan a luat legătura cu Al-Qaeda

Serviciile secrete ştiau de luni de zile că Hasan contactează Al-Qaeda, iar armata a fost inştiinţată. Se pare că armata nu a făcut absolut nimic în legătură cu avetismentele.
Unul din imamii lui Hasan a recruta terorişti pentru Al-Quaeda.
Hasan declara des că este în primul rînd musulman şi abia apoi american.

Officials: U.S. Army Told of Hasan’s Contacts with al Qaeda

Actualizare#26 – Senatorul Joe Lieberman promite investigarea cazului Fort Hood

Joe Lieberman, senatorul independent de Connecticut care conduce puternicul Homeland Security and Government Affairs Committee intenţionează să investigheze crimele de la Fort Hood, relatează Politico.

Senatorul Lieberman a declarat următoarele:

„există foarte, foarte puternice semnale de avertizare aici că dr. Hasan a devenit un extremist islamist şi de aceea acesta este un act terorist.”
„….dacă Hasan a arătat semne, spunând oamenilor că a devenit un islamist extremist, Armata trebuia să aibă toleranţă zero. Trebuia să fie plecat (din Armată, n.tr.).”

Devine din ce în ce mai improbabil ca mainstream media să poată deforma realitatea în sensul dorit sau măcar sugerat de Administraţia Obama când a avertizat asupra „jumping to conclusions”.

Şi totuşi, iată că George Casey, şeful de Stat Major al Armatei a dat o declaraţie foarte plăcută pentru MSN (în direct către ABC):

„Cred că speculaţia (privind rădăcinile islamice ale lui Hasan) poartă potenţialul de a sublinia reacţia antagonistă împotriva unora dintre soldaţii noştri musulmani.”

Actualizarea#27 Starea lui Malik Nadal Hasan

Conform AP starea maiorului Hasan este buna – este constient si poate vorbi.

Actualizarea#28 – ABC: Nidal Hasan şi musulmanii sînt adevăratele victime

…sigur că sînt.

Actualizare#29 – Glenn Beck: „Când un extremist nu este extremist?” Completare Michelle Malkin

„Extremistul” Glenn Beck atacă frontal corectitudinea politică a Casei Albe.

Invitată la emisiunea lui Sean Hannity, Michelle Malkin aduce în discuţie câteva elemente noi, ignorate atât de Casa Albă, cât şi de mass-media corectă politic.

Michelle Malkin

1. În faţa propriilor colegi, Malik Nadal Hasan a făcut o prezentare intitulată Viziunea coranică asupra lumii, în raport cu musulmanii din armata americană, susţinând că „devine din ce în ce mai greu pentru musulmani să rămână membri ai unei armate care se află angajată în luptă cu musulmanii.”
2. Prezentarea lui Hasan se găseşte pe site-ul Washington Post. Citatele coranice despre jihad nu lipsesc. Hasan afirmă chiar că „noi (musulmanii n.t.) iubim moartea aşa cum voi (necredincioşii n.t.) iubiţi viaţa.” (slide-ul nr. 48).
3. Cartea de vizită a lui Hasan este cât se poate de interesantă. Două acronime ies în evidenţă, SoA şi SWT. Dacă SWT este folosit de obicei imediat după cuvântul Allah şi are sensul de „glorie Lui, cel Mare”, SoA are un înţeles mai degrabă neliniştitor: Soldiers of Allah, soldaţii lui Allah.

Actualizare#30 – CNN – Interviu cu una dintre victimele de la Foort Hood

Hasan statea în încăpere cu alţii 100 de soldaţi de ceva timp, pregătindu-se, iar deodată s-a ridicat şi a început să tragă, să reîncarce, să încarce, să tragă din nou, strigînd „Allahu Akbar”!

Actualizare#31 Soldatul lui Allah şi corectitudinea politică

Frank Gaffney despre incapacitatea sistemului american de a-l împiedica pe Malik Nadal Hasan: supunere faţă de legile corectitudinii politice.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

117 comentarii

 1. P-I-N-T-E-A reloaded
  5 noiembrie 2009

  Mare tragedie,mare! 12 americani au crapat „on duty”! Cata vreme armata americana va mai teroriza Afganistanul,un american bun este un american mort!!!!!!!! Am zis!

 2. Transsylvania Phoenix
  5 noiembrie 2009

  Bizonul Roman…is da si el cu parerea pe Internet. Ca doar nu stie nimeni cine este, cum arata si in ce hazna traieste.

 3. Francesco
  5 noiembrie 2009

  Nadal Malik Hasan provine dintr-o familie emigrata din Palestina. In 1997 si-a obtinut prima diploma la Virginia Tech dupa care a urmat institutul de invatamant militar F.Edward Hebert School of Medicine din Bethesda.

  Ultima sa evaluare profesionala a purtat calificativul „slab”.

  A postat pe internet cel putin un mesaj in care a glorificat atentatorii sinucigasi, vezi aici. Citez:

  „Daca un atentator sinucigas cu bomba ar putea ucide 100 de soldati pentru ca acestia au fost luati prin surprindere, aceasta ar putea fi considerata o victorie strategica”.

  Mainstream media deja lucreaza la elaborarea unui portret de victima pentru Nadal Malik Hasan, prezentat de catre varul sau ca o persoana ce suferea pentru ca era numit „camel jockey” din cauza originii sale etnice – vezi aici.

  A fost singur, fara complici. In confuzia ce a urmat carnagiului, doi sau trei soldati au fost interogati iar la urma eliberati.

  Nadal Malik Hasan a fost ranit de o femeie militar sau politist, nu se stie inca.

 4. Turnofftheglory
  5 noiembrie 2009

  Un cretin numit Pintea debiteaza.

 5. Manjusri
  5 noiembrie 2009

  Din mass-media progresiste vom afla cat de curand cine e de vina. De vina sunt, nu neaparat in aceasta ordine: George Bush pentru ca a declansat razboaiele din Irak si Afganistan; republicanii, pentru ca sustin aceste razboaie; americanii albi si crestini, pentru ca sunt rasisti si exercita o influenta negativa asupra „minoritatilor” de tot felul, impingandu-le pe acestea la „acte de autoaparare” (cum banuiesc ca va fi numit carnagiul provocat de acest criminal); mentalitatea rasista si conservatoare a americanilor, in general; lipsa de implicare a birocratilor de la Washington, prin neacordarea de tot felul de subventii pentru „minoritatile discriminate”.
  Evident, ni se va repeta pana la satietate ca Islamul este religia pacii si nu trebuie sa asociem crimele comise de cei care ucid in numele Islamului cu aceasta religie.

 6. Francesco
  5 noiembrie 2009

  Prin intermediul lui Michelle Malkin am citit un comentariu fabulos despre „reactia” moale, aproape de lesin a Commander-In-Chief Barack Hussein Obama care s-a gasit sa vorbeasca despre sine in aceste momente tragice:

  I want all of you to know that as Commander in Chief, that there’s no greater honor, but no greater responsibility for me than to make sure that the extraordinary men and women in uniform are properly cared for…

  Clarice Feldman a subliniat ca Obama, la inceputul conferintei de presa, a vorbit 2 minute si jumatate din 6 minute di 20 de secunde despre intalnirea pe care a avut-o cu nativii americani. De unde se vede marea „tragedie” pentru Comandantul Suprem…

  In plus, Obama a facut remarca de „shout-out” inaintea comentariilor despre masacru, foarte ciudata in astfel de cazuri.

 7. farfuridi
  5 noiembrie 2009

  Dupa crimele comise, cel mai grav mi se pare ce a spus: „Musulmanii au dreptul de a se revolta împotriva armatei Statelor Unite”. Drept justificat de ce ? Avem un proiect aici, nu e o simpla intimplare.

 8. Francesco
  5 noiembrie 2009

  Michelle Malkin nu a ezitat sa vorbeasca despre MSWA – Muslim Soldiers With Atitude, cazul lui Nadal Malik Hasan inscriindu-se intr-un sir:
  – Sergentul Asan Akbar, a ucis un soldat si a ranit alti 11 atacandu-i cu o grenada intr-un cort din Kuweit;
  – fostul maior egiptean Ali A.Mohamed, a fost in armata SUA dar a lucrat si pentru Bin Laden &Co;
  – Semi Osman, libanez de origine. Arestat in mai, a pledat vinovat in procesul care i-a fost intentat pentru stabilirea unei baze de antrenament terorist in Oregon;
  – John Muhammad, ucigasul lunetist. Are pe constiinta (if any) 10 oameni ucisi pe Beltway. Se banuieste ca a atacat soldati si in Primul Razboi din Golf;
  – Jeffrey Leon Battle, rezervist. A fost condamnat in 2002 pentru ca planuia sa faca acte de razboi contra armatei SUA in Afganistan;

  John Muhammad va fi executat saptamana viitoare pentru crimele de pe Beltway.

 9. panseluta
  5 noiembrie 2009

  In memoriam, cel mai frumos omagiu:

  http://www.youtube.com/watch?v=lV3SHBFyDZM

 10. fish
  5 noiembrie 2009

  un alt articol:
  http://www.npr.org/templates/s…..=120138496

  ce mi s-a parut interesant:

  Hasan was a psychiatrist at Walter Reed Army Medical Center for six years before being sent to Texas in July. He was apparently upset about being scheduled to deploy overseas, according to Sen. Kay Bailey Hutchinson of Texas, who told Fox News that she was told he may have been targeting specific individuals.

  A source tells NPR’s Joseph Shapiro that Hasan was put on probation early in his postgraduate work at the Uniformed Service University of the Health Sciences in Bethesda, Md. He was disciplined for proselytizing about his Muslim faith with patients and colleagues, according to the source, who worked with him at the time.

 11. panseluta
  5 noiembrie 2009
 12. fish
  5 noiembrie 2009

  oare citi dintre soldatii din baza aia s-au radicalizat impotriva musulmanilor? cel putin plutoanele din care faceau parte cei 12 omoriti vor fi la extrem…

 13. Francesco
  5 noiembrie 2009

  Nadal Malik Hasan a impartit copii de Coran si si-a donat mobila in dimineata atacului, dupa cum arata http://www.kxxv.com.

  „News Channel 25’s Henry Rosoff has learned the Hasan, was giving all of his furniture along with copies of the Qu’ ran to neighbors Thursday morning”.

  Nadal Malik Hasan nu suferea nici sa faca fotografii cu colegele de serviciu, femeile fiind fiinte inferioare in islam. Datorita multiplelor cerinte pe care le avea, nu i s-a putut gasi o fata pentru a i propune ca nevasta.

  Hat tip – panseluta via patterico.

  New York Times sustinea ca nu este vorba de terorism:

  “…evidence did not suggest that the rampage had been an act of terrorism.”

  Oare asa li s-a sugerat de la Casa Alba? Commander in Chief nu a vorbit despre terorism in acest caz…

  Washington Post vorbea despre Nadal Malik Hasan ca despre un musulman devotat.

 14. Francesco
  5 noiembrie 2009

  @fish,
  Soldatii omorati faceau parte dintr-o unitate de engineering si au fost ucisi de Nadal Hasan in timp ce isi completau formularistica pentru deplasare. A mai fost omorat si un politst.

 15. Manjusri
  5 noiembrie 2009

  http://www.cnn.com/2009/CRIME/…..index.html

  Este de remarcat imbracamintea lui Nadal Malik Hasan.

 16. l'Avant-garde
  5 noiembrie 2009

  Patrupezilor, am cativa prieteni turci. Credeti ca sunt in siguranta? Mai imi place sa fumez si narghilea. Ce pot sa fac: patronii sunt arabi! Ma vor injunghia in cele din urma? Trimiteti-mi un manual de supravietuire cu invataturi conservatoare despre cum sa ne ferim de musulmani. La dracu, m-a speriat rau articolul asta!

 17. Imperialistu'
  5 noiembrie 2009

  Pelikanule, nu mai face pe prostul atat ca s-ar putea sa ajungem sa te credem si te vom trata ca atare. Blogul se numeste patruped:bun biped:rau, iar explicatia numelui e la vedere, la Despre noi, ca sa priceapa tot cetateanu’ de la ce vine. Mai pe romaneste, tovarase Jethro, aici nu scriu patrupezi, ci bipezi. Nu-ti convine, fa o plangere la CNCD pentru discriminarea patrupedelor.

  Articolul nu trebuia sa te sperie, cu atat mai mult pe tine. Daca nu te-a speriat istoria criminala a socialismului, lumea asta chiar nu are cu ce sa te mai sperie. Nu, tovarase, nu vrem sa speriem pe nimeni, cel mult, vrem sa ii facem pe altii sa mai inteleaga cate ceva. Stiu ca te lasa rece si ca probabil te bucuri in sine ta ca niste imperialisti americani au muscat tarana, dar intamplarea nefericita de la Fort Hood nu se poate reduce la atat. Nu, tovarase Jethro, ea spune multe despre ideile tembele pe care si le-a facut Occidentul despre Islam, indiferenta crasa a presedintelui Hussein Obama si miopia mass-media.

 18. Imperialistu'
  5 noiembrie 2009

  Completare: prieteni turci nu am avut, dar stiu persoane care au avut de a face cu ei. Nu vor sa repete experienta prea curand. ????

 19. l'Avant-garde
  5 noiembrie 2009

  Eu tot citind Retrospectiva am avut senzatia ca voi aparati drepturile homosexualilor. Credeam ca de aici vine numele „patruped bun, biped rau”. Cand am vazut ca ii aparati de furia revolutionara a lui Che Guevara nu am mai avut dubii. Acum inteleg ca negati, dar nici unul dintre voi nu e gay?

  Scuze de offtopic emil. E o poza tare dragutza la noi pe blog cu voi toti. Te rog sa o salvezi si sa te incercuiesti cu rosu pe fotografie ca sa stiu care esti. Trimite-o la l.avantgarde@yahoo.com ca sa o uploadez pe blog.

 20. Imperialistu'
  5 noiembrie 2009

  Partizanu’/ Redpelikan/ Jethro

  Mi se pare ca rasismul albilor este de o amploare mai mare decat intoleranta promovata de musulmanii fundamentalisti. Occidentul manifesta ura si i se raspunde prin ura. Toate aceste fapte prezentate plus imaginea celor doi predicatori homofobi (din articolul lui Costin) intregesc un tablou intr-adevar apocaliptic. Oare intoleranta sta la baza fiintei noastre?

  Acelasi Jethro, revopsit in Avangarda

  Eu tot citind Retrospectiva am avut senzatia ca voi aparati drepturile homosexualilor. Credeam ca de aici vine numele “patruped bun, biped rau”. Cand am vazut ca ii aparati de furia revolutionara a lui Che Guevara nu am mai avut dubii. Acum inteleg ca negati, dar nici unul dintre voi nu e gay?

  Deci esti pederast, Jethro! De ce-ti plac, ma, baietii mai mult decat fetele? Dar Copita este la curent cu orientarile tale sexuale deviante? Fereste-te de el, Jethro, asta ar fi in stare sa te arunce in lagar pentru violarea moralei socialiste! :mrgreen:

  Emil > Nu-l bana, nu vreau sa persecutam minoritatile sexuale ale patriei. Si asa e atat de napastuit, nu vezi ca nu-i plac femeile si mai e si socialist pe deasupra? Merita compasiunea noastra, cu atat mai mult cu cat aplauda furia revolutionara a lui Che Guevara, chiar si atunci cand este indreptata impotriva unora ca el. Si pe invers, si socialist, si suferind de Selbsthass, sunt prea multe pe capul unui singur om…

 21. l'Avant-garde
  5 noiembrie 2009

  @imperialistu
  Eu nu nu am nimic cu homosexualii. Stiu ca sunt niste greutati pana sa iti accepti aceasta orientare: intai negi, pe urma te manifesti voalat (prin nume, de ex: patruped bun), apoi iesi pe fata si strigi ca Che Guevara ii batea pe homosexuali. Copita cu arc a sesizat excelent aceste metamorfoze, eu m-am prins mai greu. Am cazut in capcana prima data si am crezut ca sunteti homofobi dar citind Retrospectiva am inteles adevarul.

  Ai ghicit Imperialistule: mie imi plac femeile si il admir si pe Che Guevara care se stie ca era un machiator. Il am in minte ca model de cate ori mai fac o „victima” cu parul blond.

  P.S. multumesc emil ca nu m-ai banat. Ai fost bun cu mine dar si eu am fost bun cu tine atunci cand am luptat pentru drepturile voastre.

 22. Imperialistu'
  5 noiembrie 2009

  Asta e tot ce poti? ???? Slabut. Mai bine lasa Copita sa vorbeasca in locul tau. O fi un tovaras vadimist, dar macar e mai destept. Calde salutari tovarasesti, companero Jethro! Tin’te tare si nu te lasa speriat de retorica „homofoba” a colegului tau. ????

 23. tagore6699
  5 noiembrie 2009

  Interesant că unii dintre americani îl văd pe Barack Obama ca pe un dictator și-l asemuiesc cu unul dintre dictatorii români ‘recentisim’ împușcat, la lovitura de stat decembristă. Ha! Ironia Istoriei!

 24. dr pepper
  5 noiembrie 2009

  bipezilor, vin cu rugamintea de a nu sterge comentariile ‘telectualilor.
  sunt bune de pastrat pentru a demonstra ( daca mai era nevoie) nimicnicia si prostia din cutia aia goala pe care o poarta pe umeri.

  @ francesco:
  ciudatenia shout out cred ca se referea la asta mai degraba:

  Obama Gives Shout Out to ‘Congressional Medal of Honor Winner’ Who Isn’t

  I want to thank my Cabinet members and senior administration officials who participated today. I hear that Dr. Joe Medicine Crow (ph) was around, and so I want to give a shout out to that Congressional Medal of Honor winner. It’s good to see you.

  iata:

  Barack Obama presents the presidential medal of freedom to Joe Medicine Crow. Joe Medicine Crow is the last living war chief of America’s Great Plains

  http://static.guim.co.uk/sys-i…..award2.jpg

 25. emil
  5 noiembrie 2009

  Dr. Pepper, de sters nu stergem retroactiv.

  Tractoare si combine, observ ca nu te poti abtine de la trolling. Esti suspendat pina la sfirsitul saptaminii viitoare.

 26. farfuridi
  5 noiembrie 2009

  imperialistu’,

  meriti un premiu pentru rabdare :).

  all de la patrupedbun.net,

  va admir, pe bune, eu nu am reusit sa ma adaptez la trolling si la injurii si moderez tot.

 27. Francesco
  5 noiembrie 2009

  Multumesc dr. Pepper. Ca de obicei, Barack Hussein Obama si-a facut numarul clasic al unei persoane ce poseda unele dintre caracteristicile apei: incolor, inodor si insipid.

 28. costin
  5 noiembrie 2009

  Mie Obama mi-a adus aminte de Iliescu care era in stare sa vorbeasca 2 ore fara sa spuna nimic, dar sa para inteligent, profund, simpatic unora. Well… au aceleasi radici ideologice.
  Cit despre nenorocitul de Hasan, in citeva zile probabil nu isi va mai aduce aminte nimeni ca este musulman. Motivul crimei va fi ignorat. Ca sa nu jignim. Sint convins ca asta se va intimpla. S-a intimplat la Beslan unde musulmanii au ucis sute de copiii, de ce nu s-ar intimpla aici?

 29. Francesco
  5 noiembrie 2009

  Cateva adaugiri interesante de pe Grand Rants:
  1. FBI-ul s-a grabit sa spuna ca nu este vorba despre terorism. Asta ca sa vina in intampinarea sefului cel mare care a renuntat la razboiul antiterorist;
  2. Doug, un comentator statornic de pe Grand Rants si-a amintit ca i-a cunoscut prin anii ’80 pe tatal si pe unchiul ucigasului Nadal Hasan. Erau patronii unui mic restaurant care servea porc si vin. Oameni cuminti, de treaba care munceau din greu sa le dea o sansa copiilor, inclusiv lui Nadal Hasan;
  3. Mainstream media a cantat partitura dorintei arzatoare de a scapa de uniforma a lui Nadal Hasan, dar Alan Speakman de la Grand Rants se intreaba de ce a acceptat ucigasul sa faca SASE ANI de universitate pe banii armatei, deci a poporului american? Nadal Hasan putea sa-si dea demisia, nimic mai mult, dar a preferat sa ucida.

 30. Transsylvania Phoenix
  5 noiembrie 2009

  Culmea ironiei…neo-marxistii de la pelikanu’ rosu arunca cu rahat in Americani precum maimutele de la gradina zoologica.
  Nici nu le trece prin scafirliile goale ca isi scriu dejectiile produse de creierele lor cit aluna la tastatura unei masini numita computer (inventat de Americani) si ni le trimit pe Internet (care-i alta inventie Americana) ca sa ne demonstreze noua cit de destepti sint ei, comunisti lu’ crap prajit.

 31. Francesco
  5 noiembrie 2009

  Putea sa taca, dar nu poate. Ma refer la Obama care a declarat cu cateva ore in urma:

  „This morning I met with FBI Director Mueller and the relevant agencies to discuss their ongoing investigation into what caused one individual to turn his gun on fellow servicemen and women. We don’t know all of the answers yet, and I would caution against jumping to conclusions until we have all of the facts.”

  Jumping to conclusions? Mai sa fie, numai Obama putea sa spuna asta dupa moartea a 13 oameni la Fort Hood. Numai un Commander in Chief al progresistilor nu al Armatei USA putea sa emita o asemenea ineptie. Clasicul invartit in jurul cozii, ca poate o iesi ceva (de sub coada). Daca Obama era presedinte la 11/9/2001 ar fi spus la fel: „I would caution against jumping to conclusions”.

 32. panseluta
  5 noiembrie 2009

  # 17 L’Avant-garde:

  Mai citeste mari satiristi, inclusiv ai nostri, din avangarda modernista de la care te reclami… mai lucreaza la „ironie” si la subtilitatile ei, ca acum a ta e de aceeasi calitate ca a bolsevicilor din deceniile ’30-’40, si a fratilor de ideologie national-socialista din Germania:Traiasca secera si ciocanul, lupta impotriva burjuilor/ciocoilor/jidanilor, traiasca Omul Nou, traiasca lupta pentru pace universala!

 33. Imperialistu'
  5 noiembrie 2009

  Am adaugat interviul luat lui Robert Spencer de Michael Savage.

 34. Riddick
  5 noiembrie 2009

  TUNDRA TABLOIDS GETS MAIL ABOUT MAJOR JIHAD’S ATTACK ON FORT HOOD…….

  http://tundratabloid.blogspot……major.html

 35. panseluta
  5 noiembrie 2009

  # 20 Francesco:

  Pe mine reactia „insipida” a lui Obama la carnajul din Fort Hood m-a ingrozit. Nu-mi aduc aminte de o asemenea reactie a unui presedinte american la o tragedie de asemenea proportii si cu o incarcatura politica si simbolica asa de mare. Tipul emana o nesimtire de zombie care incepe sa mi-l faca pe Becali, eternul bufon emotional si scabros, simpatic.

  http://www.youtube.com/watch?v=T0hiw8iXdMM

 36. costin
  5 noiembrie 2009

  Reactia furibunda a la o speculatie mai mult decit foarte intemeiata ca motivele masacrului de la Ft. Hood au fost islamice:


  Argumentele lor sint pur emotive si circulare: o astfel de speculatie este iresponsabila pentru ca este periculoasa, iar periculozitatea o face iresponabila. Nu este important daca poate fi adevarata sau nu. Trebuie exclusa pentru ca este periculoasa, poate stirni reactii violente din partea… musulmanilor, bineinteles.
  Acesta este motivul pentru care se vor gasi 10000 de alte motive pentru care masacrul a avut loc. Orice dar nu islamul. Toti stim ce este islamul, dar „inteligent” este sa te faci ca ploua cind un act terorist islamic are loc, sa ignori faptul ca islamul are cea mai mica legatura cu actul in sine. Acesta este modul „inteligent” de a rationa, pentru ca vrem sa evitam viitoare carnagii. Acesti oameni, care te vor acuza de primitivism, aleg sa rationeze irational din lasitate.

 37. emil
  5 noiembrie 2009

  Actualizarea 18 (vezi in articol): Legătură indirectă între Hasan şi teroriştii 9/11

 38. Imperialistu'
  5 noiembrie 2009

  Am adaugat si discutia de la O’Reilly Factor dintre Bill O’Reilly şi lt. col. Ralph Peters. Este foarte interesantă.

 39. panseluta
  5 noiembrie 2009

  costin:

  Establishment-ul politic/mediatic incearca din rasputeri sa ascunda legatura dintre masacrul de la Fort Hood si Jihadul Islamist.
  O tipa de la NPR (statia comunista)a venit cu explicatia ca Hasan suferea de „pre-post-traumatic syndrome”, adica soc traumatic mai inainte ca socul sa se intimple, avind in vedere ca Hasan n-a fost pe front niciodata, n-a fost nici o zi in razboi, si n-ar fi fost, ca psihiatru, in prima linie de bataie oricum, ca multi dintre soldatii nostri care si-au vazut colegi murind in agonie cu matele scoase afara, sau care au venit acasa cu un picior sau un ochi lipsa.

  Cit despre „Dr Phil” si Larry King (si Oprah)–e o vorba aici: „media whores”.

 40. panseluta
  5 noiembrie 2009

  Ralph Peters are dreptate. Si pe mine ma face sa vomit „compasiunea” mediilor vindute politic fata de ucigasul Hasan. N-am auzit/citit un singur cuvint despre victime. Nici un singur nume, nici o singura recunoastere a devastarii a zecilor de familii de nevinovati…
  Isi imagineaza cineva agonia familiilor cind tot ce se aude, pe toate canalele, e cit de victimizat a fost bietul Hasan??

 41. Imperialistu'
  5 noiembrie 2009

  Se pare ca participa si la evenimente organizate de Homeland Security. Am mai adaugat inca un videoclip.

  Panseluta > Agonia familiilor nu este importanta. Ceea ce conteaza este ca ummah sa nu fie invinovatita – trebuie evitata, cu orice pret, discutarea islamismului maiorului american.

 42. Francesco
  5 noiembrie 2009

  Intr-o postare a Media Research Center din categoria BiasAlert se arata ca ABC-CBS si NBC au evitat/neglijat sa spuna ca Nadal Malik Hasan era musulman.

  2009-11-05-ABC-WNCG-Raddatz Martha Raddatz care are pozitia de senior foreign affairs correspondent la ABC si-a incheiat o relatare despre cele intamplate la Fort Hood cu propozitia:

  Cat despre suspect, Nadal Hasan, asa cum mi-a spus o sotie de ofiter, „mi-as fi dorit ca numele lui sa fi fost Smith.

  CBS – prin Brian Williams – in relatarea de seara a evitat sa spuna ca Nadal Hasan era musulman:

  „Militarul identificat ca fiind tragatorul initial, este un psihiatru al armatei, Nadal Malik Hasan. El este ofiter, un maior, si se pare ca a fost inarmat cu doua arme de foc de mana.”

  Pete Williams de la NBC a spus referindu-se la Nadal Hasan:

  „toata istoria sa de dinainte este foarte solida, si nimic extraordinar nu iese in evidenta din biografia sa.”

 43. Carol
  5 noiembrie 2009

  Este foarte bine ca nu se marseaza pe ideea ca Hasan e musulman. A fost maior in armata americana. Nu are niciun sens sa declari acum peste tot ca rusul X, tiganul Y sau musulmanul Z e infractorul. Se pare ca Hasan avea el insusi probleme psihice si era terorizat de ideea ca va fi trimis in Afganistan.
  Daca ar fi fost ceva calculat, Hasan ar fi avut posibilitatea sa omoare o gramada de ofiteri superiori din Fort Hood, nu sa ucida niste amarati de soldati, la nimereala.

 44. Imperialistu'
  5 noiembrie 2009

  Carol, matale ai citit prea multe romane despre Rezistenta franceza. De unde pana unde impresia ca ar fi fost calculat doar daca omora niste ofiteri? Islamistul e interesat prea putin de gradul pe care il detine necredinciosul. Important este sa il trimiti in iad pe infidel, nu sa ii verifici gradul. Chiar crezi ca pe Allah il intereseaza detaliile astea lipsite de importanta?

  Malik Nadal Hasan a fost cat se poate de calculat. A facut propaganda islamista, a vizitat aceeasi moschee la care s-au dus si cativa din atentatorii de pe 11 septembrie, si-a expus panseurile pro-atentatori pe net, a aparat dreptul musulmanilor de a se opune „agresiunii americane”, a avut conflicte cu personalul de sex feminin, a donat Coranuri cui a putut, si-a donat si mobila in ziua in care s-a hotarat sa isi omoare colegii. Daca tie ti se pare ca a fost o decizie de moment ce nu avea nici o legatura cu religia, esti mai naiv decat credeam.

 45. Carol
  5 noiembrie 2009

  Bine imperialistule. Tu stii ce-l intereseaza pe Allah. Eu recunosc ca n-am niciun fir direct cu personajul respectiv.
  Poate ne dai si vreun clip de pe youtube cu declaratiile lui Allah! ????

 46. Imperialistu'
  5 noiembrie 2009

  Nu, dar ai fir direct cu Malik Nadal Hasan (in ciuda aparentelor, era doar un om cu probleme care nu dadea doi bani pe religia lui), asa ca esti chiar mai tare decat mine. Vezi tu, Carol, cu divinitatea comunica multi, cu Malik Nadal Hasan doar cativa. Avantaj tu.

 47. Carol
  5 noiembrie 2009

  Imperialistul

  Se pare ca pt tine nu este nicio problema sa atribui sau sa accepti dereglari psihice in cazul vietnamezului Jiverly Voong care a omorat la Binghamton 13 oameni.
  La fel, punem pe seama unor probleme psihice masacrul de la Columbine High School unde au murit 12 oameni ucisi de 2 crestini.
  La Blacksburg au fost ucisi 30 de oameni, desigur, tot din cauza unor probleme psihice ale unui asiatic.

  Acum insa, in cazul de la Fort Hood, neaparat e vorba de vointa lui Allah sau de cine stie ce convingeri religioase, pt simplul fapt ca criminalul e musulman?
  Poate ca ai tu contacte cu vreun forum celest care a decis ca musulmanii nu pot avea dereglari psihice.
  Nu ma bag in asemenea domeniu speculativ. Dar unitatea de masura n-ai cum s-o potrivestui dupa cum iti cade tie bine.

 48. deicide
  5 noiembrie 2009

  „Dar unitatea de masura n-ai cum s-o potrivestui dupa cum iti cade tie bine.”

  Carol, crezi tu asa?

 49. Carol
  5 noiembrie 2009

  deicide

  Da, cred asta. Pt ca mai devreme sau mai tarziu ocaua masluita se dovedeste mincinoasa. Din mersul istoriei pot sa-mi fac anumite imagini. Indiferent ca e vb de Wall-street-ul din ’29 sau de cel de-acum in care cativa indivizi au speculat economia si au manipulat, ca simple persoane, in folosul lor, sume care depasesc de cateva ori bugetul unui stat, fie el american, african sau balcanic.
  Mai pot sa cred ca o democratie se bazeaza si pe oameni de treaba. Nu vreau sa spun ca America a fost sau este condusa de Hughes, Rockefeller sau Madoff.
  Mai cred ca totusi Anglia, Germania, Elvetia, Italia, Franta, Norvegie, Suedia sau alte tari democratice nu sunt conduse de indivizi care-si iau atuurile de pe youtube sau din emisiunile unor Leno, King sau Letterman.
  Fiecare cu principiile sale.
  Istoria isi are mersul ei si daca ceva nu e bun, dispare. Tot ce putem comenta se reduce la o anumita perioada extrem de limitata.

 50. Transsylvania Phoenix
  5 noiembrie 2009

  Mai Carolica,

  Daca putoii aia care si-au masacrat colegii la Columbine High are fi strigat „Jesus Christ is the greatest” in timp ce apasau pe tragaciul armelor, fii sigur ca mass media Americana si toti liberalii cu pretentii de jurnalisti i-ar fi catalogat pe cei doi ca „Christian fundamentalists”. La fel si cu Voong sau cu individul de la Blacksburg – daca acestia ar fi invocat numele lui Iisus cind impuscau oameni nevinovati, care zici ca ar fi fost reactia presei din America?
  Spune, chiar vrei sa ne convingi daca unul dintre ei ar fi fost filmat de o camera de securitate ducindu-se la magazinul din colt sa-si cumpere o cafea imbracat in straie de popa si cu o cruce mare atirnata de git si daca in ziua premergatoare atacului si-ar fi donat tot ce-i in casa bisericii, tu chiar crezi ca Larry King si Dr. Phil, si restul mancatorilor de rahat din presa de partid Americana s-ar fi ferit sa te puna atacatorilor eticheta de „terorist Crestin”?
  Hai ca ma faci sa rad, prietene.

 51. Carol
  5 noiembrie 2009

  fionics

  esti plictisitor

 52. Transsylvania Phoenix
  5 noiembrie 2009

  Destept raspuns, hai ca m-ai terminat. Trebuie sa admit ca n-am nici o sansa impotriva unui ‘telectual rasat ca matale.

 53. costin
  5 noiembrie 2009

  Carol M-aţi Plictisit Nu Am Răbdare Să Citesc Îşi Face Două Mandate Şi Gata
  …nu se dezminte.

  via emil

 54. Francesco
  5 noiembrie 2009

  Carol, am o rugaminte: sa cauti sa pastrezi un limbaj civilizat atata timp cat esti pe 4pedbun. Remarci tip 53 poti sa ti le pastrezi, nu avem nevoie de ele iar tu te descalifici.
  Oricum Transsylvannia Phoenix nu merita sa-i arunci acele cuvinte. Poti sa cauti in Arhiva postarea despre Codul de comportament al bloggerilor si sa incerci sa intelegi mai mult.
  Deocamdata ne oprim aici.

 55. Carol
  5 noiembrie 2009

  francesco

  Adica imi interzici sa ma plictisesc? Tu de pe ce planeta ai venit?

 56. Transsylvania Phoenix
  5 noiembrie 2009

  Janet Napolitano, madam secretara de la Obamaland Security isi asigura prietenii din tarile arabe ca guvernul american face tot posibilul ca sa impiedice manifestarea sentimentelor anti-musulmane dupa atacul terorist de la Ft. Hood. Zise cucoana:

  „This was an individual who does not, obviously, represent the Muslim faith,” she said after meeting with a group of women university students in Abu-Dhabi, United Arab Emirates.

  Deci religia Islamica nu are nici o data nimic de a face cu actele de terorism comise de oameni cu nume ca Hassan, Ali, Muhammad, Osama, Abdul, Hussain si asa mai departe. Totul este o coincidenta.
  Ce ironie a sortii…va dati seama cit de suparati pot sa fie acesti terroristi care scapa cu viata dupa ce omoara oameni nevinovati cind urmarasc stiirile la CNN si afla ca de fapt porcii astia de infideli nu vor sa recunoasca fapul ca ei au comis atentatele teroriste in numele lui Allah? Cit de dezamagiti trebuie sa fie cind realizeaza ca au fost gata sa se sinucida si sa omoare zeci de oameni ca sa dovedeasca lumii credinta lor in Islam si cuvintul Profetului, dar presa liberala si madam secretara lui Obama zice ca sint doar nebuni si nu vor sa accepte ca au facut-o in numele religiei musulmane?
  Chestia asta trebuie sa fie foarte demoralizanta pentru teroristi.

 57. Francesco
  5 noiembrie 2009

  Ei bine Carol, eu cred si in bunul simt, innascut sau dobandit prin respect pentru altii si prin osardia culturii. Nu locul de unde postezi iti pune vreo coronita pe cap, ci modul in care o faci, in care iti argumentezi ideile. Se pare ca nu ai inteles mesajul atunci cand te-am avertizat ca esti pe cale sa te descalifici. Atingi deja limitele grobianismului, iar de aici pana la iesirea din scena nu mai este mult.

 58. Francesco
  5 noiembrie 2009

  De aceea Obama Hussein Barack se arata contrar „jumping to conclusions”. Mai intai trebuie reformulate aceste concluzii, filtrate ideologic prin corectitudinea politica si o sa vedeti ce iese:

  1. Nadal Malik Hasan este o victima a Armatei Americane deoarece sunt purtate razboaie pe care nu le dorea susnumitul;
  2. Statele Unite sunt vinovate de crime contra musulmanilor din intreaga lume de aceea datoria oricarui musulman este sa loveasca in Marele Satan;
  3. Patriotismul ofiterilor si soldatilor americani este GRESIT, tot ce ar trebui sa faca ei este sa primeasca si sa citeasca Coranul;
  4. Nadal Malik Hasan si-a facut studiile pe banii contribuabililor americani, a propovaduit Coranul la spital, se certa cu veteranii teatrelor de razboi, numai lucruri placute lui Bin Laden &Co!
  5. A fost doborat de o femeie, asta a fost un necaz pe care o sa-l aranjeze amicii de la CAIR;
  6. Si-a facut rost de arme din vreme, a dovedit deci o mare inteligenta si determinare in atingerea scopului, dar o sa aranjam (New York Times si altii lucreaza pentru asta) in asa fel lucrurile ca sa iasa daca nu bazma curata, macar sa fie iertat de pedeapsa capitala si sa fie considerat un pic nebun. Sau poate ca a avut un moment de dedublare, sau de nebunie momentana, mai stii?

 59. farfuridi
  5 noiembrie 2009

  Desi teroristii au un anumit profil psihologic, o actiune terorista nu este explicabila prin intermediul acestui profil. Este o actiune constienta, calculata si care urmareste anumite rezultate.

  Islamismul este o ideologie, o „cunoastere” falsa despre mersul lumii sau al istoriei. Ideologia stie unde vom ajunge. Si, ca sa ajungem mai repede, trebuie sa actionam. Sa eliminam rasele inferioare sau burghezia, de exemplu. Islamismul este un „razboi sfint” impotriva „dusmanului” reprezentat de civilizatia occidentala si de crestinism.

  Teroristii islamici cred ca sint niste „soldati”, nu poseda conceptul de actiune terorista. Ca „soldati”, ei cred ca pot face orice pentru „cauza”.

  Democratizarea statelor musulmane este, dupa parerea mea, singura solutie pe termen lung impotriva terorismului islamic.

  Ideologia islamista isi va pierde sau diminua potentialul de convingere, in masura in care tot mai multi musulmani vor avea informatii corecte despre Occidentul crestin si vor vedea ca, de fapt, el nu reprezinta „raul”. Exista multe argumente si o colectie intreaga de fapte care ar putea sustine ideea ca statele musulmane nu se pot democratiza. Tema este (foarte) deschisa.

  Dupa parerea mea, marea problema a occidentului crestin, in acest context, este cum sa traseze granita conceptuala intre un „musulman” si un „posibil terorist”. Peste aproximativ 20 de ani, aproximativ 30-35% din populatia Frantei va fi formata de musulmani.

  (M-am lungit cam mult, scuze)

 60. Imperialistu'
  5 noiembrie 2009

  Acum insa, in cazul de la Fort Hood, neaparat e vorba de vointa lui Allah sau de cine stie ce convingeri religioase, pt simplul fapt ca criminalul e musulman?

  Stii ce m-a mirat intotdeauna, Carol? Ca nu ii credeti niciodata pe cuvant pe oamenii astia. Spune si tu: Hasan e un musulman devotat, crede cu tarie in preceptele religiei sale, e convins ca Islamul este calea si ca toate celelalte cai sunt gresite, vede ca americanii „agreseaza” Ummah, doneaza coranuri, face donatii si de alta natura (da cam tot ce are in ziua in care isi impusca semenii), striga „Allah e mare” in timp ce isi gaureste colegii si voi tot nu credeti ca a facut-o pentru ca este musulman. Fratilor, ce trebuie sa faca un om pentru a fi luat in seama? Cum de stiti toti ca el, in ciuda vietii pe care a dus-o si in ciuda proclamarii maretiei lui Allah, nu a actionat in calitate de musulman?

 61. Francesco
  5 noiembrie 2009

  Joe Lieberman, senatorul independent de Connecticut care conduce puternicul Homeland Security and Government Affairs Committee intentioneaza sa investigheze crimele de la Fort Hood, relateaza Politico.
  Senatorul Lieberman a declarat urmatoarele:

  „exista foarte, foarte puternice semnale de avertizare aici ca dr. Hasan a devenit un extremist islamist si de aceea acesta este un act terorist.”
  „….daca Hasan a aratat semne, spunand oamenilor ca a devenit un islamist extremist, Armata trebuia sa aiba toleranta zero. Trebuia sa fie plecat (din Armata, n.tr.).”

  Devine din ce in ce mai improbabil ca mainstream media sa poata deforma realitatea in sensul dorit sau macar sugerat de Administratia Obama cand a avertizat asupra „jumping to conclusions”.

  Si totusi, iata ca George Casey, seful de Stat Major al Armatei a facut o declaratie foarte placuta pentru MSN (in direct catre ABC):

  „Cred ca speculatia (privind radacinile islamice ale lui Hasan) poarta potentialul de a sublinia reactia antagonista impotriva unora dintre soldatii nostri musulmani.”

  Pe recorderonline.com se afla o posibila continuare a evenimentelor:
  – daca se va stabili cu certitudine ca violenta de la Fort Hood afost actul singular al lui Nadal Hasan, atunci justitia militara va avea cuvantul in cazul sau si nu vreo curte federala.
  – John P. Galligan, un avocat care a mai reprezentat soldati de la fort Hood, a spus ca in termen de 120 de zile justitia militara trebuie sa inceapa procesul;
  – in fata bisericii din Killeen, 13 mici cruci albe si-au gasit locul pe peluza…

 62. costin
  5 noiembrie 2009

  Fox despre clipul de la comentariul#38 si despre Mainstream media si corectitudinea politica ce cere protejarea anumitor grupuri, musulmani in cazul de fata.

  Daca ar exista un cit de mic indiciu ca Hasan ar fi fost crestin sau ca ar fi avut motive crestine, dau ca era fan Bill O’Reily sau Rush Limbaugh, presa centrala ar demoniza crestinismul sau conservatorismul. In cazul de fata este vorba de musulmani si islam, specie protejata, deci trebuie sa gasim motive pentru a da vina tot pe Bush.

 63. Francesco
  5 noiembrie 2009

  Transsylvania Phoenix ne aduce o stire interesanta: fostul presedinte George W. Bush impreuna cu sotia Laura Bush au vizitat familiile victimelor de la Fort Hood in timp ce actualul Commander-in-Chief Barack Hussein Obama si-a facut o aparitie publica neobisnuita pentru a-si arata bucuria pentru trecerea Healthcare prin Camera si pentru o lege aprobata in Parlamentul irakian.

 64. Imperialistu'
  5 noiembrie 2009

  Barack Hussein Obama este prea important pentru a-si rupe o secunda din viata lui atat de fascinanta.

 65. fish
  5 noiembrie 2009

  @costin (#66) se pare ca e doar un media hoax – sursa e „the telegraph” cunoscut pt dume.

  si sa descoperim ca Hasan frecventa cluburile de streaptease ????

  http://www.foxnews.com/story/0,2933,573052,00.html

 66. fish
  5 noiembrie 2009

  *striptease … uh fi-mi-ar graba.
  si mai voiam sa zic ceva interesant, da’ mai adun niste date inainte. s-ar putea sa fi fost pur si simplu o iesire in decor si nu un act terorist.

  revin.

 67. dr pepper
  5 noiembrie 2009

  confom ABC NEWS, Officials: U.S. Aware of Hasan Efforts to Contact al Qaeda

  asta schimba putin datele problemei, nu?
  ce trafic de ‘telectuali pe subiectul asta. ramai cu impresia ca parca au primit ordin sa comenteze…

 68. dr pepper
  5 noiembrie 2009

  si un pic de off topic:

  Indiferent ca e vb de Wall-street-ul din ‘29 sau de cel de-acum in care cativa indivizi au speculat economia si au manipulat, ca simple persoane, in folosul lor, sume care depasesc de cateva ori bugetul unui stat, fie el american, african sau balcanic.

  pai criza actuala ( ca nu mai poate fi definita recesiune) a pornit tocmai din reglementarile aduse pe piata de catre administratia democrata clinton.
  care prin fannie mae si freddie mac au sustinut imprumuturi catre saraci din bani privati.
  bancherii au profitat dand imprumuturi stiind ca oricum sunt garantate de stat prin cele doua institutii.
  insa, cum era si normal, economia socialista nu are cum sa reziste si statul evident ca nu a avut banii necesari de a acoperi paguba.
  dar mie unuia mi se pare normal ca ‘telectualii sa dea vina pe capitalism in acelasi mod in care dau vina pe militarii ucisi de la fort hood.
  si daca bill ayers din terorist care a omorat oameni a ajuns profesor universitar – mare minune daca nu si hassan va ajunge ceva senator democrat sau chiar presedinte.

 69. dr pepper
  5 noiembrie 2009

  si asta si pentru ca sistemul ala medical prost din statele unite a salvat viata viitorului presedinte:

  Hospital: Ft. Hood shooting suspect awake, talking

 70. dr pepper
  5 noiembrie 2009

  ah. evident, tot „istoric”.

 71. Francesco
  5 noiembrie 2009

  Actualizare#26 – Senatorul Lieberman a promis investigarea cazului Fort Hood.
  A mai fost, nu stiu cum de a disparut.

 72. fish
  5 noiembrie 2009

  „No faith justifies these murderous and craven acts; no just and loving God looks upon them with favor” Ogamagama, no really smart guy?

 73. fish
  5 noiembrie 2009

  si o cireasa pe tort: Hasan a facut parte intr-un task force (pentru Obama :D) numita „thinking anew-security priority for the next administration”

  http://www.theobamafile.com/_i…..curity.jpg

  Hasan was listed as a participant in a Homeland Security Policy Institute’s Presidential Transition Task Force last year. Hasan applied on the institute’s website to attend the meeting and was accepted because of his professional credentials. He participated in disaster preparation — he knew the drill. Here, he’s listed on a page with the ironic title, „Thinking Anew — Security Priorities For The Next Administration.”

  I have a security priority — keep Muslims out of the military. There’s plenty of Arab-speaking Christians in the country that can serve as translators. This episode is unsettling for a number of reasons, but most of all because it exposes the fact that political correctness has forced military commanders to ignore the presence of radical, anti-American Muslims in the ranks.

  isn’t it funny? cred ca asta explica reactia moale a lui Obama ????

 74. dr pepper
  5 noiembrie 2009

  tare.
  ‘telectualii, ia cititi ce zice jupanu’ obama in discursul de la fort hood:

  FORT HOOD, Texas (AFP) – US President Barack Obama led a tearful memorial service Tuesday for victims of the Fort Hood massacre, saying „no faith” could justify the „murderous and craven” shootings.

  Obama’s allusion to religion was the strongest official indication to date that the shooter’s Muslim faith could have been the motivating factor for suspected gunman Major Nidal Hasan, who is alive in hospital and under investigation for links to militant Islam.

  ooops!

 75. Ascary
  5 noiembrie 2009

  @Farfuridi :”Democratizarea statelor musulmane este, dupa parerea mea, singura solutie pe termen lung impotriva terorismului islamic.”

  Demn de nea Iorgu :)))))))))))))))))))))
  Ori demn de mila ? :))))))))))))))))))))))
  No ofence

 76. Imperialistu'
  5 noiembrie 2009

  Si nu ai putea sa dezvolti si tu ce e atat de caraghios in mesajul lui Farfuridi? Sper ca nu ai de gand sa marginesti la comentariul de mai sus.

 77. Ascary
  5 noiembrie 2009

  @Imperialistu
  Ce e de dezvoltat? Nope…ma multumesc sa citesc postarile unor useri, mai mult sau mai putin caraghioase. Domnii in cauza tre’ sa se plictiseasca tare rau ????
  Da’ merge sa mai postezi cate o tampenie intre descarcarea unei manele ori inacarcarea unui film porno ????

 78. Imperialistu'
  5 noiembrie 2009

  Actualizare#29 – Glenn Beck: „Când un extremist nu este extremist?” Completare Michelle Malkin.

  P.S. Ascary, sunt ferm convins ca poti mai mult de atat. Data viitoare, asterne mai mult de un lol. Sunt de acord cu tine ca se strica orzul pe gaste, dar e o lipsa de politete sa te rezumi la „:))))))))))))))))))”.

 79. Ascary
  5 noiembrie 2009

  @Imperialistu

  Ma gadili la simtitor ????
  Oky-doky ,voi face mai mult de atat cand va fi cazul si nu va descurcati ????
  Pana atunci,vorba lu’ De Niro,”are watching you” ????

 80. tagore6699
  5 noiembrie 2009

  Pepper, deși îmi place stilul picant, atât în mâncare, cât și în alte paliere ale vieții, nu ai nici sare, nici piper. Nu știu cât de pricepi la politică și ca să-mi dau seama te-aș întreba numai ce înțelegi prin ‘political corectness’, dar e clar că la natura humană nu ești bun deloc. Lipsesc: profunzimea înțelegerii, toleranța, înțelepciunea, judecata delicată și nepărtinitoare; ai numai umori negre, aroganță și părtinire.
  Un exercițiu clasic pentru obținerea unei judecăți importante asupra lucrurilor este ‘sine ira et studio’. Poate ar trebui să-l încerci.

 81. costin
  5 noiembrie 2009

  tagore6699,

  Lipsesc: profunzimea înțelegerii, toleranța, înțelepciunea, judecata delicată și nepărtinitoare; ai numai umori negre, aroganță și părtinire.

  iti pot spune doar ca nu ai dreptate. dr pepper are intradevar un stil vulcanic, dar in discursul lui nu se pune problema tolerantei sau intolerantei. criticile aduse sint in principal „mogulilor” americani si ale politicilor guvernului, nu despre catelusi si oameni neajutorati.
  „Profunzimea intelegerii”, poate ai putea sa ne explici ce intelegi tu prin aceasta profunzime. Te intreb nu pt ca nu as stii ce inseamna, ci pt ca fiecare om intelege ceva usor diferit, iar reprosul de lipsa neinsotit de un cit de mica exemplificare poate parea ca un cuvint lipsit de sens si aruncat la intimplare. Da, poate da impresia asta.
  „Intelepciune”, „judecata delicata, nepartinitoare”… la fel, in modul in care le folosesti tu sint numai pretiozitati sau cuvinte lipsite de sens. Pt a fi mai mult de atit si pentru a insemna totusi ceva, este nevoie sa vii cu exemple.

 82. dr pepper
  5 noiembrie 2009

  ????

  ce inseamna sa fi ‘telectual:

  Pepper, deși îmi place stilul picant, atât în mâncare, cât și în alte paliere ale vieții, nu ai nici sare, nici piper.

  cand defapt:

  Dr Pepper is a soft drink and is marketed as having a unique flavor. Created in the 1880s by Charles Alderton of Waco, Texas, and first served around 1885, Dr Pepper was first nationally marketed in the United States in 1904 and is now also sold in Europe, Asia and South America. Variants include a no-sugar version, Diet Dr Pepper, as well as a line of versions with additional flavors, first introduced in the 2000s.

  W.W. Clements, a former CEO and president of the Dr Pepper/7-Up Company, described the taste of Dr Pepper as one-of-a-kind, saying „I’ve always maintained you cannot tell anyone what Dr Pepper tastes like because it’s so different. It’s not an apple, it’s not an orange, it’s not a strawberry, it’s not a root beer, it’s not even a cola. It’s a different kind of drink with a unique taste all its own.”[2]

  http://www.drpepper.com/ 83. Transsylvania Phoenis
  5 noiembrie 2009

  10:00 AM PST conferinta de presa la Ft Hood transmisa de FxN:
  Procuratura militara va cere pedeapsa cu moartea pt. porcul Islamist Hassan. Acesta si-a luat un avocat.

 84. Transsylvania Phoenis
  5 noiembrie 2009

  De asemenea se pare ca porcul Islamist Hasan a trimis sume substantiale de bani in Pakistan.

  Dragi prieteni, asta este rezultatul vinatorii de vrajitoare declansate de Obamao impotriva agentilor care se ocupa de investigatii in interogari in CIA si FBI.
  Cind ii declari pe acesti oameni inamicul public nr. 1 si ii ameninti cu inchisoarea pentru simplul fapt ca si-au facut datoria, rezultatul nu este deloc surprinzator. In loc sa-l ia la intrebari pe porcul Islamist Hasan si sa-l dea afara din armata inainte ca acesta sa poata omori oameni nevinovati, agentii care stiau ce fel de poama era pur si simplu au tacut din gura de frica sa nu fie acuzati de oamenii lui Obamao de rasism si ura impotriva musulmanilor.
  Singele celor 13 oameni masacrati de porcul Islamist Hasan este pe miinile lui Obamao si a clicii lui marxiste care conduce America in zilele noastre.

 85. Transsylvania Phoenix
  5 noiembrie 2009

  Richard Daley, primarul marxist al orasului Chicago: masacrul de la Ft. Hood demonstreaza ca este nevoie de legi mai stricte impotriva armelor de foc.

  Imi vine sa vomit.

 86. dr pepper
  5 noiembrie 2009

  @Imperialistu

  Ma gadili la simtitor
  Oky-doky ,voi face mai mult de atat cand va fi cazul si nu va descurcati
  Pana atunci,vorba lu’ De Niro,”are watching you”

  hahahaha/

  „are watching you”

  tare de niro!
  unde ai vazut filmul? la otv?
  elodia… e „oky-doky”?

 87. costin
  5 noiembrie 2009

  @Transsylvania Phoenix,
  nu ma prind. Atacul a avut loc intr-o baza militara. Primul marxist al Chicagoului vrea sa interzica armele in armata? ????
  Stii probabil cum zice Evan Sayet in clipul lui care a facut senzatie, How Modern Liberals Think … ca stingistii astia fac totul exact pe dos. Daca pt rezolvarea unuei probleme este nevoie de o solutie anume, exact opusul va fi luat ca masura. Au tendinta de a face INTOTDEAUNA pe dos. Imperialistu pregateste traducerea textului discursului.

 88. dr pepper
  5 noiembrie 2009

  @ TP #91 – asta in timp ce Chicago ocupa primul loc de ani buni in rata criminalitatii din Statele Unite.

  Chiar acum vreo luna a fost un caz exceptional al unui cunoscut comentator al unui post de televiziune din Chicago – CLTV( am pus un clip de’al lui mai demult cand cu afirmatia lui rush despre cum si’ar dori ca obama sa nu reuseasca in drumul sau catre socialism si asta luase foc si la propriu si la figurat).
  Ma rog, ideea e ca Prayers for a friend: Garrard McClendon’s parents killed niste spargatori au intrat in casa peste parintii acestuia pe care mai tarziu i’au executat.
  problema se pune ca batranii aceia nu au avut nici cel mai mic mod de a se apara – in chicago este interzis sa ai arma si in casa, spre deosebire de restul statelor unite.
  poate daca ar fi avut o arma in casa – ar mai fi avut o sansa.
  si asta pentru ca niste spargatori „pusi pe treaba” nu vor avea niciodata problema in a’si procura arma.
  si nici nu si’o vor procura de la magazin sa fie inregistrata sa ii gaseasca instant.
  iar politia – va veni intotdeauna dupa.
  socialistii insa vor dori intotdeauna sa tina populatia sub control – iar dreptul la arma este un garant al libertatii.

 89. dr pepper
  5 noiembrie 2009

  cazul Garrard Chicago vs Joe Horn Texas

 90. Ascary
  5 noiembrie 2009

  @dr pepper

  Nope mister. N-am cablu nici parabolica…Doar o furculita-nfipta-n mufa televizorului cu care prind cu chiu cu vai TVR1.
  Nu tre’ sa radem de ai mai saracuti (cu duhul ori cu altceva)

 91. dr pepper
  5 noiembrie 2009

  political correctness?

  impartasesc punctul de vedere al lui Lloyd Marcus

  „Hello my fellow patriots! I am NOT an African-American! I am Lloyd Marcus, AMERCIAN!”

  cum adica afro-american cand de generatii s’au nascut aici?
  este american get beget.
  sau termenul latina acordat mexicaniloe samd.
  pai cu ce sunt ei mai latini ca noi?
  sau ca italienii?

  o aberatie, o anomalie impusa din dorinta de a indobitoci si sugruma primul amendament.
  da, nu sunt de acord cu denumirile sau apelative jignitoare.
  si in categoria asta intra si termenul de „capsunari”.
  ei bine, eu pentru capsunari am un respect deosebit spre deosebire de unii romani care folosesc acest termen cu dispret, in schimb cand vine vorba de „baietii descurcareti” care au furat si jefuit si violat – aceeasi romani ii privesc cu nedisimulata mandrie.
  si este cu atat mai trist cand vezi acel apelativ repetat la nesfirsit la tv.
  dar roata se intoarce: capsunarii s’au intors acasa impinsi de criza economica iar cei ramasi in tari straine – nu mai trimit bani acasa – prosperitatea de facto a Romaniei.
  pentru ca datorita banilor „capsunarilor” s’a miscat economia romaneasca.
  toti au trimis bani acasa sa isi repare/ construiasca case, au cumparat frigidere, masini de spalat samd – punand in miscare prin banii lor – marfurile.
  guvernele au cheltuit tot.
  iar acum le va ajunge sa plateasca salariile pana luna viitoare.
  si romanii vor ramane cu amintirea boom-ului economic creat de dispretuitii capsunari care nu vor intra niciodata in analele corectitudinii politice.

  costin, eu nu am un temperament vvulcanic insa mi’e foarte greu sa mai tolerez prostia cu atat mai mult cu cat vine la pachet cu infatuarea tipic ‘telectuala.

 92. Ascary
  5 noiembrie 2009

  @dr pepper

  „costin, eu nu am un temperament vvulcanic insa mi’e foarte greu sa mai tolerez prostia cu atat mai mult cu cat vine la pachet cu infatuarea tipic ‘telectuala.”

  Ce te face sa crezi ca esti mai destept decat altii ?
  Astfel spus,daca te tolerezi pe tine de ce nu i-ai tolera si pe cei din jurul tau ?

 93. Ascary
  5 noiembrie 2009

  *Altfel

 94. Imperialistu'
  5 noiembrie 2009

  Actualizare#31 Soldatul lui Allah şi corectitudinea politică

 95. costin
  5 noiembrie 2009

  Ascary,
  mai usor cu spamul

 96. Imperialistu'
  5 noiembrie 2009

  Ia mai usor toti. Pastrati-va pentru tovarasi.

 97. costin
  5 noiembrie 2009

  imperialistu, iarta-ne ca te-am suparat. sintem niste bieti muritori pacatosi. cu tine-n frunte

 98. Imperialistu'
  5 noiembrie 2009

  Ma, daca nici noi dusmanii poporului (anticomunistii, antisocialistii, anti-progresistii, incorectii) nu tinem unii la altii… ????

  P.S. ‘ti-ar spamu’, costine.

 99. costin
  5 noiembrie 2009

  imperialistu, mai usor cu spamu’

 100. tagore6699
  5 noiembrie 2009

  Costin,

  Când am făcut aprecierile asupra a ceea ce-i lipsește doctorului pepper ‘profunzimea înțelegerii, toleranța, înțelepciunea, judecata delicată și nepărtinitoare’
  m-am referit la aceste zise ale lui dr. pepper:
  ‘bipezilor, vin cu rugamintea de a nu sterge comentariile ‘telectualilor.
  sunt bune de pastrat pentru a demonstra ( daca mai era nevoie) nimicnicia si prostia din cutia aia goala pe care o poarta pe umeri.

  Ce înțeleg prin ‘profunzimea înțelegerii’ naturii umane? (la asta m-am referit, nu la discuțiile, gen poiana lui Iocan, pe marginea politicii americane și a deciziilor din bucătăria lor). Ei, bine:
  1) a merge dincolo de primul sens, oferit textual, a lega sensurile pe dedesubt, al inexprimabilului, a sesiza, deci dincolo de ceea ce spun cuvintelele la prima vedere – asta înseamnă profunzime.
  2) jgheabul cu lături aruncat, de la înălțimea – imaginară – a unei superiorități absolute, în capul preopinentului închide orice potențial dialog, el degenerează în înjurături și palme – ține de toleranță și nepărtinire să-ți ții în frâu limbajul.
  3) delicatețea judecății mele, a raționamentului, mă face să navighez cu mai multă grijă printre vorbele tranșante și definitorii, clamate pe intrumentul trâmbiței de apoi…în fond, vorba francezului ‘numai efemerul durează’ (în original: ‘ Ce n’est que l’ephemere qui dure’). Marea trăncăneală e la fel de relativă, ca și noțiunile de dreptate și justiție, adevăr și cinste – ele depinzând de grupul pe care-l susții.

 101. tagore6699
  5 noiembrie 2009

  Doctore Pepper,
  Știi ce este o antonomază sau antonomasie? Se pare că nu ai detectat jocul de cuvinte, bazat pe acest trop, pe care l-am făcut în momentul în care am transformat pseudonimul tău (dr. pepper) în nume comun…Așa că n-ai putut savura nimic din inovația exprimării.
  Poate că îți plac și băuturile suspecte care nu sunt nici…nici…nici, un fel de ștruțocămilă, un hibrid în care nu mai (re)găsești nici un gust autentic, nici o identitate bine definită.De mirare este că având o așa mare apetență pentru o băutură a sfertulețelor de măsură, nu îți plac jumătățile de …intelectuali.
  Cât privește, corectitudinea politică, de acord, e un concept american care aruncă praf în ochii naivilor, în realitate, ea nu există, dovadă atâtea și atâtea și atâtea…dintre realitățile noastre contemporane.

 102. Transsylvania Phoenix
  5 noiembrie 2009

  Porcul islamist Hasan are paralizie permanenta.

  Lawyer: Fort Hood shooting suspect paralyzed

  FORT HOOD, Texas – Massacre suspect Nidal Malik Hasan is permanently paralyzed, one of his defense attorneys said today.

  Retired Col. John P. Galligan, a Belton lawyer specializing in military criminal defense, said medical staff told Hasan days ago that he will never walk again.

  Sper ca isi aduce aminte ca o femeie l-a adus in starea de leguma.

 103. costin
  5 noiembrie 2009

  tagore6699,
  nu te supara pe mine, stii ce sint alea pretiozitati? daca nu citeste mesajele 86, 107 si 108. „potop de cuvinte peste un pustiu de idei”.

 104. dr pepper
  5 noiembrie 2009

  apropos de jocuri de cuvinte.
  am ascultat la radio o emisiune unde cativa comentatori se apucasera sa faca jocuri de cuvinte in eventualitatea in care si’ar fi cumparat yaht.

  A Sea / Da See
  Syphie Liss si Penny Celine – sunt doar cateva pe care mi le aduc aminte – insa gandul m’a dus catre „jocurile de cuvinte” ale ‘telectualilor nostri.

  gore, nu a fost nici un „joc de cuvinte”. pur si simplu nu ai stiut de unde vine dr. pepper.
  dr. pepper este o bautura foarte populara in statele unite – cum este si root beer – faptul ca tu nu ai auzit de ea ( inca) nu inseamna ca

  băuturile suspecte care nu sunt nici…nici…nici, un fel de ștruțocămilă, un hibrid în care nu mai (re)găsești nici un gust autentic, nici o identitate bine definită

  analogia ta intre bautura pe care nu ai auzit in viata ta de ea ( ca sa nu zic ca nici nu ai gustat’o – vezi ca se gaseste si in Romania dupa cate am inteles) si user-ului dr. pepper este ” puerila ca sa nu zic infantila” ????
  ca sa folosesc jocuri de cuvinte ‘telectuale.
  poate te prinzi.

  ascary, ai dreptate. se pare ca devin din ce in ce mai ‘telectual cu cat intru mai adanc in discutiile cu voi.
  pe mine m’a deranjat numai faptul ca voi sunteti bineveniti aici sa comentati – nimeni nu va baneaza.
  cei de aici se concentreaza in a comenta subiectul.
  de cand ati intrat voi aici discutam mai mult unul despre altul.
  voi ce parere aveti despre masacrul de la fort hood?
  sa va reamintesc ca teoria dramei psihiatrului bolnav la cap – a cazut deja?

 105. Francesco
  5 noiembrie 2009

  Foxnews informează pe 14 noiembrie că Preşedintele Obama a cerut membrilor celor două camere ale Congresului Statelor Unite să mai aştepte cu organizarea unor comisii de anchetă privind cazul Fort Hood şi să „reziste tentaţiei de a transforma acest eveniment tragic într-un teatru politic”.

  Este timpuriu ca să înaintăm ipoteze, dar se pare că mult iubita de Obama reoarganizare a serviciilor de informaţii-contrainformaţii cu FBI-ul în frunte a dat greş. Chiar mai mult, s-a soldat cu cea mai gravă acţiune teroristă de pe teritoriul Statelor Unite de la evenimentele tragice din 11/09/2001.
  Un pasaj din postarea Foxnews:

  ”A joint terrorism task force overseen by the FBI learned late last year of Hasan’s repeated contact with the cleric, who encouraged Muslims to kill U.S. troops in Iraq. The FBI said the task force did not refer early information about Hasan to superiors because it concluded he wasn’t linked to terrorism.”

 106. tagore6699
  5 noiembrie 2009

  Pepper, ca să fiu în temă cu masacrul care vă pasionează pe toți, pot susține că nu aveți cum să judecați corect acțiunile, cu valoare politică (dat fiind că este șef al statului, și nu un oarecare viețuind pe stradă)ale lui Obama, fără să cunoașteți niște lucruri fundamentale despre biografia lui. Unul dintre aceastea este că s-a născut și a trăit într-o familie multiculturală, iar valorile umane învățate de la mama lui se referă la toleranță și ceea ce se numește în justiție…’audiatur et altera pars’. Fără această cunoaștere vorbiți ca în proverbul: ‘Câinii latră, caravana trece’.
  Si puțin ‘pe de lături’ cum văd că practică însuși domnul ‘Piper’ de esență goală, nu pișcătoare, ca a plantei de origine. N-ai înțeles nici o iotă din ceea ce ți-am spus. Înțeleg foarte bine engleza, iar faptul că nu am auzit de o băutură intitulată ‘dr. Pepper’ e la fel cum aș întreba un nativ american dacă a auzit de ‘Cico’ al nostru din vremea răposatului, iar pe tine dacă te-aș întreba, să văd dacă meriți și prima jumătate din cuvântul ‘telectual’ pe care-l folosești atât de des cu un dispreț nedisimulat, dacă te-aș întreba de-ai auzit de Pazvantoglu bei, din expresia neaoș românească: ‘Asta-i de pe vremea lui Pazvante’. Asta ca să mă rezum la limba românească. Sper că ai înțeles întrebarea. Asta-i treabă de INTELECTUAL, nu împroșcările veninoase și jelalnice despre jumătățile de măsură pe care le vezi în jur, dar nu și la sinele propriu.

 107. costin
  5 noiembrie 2009

  tagore6699,

  nu aveți cum să judecați corect acțiunile, cu valoare politică (dat fiind că este șef al statului, și nu un oarecare viețuind pe stradă)ale lui Obama, fără să cunoașteți niște lucruri fundamentale despre biografia lui.

  e posibil sa stim mai multe chiar si decit stii tu in ce priveste biografia, trecutul si mai ales prieteniile lui Obama. Fa un click pe „multe” sa iti faci o idee.

  Unul dintre aceastea este că s-a născut și a trăit într-o familie multiculturală, iar valorile umane învățate de la mama lui se referă la toleranță și ceea ce se numește în justiție

  Ce ai spus tu aici este inca o data o pretiozitate, adica lipsa de continut + formulare dulceaga + ” Fără această cunoaștere vorbiți ca în proverbul: ‘Câinii latră, caravana trece’ „.
  Te-as intreba, inafara de frazele de lemn de mai sus, ce ai de spus despre „masacrul care ne pasioneaza pe toti” si despre Obama?

 108. vlad
  5 noiembrie 2009

  tagore….

  familie multiculturala?? wow, mi-a placut asta, sincer. poate ”dai un ochi” si la ce fel de cultura este cea musulmana. cine stie, s-ar putea sa conchizi ca i-ar fi fost mai bine fara un astfel de multiculturalism.

  uite si aici, tocmai am pescuit. ca sa te lamuresti putin de onestitatea acestui ”Om de stat”, dupa ce a luat voturile americanilor.

  http://paginadenet.wordpress.c…..-musulman/

 109. Imperialistu'
  5 noiembrie 2009

  Vlade, nu este, ai uitat ca Obama e „crestinul” bisericii rasiste a lui Jeremiah Wright? Stii tu, biserica aia faina care predica negritudinea lui Isus si unde se vorbeste despre albi ca despre incarnarea raului pe Terra.

  Tagore, ma tem ca vorbesti in necunostinta de cauza, cunoastem foarte multe despre tov. Obama. Ba chiar inclin sa cred ca stim mai multe decat persoana ta, din moment ce esti atat de relaxat in ceea ce il priveste pe neomarxistul „multicultural” ajuns la Casa Alba. Si totusi, cum e cu Fort Hood?

 110. dr pepper
  5 noiembrie 2009

  diferenta dintre cico si dr.pepper este ca unul vrea sa faca pe intelectualul si ramane fara in.

 111. dr pepper
  5 noiembrie 2009

  i’am mai citit odata mesajul ca sa il „aprofundez”.
  omu’ e plin de propaganda. in conceptia lui – cel ce vine „dintr’o familie multiculturala” este automat mult mai inteligent, educat si justitiar ???? decat muritorii de rand.

  chiar daca ’audiatur et altera pars’ nu s’a prea potrivit in cazul politistului acuzat de stupiditate.

  imi propusesem sa nu le mai raspund – insa mesajul asta e marcator.
  de mare angajament.
  o sa mi’l salvez pe undeva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian