FUNDATIA IOAN BARBUS

Mesaje cu cheie

De când a luat o pauză de puşcărie, Bombo dă mesaje cu cheie, ai nevoie de background serios ca să-l înţelegi… Am reuşit să descifrez doar opt dintre afirmaţiile din articolul de azi, fiecare cu un destinatar precis.

1. „Ani de speranţe şi de aşteptări – doar în parte împlinite.”
Mesaj pentru sine: Mi-a mers bine, nu zic nu, am făcut cheag şi mi-am construit un bloc, băiatul şi-a deschis club la Neptun, dar odată ce eşti priponit nimic nu mai e ca înainte.

2. „Ani de încercări şi de fascinaţii pentru o Fata Morgana a bunăstării…”
Mesaj pentru tot românul, pe care Bombo îl trolează cu un tupeu nemărginit. Cum să vorbeşti de bunăstare iluziorie când te numeşti Adrian Năstase?

3. „Formele vechi de colonialism au fost înlocuite cu tot felul de monitorizări… ”
Mesaj pentru Uniunea Europeană: `R-aţi ai naibii cu rapoartele voastre despre justiţia din România

4. „Ceea ce mă îngrijorează este faptul că rănile de dinainte de 1989 sau cele de la Revoluţie nu se cicatrizează.”
Mesaj pentru societatea civilă şi pentru presă: Ce tot aveţi, mă, cu securiştii, cu turnătorii şi cu foştii slujitori ai propagandei comuniste? Adică ce aveţi cu Ristea Priboi, cu Voiculescu Felix şi cu oamenii de care mă înconjor la Fundaţia Titulescu?

5. „Amnistia înseamnă să faci pace cu trecutul…”
Mesaj direct pentru parlamentari: Bă, mazetelor, mi-a ajuns, nu mai vreau răcorică.

6. „…continuăm să dărâmăm statui (lăsând soclurile goale)”
Mesaj clar pentru pesedişti: M-aţi dat jos, dar n-aţi găsit să puneţi în loc pe unul care măcar să văruiască ce-am construit eu.

7. „Cultura – doar un capitol nesemnificativ de buget.”
Mesaj pentru liberali, mai exact un cap în gură direct lui Ştirbu: Vii tu, popă de discotecă, să-mi faci mie programul la Ateneu?

8. „Se apropie Crăciunul. Sărbători fericite”
Mesaj pentru porc: Să ai sărbători fericite că de Ignat s-ar putea să fiu iar în puşcărie şi n-o să aibă cine să te taie.

#adriannastase #bombo #revolutia

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Dorelian Bellu

Dorelian Bellu

2 comentarii

 1. Liv STOmer
  19 decembrie 2013

  Foarte misto articolul. Eu i-as fi desenat lui Bombo, in paint, si o mustatza, o pipa si-un „ochi negru” de Titi Piratul-s-ar fi potrivit perfect :).
  Serios acuma, umbla zvonul ca de fapt, Bombo conduce Ro. din umbra, in momentul asta….brrrrrrrr!!!!! Nasol!

 2. Sergiu Simion
  19 decembrie 2013

  Interesante observatii care in mod ironic semnaleaza cate ceva din structura ascunsa a mentalitatii de tip buncar , respectiv o gigantica plasa de paianjen in care se zbate inca firava mentalitate democrata si europeana de la noi. De la dubla realitate comunista in care sub ceva se ascundea de regula altceva, la dublul limbaj care a generat schizofrenia sociala comunista in care neincrederea in celalalt si suspiciunea generata de teama si instinctul de consevare au minat orice comunicare sincera in spatiul social , s-a trecut la noul trend-fluviu al conspirativismului si ermetismului paranoid al constructiilor gen „oculta mondiala” ( aici un Pavel Corut, un colonel Dogaru, un Gheorghe Teava ,etc. se simt ca pestele in apa ) in care complotul impotriva Romaniei este deja unul la nivel cosmic iar cei care il semnaleaza vor sa fie perceputi ca lideri providentiali nu numai ca „salvatori ai crestinatii”ca in Evul mediu , ci si ca salvatori ai tarii , neamului, Europei, planetei si umanitatii. Problema este ca totul tine doar de un limbaj care nu trebuie sa fie musai acoperit si de realitate ( faptele mai pot sa astepte… ) . Totusi , ca sa dam Cezarului ce este al Cezarului, totul a inceput cu marele maestru de ceremonii Ion Iliescu care si-a sustinut in timpul Revolutiei si in timpul Mineriadelor propria-i realitate pe care o sustine fara sa clipeasca si acum, realitate care nu prea avea legatura cu ceea ce traiau cetatenii impuscati sau batuti pe aici sau cu ceea ce vedeau occidentalii de afara , exact ca la prima mineriada atunci cand ziaristii occidentali i-au spus prim-ministrului Petre Roman ca vin de pe strada unde au vazut cum cetatenii sunt batuti cu bate de catre mineri , iar prim-ministrul de atunci le-a dat un raspuns care pur si simplu i-a blocat pe occidentali : „N-ati vazut bine ! ” ( scena antologica a fost data in direct de catre TVRL ) . Partea buna a democratiei este ca oricine are dreptul la propriile lui convingeri si la propria lui realitate pe care si le poate sustine pana in panzele albe chiar si dupa gratii daca a ajuns cumva acolo .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian