FUNDATIA IOAN BARBUS

Capul gol sabia nu-l taie: #unitisalvam și confiscarea simbolurilor anticomuniste

Confiscarea a început acum doi ani, de pe vremea când „Uniți Salvăm” funcționa încă sub titulatura de „Occupy Wall Street„. Atunci, ca și acum, mișcarea #unitisalvam/#‎OWS era, este definită nu de anticomunism, ci de cu totul altceva. Cum îmi spunea cineva de curând pe facebook, „mesajul e mult mai nuanțat”. Nuanțat până la disoluție. … …

Confiscarea a început acum doi ani, de pe vremea când „Uniți Salvăm” funcționa încă sub titulatura de „Occupy Wall Street„. Atunci, ca și acum, mișcarea #unitisalvam/#‎OWS era, este definită nu de anticomunism, ci de cu totul altceva.

Cum îmi spunea cineva de curând pe facebook, „mesajul e mult mai nuanțat”. Nuanțat până la disoluție.

Dacă atunci se striga, patetic, „Jos Comunismul”, azi se strigă, mult mai nuanțat, „Toate partidele, aceeași mizerie” sau „dreapta și stânga sunt concepte depășite!” (capul gol) Dacă ne luăm după leniniștii, „anarho socialiștii” și troțkiștii care s-au poziționat în fruntea mișcării #unitisalvam din prima zi, necontestați/îmbrățișați, vedem că dihotomia stânga-dreapta nu a murit, ci prosperă. Iar partea stângă e foarte viguroasă. Dacă ne amintim de confiscarea Pieței Universității în 2012, îmi este greu să trag altă concluzie – se dorește confiscarea simbolică a Revoluției din ’89.

Brucan trăiește, Brucan prosperă – pluralism în cadrul frontului.

p.s.

Îi vedeți pe cei din imaginile de mai jos?

Majoritatea au fost alungați din România de mineriadele lui iliescu. Din cauza asta acum se protestează cu zecile de mii doar împotriva gazelor de șist, pentru Roșia Montană și alte bazaconii, în proteste conduse de iliești juniori (claudiucraciun & friends), și în același timp se cască plictisit la decapitarea Justiției și la un parlament plin de penali care își votează dreptul la orice nelegiuire.
________________________________________________________________________________________

profilul de facebook a Marinei Stefan, activista alaturi de criticataci, militieni spirituali, moldovenisti, popa laui

(7 seri e condus de un important organizator al unitisalvailor, cristian neagoe, cel care a facut poneiul cu zvastica si admirator al lui ideologului comunist, saul alinsky)

si danvoiculescu jr in persoana:

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess
Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. mihaelaSpune:

  Răspunde
  decembrie 21, 2013

  În plus, „democraţie directă/participativă/reală”:
  https://www.facebook.com/groups/frackoffromania/662289810463774/

 2. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  decembrie 21, 2013

  sofisme antiparlamentariste, adica eufemisme pentru ‘partidul unic’. Este vorba de aceeasi forma de organizare (identica) cum e cea din consiliile muncitoresti/ soviete.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian