FUNDATIA IOAN BARBUS

Mihaela Miroiu, „vocea feminismului românesc”: justiția independentă = misoginism

Mihaela Miroiu: „de pildă cine face ca prioritate întâi armate, serviciile secrete, justiţie şi aşa mai departe, implicit face o listă de priorităţi în favoarea bărbaţilor”. (via Liviu Craciun)

Pentru Mihaela Miroiu primeaza ideologia, pentru ca feminismul ei, si feminismul recent in general, este o ideologie, e in primul rand politica, mai exact, e o forma de stangism, si mai exact, e marxism. Si mai exact decat atat, e marxism cultural. (nu e asa, Feminism Romania?)

Pacatul de neiertat si de nevotat al Monicai Macovei e ca nu e marxista.
(vedeti grupurile de feministe radicale care sustin „cauza palestiniana”, adica opresiunea cea mai salbatica a femeilor)

Pentru Mihaela Miroiu – spunand ca o justitie independenta e o conspiratie a barbatilor – chiar daca acea justitie independenta e sustinuta si creata, in mare parte, de Monica Macovei – a cantarit mai mult faptul ca Monica Macovei este ‘incorecta ideologic’, a cantarit mai mult decat ca este exact tipul de femeie care ar trebui sa fie sustinuta de feministe, sa fie afis pentru cineva care si-a dedicat viata drepturilor femeilor.

Dar feminismul nu e interesat de femei, ci de ideologie. Iohannis e mai „corect ideologic” pentru Mihaela Miroiu decat Monica Macovei.

Adica Klaus Iohannis e mai femeie decat Monica Macovei, sau mai putin barbat. Si nu pot spune ca nu sunt de acord cu asta.

Femeile sunt, de catre oameni ca Mihaela Miroiu, de feminismul recent, „obiectivizate” mult mai mult decat de cei care nu se pretind ‘feministi’.

Eu sunt mai feminist decat Mihaela Miroiu.

Dna Miroiu se pune singura in pozitia de a apara marea coruptie, deci furtul, puscariasii si puscariabilii, mai degraba decat sa sustina o femeie care ar trebui sa intruchipeaze tot ce retorica ei (mincinoasa) exalta.

Sau, altfel spus, Mihaela Miroiu e si aliata de circumstanta (sau nu) a marii coruptii. Si mincinoasa.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian