FUNDATIA IOAN BARBUS

O fantomă bântuie Europa. Un manifest al Partidului Islamist pentru europeni

Am dat recent peste un text uimitor şi semnificativ produs de căpeteniile islamiste ale Marii Britanii care se plimbă încă libere şi fără lanţuri la picioare, aşa cum li s-ar cuveni. Nu întreb de ce, căci ciudăţeniile britanice sunt cunoscute.

Nu e nimic nou în declaraţiile acestor islamişti notorii. Ei îşi repetă programul cu orice prilej de mulţi ani încoace şi poate că frecvenţa şi ritmicitatea nu întâmplător insistentă a acestor exprimări reuşeşte să obişnuiască publicul cu ele, la fel ca şi cu un zgomot de fond căruia nu i se mai dă importanţă. Dar hotărîrea şi bogăţia de semnificaţii a textului de faţă m-au dus cu gândul la o paralelă cu faimosul Manifest al partidului Comunist al lui Marx de acum mai mult de un secol şi jumătate în urmă şi, desigur, şi la perfecţionările sale ulterioare. De data asta avem de a face cu o „fantoma” mult mai periculoasă, care pretinde şi aspiră să înlocuiască integral civilizaţia actuală.

Cel mai agresiv ideolog islamist din Marea Britanie și din întreaga Europă, binecunoscutul Anjem Choudary, a reuşit să cultive o comunitate islamistă extrem de activa şi virulentă, exprimând fătiş şi in modul cel mai serios idealul şi intenţia islamizării statului britanic gazdă. Această comunitate islamică are o contribuţie „valoroasă” cu terorişti înrolaţi în Daesh/ SIIL/ Statul Islamic sau „Califat”, denumirile mediatice ale aceleiaşi spectru aproape incredibil care a apărut la orizontul lumii.

Voi lăsa intenţionat în cuprinsul articolului întregul text al înregistrării „expunerii”, căci pentru cei avizaţi nimic nu poate fi mai convingător decât spusele citate direct de la botul calului. Înainte de a oferi originalul, vreau să deduc din text şi din ideologia islamistă deja cunoscută unele similarităţi frapante cu ideologia comunismului mondial. Ambele aceste ideologii sunt la fel de socio-utopico-mesianice. Cred că ar fi relevant.

Poate că ar trebui să le aduc succint pe puncte.

1. Orânduirea actuală (recte democraţia actuala) nu are ce oferi celor oprimati;
2. Noua orânduire (Califatul) va fi o binefacere pentru toţi;
3. Noua orânduire (Califatul) va cuprinde întreaga lume în mod necesar si inexorabil, deci este vorba în fond de o Revoluţie Mondială;
4. Conducătorii reacţionari ai statelor lumii si executanţii ordinelor lor ucigaşe trebuie să se teamă de dreapta pedeapsă din partea poporului (adică a „naţiunii islamice”, noul „proletariatul mondial”);
5. In lume va domni ideologia si legea unica a natiunii eliberate (in acest caz, „umma” islamica cu Sharia sa);
6. Din tăciunii care mocnesc, ai naţiunilor asuprite, se va ridica glasul credinţei si Lega Justitiei Sociale (in acest caz Sharia, ce altceva?);
7. Eliberatorii (desigur, musulmanii) vor veni sa scape de jug toate natiunile asuprite;
8. Apare ideea că orânduirea cea dreaptă (recte Islamul) a fost cunoscută si în trecut în Europa (cumva similar dogmei comunei primitive anterioare sistemelor de exploatare care au urmat);
9. Dispariţia sărăciei şi distribuirea bunurilor în mod gratuit şi după nevoi (sună cunoscut, nu?);
10. Va fi desfiinţata exploatarea (exemplul dat cu dobânzile la împrumuturi);
11. Delincvenţa va fi eradicată în noua orânduire (islamica, bineinteles) prin legile ei aspre și drepte;
12. Şi nu se poate desigur fără apoteotica imagine a minaretului şi cupolei ridicându-se din palatul Buckingham, precum steagurile revoluţiilor roşii fluturând peste palatele ţarilor, regilor şi administraţiilor doborîte.

Să fim totusi indulgenţi cu inepţiile si inexctităţile vorbitorilor, dar să le luăm cu totul in serios intenţiile. Ridicându-ne ochii de la principiile exprimate şi urmărind ce se întâmplă în zonele în care bantuie deja Califatul, nu putem să nu vedem violenţa „Statului”, ca şi a adepţilor săi din restul lumii, angajati în a ferici mapamondul cu binefacerile noului imperiu musulman, valurile de sânge, violenţă, distrugere, deci metodele dictatoriale folosite şi de comunism la instaurarea sa. Desigur, în cu totul alt stil, stilul barbariei de deşert, dar în aceeași idee.

Dumnezeu cu mila.

Iată perla, clipul transcris şi tradus, care va completa tabloul.

ABU RUMAYSAH (unul dintre activiştii principali):
Noi am crescut în vest şi ne-am saturat de vest, pentru că vedem că valorile care sale sunt contrare Shariei şi Coranului. De peste 90 de ani, dragi fraţi si surori, am văzut totul: pornografie, împrumuturi cu dobândă saracie, oameni fără locuinţe, avorturi, jocuri de noroc si tot ce mai doriţi. Democraţia nu are ce oferi.

[…]

Suntem martori ai unui fapt istoric: întemeierea Califatului. Califatul, dragi fraţi si surori, nu este doar o binecuvântare pentru noi, ci o binecuvântare pentru nemusulmani. El este un lucru la care trebuie să ne aşteptăm, întrucât nu se va limita numai la Siria si Iraq.

Unul dintre scopurile politice ale Statului Islamic, de fapt politica sa externă, este să-şi extindă frontierele. În acest fel, foarte în curând, dragi fraţi si surori, vom vedea Califatul extins în Iordania, Arabia Saudita şi spre ţărmurile Europei. Într-o zi Obama va vedea că propria sa ţară va fi guvernată după Sharia, cu ajutorul lui Allah.

[…]

ANJEM CHOUDARY (căpetenia islamiştilor din Marea Britanie):

În mod hotărît, încă înainte de Ziua Judecăţii chiar şi America, Britania, China şi Rusia vor fi sub autoritatea musulmanilor. Aceasta este o promisiune a Trimisului Muhammad. Fără îndoială vor mai veni încă multe, foarte multe veşti bune.

Într-o relatare Profetul spune: Ziua Judecăţii nu va veni până ce un grup din rândul naţiunii noastre nu va cuceri Roma. Într-o alta relatare el spune: Ziua Judecăţii nu va veni până ce un grup din rândul naţiunii nu va cuceri Casa Alba. Desigur că sunt multe case albe, dar în mod evident este una care mai rezistă încă pentru moment la Washington.

[…]

Allah e cu noi, dragi musulmani. Noi nu vom fi învinşi. Nu are importanţă că Obama şi acoliii lui spun că îi vor invinge pe musulmani, căci ei sunt cei care vor fi învinşi. Istoria va dovedi că ei vor fi îngropaţi la fel ca ceilalti oameni. Cu voia lui Allah, din tăciuni de vor ridica cuvintele „Nu există alt Dumnezeu inafara de Allah”, ca si Sharia.

[…]

Ce credeţi că gândesc musulmanii din lume despre cetăţenii americani care l-au adus la putere pe Obama, în timp ce acesta continuă să ucidă musulmani? Ce credeţi că gândesc oamenii despre cetăţenii si jurnaliştii americani care i-au adus la putere pe cei care ucid musulmani?

De aceea noi spunem: niciun cetăţean sau jurnalist american nu se află în siguranţă la ora asta în lumea musulmană.

Noi ne ridicăm împotriva regimurilor corupte pe care le-aţi instaurat în aproape toate timpurile, pe care le-aţi înarmat, care ne-au măcelărit timp de zeci de ani. Noi le vom înlătura. Deci, luaţi mâna de pe ţările musulmane. Daţi-vă la o parte.

Când vom instaura Sharia, vom veni şi la voi. Nu e nevoie să veniţi voi la noi. Vom veni să vă vizităm. Nu vă temeţi. Noi avem puterea să înlăturăm regimul vostru şi să implementăm Sharia. Cu ajutorul lui Allah, noi putem convieţui, aşa cum am făcut-o in mod paşnic 800 de ani în inima Europei.

Se spune că Islamul este străin Europei. Chiar asa? El a fost in Franta, până la 50 km de Paris, timp de 800 de ani în Spania si Portugalia. La acea vreme Portugalia încă nu exista, totul era sub Sharia.

Părţi din Austria, din Elveţia, Creta, Rodos, Grecia, Turcia, toate au avut Sharia.

Regele John al Angliei, în secolul 12 îi spusese lui Wali (guvernatorului) al Marocului: ajută-mă împotriva regilor Europei şi voi deveni musulman. Voi cere chiar şi poporului meu să devină musulman. Încă de pe atunci Britania ar fi putut deveni o ţară musulmană.

[…]

Luaţi în seamă această imagine (pe care o proiectez pe ecran. n.m). Ea prezintată cum va arăta într-o zi palatul Buckingham, cu ajutorul lui Allah. Dacă vă uitaţi bine, puteţi vedea în imagine un minaret si o cupola. E o imagine creată de fraţii Abu Rumaysah şi Abu Baraa.

[…]

În Statul Islamic fiecare are hrană, îmbrăcăminte şi locuinţa gratuite. Închideţi o clipă ochii şi imaginaţi-va o societate în care fiecare primeşte fără plată hrană, îmbrăcăminte şi casă. Este casa voastră. Nu va trebui să locuiţi în cutii de carton în faţa primăriei săptămani în şir pentru a primi o locuinţă.

Nu aveţi electricitate? Veţi avea electricitate gratis. Apă gratis. Ce aţi mai dori? Vreti salarii? Veţi primi bani. Nu există o societate asemănătoare.

[…]

Am citit (de curând, n.m.) despre, nu vreau să cred, poate 5.000, poate 50.000 de jafuri pe lună numai in Texas. Nu e de mirare că ei (tâlharii, n.m.) nu vor Sharia. Ei gândesc: cine ar vrea sa rămâna fără o mână? Dacă am avea Sharia în America, ar fi cu toţii lapidati până la moarte, n-ar scăpa niciunul.

[…]

Până aici textul original. Pentru restul, trageți concluziile.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Corneliu

Corneliu

9 comentarii

 1. Transsylvania Phoenix
  28 octombrie 2014

  Am asa o mica banuiala ca Scotland Yardul il dirijeaza pe Anjem Choudary din umbra. Ia ganditi-va putin, toata atentia si publicitatea care i se face la TV si in ziare, toate declaratiile incendiare pe care le face fara ca autoritatile sa il bage la mititica…individul este practic un magnet pentru tineri jihadisti, o adevarata celebritate in cercurile celor care au aspiratii sa devina martiri pentru Allah. Acoperire perfecta pentru un agent sau informator al spionajului Britanic.

 2. Corneliu
  28 octombrie 2014

  Phoenix, cred ca faci o banala trimitere la conspiratie.
  Omul e capetenie islamista sadea si daca este cineva care-l dirijeaza, acela e din Orientul Apropiat.

 3. DanC
  28 octombrie 2014

  Hm, nu cred ca e important daca asta joaca dublu sau nu.
  Ce e mai jalnic e ca Islam-ul ca ideologie poate sa duca la asa ceva. Ca imamii astia vin cu asemenea idei si militeaza pentru ‘kill the unbelievers’, ca doar ASTA scrie in cartea lor ‘sfinta’ in care (dupa ei) totul (100%!) e adevarat. Si ca nimeni din lumea lor nu le poate spune la toti deraiatii astia ‘vezi nene ca bati cimpii, te urci cu bocancii pe o gramada de principii morale adunate cu greu in 2000 de ani’.
  Si mai trist e ca nici neo-liberalismul la moda nu indrazneste sa le spuna ca Islam-ul lor are chestii barbare, incompatibile cu secolul 21.

 4. TranssylvaniaPhoenix
  28 octombrie 2014

  #2 Corneliu:
  N-ar fi prima data in istoria serviciilor de informatii cand un proeminent membru al unei grupari ostile este recrutat si folosit ca informator. Gandeste-te ca intr-o tara ca Marea Britanie care are atati musulmani cati America are mexicani (in proportie numerica desigur) nu a mai avut loc nici un atentat terrorist de la 7-7-2007 incoace. Cu exceptia decapitarii acelui biet soldat Britanic de catre un „lup singuratic”, si care attack se pare ca nu a fost planuit de o organizatie terorista. Deci este perfect plauzibil ca Scotland Yardul are ca informator pe cineva care este bine pozitionat si are credibilitate in randul celor care au ca obiectiv distrugerea propriei lor tari.

 5. Vlad M.
  28 octombrie 2014

  T.P., n-as crede ca Anjem Choudary este un agent britanic. Pare sa fie islamistul clasic, jihadistul care stie sa abuzeze de idiotenia sistemului britanic.

 6. Corneliu
  28 octombrie 2014

  Phoenix, precum ziceau latinii, „errare humanum est, perseverare autem diabolicum”.
  Parca e totusi logic sa concludem ca daca individul ar fi fost cu adevarat agent, islamismul britanic ar fi fost franat la cote mult mai joase.
  M-ai putea contrazice spunand ca daca el n-ar fi fost agent, Marea Britanie ar fi fost deja un califat… Tipul acesta de argumentatie nu are sfarsit, dar nici baza.
  Trebuie totusi sa revenim cu picioarele pe pamant. Articolul surprinde doar o infima frantura, ce-i drept concludenta, a imensei activitati a islamistilor britanici, corelati cu cei din restul Europei. Choudary nu e singur, el are o pleiada numeroasa de activisti ferventi care care actioneaza cu motoarele in plina turatie pentru atingerea scopului enuntat, oricat de deplasat ni s-ar parea.
  Pentru intelegerea atmosferei, ti-as recomanda aici sa vizionezi episodul 2 al exceptionalului documentar israelian realizat chiar in interiorul islamismului european, in acest caz in Anglia, cuprinzand scene si discutii pe care Choudari nu le-ar fi oferit in mod normal publicului, daca nu ar fi crezut ca reporterul nu e arab.
  Dupa aceea mai putem vorbi.
  https://www.youtube.com/watch?v=fiQ6nUssQgk

 7. Corneliu
  28 octombrie 2014

  Ca „un semn al vremurilor” care ar putea lamuri mai bine problema in discutie, iata relatat faptul ca scolile crestine britanice incep sa fie obligate sa predea si Islamul, sub amenintarea de a fi pur si simplu inchise.
  O colaborare tacita din interior pentru islamizare?
  As putea intreba atunci: cine pe cine dirijeaza din umbra? Nu cumva cercurile islamiste au ajuns atat de puternice incat tocmai ele au ajuns sa dirijeze autoritatile britanice?

  Citez din sursa:
  „…the U.K.’s official education inspector told an independent Christian school that it is out of step with “British values” prescribed by the government and must invite someone from another faith, such as a Muslim imam, to lead assemblies or it risks being closed.”

  http://mobile.wnd.com/2014/10/…..er-faiths/

 8. asasin'02
  28 octombrie 2014

  @Vlad M., parca daca ar fi agent SECRET ar stii oricine, spalati pe creier sunt cei ce il asculta si pun botu’

 9. Alexila
  28 octombrie 2014

  De vreme ce Europa democrată şi-a asumat libertatea opiniei la modul absolut, nu prea avem ce să facem în privința retoricii liderilor musulmani care propovăduiesc agresiv in Europa. Dar putem şi trebuie să le aducem aminte şi totodată să conştientizăm faptul că s-au bucurat la maxim de binefacerile occidentale precum educație, standarde de viață ridicate şi DREPTUL LA EXPRIMAREA LIBERĂ. În cultura islamică din țările pe care le-au părăsit (n-am să înțeleg de ce, de vreme ce Europa şi SUA îi scârbesc!) oare le primeau pe toate astea? Erau asistați social? Mâncau la fel de bine? Nu a venit timpul să le aducem aminte?
  Îmi vin deja în cap 2 chestii pe care am putea sa le facem: să nu mai fim clienții restaurantelor şi magazinelor lor etnice (unde practică nişte prețuri uriaşe şi aşa) şi să o lăsăm mai moale cu bărbile, cu aşa-zisul bărbat „lumbersexual”, care mi se pare o modă care nu face altceva decât să facă reclama subliminală imaginii bărbatului islamist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian