FUNDATIA IOAN BARBUS

Milioane de demonstranți în Venezuela

Azi au fost proteste in zeci de orase in lume, Miami, NY, Madrid, Toronto, Panamá etc.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess
Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. Daniel FrancescoSpune:

  Răspunde
  februarie 23, 2014

  Pe 22 februarie a avut loc in cartierul La California din Caracas un miting al „camasilor albe”, manifestanti contra socialismului lui Maduro. Lilian Tintori, sotia lui Leopoldo Lopez, conducatorul incarcerat de Maduro al partidului Vointa Populara a spus urmatoarele:

  Eu nu sunt singura, eu sunt cu mamele, soțiile și femeile din Venezuela. Sa nu mi se spuna că nu este dictatură, soțul meu este în închisoare și toată Voința Populară il urmeaza in lupta pentru drepturile și libertățile venezuelenilor. Leopoldo Lopez este în închisoare pentru că Venezuela se confruntă cu o dictatură. Noi nu vrem mai multe decese, vrem pace si trebuie să continuăm uniti pe calea noastra pasnica.

  Leopodo Lopez este unitatea, el ii va uni pe toti venezuelenii. Unitate! Unitate! Unitate!

 2. Transsylvania PhoenixSpune:

  Răspunde
  februarie 23, 2014

  Ma intreb unde sunt acum prietenii regimului comunist ai Venezuelei, actorul Sean Penn si regizorul Oliver Stone (amandoi multi-milionari)

 3. Bogdan CalehariSpune:

  Răspunde
  februarie 23, 2014

  @2
  Pai, eu cred ca sunt intr-un loc unde sunt in continuare respectati, ascultati, adulati, admirati samd. Cum la fel au fost si prietenii (intelectuali de mare calibru, ziaristi de marca, actori de renume, savanti de Premiul Nobel, politicieni de top samd) lui Stalin, chiar si dupa ce crimele acestuia au fost dezvaluite. Intotdeauna prietenii criminalilor comunisti, de ieri si de azi, s-au bucurat de respect si pretuire.

 4. Daniel FrancescoSpune:

  Răspunde
  februarie 23, 2014

  Oliver Stone? E bine mersi, il critica pe Obama in fata studentilor libertarieni pentru ca „nu are coloana vertebrala” in ceea ce priveste atitudinea sa anti razboi din perioada de pana a ajunge la Casa Alba. Dupa cum se stie, una din fixatiile libertarienilor este „lupta pentru pace” inteleasa ca o retragere din toate zonele de conflict si pentru izolationism.

  Relatia cu Chavez nu a fost singulara, regizorul si-a dat „obolul” iubirii socialiste si pentru Evo Morales (Bolivia) sau pentru Rafael Correa (Ecuador) in documentarul „South of the border”.

  Anuntat de insusi Maduro, documentarul despre Chavez se pare ca este finantat cu bani venezueleni, dupa cum sustine Maria Conchita Alonso.

  Iata ce a declarat Oliver Stone in apararea socialismului lui Maduro pus la grea incercare de demonstratiile din Venezuela:

  „Venezuela are un guvern ales in mod democratic. Acesti oameni care protesteaza sunt niste ratati amarati.”

  Replica Mariei Conchita Alonso a fost la obiect:

  „A fost platit cu toti banii [de regimul lui Chavez] si trebuie sa faca asta…”

 5. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  februarie 23, 2014

  Generalul Angel Vivas este și el un erou al protestelor din aceste zile. Cunoscut fiind pentru opoziția sa față de instrumentalizarea castro-comunistă a forțelor armate ale Venezuelei, generalul formulase zilele trecute pe twitter recomandări practice pentru manifestanții pașnici, astfel încât aceștia să se poată apăra de trupele înarmate ale regimului comunist.
  Maduro a pus ca generalul să fie arestat (da, așa se face, ca în orice stat de drept comunist, președintele zice în direct, la TV, pe cine, iar gealații se duc și arestează). Când securiștii de la SEBIN au venit să-l ia…. SORPRESA: Generalul Vivas i-a întâmpinat de pe acoperișul locuinței sale, înarmat până în dinți, echipat cu vestă antiglonț. A refuzat să se predea, iar locuitorii cartierului i-au sărit în ajutor. În prezent, proprietatea generalului este păzită de vecinii acestuia, care au construit baricade în jurul ei și nu permit forțelor guvernamentale să se apropie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian