FUNDATIA IOAN BARBUS

“Milioane de musulmani acum creştini”

Conform statisticilor oficiale, acest fenomen nu există, dar în lumea arabă şi musulmană se produce un val de convertiri la creştinism. Katholiek Nieuwsblad (Ziarul Catolic) citează în ediţia de vineri [13 noiembrie] mai mulţi clerici musulmani foarte îngrijoraţi. “Un dezastru se petrece în interiorul islamului”, a spus unul dintre ei. Într-o ţară cum este Sudanul, cruzimea cu care regimul islamic tratează creştinii îndepărtează mulţi musulmani de islam. 800.000 au devenit creştini. În toate ţările arab-musulmane prozelitismul creştin este interzis şi intră sub incidenţa legii. Astfel, convertirile nu sînt înregistrate de oficialităţi şi mulţi dintre convertiţi nu îndrăznesc să se declare ca atare.

Conform lui Magdi Allam, musulmanul egiptean care a fost botezat de Papa Benedict în zilele de dinaintea Paştelui din 2008, pe continent are loc o ascensiune a “bisericilor din catacombe”.

Magdi Allam, 55, era la momentul convertirii cel mai important comentator musulman al Italiei şi de mult timp vorbea împotriva fanatismului islamic, primind ameninţări cu moartea drept consecinţă.

sursa: Katholiek Nieuwsblad: ‘Miljoenen moslims nu christen’

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi