FUNDATIA IOAN BARBUS

Misoginism islamic la Cluj

Oriana F1„De fapt, cei mai inteligenți și mai antrenați nu stau în peșterile Afganistanului sau în moscheile Pakistanului, ale Iranului sau Irakului, ale Arabiei Saudite, ale Yemenului și așa mai departe. Nu stau în piețele din Jakarta și Nairobi. Stau la noi acasă, în Occident.

Poartă cravată, spun că respectă creștinismul și acceptă democrația, au excelente raporturi cu partidele noastre politice. Cu sindicatele noastre, primăriile noastre, posturile noastre de televiziune, ziarele noastre. Au excelente relații și cu lumea noastră ecleziastică: cu parohii noștri, cu episcopii noștri, cu cardinalii noștri. Cu alte cuvinte, își fac cuibul în punctele vitale ale culturii noastre și ale existenței noastre cotidiene.

Trăiesc în inima unei societăți care îi găzduiește fără să discute deosebirile dintre noi, îi acceptă fără să controleze intențiile lor rele și fără să penalizeze acțiunile lor rele.” – Oriana Fallaci, Europa este pe cale să devină o gigantică Andaluzie

Întâmplare petrecută luni seara, 13 mai 2013, într-un hypermarket din Cluj.

Mă pun la rând să achit alimentele. Înaintea mea își așteaptă restul un musulman. Tânara de la casă îi întinde niște mărunți, pe care acesta refuză să-i ia și îi face semn să-i pună pe tejghea. Tânăra nu înțelege, rămâne cu mâna întinsă, așteptând ca și musulmanul să-și întindă palma pentru a-i primi. Individul dă din cap din nou și-i arată cu degetul tejgheaua. Tânăra pare încurcată, e târziu deja, oboseala e evidentă pe chipul ei. El se decide să articuleze ceva, pe un ton destul de autoritar: „Pune-i jos, mă duc de aici la rugăciune și….” Atât am înțeles din cauza vacarmului de la case, dar văd expresia fetei. Pe românește: „i-a căzut fața”. Era limpede că i-a picat extrem de prost ce-i spusese individul în prezența celor care așteptau la rând, deși nu se auzise mare lucru. Musulmanul își ia restul de pe tejghea și pleacă în grabă.

Înaintez cu produsele mele care așteptau pe bandă și, dacă tot o văd așa de crispată, plus că eram extrem de curios de posibilul aforism al musulmanului, mă decid s-o întreb: „Te-a jignit cu ceva?”. Se uită la mine năucă și-mi spune: „Mi-a zis că merge la rugăciune și nu poate să se atingă de mine, că-s femeie.”

M-au apucat toți dracii, dar i-am zis senin și zâmbind să nu-l bage în seamă, e doar un sălbatic scăpat în civilizație.

Nu m-aș fi dat în lături să-l fi „atins” eu, dacă pricepeam la timp ce spune. Măcar cu vorba, atât cât să-i spurc oricum deja spurcata închinare. Văd că micuții își iau nasul la purtare rău de tot, îndrăznesc să ne pună la punct tinerele, ca și cum deja ar fi cadânele lor. Și nu oriunde îndrăznesc să facă asta, ci în România. Și nu oriunde în România, ci în Ardeal. Pentru mine înseamnă ceva asta. Deunăzi semnalam un maramureșean convertit la Islam, care în prezent se pregătește intens pentru prozelitism pe pământ românesc la o universitate din Emirate. Pe YouTube dă deja sfaturi, cum să fie abordați kufarii (necredinciosii), tips-uri de Dawa.

Între timp, indivizi siniștri, specimene din fauna Facebook, asistați de ‘telectuali și alți progresiști născuți ex nihilo – pentru că nu admit premisele creștine ale civilizației în care s-au născut doar pentru a călca totul în picioare, niște revoluționari ce se respectă, așadar – ne explică nouă, creștinilor, care le-am dăruit cultura indignării în fața nedreptăților și pe cea a iertării din abnegație, cum nu respectăm noi femeile, cât suntem noi de înapoiați din punct de vedere al mentalităților, cât de periculoși suntem noi pentru civilizație și atâtea alte aberații ce decurg de aici.

Cu nimic, dar absolut cu nimic, nu sunt mai buni acești LIBERALI ai Minunatei Lumi Noi decât musulmanul care crede cu toată convingerea, și nu are o problemă în a o mărturisi, că se spurcă atingându-se de o femeie înainte de rugăciune. În mod analog ei cred că se spurcă în compania creștinilor, că lumea lor e ținută pe loc, ba chiar trasă înapoi și nu mai pot evolua în prezența celor care-i rabdă adesea fără să crâcnească.

Bogdan Calehari ne-a relatat o întâmplare similară:

S-a întâmplat la o întrunire cu responsabili ai asociaţiilor musulmane, când un german convertit la islam a refuzat să dea mâna cu ea! Tocmai cu ea, nevasta fostului cancelar socialist al Germaniei, Schroder, ajuns la putere cu voturile musulmanilor?! Da, dar Schroder bărbatul! Doris Schröder-Köpf, Comisarul pentru Integrare al landului Saxonia inferioară. Rămasă cu mâna întinsă în faţa neamţului wahabbit, impura Doris, întruchipare a păcatului pe pământ, a zâmbit conciliantă, cuprinsă de o bruscă înţelegere a situaţiei – a fost tratată ca un egal de toţi bărbaţii într-o Germanie pe care ea, şi alţii ca ea, s-au căznit să o distrugă, dar nu şi în Germania multiculturală, pe care au reuşit s-o edifice în cele din urmă!

Bogdan ne amintește și faptul că termenul ce desemnează femeia (hormah) derivă din „haram”, care înseamnă „păcat”.

Un detaliu capabil să explice și să potolească mirările neavizate în ce privește civilizația islamică.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad P.

Vlad P.

13 comentarii

 1. John Galt
  15 mai 2013

  Una e sa nu vrei sa dai mana cu un tortionar comunist, care ti-a ucis bunicii, sau tatal (sau sa stai cu ei la aceeasi masa, cum sta loaza de rege la masa cu urmasii criminalilor care l-au fugarit), si cu totul altceva e sa nu vrei sa dai mana cu o femeie, sau cu un crestin, doar pentru ca respectiva e femeie, sau pentru ca respectivul e crestin. Asa, la modul general.

  Idiotii astia nu sunt in stare sa deosebeasca situatiile absolut deloc. Acum inteleg perfect reactia liberalilor cand mai intram pe wall-urile lor. In mintea lor de gaini proaste (vezi Dan S, Alexe), ei probabil au impresia ca simpla interactiune cu mine ii murdarea..

  Din cauza asta reactia lor e sa stearga imediat tot orice postam, indiferent daca ceea ce ziceam era ok sau nu. Simpla prezenta e suficienta, nu conta mesajul absolut deloc. Daca creierul de gaina primeste ordinul ca „nu e halal„, atunci gata, nu mai ai ce discuta. Gaina se executa..

  Si dupa aia tot ei ne explica ce e aia toleranta, cum au deschidere spre dialog, cum accepta ei orice idee samd.

  Sclavi nenorociti care vor sa nenoroceasca si pe altii, dar pentru ca sunt carpe n-au curaj sa recunoasca absolut nimic.

 2. Costin Andrieş
  15 mai 2013

  misto „Gabriel Al Romaani”, explica in romglezaraba ce este islamul.
  3 cuvinte in romana, unul in engleza si unul in araba :)) http://www.youtube.com/watch?v…..38;index=5

 3. emil borcean
  15 mai 2013

  Patania asta mi-a adus aminte de mica mea patanie din urma cu trei ani:

  Îmi pare rău, dar maşina s-a supraîncălzit

 4. Bogdan Calehari
  15 mai 2013

  Drept sa spun, dupa ce am citit articolul, am simtit ca trebuie sa pun mana pe un par. Asa se explica de ce nemernicii din media cea mare si oficiala, cenzureaza la greu chestii de genul asta. Pe la sfarsitul anilor 90,parca, televiziunile au acordat atentie unei intamplari petrecute in incinta strandului din Arad: o „fufa” convertita a intrat in piscina plina de lume cu hijabul pe ea – asta, asa, de-a dracu’! Patronul piscinei si al terasei a scos-o afara si i-a interzis sa mai stea acolo. Nu vorbesc de reactia de 2 lei a comentatoarei tv (religia, dreptul ei, bla, blauri), ci, imi aduc aminte de cat de revoltati erau prietenii si cunostintele mele, care vazusera si ei scena. Ce-si mai bagau si scoteau in turbanati si-n obiceiurile lor.
  Javra de la mallul din Cluj se supunea, dupa cum stim, preceptelor profetului:“Femeile au lipsuri din punct de vedere al judecăţii şi al credinţei, din cauza aceasta rugăciunea bărbatului musulman nu este valabilă, dacă înainte de a o face a ieşit din latrină sau a atins o femeie”. Din nefericire, nu vad cum am mai putea sa-i obligam (adica vad eu, dar nu e voie) sa respecte in tara asta, preceptele locului.
  Oricum, nu este vina lor, este vina noastra a tuturor (ma refer la toti europenii). Hai sa ne gandim ce-ar fi, daca atunci cand te pisi pe un zid, zidul ti-ar trage una-n mecla? Numai ca n-o face!

 5. “Gabriel Al Romaani” m-a tinut vreo 30 min cu ochii holbati la monitor, stupefiat si amuzat. Asta e creatura de freak show, langa femeia cu barba si copilul cu doua capete! E veriga lipsa intre primate si Homo Sapiens! E epocal!
  Are si niste ticuri. In clipurile de prozelitism izzlamic isi baga degetu-n nas; in cel in care modela pentru Mecca, cand explica ce nu trebuie atins ca sa nu pangaresti camizola pe care tocmai si-o pusese, s-a scarpinat de vreo doua ori la pubis.
  Saracu’ Akhbar!

 6. Silvapro
  15 mai 2013

  Costin, mi se pare ca tu esti cel care ni l-ai mai oferit pe Gabriel Al Romaani si pe FB in urma cu citeva zile. Dar vizionarea asta a doua a fost mai deplina in lumina remarcilor facute de uMnumzane Angibonanga! A reusit sa ma distreze de data aceasta in loc sa ma enerveze din nou.

  In Israel cred ca misionarismul e destul de limitat. De ce nu este interzis prozelitismul pe pamintul Romaniei? Nu credeti ca ar fi mai sanatos?

 7. Vlad P.
  15 mai 2013

  Bogdan, se poate interzice daca reusim sa convingem ca islamul e o ideologie de tip nazist, cum a incercat Wilders. Pana atunci, e libertatea de credinta.

 8. DanCanada
  15 mai 2013

  Am 2 istorii adevărate pe tema asta, una tristă şi una distractivă:
  – Ajun de Crăciun, acu’ vre 3-4 ani, un taximetrist (Mohamed ceva) mă aduce acasă de la aeroport (Pearson, Toronto). Vorbisem nimicuri, politeţuri, era ok omu’. După ce plătesc, ca o formă de salut îi spun: „Merry Christmas!” Iar Mohamedu’: „Oh NO sir! I’m a holy man!” Adică el era musulman şi nu accepta salutul ăsta ca ceva de bine sau ca un salut. Am rămas mut, nu m-am aşteptat ????
  – La radio dimineaţa, a cu vreun an-doi, unul John Oakley (care-i cam cel mai ok din talk show-urile de pe staţiile AM mainstream canadiene) vorbea despre pastorul ăla din Florida care ameninţa că o să ardă Coran-uri. Ascultători sunau – majoritatea stîngişti că nu-i frumos/religion of peace etc etc. Sună unul Mohammad din Mississauga. Oakley îl ia mai pe departe: „Presupun că sînteţi din acea religie?” Iar Mohammad-u’: „Burn ’em all! Am fost de religia aia, sînt creştin acuma. Nici nu ştiţi ce chestii teribile sînt în cartea aia!” ????

 9. Corneliu
  15 mai 2013

  Dane, motivul invocat de individ este perfect adevarat.
  Invatatii religiosi musulmani exclud categoric optiunea ca un musulman sa-l felicite pe un „kufar” de sarbatorile sale. Motivul este si el explicat, sprijinindu-se pe ideea ca felicitand pe cineva de alta credinta de sarbatorile sale strecori o unda de necredinta in propriul tau suflet, tu ca musulman, posesor al Singurei Credinte Adevarate, creind astfel o contradictie esentiala.
  Sau mai pe scurt, cat de mare si ravasita e gradina stim de acum si noi.
  Si totusi, activand o perioada pe forumuri musulmane am gasit in mod frecvent urari postate de catre musulmani pe forum cu ocazia sarbatorilor crestine sau evreiesti. Si cred ca autorii urarilor mai sunt inca in viata…
  Deci se poate si altfel.
  Totusi oare incepem sa ne bucuram si pentru oasele pe care ni le arunca?
  Qvo vadis?

 10. DanCanada
  15 mai 2013

  @Corneliu #9: Da, sint oameni buni sau habotnici ca peste tot. De ex. am la servici o iranianca care stiu ca e musulmana desi n-a spus niciodata, o stiu de vreo zece ani. Totdeauna facem bradul de Craciun si raspunde ‘Merry Christmas’ etc.
  Inca un ‘aspect’: faceam bradul anul trecut, pe la 10-15 Decembrie. Vine unu’ (canadian normal) si zice: ‘eu sint crestin si nu fac decit in ziua de Craciun ca asa trebuie’. N-am zis nici eu nici iranianca nimic da’ ma gindeam ca de fapt mai crestina e musulmana asta facind bradul si tacind din gura decit fundamentalistul asta evanghelist/pocait sau ce-o mai fi el cu atitudinea asta timpita de holier-than-thou.

 11. John Galt
  15 mai 2013

  „veniţi la noi, noi vom face toate aranjamentel”

  Sa dam cuvantul muftiului Romaniei, domnul Iusuuf Muurat, liderul musulmanilor romani. Sa ascultam cum graieste domnia sa in telegrama trimisa de insarcinatul american cu afaceri Mark Taplin catre State Department si revelata catre noi prin wikileaks:

  „Muftiul a mai spus că s-a aflat sub „o presiune imensă” din partea „fundaţiilor” saudite. În timpul unei vizite la ambasada saudită, Muftiul a povestit confruntarea pe care a avut-o cu un vice-consul saudit care a contestat faptul că Muftiul a stat „prea calm” după publicarea, în februarie, a desenelor cu Profetul Mahomed în Danemarca şi în altă parte. Potrivit Muftiului, vice-consulul l-a sfătuit că în loc să „fie reţinut” şi să îi spună comunităţii să stea calmă, Muftiul ar fi trebuit să provoace comunitatea musulmană să fie mai activă în protestul împotriva desenelor. Într-o întâlnire separată, ambasadorul saudit i-a spus de asemenea Muftiului că „fundaţiile” saudite sunt nemulţumite de activităţile Muftiului şi a întrebat dacă ambasada saudită ar putea să fie mai „aspră” cu el. ”

  4. (S) Declaraţiile Muftiului legate de presiunile directe venite din partea Ambasadei Turciei sunt în totalitate credibile. În timpul vizitei de curtoazie cu ambasadorul turc Okcun din februarie, precum şi într-o conversaţie cu directorul adjunct al misiunii, trimisul turc a precizat că el consideră eforturile noastre de a intensifica sensibilizarea comunităţii musulmane istorice din România – ceea ce el a etichetat ca fiind tătarii şi turcii „noştri” – ca nefiind binevenite. Recunoscând că a fost prea direct, Okcun i-a spus ambasadorului că „Noi controlăm aceste grupuri”. El a precizat că Guvernul turc trimite milioane de dolari pentru moschei şi asociaţiile comunităţii care au legătură cu tătarii şi turcii, cu toate că s-a plâns, fără a da detalii, că ţări arabe, cum ar fi Arabia Saudită pompează sume şi mai mari decât guvernul său către comunitatea musulmană din România. Okcun „a încurajat” ambasada să se consulte cu el pentru a „facilita” orice interacţiune necesară. „Dacă vreţi să aveţi contact cu aceste grupuri”, a declarat el, „veniţi la noi, noi vom face toate aranjamentele„. În timpul vizitei de curtoazie, Okcun a pretins că Muftiul se află într-o încăpere alăturată, după ce a fost chemat la ambasada Turciei pentru „discuţii”. (Notă: Oficialii Guvernului de la Bucureşti îl recunosc pe Muftiu ca fiind liderul comunităţii musulmane din România, i-a recunoscut alegerea anul trecut şi de asemenea oferă suport financiar direct Muftiatului. Sfârşitul notei.)

  http://www.romanialibera.ro/ac…..211;221821

 12. linus
  15 mai 2013

  Fallin Down: Korean shop.
  „Ieitifaiv cient, ieitifaiv cient”
  In Franta, ai din astea tinute de musulmani, cu droaia. Preturi mai mari, kosher/halal mai bun.

  https://www.youtube.com/watch?v=a2YRMixW9u8

 13. linus
  15 mai 2013

  Ca si DeFence, as zice sa intoarcem societatea inapoi prin anii 60-70. Mai bine ne prindea in comunism decât in iadul multicultural.
  Peste 10-20 de anisori, ce n-osa deie hoccidentalii pentru vremurile alea… când or sa ia frantuzoaicele, de pilda, scatoalce in plina strada de la araboi buzati si negrotei suparati pe pielea si parul lor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian