FUNDATIA IOAN BARBUS

NASA primeşte o nouă misiune de la Obama: să facă psihoterapie cu lumea musulmană

Majoritatea copiilor viseaza sa ajunga, macar o data, la sediul NASA. Multi si-ar dori sa lucreze acolo, in timp ce altii, majoritatea, viseaza sa priveasca macar prin “ocheanele” sofisticate ale Agentiei Spatiale Americane. In acceptiunea populara, NASA inseamna galaxii indepartate, stele ascunse de milioane de ani lumina ce ne despart, supernove viu colorate sau comete ale caror nume ne amintesc de savanti disparuti in ultimele sute de ani. NASA mai inseamna visul lui Kennedy transpus in realitate in 1969 dar inseamna si visul colectiv al astronautilor din ultimele patru decenii, de a cuceri Marte. NASA inseamna viziune, curaj, puterea de a merge “acolo unde nimeni nu a mai fost vreodata”. De-a lungul timpului, NASA a insemnat capitanul Kirk, Darth Vader, capitanul Picard sau Jack O`Neill. Pana ieri, cu totii stiam ca NASA poate insemna milioane de lucruri.

George Rîpa


De ieri insa, NASA mai inseamna ceva, si anume un instrument diplomatic in mainile progresistilor de la Washington. Cel putin, asta reiese din declaratia a administratorului NASA, Charles Bolden, care a explicat intr-un interviu pentru Al Jazeera ca Agentia Spatiala Americana a primit dispozitia de a imbunatati relatiile cu lumea musulmana. “Cand am devenit administratorul NASA, Obama m-a insarcinat cu trei lucruri”, a spus Bolden, “iar al treilea, si poate cel mai important, este acela de a gasi o cale pentru a ajunge la lumea musulmana si de a ne angaja mai mult fata de natiunile preponderent musulmane pentru a-i ajuta sa fie mandri de contributia lor istorica in stiinta, in matematica sau inginerie.”

Administratorul NASA a vizitat Orientul Mijlociu ca emisar politic, nu ca om de stiinta. De altfel, Bolden a invitat statele musulmane sa participe la proiectele spatiale. Oficialul american a reusit insa, intr-o singura propozitie, sa distruga cultura victoriei ce a insotit NASA inca de la infiintare: ”Nicio tara nu va reusi sa ajunga pe Marte fara ajutor international”. Cu siguranta, in urechile progresistilor multiculturalisti acest slogan suna bine. Din pacate, nimeni nu i-a intrebat nimic pe astronautii americani ce si-au pierdut zeci de colegi in spatiu, convinsi de superioritatea Statelor Unite.

Michael Griffin, fostul administrator al NASA s-a aratat stupefiat la aflarea vestii. “NASA reprezinta tot ce este mai bun in America. Scopul Agentiei nu este acela de a inspira musulmanii sau o alta entitate culturala”. Si daca declaratiile lui Bolen nu erau de ajuns, Nick Shapiro, purtator de cuvant la Casa Alba, a tinut sa spuna ultima tampenie: “Cursa spatiala a inceput ca o competitie globala, insa astazi vorbim despre o colaborare internationala”.

America a castigat razboiul rece pentru ca unii au ales sa cucereasca luna („We choose to go to the Moon„, spunea JFK).

In orice caz, administratia americana anunta ca intentia de a ajunge pe Marte a ramas neschimbata. Pentru acest proiect insa, Obama pare sa-i fi rezervat un rol principal secretarului de Stat, Hillary Clinton, recomandata pentru acest job de faptul ca a fost vazuta, mai tot timpul, cu capul in nori.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Rîpă

George Rîpă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian