FUNDATIA IOAN BARBUS

Newspeak în ţara lui Orwell. Miniştrilor britanici li s-a interzis folosirea unor cuvinte ca extremist şi islamist

Acum un an de zile Oxford scotea un nou dictionar pentru copii din care cuvintele ce fac referire la creştinism şi monarhie au fost scoase, fiind introduse noi cuvinte ca „blog”, „broadband” şi „celebritate”. Un alt exemplu, mai apropiat de subiectul postării, a fost legiferat cu ocazia atacurilor teroriste islamice din 2005, cînd guvernul britanic denumea atacurile teroriste islamice „acte anti-islamice”.

Marea Britanie trece la următoarea etapă de implementare a newspeak-ului: interzicerea cuvintelor. Această etapă a fost deja anunţată prin restricţiile de tot felul impuse pînă acum limbajului de corectitudinea politică. Fenomenul este oficializat, iar asta la nivel foarte înalt: miniştrilor britanici li s-a spus să evite folosirea cuvintelor ca „islamist”, „jihad”, „fundamentalist”, mai mult folosirea unor astfel de termeni în public le este INTERZISĂ. Ideile utopice ale multiculturalismul nu aveau fundament în realitate şi a eşuat cu brio, prin urmare menţinerea lui se va face de acum prin forţă, prin restricţii şi legiferări absurde şi despotice. O societate în care anumite păreri îţi pot da peste cap viaţa şi datorită lor poţi trăi cu sute de ameninţări cu moartea pe cap şi numai sub protecţia constantă a poliţiei, este o societate care implodează. Astfel de interdicţii totalitare nu fac decît să tragă mîţa de coadă, amînînd inevitabilul: haosul şi violenţa la scară largă.

Nu-i numiţi extremişti pe „extremişti”

Miniştrilor li s-a INTERZIS să mai folosească cuvinte ca islamist şi fundamentalist – pentru că acestea ar putea jigni musulmanii.
Un ghid de 8 pagini conţine cuvinte care trebuiesc evitate cînd aceştia vorbesc despre terorism în public, ghidul oferind şi alternative corecte politic.

Li s-a spus să nu vorbească despre extremismul musulman pentru că acesta implică o legătura între islam şi violenţă. În schimb, li se cere să vorbească despre terorism şi extremism violent.

Fundamentalist şi jihadist sînt de asemenea interzise pentru că fac ” o legătură directă” între musulmani şi teroare.

Miniştrii vor trebui să spună criminali, ucigaşi sau vandali. Radicalizarea trebuie numita spălarea pe creier iar referinţele la musulmani moderaţi şi musulmani radicali ar trebui evitate deoarece „creează diviziune în comunitate”.

Cuvîntul islamofobie este de asemenea interzis pentru că este perceput ca „un termen neglijent ce singularizează musulmanii”.

Ghidul, produs de obscurul Research, Information and Communication Unit parte al Ministerului de Interne, spune miniştrilor să „evite sugestiile care ar învinui anumite comunităţi” pentru terorism. Ghidul mai spune că peste 2.000 de persoane sînt implicate în planuri teroriste.

Ghidul a fost numit „scrintit” de un consilier special al fostului Communities Secretary, Hazel Blears. Paul Richards a spus: „Dacă nu poţi descrie lucrurile cu care te confrunţi, nu le vei putea învinge niciodată. Miniştrii ar trebui să conducă dezbaterea despre extremismul islamic şi nu vor putea face asta dacă vor avea o mînă prinsă la spate.”

Ministerul de Interne a declarat: „Ghidul se referă la folosirea limbajului potrivit pentru a avea un contra-terorism cu impact. Ar fi prostesc să facem orice altceva.”
The Sun: Don’t call extremists ‘extremists’

Puţin context

 • UK numeşte terorismul islamic activitate anti-islamică link
 • UK se sinucide ca să salveze planeta link
 • UK nu încarcerează musulmani care cheamă la lovitură de stat pentru a nu-i radicaliza link
 • UK trimite talibani în afganistan pentru a lupa împotriva soldaţilor britanici link
 • UK interzice accesul unui parlamentar oldandez pe teritoriul ei după ce un lord musulman a amininţat cu asediul Casei Lorzilor de către 10.000 de musulmani link
 • UK: poliţia fuge de islamişti pentru a evita violenţele link
 • UK: unele şcoli au renunţat la predarea Holocaustului pentru a nu ofensa micii admiratori ai lui Hitler link
 • UK îşi rescrie istoria: creştinismul şi istoria britanică eliminate din dicţionar link
 • UK: Jurnalişti deconspira imami extremişti. Jurnaliştii sînt cercetaţi penal link
 • UK: Capul bisericii creştine susţine legea islamică link
 • UK eliberează zeci de terorişti periculoşi din închisoare… pentru a evita violenţele, evident link
 • Actualizare 16 decembrie, 2009 – MUSLIM TOTAL HITS 2.4M AS THEY SAY: UK’S NICEST TO US

  BRITAIN’S Muslim population has hit 2.4million because the UK is seen as the best country in Europe for the Islamic faith, a report is to reveal.
  There are 1.1million Muslim immigrants and 1.3million UK-born Muslims – mostly the children of newcomers.
  Muslims quizzed said there was less open hostility to Islam in Britain than other EU countries and that the Government is sympathetic to them.
  But critics seized on the f indings as confirmation that Labour’s multicultural policies are pandering to Islam.
  Sir Andrew Green, of the pressure group Migrationwatch, warned the Muslim population in Britain was likely to be even higher than research showed.
  He said: “The rapid rise in the Muslim population is just one way in which mass immigration promoted, even encouraged, by this Government has affected the whole nature of our society.”
  Muslim illegal immigrants were unlikely to respond to Government-linked surveys, he added.
  The population research is to be published next month in a new “faith map” of the UK drawn up by the Institute for Public Policy Research, a think-tank with close links to 10 Downing Street.
  Even the authors admit the increasing numbers of immigrants of different religions will be “challenging” for social cohesion in the UK. The report found in the past decade a rise of 275,000 in the number of Muslims who were born in Pakistan or Bangladesh living in Britain.
  The increase is equivalent to twice the population of Oxford.
  And the number of Somali-born UK residents had also risen sharply – from fewer than 40,000 in 1999 to 106,700 this year.
  Daily Express: MUSLIM TOTAL HITS 2.4M AS THEY SAY: UK’S NICEST TO US

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

  Costin Andrieş

  Costin Andrieş

  Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

  17 comentarii

  1. euNuke
   12 decembrie 2009

   mda, nu califat este termenul adecvat in ceea ce priveste regimul statal ce se pregateste britanicilor, ci pashalak, pe modelul provinciilor otomane de la sf sec 19, cu tot cu statutul de dhimmi al cetatenilor. dar poate exagerez, totusi..uk este parte din ue, e destul de complicat sa pui bazele unei enclave islamiste in sanul europei unite; sau nu? daca tot i s’a inchis Marea Poarta in nas, s’o fi reorientat si el, spahiul musulmaniac…spre ferestrele unor oameni mai perfizi si mai dispusi sa deschida obloanele semetului castel contra unui pesches gras [care oricum va fi recuperat mai tarziu din jijia]

  2. Imperialistu'
   12 decembrie 2009

   Bine zis, euNuke, doar Marea Britanie a incetat sa mai fie o tara independenta ori macar vag normala. Te contrazic insa in ceea ce priveste enclava islamista din Europa, doar sunt mai multi catindati pentru acest titlu: Franta, Belgia si Olanda sunt la intrecere cu Marea Britanie. Multiculturalistii britanici nu sunt singuri pe lume. ????

  3. vlad
   12 decembrie 2009

   sa nu nedreptatim Germania pentru titlul acesta. sondajele lor spun ca in 15-20 de ani, la acest ritm de natalitate musulmana si stagnare germana, populatia va fi majoritar musulmana. iar eu cred ca sondajele sunt optimiste

  4. Imperialistu'
   12 decembrie 2009

   70 de milioane de nemti nu dispar peste noapte, vlade. ????

  5. vlad
   12 decembrie 2009

   vorbi, peste 10 ani ???? vedem atunci cum stau ei raportat la familiile musulmane.
   sper din suflet sa ajung la concluzia ca acele sondaje erau alarmiste

  6. euNuke
   12 decembrie 2009

   Eu ma refeream strict la regimul de stat si politic, si mi se pare ca statul de drept intemeiat pe constitutiile si dreptul public de tip franco-german rezista inca in fata islamismului. Dreptul anglo-saxon este mai permisiv fata de cutuma si tocmai de aceea a putut sharia sa penetreze sistemul judiciar in zona dreptului familiei; a fost o mare greseala ca, in numele libertatii de expresie, au facut, ba chiar oferit loc in spatiul public doctrinei si miscarilor islamiste [a implementarii sharia prin politica pasilor marunti]; islamismul trebuia interzis in Europa si in orice tara ce doreste sa ramana libera si democratica, la fel ca orice alta doctrina poltica totalitara [este pe aceeasi pozitie cu nazismul si comunismul dpdv al modului in care trateaza si normeaza relatia individ-statalitate cuvantul cheie fiind supunere], in uk este deja tarziu data fiind prezenta deja oficializata in sfera publica, in zona licitului, a normelor religioase [nu trebuie sa ne mire ca diversi imami/mulahi britanici cer deja convertirea reginei, dar, in conditiile unui stat de drept al carui guvern mai sustine si apara inca valorile sale, inclusiv libertatea religioasa, asemenea amenintari ar fi fost tratate ca incercari de subminare a suveranitatii si a regimului constitutional, iar agitatorii arestati imediat si acuzati public, nu mangaiati bland pe crestet cu eufemisme].

   Liderii Europei trebuie sa priceapa [si mai este timp, in opinia mea] ca orice doctrina politica intemeiata pe absolutism religios este o forma de totalitarism si ca orice partid/liga/miscare/grupare politica, cu aspiratii parlamentare sau civila, care isi propune sa disemineze si sa impuna opiniei publice un sistem de norme de sorginte pretins divina [implicit o legislatie absolutista, imuabila] este o organizatie de tip extremist, antidemocratica, latent fundamentalista [delirul rezidual nu ramane intotdeauna obscur, ba chiar capeteniile britanice au prins curaj si ies sa zbiere in piata mare], si ca institutiile statului trebuie sa trateze cu severitate aceste secte politice, si, indiferent de titulatura, alura si ‘moderatia’ mimata uneori de membri lor, sa le investigheze si sa le scoata pe rand in afara legii, asa cum s’a intamplat cu miscare neonazi din germania. Orice Partid european ce include particula ‘islam’ in titulatura sau in platforma sa politica este practic o organizatie islamista, chiar daca se considera doar islamica, iar ambiguitatile terminologice trebuie inlaturate printr’o legislatie adecvata, la nivel constitutional [practic orice organizatie care militeaza impotriva statului de drept, a democratiei, a drepturilor omului asa cum au fost formulate de Conventie, poate fi eliminata de catre autoritati, dar acest lucru nu se intampla din cauza generalitatilor si exprimarilor nefericite ce abunda in constitutiile europene]

  7. costin
   12 decembrie 2009

   UK: Jihadists who plotted to blow up shopping center had been granted permission to work as security guards

   Why not? To disallow them would have been „Islamophobic.” „Manchester terror suspects cleared to work as guards,” by David Leppard for The Sunday Times, December 13:

   Ten members of a suspected Islamist terror cell, said by MI5 to be plotting to blow up a shopping centre and a nightclub in Manchester, had been granted permission by the Home Office to work as security guards in Britain.
   The Pakistani students — who were never charged for lack of evidence — were arrested over an alleged plot to bomb Britain last Easter. Police believed they had conducted „hostile reconnaissance” of the Arndale and Trafford shopping centres and the Birdcage nightclub.

   It has now emerged that in the months before the alleged plot, the men were given licences to work as security guards by the Security Industry Authority (SIA), a Home Office body that regulates the private security industry.

   They all passed a vetting programme designed to bar criminals and undesirables from taking up sensitive security posts protecting airports, ports and Whitehall buildings from terrorist attack. When arrested, two of the students were working for a cargo firm which had access to secure areas at Manchester airport….

  8. euNuke
   12 decembrie 2009

   Nu stiu daca are neaparat legatura cu subiectul, dar este in curs de desfasurare un mocnit conflict diplomatic intre Israel si UK declansat de emiterea de catre o instanta britanica a unui mandat de arestare pe numele Tzipi Livni. Acuzatia, una foarte grava: crime de razboi. Practic fosta primministra [in prezent sefa opozitiei in knesset] are accesul blocat in Regat, ceea ce este extrem de neelegant fata de Israel si jenant pentru guvernul laburist [care, sa nu uitam, este cel care a propulsat’o pe lady Ashton in pozitia de Ministru de externe al UE]. Procedura penala orientata impotriva lui Livni a fost pornita la plangerea unor asociatii palestiniene rezidente in uk si este cel putin dubios ca lansarea mandatului de arestare s’a sincronizat perfect cu incercarea politicienei israeliene de a participa la o Conferinta in Londra, toata operatiunea aminteste intr’o oarecare masura de tentativa domnului Wilders de a descinde pe plaiurile tot mai neguroase ale Angliei. E de asemenea bizar ca intre timp ,la doua zile dupa emitere, mandatul de revocare a fost revocat, dupa ce s’a aflat ca in fapt Tvipi Livni nu apucase sa treaca granita si ca scandalul se iscase deja la nivel diplomatic.

  9. Francesco
   12 decembrie 2009

   euNuke, aceasta este a doua incercare de arestare de personalitati politice israeliene. S-a inceput in septembrie cu Ehud Barak, ministrul apararii in cabinetul israelian din timpul ofensivei Plumb Topit din Gaza. Aflat intr-o vizita in UK cu ocazia unei conferinte a Partidului Laburist, s-a cerut emiterea unui mandat de arestare la aceeasi curte care a apobat mandatul pentru d-na Livni pe data de 12 decembrie. In cazul lui Ehud Barack curtea a respins cererea avocatilor deoarece era vorba despre un ministru in functie. In schimb, d-na Livni nu este ministru, ea se afla in opozitie cu partidul sau Kadima si de aici s-a ajuns la scandal diplomatic. Norocul lui Tzipi Livni este ca si-a contramandat vizita in UK datorita programului incarcat de lucru de acasa. Este posibil ca sa fi informata de iminenta unui mandat de arestare de catre curtea engleza.

   Avocatii organizatiei palestiniene au invocat in fata curtii principiul „jurisdictiei universale” pe care il au magistrati din Anglia si Wales. Conform acestui principiu, crimele – sau acuzatiile de crima, ca in acest caz – pot fi judecate indiferent de locul de pe glob unde s-au intamplat faptel, iar curtile sunt nevoite sa emita mandate de arestare. Alaturi de Anglia si Wales mai sunt cateva state in Europa care au introdus acest principiu al „jurisdictiei universale”, printre care amintim Spania si Belgia. In 2001 s-a incercat in Belgia punerea sub acuzare si arestarea lui Ariel Sharon si a lui Raphael Eitan pentru „implicarea” in masacrele dela Sabra si Shatilla din 1982. Intre timp, Belgia si-a schimbat legislatia facand mult mai restrictiva aplicarea principilui „jurisdictiei universale”.

   Ieri 16 decembrie, diplomatii israelieni au comunicat guvernului britanic ca se vor da instructiuni ca niciun lider politic sau militar sa nu mai viziteze Regatul Unit. David Milliband si Gordon Brown si-au exprimat regretul pentru cele intamplate si au informat despre disponibilitatea guvernului britanic de a lucra la schimbarea legislatiei care a condus la hartuirea liderilor israelieni.

   Citez din excelentul editorial Abuse of process aparut in Times:

   „But the campaign for legal targeting of Israeli leaders is not merely frivolous: it is repugnant. It risks damaging Britain’s relations with an ally, undermines the Government’s moral authority in promoting a two-state settlement of the Israeli-Palestinian conflict, and brings the legal system into disrepute.”

  10. dr pepper
   12 decembrie 2009

   si toate acestea in timp ce

   Study: Muslims Feel They’re Being Shut Out of European Society

   „oamenii de stiinta” au ajuns la concluzia ca musulmanii sunt discriminati in europa.
   europa a creat un masiv sistem birocratic autoritar.
   investeste enorm in „avantul tehnologic” in oamenii de stiinta” care se ocupa de studiul incalzirii globale si de copilul razgaiat proaspat adoptat, islamul ( „mai degraba o boala a mintii” cum bine l’a descris El Nuke).

   au construit in jurul „statului” un aparat opresivo-agresiv birocratic masiv platind activisti cu nemiluita si eu tot stau si ma intreb cat va rezista acest sistem, economic vorbind.
   pentru ca europa investeste masiv in acesti geo si zamolxezhi.
   si chiar ma intreb de unde tot are resurse ca tot ce produc acesti aactivisti ‘telectuali este o mare minciuna.
   platita generos din banii celor ce platesc taxe.

  11. dr pepper
   12 decembrie 2009

   si asta in timp ce impotriva est europenilor – declansasera o adevarata vanatoare de vrajitoare.
   cum va arata danemarca ( parca) fara taximetristii musulmani?
   ca est europenii ( in principal romanii si polacii) furau locurile de munca ale bastinasilor.

  12. costin
   12 decembrie 2009

   dr pepper,
   „studiul stiintific” care gaseste ca musulmanii sinte discriminati si de aia radicalizati, deci orice ar face tot europeanul mediu este de vina, ei bine, stiul este facut de isntitutul pentru o societatea deschisa (de care auzeam foarte des la inceputul anilor 90) dinantat de, ghici cine? George Soros, prieten cu Obama si cu oti progresistii de pe mapamond, „capitalist multimiliardar anticapitalist”.

  13. dr pepper
   12 decembrie 2009

   „capitalist multimiliardar anticapitalist evreu antisemit” as putea spune.
   in tinerete inregistra evreii din budapesta care isi luau tichet in trenurile mortii, apoi ( daca tin bine minte) s’a suparat rau pe evrei ca nu’s ce doctor in loc sa il panseze pe el la picior s’a ocupat de altul ( din ce imi aduc aminte).
   bashka ca i’a saracit rau pe englezi cu speculatiile euro de tin aia si acum doliu miercurea.

  14. dr pepper
   12 decembrie 2009

   ia sa vedem ce mai „studiaza oamenii de stiinta” primind bani grasi de la guvern.

   astazi:

   Give Santa a carrot, not a cookie: Expert deems Mr. Claus an unhealthy, reckless role model

   After conducting a literature review, Grills identified a „very high Santa awareness” among children. He determined that Santa made a reckless role model, noting his frequent cookie snacks, occasional cigars and refusal to don a helmet during „extreme sports such as roof surfing and chimney jumping.”

   „Santa is a late adopter of evidence-based behavior change and continues to sport a rotund, sedentary image,” Grills wrote.

   He also found a correlation between countries that celebrate Santa and large numbers of fat children.

   „Santa promotes a message that obesity is synonymous with cheerfulness and joviality,” Grills wrote. He suggested that jolly old Saint Nick should swap his traditional snacks of cookies and milk in favor of sharing carrots with Rudolph.

   More disturbingly, Grills said Santa’s close-up contact with sniffling, coughing kids made him a one-man outbreak waiting to happen, with swine flu the biggest seasonal concern.

   deci mos craciun este un terorist ca il pupa toti copii si este practic o bomba barectiologica, care invata copii sa se suie pe acoperis ( ar trebui ca mos craciun sa apara cu o casca de protectie) si un model de sedentarism care induce copii in eroare prin jovialitate.
   este mah!
   ca sa vedeti pe ce se duc banii nostrii in afara de incalzirea globala si ce le pot da prin minte ca sa isi tina salariul…

  15. dr pepper
   12 decembrie 2009

   „barectiologica”
   in ghilimele, daca se poate :).
   ca am uitat de ghilimele…

  16. costin
   12 decembrie 2009

   Al-Qaeda threat: Britain worst in western world

   Al-Qaeda has successfully restructured its global network and now has the capability to carry out a wide range of terror attacks against Western targets, according to a detailed U.S. intelligence assessment that has been conducted in the wake of the failed Christmas Day Detroit bomb plot.

   And the growing strength of al-Qaeda’s support in Britain has emerged as a major concern for U.S. intelligence agencies as they attempt to prevent further attacks after Umar Farouk Abdulmutallab, a Nigerian student who studied at London’s University College, nearly succeeded in detonating an explosive device that he had concealed in his underpants as Northwest airlines flight 253 made its final approach to Detroit airport.
   American intelligence officials are still investigating claims that Abdulmutallab was radicalised while he was a student between 2005 and 2008, although British security officials insist that he was radicalised in Yemen after he left London.

   cititi mai departe

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  „Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

  aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
  Ce ai mai putea citi
  ro_RORomanian