FUNDATIA IOAN BARBUS

O femeie contra lui Ahmadinejad

Mulţi au fost surprinşi de amploarea protestelor postelectorale din Iran ale unei mari părţi a populaţiei urbane, dar mai ales a femeilor educate contra unui regim politic bigot şi a unui modalităţi feudale de a conduce o ţara în secolul 21.

equalwomen

A cere imposibilul…

O imagine simbol a revoltei ce face furori pe net este cu o femeie ce stă în faţă unei maşini blindate în care se află Ahmadinejad încadrat de două gărzi de corp. Revolta chineză din Piaţa Tienanmen din Pekin s-a impus memoriei colective prin imaginile unui tânăr care a oprit un car blindat. Iar noi ne amintim de tinerii din zilele fierbinţi din decembrie 1989 din Bucureşti, Timişoara şi alte oraşe din România.

13993951

„Stai Ahmadinejad!”

Imaginea cu femeia în blugi din faţa maşinii lui Ahmadinejad a apărut mai întâi pe Twitter, dar a fost uşor modificată (un deget în sus) în fotomontajul postat pe YouTube de organizaţia italiană Secondo Protocollo. În oricare altă ocazie acel gest inventat ar părea nelalocul său, dar nu aici. Şi încă este prea puţin pentru ceea ce merită Ahmadinejad şi ciracii săi.

Iran Revolution

Iran_revolution1

„Pentru tine Ahmadinejad!”

Daniel Francesco

Daniel Francesco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian