FUNDATIA IOAN BARBUS

O nouă arestare în Republica Moldova: „Planul B” al lui Usatîi și Dodon

Comentariu primit de la cititori


Discuţie interceptată între Renato Usatîi şeful Patria şi omul său, Nicolae Ţîpovici.

Se pare că Usatîi comandase omorul lui Gheorghe Cavcaliuc, şeful de la DOS (Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul MAI). Pentru aceasta Ţîpovici i-a contactat pe băieţii unui anume Valera din Tiraspol.

Usatîi s-a speriat şi i-a spus lui Ţîpovici să contramandeze omorul. Ţîpovici îi spune că nu îi mai poate găsi pe băieţi ca să contramandeze. Ţîpovici îi răspunde că se teme şi vrea să fugă la Moscova. Usatîi îi răspunde că mai întîi să facă curăţenie în toate oficiile (birourile) partidului Patria şi apoi să fugă în Transnistria de unde va fi apoi transportat la Moscova.

 

usaty[1]ziarulnational.md: Liderul Partidului „Patria”, Renato Usatîi, care a fost exclus din cursa electorală pentru că a primit finanțare din exterior, continuă să pună la cale de la Moscova, acolo unde a fugit cu trei zile înaintea alegerilor, diferite planuri din care ar face parte și socialistul Igor Dodon. Cel puțin, așa reiese dintr-o discuție pe „Viber” cu omul său de încredere Nicolae Țîpovici, care a fost deja reținut de către organele de drept. Discuția dintre cei doi a apărut pe site-ul bumerang.cc și nu se știe deocamdată dacă e autentică sau nu.

În aceste discuții, Țîpovici îl informează pe Usatîi că a fost contactat de „băieții lui Dodon, care au o propunere”. Ultimul îi răspunde că știe despre asta. „Știu deja. Ne-am văzut cu oamenii. Așa că lansăm planul doi. Numai vedeți să nu îl ratați”, spune Usatîi.

De asemenea, în cadrul presupusei discuții dintre cei doi, Usatîi îi scrie lui Țîpovici că nu poate lua legătura cu băieții din Tiraspol ca să anuleze planul. „Ai putea să pleci urgent la Tiraspol, la Valera, și să îl rogi să le ceară băieților să anuleze totul. Să le spui că eu cer asta”, îi scrie Usatîi.

„Ți-am spus că nu trebuie să te grăbești cu răfuiala. Doamne ferește dacă îl omoară pe Cavcaliuc. S-a zis cu noi”, îi răspunde Țîpovici. Acesta îi mărturisește lui Usatîi că se teme să nu fie arestat și vrea să vină la Moscova.

„Mai întâi fă curățenie în toate oficiile noastre. Nu vor reuși să te înhațe. Eu voi ști din timp. În caz de ceva, ia mașina lui Serghei și fugi în Transnistria, de acolo vom organiza transportarea ta”, îl asigură Usatîi.

Pe site-ul bumerang.cc mai scrie că în curând vor urma și alte dezvăluiri la această temă.

Gheorghe Cavcaliuc, şeful DOS, conduce operaţiunile de anihilare a teroriştilor Antifa şi a reţelei FSB din Partidul „Patria”. Nu e exclus ca Usatîi să fi încercat să oprească operaţiunile respective înainte de alegeri, chiar cu preţul unui omor la comandă.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

14 comentarii

 1. Radio Enervan
  3 decembrie 2014

  Ce să vezi… se deschid brutării şi în Republica Moldova…
  Mwahahahaaa… dar fratele mai mare (şi vitreg) nu doarme. Ba chiar, aş spune eu, e la mutare…

 2. Mihaela Bărbuş
  3 decembrie 2014

  Prevenitor si omenos ca de obicei.
  …in Transnistria au ajuns primele sapte vehicule cu echipamente medicale si mobila, trei dintre acestea au ajus miercuri, a anuntat organizatia neguvernamentala rusa Integrarea Euroasiatica, mentionand ca „alte zeci de camioane sunt in drum” spre Tiraspol.
  Directorul organizatiei, Aleksandr Argunov a mentionat ca acest ajutor contribuie la crearea unor noi centre medicale in regiune.
  „Nu stim cum va evolua situatia in jurul Transnistriei si preferam sa transportam acest ajutor cat mai curand”, a declarat Argunov.
  http://www.hotnews.ro/stiri-in…..istria.htm

 3. Radio Enervan
  3 decembrie 2014

  Echipamente medicale de calibrul 105mm, nu? Centre medicale cu reacție și mobilă antiaeriană…

 4. Anca Cernea
  3 decembrie 2014

  Și paramedici mici și verzi. Personal medical în termen, care a parcurs etapa de instruire.

 5. renul Vasile
  3 decembrie 2014

  Pe ce traseu ajung camioanele astea in Transnistria? In Donbas e explicabil, granita dintre Ucraina si Rusia practic nemaiexistand pe o buna portiune. Chiar si asa, s-a facut mare taraboi, mai ales cu primele convoaie, care nici macar nu au fost lasate intial sa patrunda.
  Dar aici? Cum naiba traverseaza astia toata Ucraina?

 6. Vlad M.
  3 decembrie 2014

  Asta as vrea si eu sa stiu. Ucraina este, dupa cum zicea Pista Laszlo pe aici, infiltrata pana la cel mai inalt nivel. Dincolo de aceasta problema, exista si un schimb permanent de cedari intre o parte si alta, in asteptarea reluarii ostilitatilor ca-n august (de incetat n-au incetat niciodata – ex. se moare pe capete la aeroportul din Donetk). Daca gasesc vreo explicatie, revin.

 7. marcela
  3 decembrie 2014

  http://infoprut.ro/34769-react…..aspol.html

  se pare ca ucrainenii infirma tranzitarea teritoriului lor de vreun convoi `umanitar` rus… Sa vedem ce se va intampla in continuare

 8. Mihaela Bărbuş
  3 decembrie 2014

  Incredibil ce mica e lumea. Iohannis e prieten cu cumnatul lui Usatîi.
  … Tot la Lukoil România a lucrat şi sora lui Usatîi. Plecată din Făleşti probabil la fel de desculţă ca şi fratele ei, totul avea să se schimbe când avea să-l întâlnească pe Michael Schmidt, proprietarul Automobile Bavaria, cel mai important dealer BMW din Romania.
  Îngrijorător pentru România este că doamna Schmidt Usatîi este soţia unuia dintre puţinii prieteni ai preşedintelui Iohannis. Da, am o relaţie apropiată cu domnul Schmidt şi sunt bucuros de acest lucru. Am puţini prieteni şi sunt oameni de bună calitate>> – declara în campania electorală, Klaus Iohannis, preşedintele ales al României.
  http://adevarul.ro/news/evenim…..ndex.html#

 9. Alex
  3 decembrie 2014

  @Mihaela Barbus
  Adica Johannis incepe sa puta a rusism ? asta ne mai lipsea . Am mai citit ceva pe net in legatura cu presupusa legatura a lui Johannis (sau admiratia lui ascunsa) pentru Rusia. Pana la urma a fost o regizare campania electorala avandu-l pe Ponta filorus si pe Johannis proEuropa ? in realitate ambii fiind doi pioni ai Rusiei ? in mintea mea au inceput scurtcircuituri.

 10. Mihaela Bărbuş
  3 decembrie 2014

  Nu stiu… Sper că nu.
  O fi o întâmplare, desi nu înțeleg de ce numai unora li se întâmplă așa… Cum se face ca eu, orice as face, nu dau de proxy lui Dodon, Usatîi, Năstase, Iliescu, etc? De ce alții dau de ăștia?
  Eu l-am votat pe Iohannis ținandu-ma de nas. Cu rusii la poarta si cu mafiotii si prietenii rusilor dincoace de poarta, omul spunea in campanie ca nu are dusmani.
  Sustinerea asta din Germania nu e o garantie de darzenie morala fata de rusi. Polonezii ii spun Angelei Merkel Frau von Ribbentrop. Acum, dupa Brisbane, poate ca unii nemti au inteles ceva mai mult. Ramane de vazut.
  In plus, Iohannis va trebui sa faca niste alegeri clare, ca mai e ca la Sibiu. Victoria si popularitatea (neprogramate) il obliga. Trebuie sa se tina de cuvant cu anticoruptia si cu NATO. Daca face asta, e ok. Daca nu, o sa fie taxat si de straini si de noi. Nu s-a jucat ultima carte. Trebuie sa ramanem treji. Dumnezeu ne-ajuta, dar nu ne baga in punga.

 11. liv stomer
  3 decembrie 2014

  Cume cu Dodon asta, exista in Republica Md mecanisme de arestare a lui, daca se dovedeste tradare nationala? Ca acum inteleg ca e in parlament.

 12. Mihaela Bărbuş
  3 decembrie 2014

  Se pare ca incepe sa se vorbeasca si despre asta.
  …Victor Juc, director-adjunct al Institutului de Cercetări Juridice şi Politice al Academiei de Ştiinţe, îndeamnă organele de drept să nu ezite şi să pornească urmărirea penală pe marginea declaraţiilor instigatoare ale lui Igor Dodon. „Liderul socialist în loc să facă ceva bun pentru popor, după cum afirmă pe la televiziuni, el face totul împotriva acestei ţări. Prin declaraţiile şi acţiunile sale, Igor Dodon este un tip periculos. Structurile de securitate ale statului ar trebui să ia atitudine şi să nu le fie frică că vor fi criticate în Est sau în Vest că ar persecuta un politician. Securitatea naţională este mai presus”, a declarat Juc.
  http://deschide.md/ro/news/pol…..-PENAL.htm
  Insa nu destul ca Dodon sa se simta deranjat.
  …Liderul PSRM Igor Dodon a avut o întrevedere cu viceministrul rus de Externe Grigori Karasin în cadrul căreia au discutat „aspecte ce țin de desfășurarea scrutinului parlamentar din 30 noiembrie, precum și despre relațiile bilaterale moldo-ruse”.
  …Igor Dodon ”va insista asupra organizării alegerilor parlamentare anticipate în termene restrânse”, întrucât scrutinul din 30 noiembrie ar fi fost „fraudat”.>>
  http://deschide.md/ro/news/pol…..xterne.htm
  Nu se sperie Dodon asa usor de justitie…
  http://www.timpul.md/articol/c…..66020.html

 13. liv stomer
  3 decembrie 2014

  Cred ca nu m-am exprimat eu clar. Intrebarea mea era: cum e legea la ei, parlamentarii au, ca la noi, protectie fata de justitie, adica trebuie sa voteze aia ca-s de acord sa fie cercetati, sau nu? Cum zice legea lor?

 14. Mihaela Bărbuş
  3 decembrie 2014

  Habar nu am, dar banuiesc ca legea de la Chisinau e ceva mai putin lawlessness friendly decat cea de la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian