FUNDATIA IOAN BARBUS

Cristian Ghinea: Lista lui Dughin. Terminați cu văicăreala, nu vă trimite nimeni la canal

Ieri am greșit dînd linkul de pe Hotnews, cînd de fapt ILD au adus această știre în România și ei merită credit.

Are valoare de știre?

Absolut.

Vorbim despre un tip foarte influent în Rusia care plănuiește să organizeze resursele publice ale statului rus (Russia Today) pentru a influența opinia publică din unele țări, folosind vectori de influență.

Cum a fost obținută lista?

Păi, în mod fraudulos. Cam cum lucrează Snowden, Assange și alți eroi ai libertății popoarelor. Mie îmi repugnă metoda asta și sunt sceptic față de ea, dar dacă a ajuns în spațiul public e știre.

Acum, știrea este despre Dughin sau despre cei de pe listă?

Despre Dughin, în mod evident. Este o listă cu cei considerați de Dughin potențiali oameni ai lor. Asta spune și știrea de la ILD.

Deci, terminați cu văicăreala, drama queens mignone, că nu vă trimite nimeni la canal.

E similar modului în care băleați pe Wikileaks și făceați știri de acolo. Ce era Wikileaks? Cîteva mii de diplomați americani luau notițe despre diverși oameni. Și atît.

Acum avem un mare grangur din Rusia care face notițe despre niște oameni. Nu e știre? De ce?

Hai, să nu mai primim lecții de etică jurnalistică de la Costi Pișat și Vasile Pogrom că ne facem de rîs.

Nu au decît să îl dea în judecată pe Dughin pentru că a scris ceea ce era deja evident: că sunt prietenii pe care Rusia poate conta în România. Maaree mister ce era ăsta.

PS
Cum era aia cu Alina Mungiu spune o calomnie și noi o dăm mai departe și o umflăm, deontologic vorbind?

Acum faceți spume cu chemări în judecată?

Vă spun eu ce mi-a zis mie avocatul: dacă e citat altcineva nu se cîștigă procesul. Că pot zice: eu doar am repetat ce au zis Alinuța Mungiu. respectiv fratele Dughin.

Deci, mergeți la justiția rusă și luați bani de la Dughin. Ăsta e motivul pentru care eu am mers la proces numai împotriva lui AMP, nu și împotriva filosofilor Pogrom / Pișat care doar au umflat calomnia.

Nașpa cu justiția, dar asta e!

PPS
Și mai e o diferență: AMP mințea asupra unui fapt, într-un caz ILD versus Pogrom este vorba despre opinia lui Dughin că Ernu e omul Rusiei, opinie care există și e probată prin email. Deci, nu există temei de calomnie, pentru că nu este un fapt care poate fi probat ca neadevărat. Hai, că m-am specializat în spețe din astea de cînd mi-am propus să iau bani de la Mama Omida pentru prostiile debitate.

PRELUAT DIN   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian