FUNDATIA IOAN BARBUS

O victorie de etapa pentru Felix: inchiderea TVR Info

Felix si-a realizat astazi unul dintre obiective: TVRInfo a fost inchis, iar TVR lasa informarea publicului pe mainile specialistilor lui Felix.

O scurta monitorizare a evolutiei TVR sub USLam:

In 2 mai, cu cateva ore inainte ca Ponta sa anunte „cel mai cinstit guvern” din Romania, fruntasul liberal Dan Radu Rusanu intra pe telefon la TVR Info pentru a ameninta redactorii: Dan Radu Ruşanu, intervenţie brutală la TVR Info. Atac la intimidare din prima zi la Putere: \”Vă reclam la CNA\” Rusanu era nemultumit ca Adrian Papahagi, prezentat de altfel ca vicepresedinte al Fundatiei Crestin Democrate, critica planurile guvernului Ponta. A fost primul abuz al USLamului ajuns la putere impotriva TVR.

A doua zi, in 3 mai, directorul Dan Radu a fost demis:  CA al TVR a desfiintat functia de director de programe, dupa ce se pare ca Andi Lazescu refuzase santajul de a-l numi pe Claudiu Lucaci, purtator de vorbe la Ridzi si Nastase, sef pe locul Rodicai Culcer, aceasta din urma sacrificata la inceputul anului dupa revolutia lui Dogaru.

Mircea Marian si Ioana Lupea (cu tot devotamentul ei pentru cauzele stangiste, liberale, progresiste) au fost trasi pe bara in data de 11 mai Emisiunea realizata de Ioana Lupea si Mircea Marian la TVR Info, suspendata in campania electorala.

O luna mai tarziu, in 12 iunie, Andi Lazescu a fost demis: Lăzescu, demis de la conducerea TVR. Radu Călin Cristea, numit director general interimar de către plenul Parlamentului.

Radu Calin Cristea, patetic apologet al USLamului – „Scriu acest comentariu voios salutând, în fine, apariţia în fruntea Executivului a unui politician tânăr, sănătos la minte şi la trup, în formă şi plin de haz.” În acelaşi comentariu, el remarca „cu plăcere”: „stilul dezinvolt, aplicat, sportiv al noului Premier ca pe un semn că se poate discuta normal, franc, fără încruntări preţioase despre cele mai incomode teme ale guvernării”, a continuat asaltul, de aceasta data din interior.

Astfel, Radu Calin Cristea a descoperit in 22 iunie independenta „stranie” a TVRInfo.ro, dupa ce siteul publicase primul documentele ce demonstrau plagiatul lui Ponta: Şeful interimar al TVR: La tvrinfo.ro am constatat „o autonomie editorială stranie”. Site-ul a publicat în exclusivitate documentele ce stau la baza acuzaţiilor de plagiat contra premierului Ponta.

A urmat o declaratie antologica a unei alte apologete a USLamului, Lucia Hossu Longin – Lucia Hossu Longin produce “Memorialul linguselii”: “Am incredere totala in Crin Antonescu si in Victor Ponta ca vor decide cel mai bine pentru interesul tarii”, si Parlamentul a numit, in dispretul legii, in 26 iunie, un nou CA al TVR din care lipsesc membri propusi de PDL: Votul Parlamentului asupra noului CA al TVR: Avadani, CJI – Asistam la o politizare a politizarii / ActiveWatch – TVR risca sa devina o televiziune de partid.

Claudiu Saftoiu a preluat faclia de la Radu Calin Cristea, iar Crin Antonescu, devenit presedinte interimar, a inceput sa faca naveta intre studiourile TVR si Antena3, ceea ce a contribuit la surmenajul atat de evindet in aceste zile. Anca Lazarescu (care se pare ca acceptase ca TVR sa realizeze un interviu cu presedintele suspendat Traian Basescu) a fost imediat indepartata din pozitia de director interimar ce fusese detinuta de Rodica Culcer, in locul ei fiind numit, in 12 iulie, Claudiu Lucaci: UPDATE Claudiu Lucaci – director interimar al Stirilor TVR. Traian Basescu a fost invitat joi seara la Jurnal Plus difuzat de TVR1

Monica Ghiurco, si ea numita interimar pe la TVR a continuat presiunile asupra TVRInfo.ro, care avea strania independenta editoriala constata de Radu Calin Cristea: UPDATE Sefii redactiei Tvrinfo.ro acuza ingerinte in politica editoriala a site-ului TVRinfo.ro nu mai are dreptul sa realizeze materiale proprii in timpul campaniei pentru referendum / Monica Ghiurco:Normele interne legate de referendum sunt obligatorii pentru toate structurile TVR, inclusiv Tvrinfo.ro.

Cei doi sefi de la tvrinfo.ro Teodor Tita si Alexandra Badicioiu, apropiati de profilul Ioanei Lupea, au intrat in concediu in aceeasi zi – 18 iulieConducerea tvrinfo.ro, concediu de protest: „Nu mai putem garanta calitatea şi relevanţa unui site aflat în dezintegrare”. Cazul a fost prezentat si de AMP-ul lui Toma: Agentia de Monitorizare a Presei, despre atacurile la libertatea de exprimare. Cazuri concrete.

In 10 august, colaboratorii tvrinfo.ro au fost restructurați.

Invocand probleme financiare, in 15 august TVR INFO si-a suspendat emisia.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

2 comentarii

 1. catzavencu
  16 august 2012

  Asa monser inchideti sursa de cultura si de informatie, la ce ne trebuie, noi vrem paine si circ!

 2. ema
  16 august 2012

  O plimbare prin ograda lui Felix e interesanta. Victoras a devenit tinta:

  Coabitare prin coitus interruptus
  Autor: ROBERT VERESS 17 august 2012 – 08:04

  Coabitare-n-sus, coabitare-n-jos… Măi băieţi, să ne-n-ţelegem, ce facem noi aici, ne luăm ţara-napoi sau prostim lumea? Dăm rahatul la o parte cu furtunul sau luăm, cu penseta, o probă de excrement, ca s-o analizăm în laborator?

  Păi, domnu’ Ponta, parc’atunci când aţi declanşat procedura de demitere, era cu „aşa nu se mai poate”. Gata, v-aţi răcorit, se poate din nou? Ciudat, a fost o vară fierbinte…

  Domnu’ Băsescu şi matale ziceai că ăştia de vor să te demită sunt trădători de neam şi de ţară. Păi trădarea se împuşcă, nu se coabitează!

  Stimabililor, aţi declanşat o bătălie politică pe viaţă şi pe moarte. Duceţi-o până la capăt, nu vă-ntrerupeţi înainte de climax, că nu mai putem s-o lungim doi ani de zile, ce nu pricepeţi?! România e ca o femeie pe care voi aţi gâdilat-o, aţi mumulit-o, aţi dus-o până aproape de juisare… Şi-acu vreţi s-o lăsaţi ne-? Sunteţi bărbaţi politici sau nişte fătălăi?

  Uite cum vine treaba: o mare parte din cei 7.403.836, câţi am votat „Da” la referendum, minus voi, plus cei care n-au putut vota din motive obiective, nu mai putem nici cu cetăţeanul în tricoul albastru, nici cu ăia de-i butonează! Or fi şi dintre cei care au votat pentru „linişte”, şi-acum, chiar dacă votul le este furat, preferă acea caterincă pe care ne-aţi servit-o în ultimii opt ani – coabitare-n-parandărăduri. Dar, eu zic că sunt mult mai mulţi cei care au ajuns la limita răbdării.

  Ce-nseamnă că nu mai putem? Înseamnă că, după 21 august, dacă se consfinţeşte operaţiunea de lichidare a votului democratic şi voi, ăştia, revoluţionarii din palate (din Palatul Parlamentului şi Palatul Victoria) nu puneţi piciorul în prag, îl vom pune noi şi vă vom da şi pe voi la o parte.

  Victor Ponta, ţi-e frică sau ai înnebunit?
  Jurnalul unui dezertor
  Autor: LUCIAN AVRAMESCU 16 august 2012

  Mai multe cunoştinţe îmi semnalează, revoltate, o anume lentoare sau duplicitate chiar la Victor Ponta. Îi e frică, a înnebunit, nu pricepe că ăia şapte milioane şi ceva care au votat să se ducă dracului Băsescu – îmi strigă un amic, profesor, care nu mai poate fi domolit – pleacă în alte direcţii? Păi ai puterea Ponta? O ai. Ţi-am dat-o noi. Cum să coabitezi cu ăla cu care noi am spus clar că nu mai putem coabita? Kovesi? Dă-o afară. Poţi s-o faci iscălind o simplă hârtie. Să suporţi să umble procurorii prin ţară, să interogheze ţăranii ca în vremea stalinistă şi tu să te faci că plouă? Uşurel, zic, încercând să-mi potolesc amicul, poate are o strategie, poate nu vrea să-i supere pe ăia de la Bruxelles sau Washington. Păi să-i supere, iar dacă îi supără – ţipă profesorul – ce-o să-mi facă? O să-mi ia caii de la bicicletă? O să mă dea afară din sărăcia în care trăiesc? Să mă dea! Mă scot din UE? Nu mă scot fiindcă au nevoie de proştii de români iar dacă mă scot să-şi facă Barroso cu Merkel un UE mic în care să doarmă ei amândoi. Profesorul e foc.

  Întâlnesc, de câteva zile, tot mai des şi tot mai apăsat o asemenea atitudine. Milioanele de votanţi anti-Băsescu, păstraţi în fire doar de intervenţiile lui Crin Antonescu, singurul care mai are curajul să spună lucrurilor pe nume, rămân pe o dungă periculoasă. E timpul să te mişti Victoraş, altfel votanţii tăi caută altă soluţie, alt partid (am auzit-o şi pe asta), alte ieşiri din blestem şi e păcat. Ai tot ce-ţi trebuie pentru a termina acest circ nenorocit, aşa cum Parlamentul are tot ce-i trebuie pentru a da de pământ, democratic, cu Băsescu. Când erai mai june te ştiam mai obraznic. Prea multă politeţe strică într-o epocă de ghiolbănie. Te-ai manierat subit şi nu-mi place. Că nu-mi place mie e una, ne-am mai ciondănit în viaţă, dar se supără milioanele alea de votanţi care se simt umiliţi.

  Vrei să coabitezi cu Băsescu? Eu nu vreau. Vrei să fii Boc 2? Te priveşte, dar, într-un asemenea demers nu conta pe noi şi, ţine minte, vei pierde mult mai mult decât câştigi.

  Am scris aceste rânduri în dimineaţa zilei de miercuri şi le-am postat, ca de obicei, pe site-ul ampress.ro. Mesajele primite arată că nu m-am înşelat şi mulţi oameni gândesc, nu tocmai relaxaţi, ca amicul meu, dascălul, în sensul că ceva nu-i în regulă iar aşteptările lor de la actuala putere sunt mai mari şi mai radicale. Toţi sunt votanţi la referendum, toţi au pus ştampila pe DA. Sunt cetăţeni care nu-l mai suportă pe Băsescu sub nici-un chip. Se poate transforma fostul locatar din Deal în zâna zânelor, degeaba. Băsescu rămâne cel care ne-a umilit, ne-a minţit, ne-a furat în toţi aceşti ani iar locul lui nu mai e la Cotroceni.

  Seara de miercuri m-a confirmat prin intervenţia lui Crin Antonescu. Transformarea făţişă şi obraznică a unor instituţii ale statului de drept în instituţii ale abuzului trebuie să primească sancţiunea meritată, iar tu, Victor Ponta poţi, ca premier, să faci asta. Şi încă un amănunt: uită cuvântul coabitare. Eşti, ţi-am mai spus-o cândva, în avionul spre Brazilia, de-o vârstă cu fiica mea cea mare, aşa că ia-o, deocamdată, ca pe un sfat părintesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian