FUNDATIA IOAN BARBUS

Oamenii rușilor: schemă în lucru, așa cum arată după candidatura lui Marian Munteanu

Giani Popescu a urmarit articolele publicate pe In Linie Dreapta despre vagauna securista din care a iesit, ca un soare, ex-candidatul PNL Marian Munteanu si a intocmit schema de mai sus, insotita de textul de mai jos. Cam asa arata acum situatia, totul din informatii publice, care circula liber.

O poza face cat o mie de cuvinte!

In poza de mai jos, scoasa de la naftalina de Costin Andries, domnul Gusa se intretine voios cu doua personaje din imediata apropiere a lui Dughin, tovaraseii Mircea Popa si Calin Mihaescu. Conversatia pare in toi, Gusa gesticuleaza barbateste, Popa asculta cu o mina intelectuala iar Mihaescu ii soarbe cu nesat vorbele. Cel putin asta se desprinde din imaginea in cauza. Tabloul, demn de un Rembrandt, il aseaza pe patronul Realitatii Tv in filiera rusa.

gusa calin mihaescu mircea popa

Cozmin Gușă, agentura Rusiei și ascensiunea lui Marian Munteanu

In noua schema, se deosebesc cativa indivizi care par mai apropiati de ideologul putinist decat altii. Aceasta schita isi propune sa descrie dinamica legaturilor, asa cum apare ea in articolul de pe In Linie Dreapta. De exemplu, Nastase poate este mai sus in ierarhie fata de Gusa in povestea ruseasca, dar, pana in momentul acesta, prezenta lui in partida putinista pare a fi fost facilitata de Gusa (cel putin asa vad eu lucrurile).

Pe langa cei doi numiti mai sus, mai apar doua personaje in anturajul ideologului. Iurie Rosca (filorus faimos in Republica Moldova si principalul traducator al cartilor lui Alexandru Dughin in limba romana) si Ilie Badescu, un personaj cheie, apropiat de Marian Munteanu si despre care Cristian Campeanu scria ca „pentru curentul naționalist reprezentat de Marian Munteanu, este mai important decât este Aleksandr Dugin în Rusia”.

P.S.

Cat despre Andrei Muraru, pe care il banuiesc ca a contribuit la desemnarea lui MM candidat la PMB din partea PNL, Vladimir Tismaneanu scria intr-o postare pe facebook urmatoarele: „Marian Teofan Dragos Munteanu a ajuns in pozitia de candidat PNL pentru primaria Capitalei cu sprijinul, azi penibil negat, al lui Klaus Werner Iohannis. Cu Marian Munteanu a fost consiliat KWI sa se consulte dupa tragedia de la „Colectiv”. S-au intalnit in trio, aflam acum (multumesc, Daniela Ratiu) chiar in noaptea dezastrului. Trio, adica MM. KWI si presupusul activist civic, penelistul Athanasiu. Cum sincer cred ca dl Iohannis habar nu avea cine este Marian Munteanu, nu ramane decat o ipoteza credibila: a fost indemnat sa-l intalneasca de al sau consilier prezidential pentru relatiile cu societatea civila, inconturnabilul si inenarabilul Andrei Muraru, omul lui Relu Fenechiu. Marian Munteanu la mana lui Muraru. Truly pathetitc! La boucle est bouclée…”
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1579111082417605&id=100009561860520

Cititi si:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Un comentariu

 1. Costin Andrieş
  21 aprilie 2016

  Prietenii ceausisti si rusofili ai lui Marian Munteanu de la site-ul securisto-traco-getic Certitudinea.ro si de la „initiativa civica”-socio-politico-culturala la fel de ceausista, Grupul pentru România GpR, se bucura de atentia primita din partea ILD, prin vocea poetului Miron Manega.

  http://www.certitudinea.ro/articole/dezvaluiri/view/o-diversiune-de-buzunar-filiera-rusa-grupul-pentru-romania-si-marian-munteanu

  Cica nu sunt rusofili, sunt „identitari”, sau sunt si rusofili, iar daca sunt, nu conteaza. Poetul nu ne lamureste, lasa totul in coada de peste.

  Dar m-am induiosat, poetul e trist ca nu a fost si el adaugat in schema de rusofili realizata de Giani Popescu:

  „Am simțit nevoia să fac această expunere, în primul rând pentru că cele prezentate mi se par exponențiale felului în care se construiește o diversiune iar acest lucru merită să fie făcut public. În al doilea rând, pentru că am o frustrare personală: pe mine de ce nu m-au băgat în schema lui Putin? Sunt chiar atât de insignifiant?”

  ????

  Nu e timpul pierdut, dle Manega, trimiteti-ne o poza cu dvs la paranghelia Lepenei si va adaugam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian