FUNDATIA IOAN BARBUS

Occupy UBB

Am gasit acest clip prin Cornel Vilcu, care pare a fi initiatorul ceaiului ocupist de la UBB Cluj –> https://www.privesc.eu/Arhiva/15720/Se-Poate-Cluj—Plenara-din-27-martie-2013.

Impresia mea despre eveniment, atit cit am apucat sa vad din el: o tatonare a terenului, mobilizarea studentilor, crearea unui precedent. A fost un succes prin insusi faptul ca a avut peste 100 de studenti prezenti, studenti care au fost expusi, chiar absorbiti, de ideile lui Cornel Vilcu si ale celorlalti „Maniosi” (doi dintre ei, Mihnea Blidariu si Mihai Gotiu, fani entuziasti ai „Primaverii arabe”, adica ai revoltei violente – Gotiu, Mihnea, Cornel ) . Ideile „neconventionale” diseminate in amfiteatrul de la UBB fac parte din repertoriul clasic si cit se poate de conventional al stingii — mai multi bani de la stat, mai multa implicare a statului in educatie! In mare, evenimentul mi-a lasat impresia unei intilniri a sectantilor din Jonestown, soarta pe care nu le-o doresc.

Ca directie generala, foarte pe scurt, eu cred ca universitatile de stat ar trebui sa se transforme in societati pe actiuni, iar actiunile vindute stundentilor, parintilor, fondurilor de investitii, sa fie taiata macaroana dependentei de stat si politicieni. Cornel, pui tu detaliile la punct, nu e domeniul meu. Astfel studentii pot sa „ocupe” universitati si sa ceara mai multi bani de la parintii lor, nu de la stat, adica de la platitorii de taxe, cum ar veni, si de la mine. Imi doresc separarea dintre biserica si stat in aceeasi masura in care imi doresc separarea dintre universitate si stat.

 • Mai multe detalii despre grupul „Tinerii Maniosi”, in care lectorul UBB, Cornel Vilcu, alaturi de Mihnea Blidariu si voxpublicanul Mihai Gotiu „activeaza civic” (TM este similar grupului de extrema stinga Critic Atac, dar mai inchegat si mai activ):„Cea mai efervescentă scenă de manifestare a Stîngii radicale din România este Clujul. O organizație teroristă de comuniști americani din anii ’70, Weather Underground, a fost promovată de membri ai Grupului pentru Acțiune Socială, au fost discutate cu argumente pro și contra ideile care i-au determinat să facă zeci de atentate cu bombă în SUA. La nivel declarativ între teroriștii WUO și GAS diferențele sînt minime.” Terorismul comunist al Weather Underground promovat la Cluj
 • Din ideile care ii anima si activitatile „Tinerilor Maniosi” si ale grupurilor afiliate din Bucuresti, aici, aici si aici.

Update

Mihai Gotiu are un articol consistent pe voxpublica despre eveniment. In articol este amintit un comunicat de presa al ocupistilor, pe situl sepoate.eu. Pe acelasi site, cea mai vizibila postare este aceasta, “Studenţii ar trebui să devină anarhişti”- Noam Chomsky

Studenţii ar trebui să provoace autoritatea nelegitimă, alăturându-se tradiţiei anarhiste.

Update

Calehari: „Din interviul lui Noam Chomsky am aflat ca se considera, inca, la 82 de ani, un anarhist! Venerabilul nu-i decat un burghez patentat, dar si un escroc ordinar! Anarhistul adevarat moare in puscarie sau lagar, ori in atentate, sau traieste “underground” urmarit de autoritatile statului contra caruia lupta. Anarhist l-am putea considera chiar si pe cersetorul care intreaga viata a dormit sub cerul liber, refuzand sa se inregimenteze in vreun fel. Anarhistul Chomsky, om la casa lui, cu slujba, nevasta si copil! Un escroc care si-a asigurat o existenta super, jucand rolul rebelului distrugator de tipare intr-o societate in care acest lucru nu reprezinta niciun pericol. “Razvratitul” care a pactizat in realitate cu ordinea in vigoare, dar care a castigat bani frumosi indemnandu-i pe imbecili sa lupte contra ei!”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

8 comentarii

 1. TranssylvaniaPhoenix
  28 martie 2013

  Tineri maniosi…nu pot sa nu ma abtin sa nu rad.
  Ce stiu idiotii astia care poarta toti cate un I-phone in buzunar, care isi beau cafeaua columbiana 100% fair trade la cafeneaua din colt, care poarta blue jeans si adidasi care costa fiecare $70 perechea, care-si fac vacantele in Grecia sau Italia, care sughita daca nu conduc un Audi sau Volskwagen, care-si fac piata la Carrefour….
  ….ce stiu ei de furia si neputinta noastra, a celor care eram de varsta lor in anii 70 si 80, care n-aveam bani in buzunar sa ne sunam parintii de la telefonul cu fise, care beam nechezol si cicoare fiindca cafeaua de contrabanda o tineam ca s-o dam la doctor ca spaga pentru operatia mamei, care ne economiseam fiecare banut timp de un an ca sa cumparam doi metri de material de blugi pe care nea Costica croitorul il transforma in cea mai frumoasa pereche de pantaloni evazati din intreaga Romanie pe care-i purtam cu mandrie asortati cu o pereche de pantofi de vinilin cu talpi de carton, care ne petreceam vacantele la bunici in sat fiindca trecerea granitei cu destinatia Grecia sau Italia se pedepsea in cel mai bun caz cu inchisoare si in cel mai rau cu un glont in spate, care ne duceam la scoala sau la munca intreaga viata agatati de scara tramvaiului fiinca o amarata de Dacia 1300 costa intregul venit al familiei pe doua decade, care ne faceam piata la aprozarul si alimentara din colt unde singurele articole comestibile din galantar erau crevetii vietnamezi si sticlele cu vin de Murfatlar…ce stiu ei ce este mania.
  Si nu pot sa nu ma abtin sa nu rad fiindca in jargonul cercului meu de prieteni din tinerete, cuvantul „manios” avea un un anume subanteles care se referea la un anume act pe care (in lipsa unei partenere) unii tineri il fac cu ajutorul mainii.
  Asa ca dragi prieteni si cititori ai ILD, cu prima ocazie in care va intilniti cu unul dintre cei care fac subiectul acestui articol, nu uitati sa-l salutati cu cuvintele „ce mai faci mai maniosule?” si daca se ofera sa va stranga mana, intrebati-l daca s-a spalat in prealabil ????

 2. Bogdan Calehari
  28 martie 2013

  Din interviul lui Noam Chomsky am aflat ca se considera, inca, la 82 de ani, un anarhist! Venerabilul nu-i decat un burghez patentat, dar si un escroc ordinar! Anarhistul adevarat moare in puscarie sau lagar, ori in atentate, sau traieste „underground” urmarit de autoritatile statului contra caruia lupta. Anarhist l-am putea considera chiar si pe cersetorul care intreaga viata a dormit sub cerul liber, refuzand sa se inregimenteze in vreun fel. Anarhistul Chomsky, om la casa lui, cu slujba, nevasta si copil! Un escroc care si-a asigurat o existenta super, jucand rolul rebelului distrugator de tipare intr-o societate in care acest lucru nu reprezinta niciun pericol. „Razvratitul” care a pactizat in realitate cu ordinea in vigoare, dar care a castigat bani frumosi indemnandu-i pe imbecili sa lupte contra ei!

 3. Liv STOmer
  28 martie 2013

  Calehari,
  eeeee, pai da, asa vreau si eu!! Vreau si eu, sa fiu anarhist, sa rag mereu impotriva sistemului, dar in acelasi timp sistemul sa-mi promoveze ragetele, sa-mi includa textele printre textele date la tradus candidatilor la examenul de limba Cambridge CAE/CPE!!! (caz real, mi s-aintamplat mie).

 4. Liv STOmer
  28 martie 2013

  De fapt, uitati-va la fetele oamenilor astora. Uitati-va bine la mutrele lor. Uitati-va la fata lui Blidariu, cu barba+mustata lui gretoase si asimetrice. Ce va inspira? care tineri, care maniosi? Eu zic ca „tinerii batraniciosi” ii caracteriza mai bine. oamenii astia regreta din fundul sufletului comunismul, atata ca n-au, de regula, toate cuvintele la ei ca s-o spuna in mod clar si coerent. Care manie, care implicare a statului in educatie, ce-s vrajelile astea? Un bilet numai dus de avion catre Cuba sau Coreea de N, atat si nimic mai mult, e tot ce ii trebuie fiecarui manios dintr-asta. Saracii, cata „manie”, zau asa.

 5. John S
  28 martie 2013

  Poate ar fi nevoie de un up-date cu toata istoria grupului. Promovarea insemnelor si simbolurilor comuniste parca era ilegala. Cred ca si apologia terorismului.

 6. Costin Andrieş
  28 martie 2013

  John, ai pus si un link, nu ma prind de ce nu apare, asa ca il las aici http://www.hotnews.ro/stiri-es…..cestia.htm

 7. Costin Andrieş
  28 martie 2013

  Dan Perjovschi a sustinut cu desene ocupistii de la UBB. Sustine si „Ziua Națională Pentru Interzicerea Fraturarii Hidrulice în România! ” de joi https://www.facebook.com/photo.php?fbid=164973500327381&set=a.158094881015243.1073741826.153757544782310&type=1&theater

  Pentru Apa Curata si Contra Fracturare Hidraulica
  Îmi place pagina asta · acum 6 ore

  ÎMPREUNĂ PENTRU APĂ, VIAȚĂ, PĂMÂNT ȘI CREAȚIE !
  Dan Perjovshi | http://www.perjovschi.ro/ | ~ ilustrator, scriitor, jurnalist și autor de performance român, a dorit să susțină în stilul său Campania pentru Interzicerea Exploatării Gazelor de Șist.
  Dan Perjosvchi este unul dintre artiștii români moderni care au contribuit și contribuie semnificativ la construirea identitătii naționale, abordând teme sociale de actualitate in operele sale.
  Dânsul ne-a trimis un set de desene tematice care ilustrează în maniera sa umoristică dar realistă, riscurile Fracturarii Hidraulice. Acesta este al treilea dintre ele.
  De ce ? Pentru că nu vrea:
  – apă poluată, copii bolnavi, cutremure, boli incurabile(printre care și cancer), alunecări de teren, flori ofilite și animale obosite, pământ murdărit și trai otrăvit.

  Vezi de ce pe http://tinyurl.com/ap6vzuf

  Implică-te în campania pentru aflarea adevărului despre pericolul fracturarii hidraulice. Informează-te și informează !

  4 / 04 va fi Ziua Națională Pentru Interzicerea Fraturarii Hidrulice în România!
  Locațiile, evenimentele și orașele vor fi anunțate în curând. Distribuie și urmărește pagina.
  Eveniment Național FB – http://tinyurl.com/b9vpgfs/
  Web Site – http://stopfracturare.ro/ — cu Perjovschi Dan.

  http://www.privesc.eu/Arhiva/1…..artie-2013

 8. Costin Andrieş
  28 martie 2013

  Apropo de Occupy UBB, TInerii Maniosi si Weather Underground.
  In SUA teroristii comunisti din Weather Undergound, sursa de inspiratie pentru Tinerii Maniosi, sint reabilitati

  Un articol de Ronald Radosh
  http://www.aim.org/guest-colum…..errorists/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian