FUNDATIA IOAN BARBUS

Șobolanii roșii strâng rândurile

Trăim vremuri pe care nu ni le-am fi dorit. Suntem obligați să suportăm consecințele deciziilor politice ale unor grupuri de oameni pe care îi unește mediocritatea, trecutul tulbure, interesul personal și apetența pentru crearea unei societăți docile, amorfe, lipsite de repere morale. Din cauza acestor oameni, orice încercare de a rupe zidul suficienței s-a lovit de o rezistență ostentativă, guralivă și dură. Atunci când și-au dorit, rezistența la schimbare a devenit chiar violentă. Ulterior au predicat voluptatea uitării și satisfacțiile traiului în neadevăr, unind violența cu minciuna.

Începutul s-a făcut în anul 1990, când s-a pus pentru prima dată problema lustrației, rămasă nerezolvată până în ziua de astăzi. Meritul nu îi aparține doar lui Ion Iliescu și clicii sale, doar atâția alții și-au adus propria contribuție la perpetuarea stării de fapt, învinși de propriile lor neputințe.

Lovitura de stat din vara anului 2012 este ultimul exemplu din acest șir lung de uitări programate. Nu putem să-i învinuim doar pe autorii ei pentru că nu-și recunosc fărădelegea, ci trebuie să îi privim în ochi pe toți ei care ar trebui să fie port-drapelul luptei pentru adevăr și justiție și refuză să ridice steagul din țărână.

O nouă conspirație a tăcerii i-a adus alături de alianța socialistă USL pe cei mai mulți dintre actorii politici din România. De la unii dintre ei era de așteptat ca rezistența să fie cuvântul de ordine, dar paralizia conștiințelor este prețul pe care îl plătesc cei care și-au făcut o meserie din troc și minciună.

Sorin Frunzăverde, Cristian Boureanu, Mihaela Popa, Vasile Blaga

Sorin Frunzăverde, Cristian Boureanu, Mihaela Popa, Vasile Blaga, Cezar Preda

Ciubucarii, găunoșii și găinarii tip Frunzăverde, Popa și Stânișoară nu au apărut din neant, fac parte dintr-o cultură a corupției. Prin aderarea la USL, ei și-au regăsit locul de drept în marea familie păstorită de Ion Ilici Iliescu și Felix. Acum se află într-o companie selectă, alături de liberatul Adrian Năstase, răsgânditul Tăriceanu, inconsistentul Petre Roman, penalul Cătălin Voicu, condamnatul Mischie, josnicul pro-rus Andrei Marga, învinsul Emil Constantinescu și alte mii de amploaiați și răzgâiați ai USL-ului. Iubiți și apărați de presa vândută – laolaltă cu fostul și noul lider al PDL, Vasile Blaga -, sunt feriți de tratamentul anticonstituțional care este rezervat dușmanilor politici ai PSD și PNL.

Principiile Dreptei nu pleacă de la negocierea scaunelor, ci sunt cuprinse într-o viziune generală despre lume și viață bazată pe credință, stat de drept, justiție, proprietate privată și adevăr. Dacă ai principii și conștiință te înhami la un drum greu, în care îți propui să învingi stânga USL-așa, făcând-o să platească prețul cuvenit pentru aruncarea țării în căruța unei alte epoci. Te comporți precum Monica Macovei, luptând pentru adevăr și Dreapta, opunându-te curajos barajului de minciuni, insulte și calomnii care va ridicat împotrivă-ți.

Răfuială neconstituțională cu cei care se mai împotriveau tsunami-ului USL-aș nu s-a mărginit doar la atacarea politicienilor cu principii, ci a fost acompaniată de marginalizarea și ostracizarea intelectulilor de frunte ai țării, mai ales dacă erau la conducerea unor instituții reprezentative ale României. Imediat ce USL a pus mâna pe putere, ICR și IICMER au devenit anexe ale bun-gânditorilor Antenei 3. Horia-Roman Patapievici și Vladimir Tismăneanu nu erau de ieri sau de azi pe primele locuri din lista noilor dușmani de clasă ai puterii USL. Gestul de protest al lui Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Neagu Djuvara și Gabriel Liiceanu de a nu participa la Salonul Cărții de la Paris nu a suscitat nici emoție și nici sprijin politic în rândul mass-media, ci s-a reflectat doar în mediul cultural. Puțin și dezamăgitor, o altă consecință a reflexului de a uita, îndelung pregătit de presa ce îndobitocește.

Exemplul intelectualilor români nu a fost urmat de PDL. Este puțin probabil ca o construcție politică să fie o entitate pură, dar nimeni nu îi obliga pe pedeliști să se îndrăgostească de lada de gunoi pe care scrie USL. Demnitatea a fost lăsată la o parte. Pentru a se aranja material, Blaga și oamenii săi au făcut o opoziție de paradă. Un non-combat total colorat cu declarații de dragoste pentru partidul isteric PNL a netezit drumul către neantul aservirii. Nu au înțeles că o sluga nu devine domn când își schimbă hainele, cu atât mai puțin un om politic.

Vasile Blaga și Crin Antonescu

Vasile Blaga și Crin Antonescu

Cârciuma La Buldogu’ Siliconat este plină de separeuri unde se face troc cu conștiințe și se semnează adeziuni la PNL și PSD. S-au alăturat grupului liberal-socialist fără nici o jenă, acceptând de la bun început ideea că nu se poate face nimic împotriva lor. Această atitudine împăciuitoare față de rău, această mizerabilă încurajare a înțelegerilor și a mismașurilor cu puterea PSD-PNL, nu este nimic mai mult decât o pactizare cu josnicia. Lașitatea a devenit virtutea de căpătâi a noilor convertiți la belșugul obținut prin vânzare și compromis. Pedeliștii lui Blaga nu se luptă, s-au predat în schimbul promisiunii că vor fi parte a guvernării. Aprobările individuale sau în grup pentru a li se permite să sărute papucii noilor stăpâni vin în contrapartidă cu scuiparea rituală a ceea ce au fost mai înainte.

Marea descoperire a stângii românești este că nu mai are nevoie de Marx, Lenin sau Mao pentru a cuceri puterea și a guverna, ci este de ajuns să producă mii de activiști locvaci, capacitați de mediul televiziv pentru a-și identifica și a sări asupra prăzii. Sirenele și-au făcut datoria, șobolanii cei noi se alătura celor vechi. Victor Ponta, plagiatorul mitoman, și Crin Antonescu, non-valoarea mereu în criză, sunt oameni puternici, dar nu albesc biografii și nu reprezintă repere morale, ci tocmai contrariul.

Biletele de iertare se acordă cu cât abjură mai din rărunchi și cu cât înjură mai colorat. Culoarele puterii seamănă cu galeriile săpate la temelia societății și sunt pline de furii pricinuite de citațiile venite din zona Justiției. Cu toate acestea, încă este mare înghesuială la noua împărțeală pentru că statul mai are încă larghețea și inconștiența bine orientată de a da unora ce-și doresc, nu ce merită. Când aleșii neamului sunt guzganii roșii, se sapă alte și alte galerii ale fărădelegii și jafului.

Spiritul de turmă e mai tare și nici măcar realitatea că guvernarea USL-așă se îndreaptă către un eșec nu-i poate opri pe chițăitorii lași. Pentru ei alergarea într-o galerie descendentă li se pare o superaccelerare-levitație și nu-și dau seama că este doar o iluzie produsă de efectul drogurilor minciunii.

Faptul că acum este greu de luptat cu șobolanii roșii este o realitate, dar războiul nu s-a sfârșit încă. Nu mai este mult până când se va da semnalul începerii bătăliei finale. Șobolanii vor continua să alerge în galeria descendentă, până la fund.

Lor nu li s-a dat un bilet dus-întors.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

7 comentarii

 1. Bogdan Calehari
  26 martie 2013

  Devastator!

 2. Costin Andrieş
  26 martie 2013

  asa au ajuns niste anarhisti anarhisti-neocomunisti ca Militia Spirituala a lui Mihail Bumbes, dupa ce au ‘activat civic’ acum un an sa fie angajati in mare parte la, tocmai la! IICCMER ca sa studieze crimele comunismului, adica sa o frece anarhic.

  Ce se intimpla acum a fost incredibil acum 1-2-3 ani, si ce se va intimpla peste 1-2-3 ani pare acum incredibil. Claudiu Craciun si Cristian Pirvulescu stiu. Alina Mungiu Pippidi stie si ea de mult. Mircea Toma e expert, societatea civila, ce a fost odata societatea civila, e acum un grup de mercenari fara scrupule, care se vind pe bani de tigari. Dorin Tudoran stie, numele mari nici nu are rost sa le amintesc.

 3. Costin Andrieş
  26 martie 2013

  am zis ‘mare parte’ pentru ca nu stiu daca TOTI anarhistii de extrema stinga de la Militia Spirituala au fost angajati la IICCMER. Acum exista un protest public la ei pe site, se pare ca nu sint atit de buni pretini cu ‘civil disobedientii’ de la USL pe cit ar fi sperat.

 4. John Galt
  26 martie 2013

  Pana si sobolanii au au mai multa demnitate decat au ei.

  Experiments with rats have shown that they will not take food if they know their actions will cause pain to another rat. In lab tests, rats were given food which then caused a second group of rats to receive an electric shock.

  The rats with the food stopped eating rather than see another rat receive a shock. Similarly, mice react more strongly to pain when they have seen another mouse in pain.

  Recent research from Switzerland also showed that rats will help a rat, to which it is not related, to obtain food if they themselves have benefited from the charity of others. This reciprocity was thought to be restricted to primates.”

  http://www.telegraph.co.uk/ear…..wrong.html

 5. Silvapro
  26 martie 2013

  ARD-ul a ramas in picioare sau s-a destramat? PDListii vor continua cu Blaga sau vor trece in parte la entitatea care va fi o adevarata dreapta?

  @ John Galt,
  Ma uimeste rezultatul de la aceste teste – nu m-as fi gindit ca e posibila capacitatea de empatie la animale, in afara grijii de puii lor. Daca-i asa intr-adevar, nu pot decit sa ma bucur de gradina D-lui!

 6. Vlad M.
  26 martie 2013

  ARD s-a destramat de cum s-au terminat alegerile. Nu este clar ce vor face pedelistii. Jumatate din conventie l-a votat pe Blaga, deci ne putem astepta la orice din partea PDL-ului. Cel mai probabil, PDL-Blaga o sa isi pastreze linia pro-USL. Ce vor face ceilalti pedelisti, ramane de vazut. Pana una alta, raman in partid.

 7. Liv STOmer
  26 martie 2013

  @3
  ehhhh, Costin…..e criza,probabil de fapt ca banii nu-s destui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian