FUNDATIA IOAN BARBUS

Occupy Wall Street de Ziua Comemorării Holocaustuluide pe pagina de facebook oficială a Occupy Wall Street.

Pentru cine a urmărit cu atenție Occupy Wall Street, imaginea de mai sus nu are nimic special. Din primele zile naziștii și comuniștii s-au arătat încîntați. Cu riscul de a mă repeta, nu pot sa nu amintesc că și în România, una dintre figurile centrale ale mișcarii ocupiste este Claude Karnoouh, un comunist care neagă holocaustul, cînd nu este ocupat cu prelegerile ținute studenților din facultățile bucureștene.

Occupy Bucharest
https://inliniedreapta.net/ura-pentru-evrei-a-ocupistilor/
Occupy Bucharest, deși a reușit să strîngă doar o mînă de oameni, nu a rămas nereprezentat. În primele rînduri s-a aflat un bărbat care, pe 30 iunie 1981, spunea:

“Despre camerele de gazare sînt convins că nu au existat în mod efectiv; o serie de adevăruri ale istoriei oficiale vor sfîrși prin a fi revizuite”.

Acesta se mîndrește și astăzi cu calitatea de fost membru a Partidului Comunist Francez. Alături și Bruno Drweski, a condus Comitetul de Redacție al revistei La Pensee Libre: Bruno Drweski este un istoric polonez… ați ghicit, roșu-brun – negaționist, comunist și spirit liber. (“Adevărații rasiști și adevărații antisemiți sînt în Statele Unite și în Israel, adevărații negaționiști pot fi găsiți în aceste țări.”)”

“Despre camerele de gazare sînt convins că nu au existat în mod efectiv;
o serie de adevăruri ale istoriei oficiale vor sfîrși prin a fi revizuite”.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

31 de comentarii

 1. Hongse
  19 aprilie 2012

  Au şters-o între timp. Dar wow, 56 people like this şi 116 shares! Cât de idioţi pot fi?

  PS: Tare mă mănâncă să le postez asta pe pagină! ????

  http://thepeoplescube.com/imag…..et_600.jpg

  Link

 2. Costin Andrieş
  19 aprilie 2012

  au sters-o. acum citeva minute inca era.

 3. Hongse
  19 aprilie 2012

  Da. Probabil că au şters-o bookface după ce au primit diverse „Report This Photo”. Dar după cel puţin „6 hours ago”. Ruşine şi lor.

 4. Costin Andrieş
  19 aprilie 2012

  Occupy credinciosii unei religii. religia luptei de clasa. incantatiile incep pe la minutul 1:

  numele religiei e comunism:

  preotesele din romania. unele dintre cele mai entuziaste sint claudiu craciun si admiratoarele lui:

  ascultati-i. retorica revolutionara, cuvinte goale dar pline de solemnitate, tactica subversiva clasica pentru prins in plasa idioti utili. la protestul de mai sus participa si citiva dintre cei de aici, sau apropiati ai lor: “Mă trezesc în fiecare dimineață gîndindu-mă că azi voi pune capăt capitalismului”

 5. Vladimir Tismaneanu
  19 aprilie 2012

  Odioasa, dezgustatoare, repugnanta imagine: extrasa din infinitul repertoriu al paranoiei antisemite. In timpul celui de-al II-lea razboi mondial, asemenea caricaturi apareau in „Der Sturmer”, abjecta publicatie nazista condusa Julius Streicher. Acesta a fost spanzurat la Nurnberg. Iata cum migreaza imaginarul antisemit, fantasmele conspirationiste dinspre national-socialism (nazism) spre noua „Noua Stanga”…

 6. Vladimir Tismaneanu
  19 aprilie 2012

  Corectez:

  asemenea caricaturi

  condusa de Julius Streicher

 7. Vlad M.
  19 aprilie 2012

  Noul socialism da mana cu vechiul national-socialism. Cat de nobil!

 8. Vladimir Tismaneanu
  19 aprilie 2012

  „Judaism longs, in vain, for a country and homeland, it will not and cannot get it, it is already too late, the period of national conquest has passed over its head. You cannot gain, erect, and maintain a homeland through the blood and sweat of others, at most take rob, take advantage and sell.”

  Din jurnalul liderului nazist maghiar Szalasi. Suna familiar?

  http://www.haaretz.com/jewish-…..i-1.425357

 9. DanCanada
  19 aprilie 2012

  Intre timp ipocritii de la Critikkat discuta (bineinteles super-doct) despre „imoralitatea capitalismului”.
  Nu stii daca sa rizi sau sa-i injuri de mama. Mai crestineste e sa rid… ????

 10. Vlad M.
  19 aprilie 2012

  Iran marks Holocaust Remembrance Day by running cartoons mocking Jews and denying Holocaust

  While Israel marks Holocaust Remembrance Day, Iran is playing Holocaust-denying cartoons on public television, Channel 2 News reported on Wednesday night.
  The cartoons show Jews fabricating stories about the Nazis’ atrocities and 6 million Jewish deaths, and then exploiting the Holocaust to enrich themselves and displace the Arabs from Palestine….

  Iranul vrea doar pace. E adevarat, neaga atrocitatile naziste, neaga ca a existat un Holocaust, afirma ca Shoah e o inventie evreiasca facuta pentru a stoarce bani de la non-evrei, spune ca „palestinienii” sunt adevaratele victime, iar conducatorii iranieni vor sa rada de pe harta lumii Israelul. Da, Iranul vrea doar pace.

 11. Costin Andrieş
  19 aprilie 2012

  O imagine din documentarul despre care vorbeste Vlad mai sus:

 12. Daniel Francesco
  19 aprilie 2012

  Pagina/12 este un ziar argentinian care a publicat o banda desenata cu numele de Aventura lui David Gueto, in aparenta o gluma la adresa DJ-ului franco-evreu David Guetta. Detinut de un apropiat al fostului Presedinte Nestor Kirchner (si de ce nu si al actualei presedinte Cristina Fernández de Kirchner), ziarul Pagina/12 si-a cerut scuze in fata protestului energic al Centrului Wiesenthal.

  Descrierea benzii desenate: Hitler vorbeste cu David Guetto caruia ii spune sa-i calmeze pe cei din lagar “in asa fel incat sa iasa sapunul mai bun”.

 13. Costin Andrieş
  19 aprilie 2012

  occupy wall street, si toate miscarile occupy din lume, inclusiv Occupy Romania (http://www.facebook.com/OccupyRomania) atrag ca un magnet toate ideile delirante. auzi vobindu-se despre conspiratii malefice ale capitalistilor de subjugare a muncitorilor, femeilor, negrilor, etc, despre lacomia, rasismul si pofta de singe a dreptei.

  e un cocteil halucinant in care toate paranoile posibile, incalzismul global, rasismul si terorismul american, rasismul si terorismul sionist, exploatarea clasei muncitoare si in general a tot ce misca, homofobia, xenofobia, islamofobia, fascismul, nazismul (da, cine li se opune e de regula nazist, contrar evidentelor), globalismul, sionismul, capitalismul, egoismul, foamea de PROFIT, discriminarea femeilor, a tiganilor, a homosexualilor, a musulmanilor, imperialismul razboinic, distrugerea planetei si a mamei gaia, toate sint puse in circa dusmanului de clasa care trebuie eliminat. toti paranoicii sint primiti cu bratele deschise in grupul ocupistilor, toti sint indemnati sa lupte pentru „o lume mai buna”, pentru „democratia directa”, asa cum au gindit-o cindva bolsevicii.

  .

  iar aceste miscari sint descrise laudativ in multe publicatii, televiziuni si situri de internet din romania, pe care nu am timp sa le insir acum.

 14. Riddick
  19 aprilie 2012

  Un pamflet (probabil din 1944): Hey Shickelgruber

  Spike Jones & „City Slickers”

  http://www.youtube.com/watch?v=hu2WFQ9G5EE

 15. Costin Andrieş
  19 aprilie 2012

  am mai facut o vizita pe pagina de facebook a #occupywallstreet

  si ghiciti pe cine sustin (via Russia Today)…

  si daca imi permit o mica rautate:

 16. roadrunner
  19 aprilie 2012

  #15 @ costin andriesh

  Daca ai sa te duci si pe pagina mea de facebook, ai sa gasesti ca si eu il sustin pe Ron Paul. E o chestie publica! :mrgreen:

  Nu, nu sint un suporter al lui Occupy… Occupy vede solutia in guvern. In guvernul lui Obama sau alte asemenea.

  However, Occupy este foarte aproape de solutie cu Ron Paul. Le mai trebuie un mic „leap forward”. Pe care nu-i vad in stare sa-l faca.

  De cite ori ti s-a intimplat tie, Costine, pe la vreun examen, in alte probe ale vietii, sa fi zis: ah, si eram asa de aproape de solutie! si n-am vazut-o! cum s-ar fi schimbat lucrurile daca as fi vazut-o! mai aveam doar un milimetru! da n-a fost sa fie, am ratat-o pentru ca n-am vazut-o…

  Nu ti s-a intimplat niciodata? Atunci esti, da-mi voie sa ti-o zic, o exceptie fericita! Fericiti cei… si etcetera…

  Nimic nu te face mai sigur pe tine decit o singura sursa de informatie/idei… asta, bineinteles, pina cind realitatea iti va da una buna in cap, moment in care nimeni nu va mai sta sa-ti asculte explicatiile, si te va lasa in plata Domnului cu certitudinile tale cu tot.

  P.S. (numai pentru tine): da, stiu, articolul zice „occupy… antisemitism… etc”, subiecte care ma lasau rece. Dar daca esti (tu) aici, de ce sa nu tragi o copita discreta (cui? who cares about Ron Paul? or maybe you care? is he such a threat? do you perceive him as such a threat? why? can you explain this?), o copita discreta din rautate (aici ai avut vreun slip freudian sau ai vrut doar sa fii hazos?), si pentru cine? pentru publicul acestui blog?

  Anyway, intrebarea mea care ma framinta este: de ce ti-e tie frica de Ron Paul? Chiar sint curios, fara misto.

 17. roadrunner
  19 aprilie 2012

  Aproposito de bani, wall street si altele. Finca tot sintem pe dat linkuri si poze:

  Please click on the following links. You won’t be dissapointed!

  http://demonocracy.info/infogr…..osure.html

  Prima explicatie din link este asa:

  LONG STORY: A derivative is a legal bet (contract) that derives its value from another asset, such as the future or current value of oil, government bonds or anything else. Ex- A derivative buys you the option (but not obligation) to buy oil in 6 months for today’s price/any agreed price, hoping that oil will cost more in future. (I’ll bet you it’ll cost more in 6 months). Derivative can also be used as insurance, betting that a loan will or won’t default before a given date. So its a big betting system, like a Casino, but instead of betting on cards and roulette, you bet on future values and performance of practically anything that holds value. The system is not regulated what-so-ever, and you can buy a derivative on an existing derivative.

  Daca ajungeti la Goldman Sachs (scroll down pina la aprox 60%) veti citi:

  Goldman Sachs has a derivative exposure of $44.192 Trillion dollars.
  Mitt Romney‘s top donor is Goldman Sachs, and one of Obama‘s best donors.
  Ex-CEO of Goldman Sachs, Hank Paulson became the Secretary of Treasury under Bush and
  during the 2008 financial crisis authored the TARP bill demanding $700 billion bail-out.

  I’m not an economist, but even a layman can see that this doesn’t look like it is going to end well. No sir! not at all! it’s not going to end well.

  Bonus:
  http://demonocracy.info/infogr….._debt.html

 18. John Galt
  19 aprilie 2012

  „Let us consider the actual, worldly Jew — not the Sabbath Jew, as Bauer does, but the everyday Jew. Let us not look for the secret of the Jew in his religion, but let us look for the secret of his religion in the real Jew. What is the secular basis of Judaism? Practical need, self-interest. What is the worldly religion of the Jew? Huckstering. What is his worldly God? Money. Very well then! Emancipation from huckstering and money, consequently from practical, real Jewry, would be the self-emancipation of our time…. We recognize in Jewry, therefore, a general present-time-oriented anti-social element, an element which through historical development — to which in this harmful respect the Jews have zealously contributed — has been brought to its present high level, at which it must necessarily dissolve itself. In the final analysis, the emancipation of the Jews is the emancipation of mankind from Jewry”.

  Most people would identify those words as the words of Hitler but they are in fact the words of that great hater, Karl Marx. So I think that does lead us towards one useful generalization about extreme antisemitism in the last 200 years or so: It is characteristically Leftist. By Hitler’s time, antisemitism in particular, as well as racism in general, already had a long history on the Left. August Bebel was the founder of Germany’s Social Democratic party (mainstream Leftists) and his best-known saying is that antisemitism is der Sozialismus des bloeden Mannes (usually translated as „the socialism of fools”) — which implicitly recognized the antisemitism then prevalent on the Left. And Lenin himself alluded to the same phenomenon in saying that „it is not the Jews who are the enemies of the working people” but „the capitalists of all countries.” For more on the socialist roots of antisemitism see Tyler Cowen’s detailed survey here.

  What is the worldly religion of the Jew? Huckstering. What is his worldly God? Money.…. Money is the jealous god of Israel, in face of which no other god may exist. Money degrades all the gods of man – and turns them into commodities…. The bill of exchange is the real god of the Jew. His god is only an illusory bill of exchange…. The chimerical nationality of the Jew is the nationality of the merchant, of the man of money in general.

  Karl Marx – On the Jewish Question, originally published in 1844.

 19. roadrunner
  19 aprilie 2012

  Comentariul asta ar fi trebuit sa apara intre #15 si #16

  Nu conteaza totusi ordinea, cum se zice in aritmetica, produsul lor este acelasi. Mai incerc odata, poate am mai mult noroc cu askimetul.

  #15 @ costin andriesh

  Daca ai sa te duci si pe pagina mea de facebook, ai sa gasesti ca si eu il sustin pe Ron Paul. E o chestie publica! :mrgreen:

  Nu, nu sint un suporter al lui Occupy… Occupy vede solutia in guvern. In guvernul lui Obama sau alte asemenea.

  However, Occupy este foarte aproape de solutie cu Ron Paul. Le mai trebuie un mic „leap forward”. Pe care nu-i vad in stare sa-l faca.

  De cite ori ti s-a intimplat tie, Costine, pe la vreun examen, in alte probe ale vietii, sa fi zis: ah, si eram asa de aproape de solutie! si n-am vazut-o! cum s-ar fi schimbat lucrurile daca as fi vazut-o! mai aveam doar un milimetru! da n-a fost sa fie, am ratat-o pentru ca n-am vazut-o…

  Nu ti s-a intimplat niciodata? Atunci esti, da-mi voie sa ti-o zic, o exceptie fericita! Fericiti cei… si etcetera…

  Nimic nu te face mai sigur pe tine decit o singura sursa de informatie/idei… asta, bineinteles, pina cind realitatea iti va da una buna in cap, moment in care nimeni nu va mai sta sa-ti asculte explicatiile, si te va lasa in plata Domnului cu certitudinile tale cu tot.

  P.S. (numai pentru tine): da, stiu, articolul zice „occupy… antisemitism… etc”, subiecte care ma lasau rece. Dar daca esti (tu) aici, de ce sa nu tragi o copita discreta (cui? who cares about Ron Paul? or maybe you care? is he such a threat? do you perceive him as such a threat? why? can you explain this?), o copita discreta din rautate (aici ai avut vreun slip freudian sau ai vrut doar sa fii hazos?), si pentru cine? pentru publicul acestui blog?

  Anyway, intrebarea mea care ma framinta este: de ce ti-e tie frica de Ron Paul? Chiar sint curios, fara misto.

 20. Vlad M.
  19 aprilie 2012

  Roadrunner
  1.

  Occupy este foarte aproape de solutie cu Ron Paul

  Asta zicea si Costin si asta era problema cu Ron Paul.
  2. Poti sa te abtii la bla-blauri despre Romney si Goldman Sachs. Aici Romney nu are fani. Ai gresit adrisantul. Voiai, pesemne, sa ii scrii lui Ron Paul, wingman-ul lui Romney.
  3. Iti atrag atentia ca esti periculos de aproape de a nu mai scrie pe ILD. Foarte aproape. De ce? Pentru ca nu aduci nici o contributie la comunitate, nu faci altceva decat sa strambi din nas si sa bati campii, atacand aiurea si aparand aiurea, in buna traditie rompolista. Iti pierzi si ne pierzi vremea. Din punctul meu de vedere, sejurul tau se poate incheia aici si acum.

 21. Costin Andrieş
  19 aprilie 2012

  #15 @ costin andriesh

  andrieș, cu ș de la șaria.

  Daca ai sa te duci si pe pagina mea de facebook, ai sa gasesti ca si eu il sustin pe Ron Paul. E o chestie publica!

  asa, si?

  Nu, nu sint un suporter al lui Occupy… Occupy vede solutia in guvern. In guvernul lui Obama sau alte asemenea.

  si in acelasi timp..

  However, Occupy este foarte aproape de solutie cu Ron Paul.

  adica vede solutia in guvernul hiperextins obamic, dar e „foarte aproape de solutie” cu guvernul minimal de care vb ron paul. si cu sufletul in rai si cu… continuarea o stii tu. cei de la occupy nu dau 2 bani pe ideile economice ale lui ron paul. ei sint indragostiti de parerile lui privind politica externa. tu viseaza in continuare cum comunistii din occupy vor deveni peste noapte libertarieni.

  Nimic nu te face mai sigur pe tine decit o singura sursa de informatie/idei… asta, bineinteles, pina cind realitatea iti va da una buna in cap, moment in care nimeni nu va mai sta sa-ti asculte explicatiile, si te va lasa in plata Domnului cu certitudinile tale cu tot.

  il cunosc pe Ron Paul destul de bine din timpul campaniei din 2008. initial eram mare fan, dar mi-a luat vreo 2 luni si m-am lamurit. asta apropo de „ah, si eram asa de aproape de solutie! si n-am vazut-o! cum s-ar fi schimbat lucrurile daca as fi vazut-o! mai aveam doar un milimetru! da n-a fost sa fie, am ratat-o pentru ca n-am vazut-o…” nu stiu despre ce sursa unica de informatie vorbesti. sursele mele includ si farsnews si RT. a ta e exclusiv rompol.com

  Anyway, intrebarea mea care ma framinta este: de ce ti-e tie frica de Ron Paul? Chiar sint curios, fara misto.

  de ce ar trebui sa imi fie frica de un mosulet senil care, inafara de economie, are o politica externa care trezeste entuziasm din iran, pina in rusia si in tabara ocupista? pina acum citiva ani ma consideram libertarian, pina am observat ca in forma sa extrema libertarianismul este la fel de orb ca orice alta ideologie, fie ca e vb de ocupism, islamism, comunism sau nazism. in numele ideologiei libertariene, libertarienii ignora complet portiuni enorme din realitate (aproape toata realitatea), cele care ii contrazic. ce nu se potriveste cu idelogia, nu exista.

  ron paul spune clar si raspicat ca toate problemele lumii contemporane (alea enumerate mai sus) sint reactii la politicile imperialiste criminale ale SUA si ale Israelului, si toate aceste neplaceri ar disparea ca prin farmec daca SUA si-ar retrage trupele de peste tot. chiar si tie, cred, iti este evident de ce o asemenea idee poate parea atractiva iranienilor, fsb-istilor si in general tuturor regimurilor conduse de psihopati . daca SUA nu ar mai juca nici un rol, toti dementii ar putea sa isi vada linistiti de treaba (asta chiar daca ce a facut SUA in ultimii ani, in Primvara islamista araba, in special, este complet aberant), iar treaba lor nu e dezarmarea, sexul si fumatul de ierburi tari. In timpul WW2 Hitler ar fi fost un infocat sustinator al lui Ron Paul, si nu pentru ca Hitler era libertarian: Ron Paul: ‘I Wouldn’t Risk American Lives’ to End the Holocaust asta aboslut indiferent de cit de rece te lasa pe tine orice te contrazice. iata de ce nu imi place de ron paul. fara sa imi fie frica. de unde ai scos asta.

  dar chiar sint curios, fara misto, tu de ce esti atit de indragostit de ron paul?

 22. Costin Andrieş
  19 aprilie 2012

  rdrn, un alt exemplu. dupa ce s-a discutat aici luni si luni de zile cu alex nicolin de ce nu imi place si nu ne place ron paul, vorbind mai pe larg despre ce am spus mai sus, si multe altele, el spune acum citeva zile:

  Alex Nicolin Costin e impotriva lui Ron Paul pentru ca acesta, spre deosebire de ceilalti candidati, refuza sa se ploconeasca pana la pamant in fata guvernului israelian, si nu accepta ca America sa porneasca un nou razboi inutil, platit din banii contribuabililor americani, pentru servirea unor interese straine. Dar Israelul e mai cu mot decat ceilalti …
  April 6 at 10:29am

  hai, da-mi te rog tu un sfat in aceasta pb. cind te adresezi unor oameni, care spun despre ei ca sint o culme a rationalitatii, a nedogmatismului, a inteligentei active, a spiritului stiitific si tot ce vrei tu, si vezi iar si iar ca de fapt vorbesti cu peretii, ce iti ramine de facut? cind vb cu un alex nicolin, un indragostit neconditionat de ron paul (iubirea e neconditionata, doar, nu?) si cind vezi ca dupa luni, ani, iti toarna o gogoasa la nivelul unui mucos de clasa a treia, cum e cea de mai sus, cind il vezi ca pe de o parte condamna dogmatismul, iar pe de alta este dogmatic pina in maduva oaselor, ce e de facut? omul e ingragostit de ideile lui si le sustine pina in pinzele albe chiar daca realitatea il contrazice zi de zi, deci nu e nimic de facut. ii dai pace si il lasi sa faca bascalie in continuare. daca nu ar exista oameni ca el si ca tine, indraznesc sa spun, eu nu as mai avea de ce sa deschid gura. si daca o fac, nu o fac nici pentru tine, nici pentru el, nici pentru alti indragostiti de propriile idei, ca voi.

 23. roadrunner
  19 aprilie 2012

  #21 #22 @ costin a.

  Sorry, am fost ocupat zilele astea si n-am avut timp sa raspund.

  La intrebarea ta, pun clipul asta:
  http://www.youtube.com/watch?v=kG2uDf2F3cA

  Este clipul emisiunii de astazi de pe CNBC. CNBC este un canal TV de business, toata ziulica iti defileaza cifre, cotatii de bursa, grafice, analize, etc. Oamenii „investiti” in stock market se uita pe canalul asta ca la evanghelie. Sint, in America, asa-zisele sports-bars, unde te poti uita la ce face echipa ta favorita in timp ce-ti iei lunchul. Ei bine, toate sports-bar-urile au si un ecran pe care transmit CNBC. Eu, de cite ori intru intr-un sports-bar vad mai multa lume care se uita la CNBC decit la canalele de sport.

  Astazi Ron Paul a fost „guest host” pe MSNBC: adica l-au tinut acolo o ora intreaga, nu 5 minute cit dureaza un „segment”. Recomand intreg clipul spectatorilor care au rabdare sa-l urmareasca pina la capat. Chiar daca are 45 de minute, merita.

  Cine sint oamenii „investiti” in stock market? Pai, nu sint numai Wall Street, ci aproape toata lumea. Cu foarte putine exceptii, eu fiind una dintre ele. Majoritatea sindicatelor isi au fondurile de pensii investite in stock market. Majoritatea ne-sindicalizatilor sint investiti in stock market in diverse forme si „mutual funds”. Aproape toata lumea este investita intr-un alt „scam”, pre numele lui 401K (E prea lung de explicat ce este 401K. Ideea este e ca este un „scam”, si inca guvernamental pe deasupra, precum altele).

  Deci, toata lumea, cum mic, cu mare, cu catel, cu purcel, sta cu ochii pe „market”. Si, cind unii dintre ei mai dau si peste linkuri precum cele pe care le-am pus eu la #17, cu zgirie-norii aia de trilioane de dolari, they basically freak out!

  Apropo, linkurile pe care le-am pus la #17 arata, intr-o forma sugestiva/intuitiva, pericolul major care planeaza asupra lumii de azi. Prin anii ’80, cind eram intrebat ce bautura imi place mai mult raspundeam” „pe locul intii scotch-ul, locul doi este neocupat, pe locul trei tuica, vodca, ce vrei/ai tu”.

  #17 este pericolul maxim care planeaza asupra lumii de azi. Nu exista loc doi. Locul trei este whatever „pet cause” you want to rally on.

  De ce imi place de Ron Paul? Because he makes sense. Just watch the show!

  And, unfortunately, he’s the only one who makes sense!

 24. roadrunner
  19 aprilie 2012

  #20 @ vlad m.

  Pentru ca nu aduci nici o contributie la comunitate

  Ei, asta-i, te superi pe bazaconiile pe care le scriu eu aici.
  Asta-i the purpose of a public forum! Sa scriem bazaconii.

 25. Adi
  19 aprilie 2012

  roadkill… erhm, adica roadrunner, 401k este un fond de pensii privat si majoritatea companiilor (daca nu cumva toate) iti ofera posibilitatea sa investeti banii de acolo in ce vrei tu… si daca nu vrei sa-i investeti in „stocks”, poti sa-i pui in „bonds” sau government founds care nu-ti aduc nici castig dar nici pierderi. 401k nu este un „scam”. Daca tu ti-ai pierdut banii in 401k, ar fi trebui sa ti-i pui la saltea sau sa cumperi lingouri de aur sau whatever you think won’t loose its value. MSNBC si/sau CNBC sunt Antenele americanilor.

 26. roadrunner
  19 aprilie 2012

  #25 @ adi

  Adi, 401k este un scam guvernamental pentru ca guvernul il incurajeaza. Vad ca esti in tema cu chestiunea, nu mai intru in amanunte (adica cum il incurajeaza guvernul, si de ce).

  Daca guvernul nu l-ar fi incurajat (si nu i-ar fi dat girul moral!), as fi ridicat pur si simplu din umeri. Poate m-as fi uitat la schema, poate nu. Poate as fi considerat-o, poate nu. In orice caz, argumentul pentru scam ar fi urmatorul: incearca tu (impreuna cu alti asociati) sa faci o schema privata pe aceeasi linie. Daca vei reusi, imi voi retrage acuzatia ca 401k este un scam (si-mi voi si scoate palaria cu amindoua miinile in fata ta). Reusita ta va imi va spulbera ultimele indoieli asupra caracterului „privat” al schemei 401k.

  Mai exista o optiune pe care poti s-o alegi: aceea de a nu a participa! Guvernul nu ne obliga )inca!) sa participam la schema 401k. Asta-i optiunea pe care am ales-o eu. Ceilalti (99% din populatie) au ales optiunea de a participa. In principal din cauza girului moral dat de guvern. Din cauza asta ei stau cu ochii pe market. Eu unul, mai uit la sport.

  Schema 401k este inca una din multe altele in care te conving sa le dai banii tai, munciti cu sudoarea fruntii, ca sa aiba ei cu ce sa se dea in barci. Iar cind vine scadentza, sa zica ca ei sint „too big to fail”. La care guvernul sa vina sa zica, virgula, ca, pentru ca sa ei sa nu „fail”, tot tu trebuie sa platesti.

  Fiind eu de mai multi ani in America, cind ma intreaba vreun nou venit ce sa aleaga apropo de 401k, ii zic asa:

  a) „Tu, asa puriu cum te vad, cu cit crezi ca te vei alege din 401k? Ia-ti domnule banii, fa o vacanta, bea o bere, simte-te bine.”

  b) Daca este mai tinerel ii zic asa: „Daca tu vrei sa-ti dai banii de care ai acum nevoie pe o promisiune care se va materializa in 25 de ani de acum incolo, you need to have your head examined!”

  c) Iar acelora care stiu „secretul” stock-market-ului, si care-i diferenta dintre un stock si un bond – asa cum te vad eu pe tine – le zic: „Daca stii ce sa faci cu banii tai, la ce ai nevoie de schema asta?”

  Best regards… ????

 27. Adi
  19 aprilie 2012

  Bine road, uita-te la sport, bea o bere, admira barcile, voteaza Ron Paul, invata novicii ca 401k e „evil”… La pensie probabil te vei intoarce in RO sau iti vei fortza copii sa aiba grija de tine. Probabil compania la care lucrezi nu contribuie pt. tine in 401k (acel „match” care de obicei e undeva intre 3% si 5% din salariul tau). Iar daca o fac, atunci tu lasi banii pe masa. „market”-ul e o modalitate de a face bani. Nu cred eu ca esti in America sa bei o bere sau sa vezi apusuri de soare. Deci, daca ai venit aici/acolo sa faci bani si ignori „market”-ul pe care altii il urmaresc ca o „evanghelie” – ca sa te citez – atunci inca nu ai invatat nimic de la americani. Defapt, exat asa vor liberalii sa traiesti… mai un sport, mai un show, mai o manifestatie pe Wall Street, mai o injratura la adresa capitalismului…

 28. roadrunner
  19 aprilie 2012

  #27 Adi

  invata novicii ca 401k e “evil”

  Ii invat eu, da’ nu m-asculta! Au asa o boala sa se ia dupa turma… si dupa ce aud la televizor. Deh, capu’ face, curu’ trage – da’ la intelepciunea asta vor ajunge ei mai tirziu.

  Repet o idee care poate s-a pierdut in postul meu dinainte: daca esti bun la market, n-ai de ce sa te bagi in 401k. Daca nu, poti sa te bagi si in mama lui 401k ca tot nu te pricopsesti. Tu cu 3% crezi ca vei da lovitura?

  401k nu a fost inventat pentru pricopseala – mai precis nu pentru pricopseala amarastenilor.

  Compania mea cred ca matchuieste cu mai mult de 5%. Nu prea m-a interesat cu cit. Asta-i vrajeste pe toti: match-ul, si nu mai baga de seama ca de fapt nu se aleg cu 5% in plus, ci cu 5% in minus – 5 la suta-ul pe care-l scot din buzunarul lor, luna de luna.

  Daca crezi ca acest 5% il vei primi la pensie, forget about it.

  Capitalismu’ e o chestie mai complicata… In America nu mai exista de mult capitalism. Citeste si tu lume mai selecta, un Hayek, o Ayn Rand, nu pijamale, bermude, dangarizi si alti american thinkers. Aia n-au habar despre ce vorbesc. Pe bune, nu fac misto.

 29. Vlad M.
  19 aprilie 2012

  Nuuuu, singurii care au dreptate sunt rompolistii anarhisti. In rest, toti e prosti. ????

 30. dr pepper
  19 aprilie 2012

  Ca sa vezi peste ce am dat in dimineata asta la cafea pe yahoo news:
  http://news.yahoo.com/photos/o…..30732.html
  nici mai mult nici mai putin decat de persoana anului ????
  si asta in timp ce tea party este etichetata de media ca rasista, extremista redneck-ista ( ca sa zic asa).
  or fi tea party extremisti ca in urma lor ramane curat luna spre deosebire de omu’ anului care lasa in urma cauciucuri arse, cioburi si capete sparte.

 31. dr pepper
  19 aprilie 2012

  ps: Anarchists Wanted to Attack NATO, Republican Convention: Feds

  si ceva interesant: Breaking: Anarchist ring busted by feds, plotted bombings in Cleveland

  Over at Breitbart, Dan Riehl says the names of the suspects should be familiar. At least two of them are known as Occupy organizers:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian