FUNDATIA IOAN BARBUS

Primăvara dîmbovițeană: delirul revoluționar al dacilor liberi de pe voxpublica

Am încercat acum cîteva ore să intru pe voxpublica voiculesciană, această Antena 3 pentru cei cu pretenții, ca să aflu de mai e Băsescu dictator.


Florina Neghină de la Blogary are aceeași problemă https://bestiar.blogary.ro/2012/04/03/voxpublica-nu-ma-baneaza-doar-imi-interzice-accesul/ I-am urmat exemplul și am intrat pe geam, prin proxy.

Primăvara dîmbovițeană
Mă întîmpină capul de dac liber al lui Mihai Goțiu și anunțul că Băsescu, cel pe care „jandarmii îl apără cu forța”, s-a baricadat în Cotroceni. Tema voiculesciană a dictatorului Băsescu este reluată de Mihai Goțiu pompieristic și fără har. Băsescu s-ar fi baricadat în Controceni din „teama[…] tipică regimurilor autoritariste și dictatoriale”, o „teamă” care îi amintește lui Goțiu pe dictatorul tunisian înainte de a fi înlăturat de la putere, la începutul loviturilor de stat islamiste din lumea musulmană, cunoscute în occidentul narcotizat de corectitudine politică drept „Primăvara arabă”. Se impune o variantă locală care probabil se va numi Primăvară dîbovițeană și a început timid în ianuarie.

„Teama” inventată de Goțiu, unul dintre activiștii zgomotoși ce se împotrivesc exploatării de la Roșia Montană invocînd argumente comunistoide, este exploatată pentru a crea impresia urgenței revoltei populare împotriva lui Băsescu. Cum poporul cu mentalitate de sclav are nevoie de ajutor și de încurajări, dacul liber Mihai Goțiu se străduiește să inventeze jsutificări pentru revoltă, mai mult sau mai puțin voalat:

…acțiunile și deciziile luate au lovit, au jignit, au ignorat marea masă a cetățenilor (și ești conștient de acest lucru), doar atunci poate interveni o asemenea teamă…

…în numele ideilor luptei de clasă comuniste:

RMGC, companie descinsă în România din epoca colonialismului brutal, ca promotoare a politicii cinice a profitului

Băsescu e apărat „cu forța”, „teama dictatorului” este provocată de furia oamenilor, care la rîndul ei e provocată de „loviturile” lui Băsescu, de „jignirile în masă”. Mai mult, Băsescu e comparat halucinant cu dictatorii din lumea musulmană, iar toate au un scop precis: inflamarea, instigarea la ură și revoltă. Cu același scop afișul din dreapta a fost distribuit în zeci de orașe din țară, încercînd să inducă ideea leninistă conform căreia statul capitalist, intrînd în cîrdășie cu corporațiile malefice, permite exploatarea clasei muncitoare. Această „exploatare” constituie o formă de violență, cîte un glonte tras în popor pentru fiecare gram de aur extras de la Roșia Montană.

O comentatoare pe gustul lui Goțiu:

Basescu a demonstrat in nenumarate randuri ca este un dictator, nu numai prin modul violent de aseara de reprimare a protestului de strada. S-a ajuns la aberatii de genul sa legitimeze oamenii care merg pe strada (cred ca asta se mai facea pe timpul lui Ceausescu) si sa ii amendeze pentru “intentia de a protesta”. Cum sa stabilesti tu ce intentii are cineva??? Si sa il mai si amendezi? Este deja science-fiction.

Acestea fiind datele, pus în fața violenței atît de atroce a „sistemului”, a capitalismului și a tiraniei băsiste, omului simplu, studentului și minerului nu le mai rămîn prea multe variante. Nu putem scăpa din „sclavia salarială” decît prin lupte de stradă. Una din pancartele ocupiste de la protestele anteniste din ianuarie:

Pe lîngă situl securisto-voiculescian voxpublica, mesajul ocupist al activiștilor „salvatori” ai Roșiei Montane a mai fost preluat și de siturile (neo)comuniste Think Outside The Box și Grupul Pentru Acțiune Socială.

Despre cele două situri:

Tot pentru a rupe lanțurile „sclaviei salariale” Costi Rogozanu, un alt dac liber, a chemat în ajutor minerii. Să facem totul pentru Primăvara dîmbovițeană:

Costi Rogozanu cheamă minerii la București. Nu fără a vorbi de sutele de ortaci morți și răniți în accidente de muncă, morți și răniți pentru care responsabili direcți sînt guvernul și Băsescu. Drept urmare, minerii, decimați de Băsescu sînt chemați la București pentru a demonstra. Și cum poate demonstra o populație decimată altfel decît violent? Mai ales daca sînt mineri.

Probabil că Băsescu a citit articolul lui Costi și ăsta e motivul pentru care s-a baricadat în Cotroceni și s-a înconjurat de jandarmii care-l „apără cu forța”.

P.S. Tocmai aflăm că activiștii Roșiei Montane, în ciuda presupusului lor altruism, sînt finanțați de George Soros:

“pe mine nu mă interesează de comunitate şi nici de aşa-zisele beneficii pentru România, pe mine mă interesează de mine.” (Marius Ghilezan: Soros finanţează ONG-urile anti-Roşia Montană)

P.S.2 Veteți și: “Mă trezesc în fiecare dimineață gîndindu-mă că azi voi pune capăt capitalismului”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

6 comentarii

 1. Hongse
  18 aprilie 2012

  „Jos sclavia salarială! Trăiască sclavia aia cu biciul!”

 2. George Daniel
  18 aprilie 2012

  Lobbistii RMG macar recunosc ca sunt platiti. Alde gasca Gotiu in schimb, desi sunt platiti de sorosisti, joaca cartea independentei. Despre stangistii care se dau drept echilibrati a scris excelent Aligica in 22.
  Cat despre obsesia anti-Basescu, e de inteles: platforma e detinuta de Vantu si salariile vin tot de la el. Tu ce crezi Costin, ca acolo e ca pe ILD, unde scrii ce vrei in graba si incurci oengeurile? :) Nu amice, acolo e cu norma, trebuie sa bifezi mai intai temele stapanului si abia dupa aia iti bagi obsesiile „tale” platite din alte surse. Bine, cu timpul ajungi la performanta de a face un amalgam in care bagi capitalismul, ecologismul, Basescu, Udrea, Boc, Siria, dictatorii, Tunisia, China, USL, PDL, PPDD, RMGC si FCB (Fotbal Club Barcelona – joaca azi cu Chelsea!). Pentru asta insa trebuie sa fii chiar „meserias”, insa doar unul e Gotiu.

 3. Florina Neghină
  18 aprilie 2012

  Sînt absolut ridicoli! Şi apropo, unde le este revoluţia aia anunţată pentru cînd vine căldura? Ce dezamăgire pe bieţii oameni, ei se strofoacă atîta şi poporul nu-i urmează… Nişte nerecunoscători, nu-i merităm! :D

 4. Costin Andrieş
  18 aprilie 2012

  :lol: asa e, nu ii meritam. Sint niste elite care isi irosesc elitismul, elitismul sau banii lui voiculescu si pretenii. Dar nu totul e pierdut. l-ati vazut pe baiatul ala catarat pe macaraua de la tnb. Ala e cel putin partial productia lor si vom vedea claudiicraciuni ca el tot mai des.

 5. Liv STOmer
  18 aprilie 2012

  Dar de ce Costin, ala de la TNB avea un mesaj pozitiv, literar, canta frumos…..domle, bietii oameni sufera, si noi, numai rautacizme ;)

 6. Costin Andrieş
  18 aprilie 2012

  gotiu e in extaz ca a cazut mru.
  i-am lasat un comentariu, il reproduc aici pt ca cel mai probabil il va sterge, cum a facut si pina acum
  http://voxpublica.realitatea.n…..nt-1022223

  pe mru nu l-a dat jos aroganta si habarnismul lui inaparent, ci mobilizarea oportunistilor de catre usl-ul lui iliescu -ponta si crin sint marionete in miinile lui iliescu, la fel ca si tine, gotiule, cel care cerea acum citeva zile revolte violente in strada pentru a-l da jos ba “dictatorul” basescu inliniedreapta…/ A fost intr-un fel o teapa trasa celor care vedeau in mru o sansa de normalizare a vientii politice din romania, de iesit din balcanismul cel mai rudimentar reprezentat de crin, ponta, iliescu, nastase, si de mihai gotiu, si in general toti autorii de voxpublica, acest antena3 virtual si cu pretentii.

  acum interlopii din usl, care din disperare au inceput sa ameninte cu moartea, inliniedreapta…/. sa ii vedem cum se misca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian