FUNDATIA IOAN BARBUS

Omar Hayssam din nou în România

Președinția României a anunțat vineri la orele 07:30 că teroristul condamnat la 20 de ani de închisoare Omar Hayssam a fost predat Poliției Române (la 06:40).

Comunicatul Administrației Prezidențiale spune următoarele:

Comunicat-declarație
(19 iulie 2013)

Ref.: Aducerea în România a domnului Omar Hayssam

Purtătorul de cuvânt al președintelui României, domnul Bogdan Oprea, face următoarea declarație de presă:

– „În dimineaţa zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Poliţiei Române domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea instituţiilor statului român pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism în cazul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak stabilită de instanţele româneşti este rezultatul unor activităţi complexe desfăşurate timp îndelungat de instituţiile de siguranţă naţională ale statului român.

Administraţia Prezidenţială înţelege interesul presei pentru acest subiect şi dorinţa de a cunoaşte detalii legate de operaţiunea de aducere în ţară a domnului Omar Hayssam, dar subliniază faptul că detalii suplimentare nu pot fi făcute publice.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, mulţumeşte instituţiilor şi ofiţerilor implicaţi în această amplă operaţiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmărit cu tenacitate să-l aducă în ţară pe domnul Omar Hayssam pentru ispăşirea pedepsei.”.

Departamentul de Comunicare Publică
19 Iulie 2013

Comentariu

Revenirea în România a lui Omar Hayssam reprezintă un succes al instituțiilor statului român, în primul rând al Președinției, al SIE și al Serviciului Român de Informații în condițiile în care Siria a refuzat la început să-l predea pe fostul agent dublu sau triplu, cred că nici el nu mai știe exact.

PSD-ul este partidul care l-a provovat pe fostul sau membru Omar Hayssam că pe o figură vrednică să stea lângă Ion Ilici Iliescu și sunt destui în partidul lui Victor Ponta care se tem de informațiile pe care le-ar putea da fostul magnat cu legături în lumea terorismului islamic. Este de reamintit aici că PSD-ul s-a folosit de dispariția lui Omar Hayssam pentru a-l ataca în timpul campaniei electorale din 2009 pe președintele Traian Băsescu pe care l-a acuzat de implicare în plecarea frauduloasă din țară a sirianului.

Hayssam cu Ion Ilici Iliescu

Pentru liniștea noastră, Ion Iliescu și Omar Hayssam – fotografie Evenimentul zilei

Așa cum spune și consilierul prezidențial Iulian Chifu pe pagina sa de Facebook:

“Un stat serios își aduce acasă toți infractorii condamnați. Mulți nu vor mai dormi bine în vacanța asta și anii următori…”

Așa și trebuie cu toți ticăloșii și în special cu teroriștii.

UPDATE

La întrebarea ziariștilor despre rolul lui Traian Băsescu și al Președinției în aducerea în țară a lui Omar Hayssam, Victor Ponta a declarat:

„Eu nu cunosc un rol. Ba da, a dat comunicatul de presă.”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

6 comentarii

 1. Silvapro
  19 iulie 2013

  De laudat operatiunea si succesul ei! Bravo!

 2. Daniel Francesco
  19 iulie 2013

  Antena 3 deplange faptul ca nu a fost informata de aceasta operatiune! Mincinosii trebuie sa fie intr-o permanenta ofensiva si pentru asta ei trebuie sa stie din timp mai mult decat altii.

  Victor Viorel Ponta nu a reactionat la aceasta veste, probabil ca inca mai lucreaza la concluziile sedintei fictive CSAT din timpul mandatului provizoriu al presedintelui Crizel Antonescu.

  Ion Ilici Iliescu a fost foarte reticent in comentariile la adresa readucerii in tara a lui Omar Hayssam, are si de ce, pentru ca speram ca sirianul ii va da in vileag pe amicii care i-au facilitat fuga din Romania. Sa fie oare si nume apropiate PSD?

 3. Corneliu
  19 iulie 2013

  De Antena 3 nu-mi fac griji, are si asa material pe care-l toaca marunt marunt de dimineata pana seara.
  Si apoi nimeni nu-i era dator cu nimic. Si asa, orice informatie e doar materie prima pentru produsul final al canalului, trancaneala fara sfarsit, nu conteaza despre ce.
  Ma gandesc cu umor, ca daca fusese detinut in Siria, aducerea sa este de fapt o salvare pentru el, asa ca sa zica bogdaproste, sau alhamdulilah!

 4. Daniel Francesco
  19 iulie 2013

  Traian Basescu a declarat presei:

  Declaraţia din seara aceasta este legată de Omar Hayssam şi vine din nevoia de a face unele clarificări pentru a proteja interesele statului român, cu atât mai mult cu cât în spaţiul public s-au pronunţat demnitari, foşti miniştri, foşti şefi de servicii şi trebuiesc clarificate câteva aspecte pentru că, altfel, riscăm să fim apreciaţi mult mai prost decât merităm de partenerii noştri.

  De ce imediat după ora 7:00 comunicatul a venit de la Preşedinţie? Pentru că era vorba de readucerea înn ţară a unui condamnat pentru terorism, iar terorismul e un atribut primordial al CSAT.

  Aici era vorba de un terorist. Strategiile antiteroriste sunt un atribut al CSAT şi, implicit, o responsabilitate directă a mea.

  A fost o operaţiune asumată, care s-a desfăşurat cu bine.

  Vreau să ştiţi că nu confrm că Omar Hayssam a fost preluat din Siria. Nu confirm că a fost repatriat cu un avion al Armatei române şi nu confirm că a fost repatriat în baza unui acord de extrădare.

  Dacă citiţi comunicatul Preşedinţiei, veţi vedea că vorbeşte de mulţumiri aduse ofiţerilor şi instituţiilor de siguranţă naţonală implicate.

  Comunicatul începe istoria lui Hayssam din momentul în care structuri de siguranţă naţională l-au predat poliţiei dimineaţă.

  Vreau să mai ştiţi un lucru, pentru a avea o imagine clară, o astfel de operaţiune nu se putea desfăşura nici în 3 luni. A fost un efort al unui colectiv foarte mic de oameni care de cca 5 ani se ocupă de acest proces de aducere a lui Hayssam în ţară.

  Am văzut şi întrebarea ‘de ce după 7 ani şi de ce doar după 5 ani?’. Pentru că, atunci când a plecat, Hayssam nu avea niciun mandat de a nu părăsi ţara şi nu se ceruse nici un sistem de supraveghere a vreunei instituţii. În 2006, când a plecat din ţară, putea fi acuzat de trecerea frauduloasă a frontierei de stat, pentru care a şi fost condamnat la 2 ani de închisoare. Pentru instituţiie statului a devenit o problemă fundamentală din momentul în care a fost condamnat pentru terorism la 20 de ani de închisoare. În 2008 s-a produs condamnarea şi atunci a fost obligaţia structurilor de securitate de afi adus în ţară pentru a se împlini dispoziţiile justiţiei.

  Vreau să felicit instutuţiile implicate în efort în cei 5 ani pentru că sunt singurele care nu vorbesc. Din acest moment, în problema Hayssam am conştiinţa împăcată că s-a făcut ce a trebuit pentru ca justiţia sîă fie îndeplinită.

  Hayssam e o problemă politică şi penală. Din acest moment, e sarcina justiţiei să afle ce e de aflat. Din punct de vedere al preşedinteluoi, consider misiunea încheiată.

  Având în vedere vârsta lui, poate e mai bine să coopereze cu justiţia română.

  Nu e nicio secretomanie, ci doar motive de securitate pentru care nu se pot da mai multe detalii. Oamenii trebuie să fie şi ei protejaţi, cei care şi-au făcut misiunea.

  Întrebat de un jurnalist din ce ţară a fost preluat sirianul: Cum să vă spun, când România a efectuat o operaţiune neautorizată pe teritoriul altui stat?

  Deci, a fost o „operatiune neautorizata”.

  http://www.realitatea.net/trai…..z2ZVQtqhQp

 5. olevatik
  19 iulie 2013

  Sper sa nu se inceapa si la el cu formule de condamnare cu suspendare , suspensoare , semi libertate si examene la facultatea de drept ….

 6. Corneliu
  19 iulie 2013

  Stau si cuget la cursul vietii acestui om, Omar Hayssam.
  Pe vremea vand era student in Romania, in anii ’80, n-as crede ca se gandea deja s-o porneasca pe drumul pe care l-a parcurs. Dar repede, fara indoiala ca firea sa a fost cea care l-a impins pe calea obtinerii a orice pe orice cale.
  Pe el personal, cu escrocheriile sale fara sfarsit, haide sa-l lasam la o parte.
  Dar oamenii din conducerea PSD cu care s-a insotit, chiar nu au avut un minim de intuitie, daca nu si de informatii, ca sa-si dea seama cu ce fiinta pestilentiara se asociaza?
  Sau poate ca pur si simplu din cauza propriilor pestilente nu le-a mai pasat?
  Ma gandesc ca daca el nu punea la cale acea rapire in numele cauzei vesnic drepte a terorismului international, s-ar mai fi invartit in Romania si azi ca si in trecut, continuand sa faca averi necuvenite si corupand in dreapta si in stanga cercurile politice convenabile, cimentand legaturile intre capital si guvernare.

  Oricum, nu a visat vreodata sa ajunga fie adus si pazit de oameni cu cagula neagra.
  Sper ca va ramane la acest statut pe toata durata timpului care i-a fost acordat de catre tribunalul romanesc.
  Caci inca o data se adevereste ca fiecare pasare pe limba ei piere. Chiar si o pasare de prada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian