FUNDATIA IOAN BARBUS

Omul anului

Omul anului din 1939. Apreciat pentru pactul Ribbentrop-Molotov, în urma căruia Polonia a fost desfiinţată şi România ajustată pe la margini. Apreciat pentru revoluţionarea agriculturii sovietice, cu rezultate deosebite în Ucraina, unde peste 3 milioane au murit de foame în perioada 1932-1933 şi nenumăraţi alţii au fost deportaţi în Siberia sau ucişi pe loc. Apreciat pentru instituirea terorii drept principiu călăuzitor al politicii de stat.

Omul anului din 2007. Apreciat pentru trecutul său de kaghebist şi fin connoisseur al bucătăriei unde se preparau înalte idealuri conform reţetelor clasice moştenite de la omul anului 1939. Apreciat pentru revitalizarea economiei ruseşti într-o perioadă cînd preţul barilului de petrol oscilează între 90 şi 100 de dolari. Apreciat pentru fermitatea cu care îşi distruge adversarii politici şi de presă. Apreciat pentru principiile anti-americane şi transformarea resurselor energetice ale Rusiei în armă de şantaj la adresa Europei.

Nu merită să fie omul anului 2007. De cînd a preluat comanda forţelor americane din Irak, cîştigă un război pe care Time Magazine şi New York Times îl vor pierdut cu orice preţ. Al Qaeda e bătută măr de irakieni şi americani, iranienii au din ce în ce mai puţin succes în întreţinerea conflictelor sectariene, însă sindromul anti-Bush e mai puternic decît realitatea din teren. General Petraeus: man with a message of hope

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

1 Comment

  1. Imperialistu'
    1 January 2008

    O concluzie: ori Time se duce din ce in ce mai rau pe camp, ori anul 2007 a fost de-a dreptul sarac in oameni importanti. ???? Dupa ce anul trecut, persoana anului a fost… „WWW” (!!!), anul asta ne-am trezit cu Marele Vladimir de la Moskba. Great! Macar asta este din carne si oase.

    Petraeus n-avea nici o sansa in calitate de om trimis in Irak de W. to save the day. Daca insa se caieste in timp util si il denunta pe Bush, are sanse sa fie omul anului in 2008. ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi