FUNDATIA IOAN BARBUS

ONU apără Hamas, Hamas fură de la ONU

În urmă cu cîteva zile premierul turc Erdogan şi reprezentantul Ligii Arabe, asistaţi de secretarul ONU, inefabilul Ban Ki-Moon, au făcut Israelul albie de porci la întrunirea economică de vîrf de la Davos. Motivul? Intervenţia israeliană din Gaza. Omorîţi femei şi copii, omorîţi femei şi copii, omorîţi femei şi copii. Brodînd în jurul acestui refren, echipa formată ad-hoc a livrat o improvizaţie oratorică plină de spume şi cu zero calorii de adevăr, din care se vor inspira probabil şi scribii Hamas.

Hamas mulţumeşte pentru sprijin aşa cum ştie mai bine. BBC anunţă:

Agenţia ONU de ajutor umanitar din Gaza a anunţat suspendarea tuturor transporturilor de ajutoare, acuzînd guvernul Hamas de confiscarea a sute de tone de provizii de hrană.

Zece camioane încărcate cu făină şi orez au fost deturnate odată intrate în Palestina prin trecerea de la Kerem Shalom.

Hamas a admis „greşeala” şi a promis că va returna alimentele.
…..
A fost al doilea incident in ultimele trei zile. Marţi, 3.500 de pături şi peste 400 de pachete cu mîncare au fost confiscate la ţeava armei dintr-un centru de distribuţie din Gaza.
….
Ahmed al Kurd, ministrul social al guvernului Hamas, a avertizat recent organizaţia ONU de ajutor pentru Palestina „să nu devină un jucător politic în Gaza”. Tot el a afirmat că toate ajutoarele trebuie distribuite prin Hamas.

UN halts Gaza aid over ‘thefts’

Distribuite prin Hamas către Hamas. Opinia publică europeană este fiartă de supărare şi au fost anunţate mitinguri de protest în toate marile capitale europene. Jos hidra sionistă!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

5 comentarii

 1. Houston
  6 februarie 2009

  Cele 3.500 de pături sunt modalitatea Hamas de a eluda problemele apărute în urma întinderii peste cât li-i plapuma.

 2. Panseluta
  6 februarie 2009

  Houston:

  E buna, mon ami! Chiar ma intrebam de ce are Hamas nevoie de 3.500 de paturi.
  Bun venit la noi.

 3. Imperialistu'
  6 februarie 2009

  Bun revenit, Panseluta. ???? Vechiul nostru camarad de arme, Gradinariu, s-a reintors printre noi.

 4. Rodica Grindea
  6 februarie 2009

  Modul în care ultra-stânga occidentală (pt. a nu mai vorbi de România) își identifică ideologia cu „cauza palestiniană” își îarată, se pare, roadele. Când îi vezi în demontrațiile anti-sioniste alături de islamiștii oploșiți de guvernele de orientare socialistă, care s-au succedat în aceste țări în ultimele decenii (în Franța – Mitterrand, în Spania – Mariano Rajoy), te întrebi ce știu acei oameni despre sionism, sau despre istoria Israelului, sau dacă au auzit măcar de Declarația Balfour. Dar trebuie să vă spun, nu numai în numele obiectivității dictate de profesia mea, ci și fiindcă astfel îmi dicteză conștiința, că există și aici, în Israel, o stângă extremistă, evrei, de astă dată, căreia nu i se poate reproșa ignoranța stângiștilor europeni, și care se alătură demonstrațiilor „poporului palestinian”, dat fiind că nu vrea să știe, sau „se preface că nu știe”! Nu o dată au proferat, la mitingurile pe care le organizează, că vom avea pace atunci când vom renunța la teritoriile o-cu-pa-te! Fără a mai pomeni de extremismul de dreapta, care de asemenea, nu pare – sau nu vrea – să înțeleagă că se situează astfel printre dușmanii propriului popor! Dar cred că este necesar un articol.

 5. Silvapro
  6 februarie 2009

  @ Rodica Grindea
  Printre alte motive, ciudate de altfel, s-ar putea ca stingistii nostri din Israel se identifica cu stingistii din Europa (mai ales), America. Si cinta celasi refren cu ei. Plus dorinta de a fi umil, de a place.

  In lume devine tot mai evident ca stinga e tot mai tare (sa nu mai vorbim de exemplul Romaniei!!!, care a intrecut orice masura la recentele alegeri). In Israel drapta inca se mentine la fifty-fifty. Sa vedem daca nu cade si aici peste vreo luna. La noi probabil ca ceea ce tine dreapta pe nivelul de plutire este situatia de securitate a tarii.

  Nu stiu la ce te referi cind spui „extrema dreapta” si cum „se situeaza printre dușmanii propriului popor”. Extremistii acestia sint niste oite pasnice in comparatie cu extremistii din vecini. Ce sa mai zicem…
  In orice caz lozinca lui Lieberman „Fara loialitate, cetatenie nu se poate” (am parafrazat-o eu, sa iasa cu rima), o gasesc cit se poate de justa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian