FUNDATIA IOAN BARBUS

Primele două săptămîni de Speranţă şi Schimbare®

Preşedintele care a promis marea cu sarea s-a văzut cu sacii în căruţă şi acum îşi dă arama pe faţă. Trei proverbe într-o frază… cam scremut, dar sumarizează bine aglomerarea de cinism, stupiditate şi încăpăţînare ideologică ale începutului Erei Obama. A promis emfatic transparenţă, criterii etice stringente şi responsabilitate. În realitate a adus în anturajul său un număr surprinzător de foşti lobişti, veterani ai trasului de sfori din Washington. Nimic ieşit din comun, în primul rînd meseria de lobist este legală şi în al doilea rînd este o practică obişnuită a oricărui preşedinte de a răsplăti persoane care l-au sprijinit de-a lungul timpului. În cazul lui Obama, tocmai acest lucru comun face notă prea discordantă cu excepţionalismul moral în care s-a drapat pe parcursul campaniei electorale: în repetate rînduri a afirmat că administraţia sa nu va fi tributară grupurilor de interese. Acum se arată că excepţionalism în dicţionarul Obama înseamnă excepţie de la propriile promisiuni. Sclipitoare draperie, dar pe dedesubt mîncată de molii. A propus pentru ocuparea altor poziţii importante o serie de persoane care sub privirea atentă a Congresului şi a presei au fost forţate să-şi retragă candidaturile, în urma dezvăluirilor penibile că aceste persoane cu averi personale de ordinul milioanelor aveau restanţe serioase la plata impozitelor pe venit din anii trecuţi. Uituci, dar la plăcinte înainte. A propus şi forţat dezbaterea rapidă a unui plan de cheltuieli masiv de la buget care e plin de osînză pentru birocraţiile guvernamentale la toate nivelele şi costeliv la partea de revitalizare economică. Socialismul redistributiv şi finanţarea clientelei ideologice sînt principiile de bază ale noii ordini economice. A dat un interviu larg mediatizat postului tv Al-Arabyah împănat cu platitudini, impaciuitorisme facile şi amnezie crasă faţă de trecutul nu prea îndepărtat. A doua zi Ahmadinejad a fost atît de entuziasmat încît i-a cerut lui Obama să ceară scuze Iranului în numele Americii, pentru ultimii 60 de ani de „imperialism” şi „agresiune”. Iar alaltăieri, mama unui soldat căzut victimă atentatului terorist din anul 2000 împotriva vasului USS Cole a explicat la FoxNews motivul datorită căruia a refuzat invitaţia prezidenţială la o discuţie privată. Obama a ordonat suspendarea proceselor pe rol intentate teroriştilor de la Guantanamo, iar ultimul jihadist care a beneficiat de clemenţa prezidenţială este Al-Nashiri, agentul Al Qaeda care a plănuit atacul ce i-a ucis fiul. Diane McDaniels regretă acum votul dat lui Obama şi se întreabă ce fel de respect poate avea acest preşedinte faţă de sacrificiile militarilor. Această întrebare şi altele trebuiau puse mai din timp. Acum e prea tîrziu şi mulţi încep să se trezească mahmuri după celebrările istorice care nu au contenit între noiembrie 08 şi ianuarie 09. Se anunţă o durere de cap fără leac pentru următorii patru ani.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

10 comentarii

 1. Houston
  10 februarie 2009

  Oare o fi invitat-o Obama tocmai ca să o convingă să nu apară la TV cu ştirea asta?
  Ştiaţi că există un sit pe care poţi să-ţi pui poza şi să te „obamifici”? Mi-am încercat şi eu norocul:

 2. Houston
  10 februarie 2009

  Se pare că nu apar în comentariu imaginile… ????

 3. Israelianca
  10 februarie 2009

  Dinny si Houston:

  Dinny, daca vrei sa te distrezi, fa o vizita la prietenii mei de la snappedshot, care dupa 4ped e blogul pe care-l iubesc cel mai mult.
  Houston, la fel si tu, daca vrei dovezi de Obamizare si alte mascari.

 4. costin
  10 februarie 2009

  Newsweek: „Sintem cu totii socialisti acum

  socialists

  A luat mult timp. America a rezistat razboiului rece dar la 20 de ani de la cistigarea lui, isi da usor seama ca de fapt l-a pierdut.

 5. emil
  10 februarie 2009

  Houston, Obama a invitat toate familiile celor pieriti in atentatul USS Cole (17 militari) la o convorbire privata pentru a le explica motivele pentru care a ordonat suspendarea procesului acelui individ. Isi da seama ca masura asta a cauzat ceva consternare si normal, incearca sa dreaga busuiocul. Femeia asta i-a refuzat insa invitatia si apoi si-a facut cunoscut punctul de vedere la FoxNews.

 6. Houston
  10 februarie 2009

  Mulţumesc pentru lămuriri.

  Houston, la fel si tu, daca vrei dovezi de Obamizare si alte mascari.

  Tii, ce seamănă toţi cu Baluba… pardon, Obama ăsta! Totuşi, nu înţeleg de unde referinţa „Nikita Kruschev, eat your heart out.” Cu istoria sovietică stau mai prost, ce-i drept…
  Mulţumesc (anticipat).

 7. dr. jones
  10 februarie 2009

  ???? WASHINGTON (AP) — President Barack Obama held an emotional meeting Friday with relatives of victims of the bombing of the USS Cole and the Sept. 11 attacks who are still waiting for justice to be served years after the deadly acts of terrorism.

  Deci tovarasi. Se poate!

 8. costin
  10 februarie 2009

  Welcome to Obamaland!!

  .

  obama-land

 9. Francesco
  10 februarie 2009

  Dupa doi ani de Hope-Change, iata cum se glumeste (biblic) in America:

 10. Vlad M.
  10 februarie 2009

  Fantastica aia cu Obamaland. ???? ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian