FUNDATIA IOAN BARBUS

ONU: „Fidel Castro este cel mai bun discipol al lui Iisus”

Preşedintele Anunării Generale a ONU, Miguel D’Escoto din Nicaragua, a spus astăzi [5 spetembrie] în Havana că liderul cubanez, Fidel Castro, este „cel mai bun discipol al lui Iisus”. „Fidel este pentru mine, astăzi, cel mai bun discipol al lui Iisus. Am avut privilegiul de a fi lîngă el, de a-l observa, a-l vedea, şi este un bărbat îndrăgostit de justiţie, fraternitate, solidaritate”, a spus fostul preot sandinist.

Conform D’Escoto ONU trebuie „reinventată”. Acesta a prezentat în Havana cartea lui „Anti-imperialism şi non-violenţă” preşedintelui parlamentului cubanez, Ricardo Alarcon, şi ministrului Culturii Abel Prieto, printre alte oficialităţi.
Miguel D’Escoto:”Fidel Castro es el mejor discipulo de Jesus”

În timpul aceluiaşi eveniment, Cuba a acordat un premiu lui D’Escoto:

D’Escoto a spus că se simte oarecum stînjenit pentru că i-a fost acordat un premiu pentru a fi făcut ceea ce orice preot şi militant din Frontul Eliberării Naţionale Sandiniste ar trebui să facă. A menţionat şi solidaritatea ca principala virtute a unei mişcări critice ca cea pe care lumea o trăieşte în ziua de azi din cauza egoismului, lăcomiei şi a altor anti-valori ale culturii dominante.

„Acept cu umilinţă acest premiu şi îmi iau angajamentul de a continua să apăr acest popor, Revoluţia lui şi toate cauzele drepte”, a spus D’Escoto şi a adăugat că onoarea e cu atît mai mare cu cît premuiul „vine din partea surorii şi eroicei Cuba, o paradigmă a solidarităţii şi o pavăză a speranţei”.

[…]Vizibil mişcat, şi-a exprimat gratitudinea pentru a fi trăit în timpul Revoluţiei Cubaneze a lui Fidel Castro şi pentru că a apucat să fie „martorul celor mai bune vremuri ale Americii Latine, cînd visul lui Simon Bolivar devine realitate şi Alianţa Bolivar pentru Popoarele Americilor Noastre (ALBA) creşte.”
Cuba Grants Solidarity Order to Miguel D’Escoto

Alte curiozităţi despre Organzaţia Naţiunilor Unite:
Preşedintele Adunării Generale a ONU: “Fidel Castro e aproape un sfînt!”
Drepturile universale ale omului islamului
ONU a hotărît: Israel = Genocid + Apartheid

via Barce Pundit prin Gateway Pundit

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

3 comentarii

 1. Manjusri
  6 septembrie 2009

  Nu cumva Fidel Castro este cel mai bun discipol al lui Obama? Ca doar el este „Salvatorul”, „Mantuitorul” cel ce va scapa lumea de capitalism, razboaie, imperialism, saracie, inechitate, bigotism etc. ????
  Despre Che nu ne spune nimic tovarasul Miguel D’Escoto?

 2. Riddick
  6 septembrie 2009

  Dezgustător…
  Mă întreb cum vor fi votând reprezentanţii (?) României prin comitetele şi comiţiile ONU.

 3. costin
  6 septembrie 2009

  Riddick,
  cum sa voteze? cum au fost obisnuiti: corespunzator ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian