FUNDATIA IOAN BARBUS

Pariind pe calul greşit

Baron Bodissey, autorul excelentului blog Gates of Vienna, una dintre cele mai importane surse de informare despre expansiunea islamică în Europa, ne vorbeşte despre două culturi. După sute de de ani de la ultima tentativă a islamului de cucerire a ceea ce la momentul respectiv se putea numi Creştinătatea, Europa, aceste două culturi se confruntă din nou. De data asta confruntarea nu este frontală. Veţi afla cum este citind excelentul articol de mai jos (tradus deja în olandeză şi daneză), Barking up the Wrong Tree:

Pariind pe calul greşit

de Baron Bodissey

Recenta acţionare în justiţie a celor care au publicat caricatura Bombei Turban de către o firmă de avocatură din Arabia Saudită a provocat discuţii aprinse vis-a-vis de îndrăzneala cererilor islamice făcute occidentului infidel şi asupra unui eventual răspus potrivit.

În loc de a reacţiona pur şi simplu la cerera formulată – în cazul de faţă, cererea ca ziarele să îşi ceară scuze pentru publicare şi promisiunea că nu vor mai publica niciodată o caricatură de-a lui Mohamed – este important să privim dincolo de aparenţe şi să examinăm ce se întîmplă cu adevărat aici.

Cum am mai spus şi pînă acum, aceasţionarea în sentinţă este o probă. Îndeplineşte mai multe funcţii:

  1. Testează sistemul defensiv cultural al occidentului
  2. Provoacă sistemul nostru legislativ pentru a-l supune unor presiuni şi pentru a-l slăbi, şi
  3. Atrage atenţia publică şi mobilizează resurse în timp ce alte alte teste şi ofensive sînt făcute pe alte fronturi.

Fiecare moment în care sîntem scandalizaţi sau în care evidenţiem perversiunea comportamentului musulman, sau în care cerem guvernelor noastre să facă ceva, este un moment pierdut. Rezultatele acestor reacţii contribuie la succesul testului din pucutul de vedere al celui ce aplică testul. Orice ne consumă timpul, energia, şi resursele financiare este un cîştig din punctul de vedere al islamului. Indiferent dacă incidentul este o bombă într-un autobuz, un conflict public vis-a-vis de construirea unei moschei, sau un proces împotriva cuiva care publică o caricatură, răspunsurile noastre au servit pînă acum intereselor expansiunii islamului radical.

* * * * * * * * * * * * * * *

Să aruncăm o privire de ansamblu.

Am urmărit cu atenţie tacticile şi strategiile islamice în ultimii 8 ani, şi am scris pe blogul meu despre ele în ultimii 5 ani. Bazîndu-mă pe ce am văzut pînă acum, pot trage o singură concluzie: islamul cîştigă.

Da, am detronat pe Saddam şi pe talibani, am dejucat o mulţime de posibile atacuri cu bombă, şi am ucis o mulţime de lideri terorişti. Acestea sînt ciştiguri importante, ce nu trebuiesc minimalizate.

Dar luaţi în considerare şi costurile. Pentru fiecare terorist important ucis, cîte milioane de dolari am cheltuit? Cîte vieţi am pierdut, şi cîţi dintre oamenii noştrii au rămaşi mutilaţi sau răniţi?

Succesele noastre au foarte costisitoare. Am pierdut mult sînge şi am cheltuit multe resurse, ajutînd astfel la crearea recesiunii în care ne aflăm acum şi la preţul crescut al petrolului, îmbogăţind tiranii sialmici dîn Orientul Mijlociu şi de mai departe.

Prin urmare, cum stăm? Cum arată situaţia dacă punem în balanţă cîştigurile şi pierderile? Am pus piedici considerabile islamului radical?

Să privim cîţiva dintre indicatorii islamici cei mai importanţi:

În primii 7 ani de după atacurile din 11 septembrie, un preşedinte american a făcut tot posibilul pentru a fi pe placul musulmanilor „moderaţi”. De cînd a părăsit preşedenţia, succesorul lui a făcut totul pentru a fi tot timpul pe placul tuturor musulmanilor.

Scor: Musulmani 1, Kuffar 0.

În anii de cînd extremiştii saudiţi şi egipteni au distrus World Trade Center, Egiptul a primit aproape 20 de milioane de dolari în ajutor american, iar saudiţii şi-au întărit statutul de „prieteni ai Statelor Unite” şi recipienţi ai echipamentului nostru militar, în acelaşi timp cu secarea bogăţiilor occidentului în schimbul petrolului deasupra căruia au norocul să stea.

Scor: Musulmani 1, Kuffar 0.

De cînd au căzut Turnurile Gemene, nenumărate moschei noi – majoritatea finanţate de saudiţi şi aprovizionate cu cea mai actuală propagandă teologică radical wahhabistă – au fost construite în occident. Nenumărate săli de rugăciune, facilităţi pentru spălatul picioarelor pentru pregătirea rugaciunii, pieţe de elimente halal şi centre comunitare musulmane au fost construite în comunităţile vestice. Finanţele şaria – toate de neimaginat pînă atunci – s-au răspîndit cu repeziciune şi sînt promovate ca o alternativă demnă de luat în seamă la obiceiurile lacome ale capitalismului tradiţional. Fondurile publice alocate pentru a arăta semne de prietenie musulmanilor au crescut considerabil în multe ţări occidentale.

Scor: Musulmani 1, Kuffar 0.

Pe frontul legislativ, în anii de după 11 septembrie, musulmanii din mai multe ţări occidentale au cîtigat dreptul de a purta basmaua musulmană ca angajaţi ai serviciilor publice, în şcoli şi alte instituţii. Tribunalele au forţat angajatorii să acorde musulmanilor pauze speciale pentru rugăciunile zilnice. Municipalităţile au pretins crearea de intervale orare separate pentru desfăşurarea activităţile recreaţionale ale bărbaţilor şi ale femeilor. Şcoli întregi au făcut trecerea la meniuri halal pentru a împăca doleanţele musulmanilor. Sisteme legale paralele şaria, unele dintre ele purtînd parafa oficială din partea guvernului, sînt folosite de musulmani în judecarea proceselor civile. Musulmanii au cîştigat dreptul legal de a nu fi jigniţi, iar nonmusulmanii sînt obligaţi să nu blasfemieze idolii malefici ai islamului, riscînd amenzi sau închisoarea.

Scor: Musulmani 1, Kuffar 0.

În timp ce atacuri islamice majore au fost impedicate de serviciile de contra-terorism occidentale din ultimii 8 ani, numărul violenţelor musulmane de intensitate scăzută au crescut. Zonele nesigure (no-go zones) din marile oraşe au devenit mai mari şi altele noi au apărut. Numărul atacurilor asupra pesoanelor şi a bunurilor au crescut. Mai multe violuri ale femeilor non-musulmane de către musulmani au crescut. Musulmanii au aflat că pot reacţiona violent la cea mai mică nemulţumire şi asta, practic, fără nici un fel de risc.

Scor: Musulmani 1, Kuffar 0.

În 2001, Pakistan era singur ţară islamică care deţinea arme nucleare. În 2009 Iranul este pe punctul de a deveni o putere nucleară şi alte căteva ţări musulmane fac tot posibilul pentru a-i ajunge din urmă. Înainte de 11 septembrie, Pakistan deţinea focoase atomice, dar acestea erau sub controlul strict al unei dictaturi militare. Pakistan are încă focoase nucleare, dar sistemul politic al ţării este aproape anarhic, iar talibanii controlează o mare parte din teritoriul pakistanez. În 2001 afganii trăiau conform legii islamice şaria, admninistrată de talibani. În 2009 afganii trăiesc într-o versiune oarecum îndulcită a aceleiaşi şaria, administrată de un guvern corupt controlat de traficanţi de heroină.

Scor: Musulmani 1, Kuffar 0.

Un fapt şi mai important este că lideri aleşi sau numiţi din întreaga lume occidentală se tem de reacţii adverse din partea musulmanilor. Mulţi dintre ei – în special membri ai partidelor socialiste – depind de cele cîteva procente marginale reprezentate de segmentul musulman al populaţiei, şi vor face practic tot ce le stă în putinţă pentru a atrage şi mai mulţi dintre ei şi pentru a-şi păstra acest segment electoral. Disponibilitatea de a îndeplini cerinţele musulmanilor, enumerate mai sus, este foarte mare – şi cu atît mai mult – interesul de a-şi păstra poziţiile privilegiate din structurile de conducere. Fac tot posibilul pentru a suprima orice dezbatere onestă a acestor probleme demonizîndu-şi oponenţii ca „rasişti” şi „islamofobi”.

Scor: Musulmani 1, Kuffar 0.

În final, în anii de după 11 septembrie 2001, porţile rămîn larg deschise unui număr din ce în ce mai mare de imigranţi ca cei care provoacă acest gen de neplăceri, iar în unele cazuri permit un număr şi mai mare de imigranţi. Uniunea Europeană plănuieşte să importe alţi 50.000.000 de africani în următoarele decade, iar politicienii europeni susţin o Uniune Mediteraneană a graniţelor deschise. În ultimii 8 ani ambii preşedinţi americani au promovat politica graniţelor deschise şi ambii au susţinut amnestia pentru imigranţii ilegali. Actualul preşedinte şi-a stabilit ca scop îndeplinirea acestei ţinte.

Scor: Musulmani 1, Kuffari 0.

Prin urmare, ce am obţinut în toată această perioadă? Am făcut progrese?

Am intrat în Bagdad şi Kabul. Am prins pe Mohammed Atef şi pe Abu Musab al Zarqawi. Am eliminat pe Khalid Sheikh Mohammed. Am capturat cîteva sute de terorişti, am făcut cercetări asupra lor timp de cîţiva ani, timp în care ei practicau sporturi recreative şi se îngrăşau cu măncare halal de cea mai bună calitate, apoi am dat drumul celor mai mulţi dintre ei.

Am cheltuit un sume absorbitante de bani făcînd asta în timp ce preţul petrolului a crescut la 4 dolari pentru un galon.

Deci, cine cîştigă?

Succesul neîntrerupt al islamului poate fi atribuit folosinţei nechibzuite a resurselor şi a personalului pe diferite fronturi. Uciderea kuffarului [necredincioşilor] este doar una dintre multele tactici, iar în prezent alte tactici sînt în general mai eficiente. Înafara actelor teroriste şi a actelor de război deschis, toate acţiunile islamiste ar putea folosite ca probe.

Aceste acţiuni sînt gîndite întru obţinerea victoriei. Scopul lor nu este de a duce direct la îndeplinirea scopului final. Dacă reuşesc să tulbure infidelul, să îl demoralizeze, să provoace mai pagube materiale, să perturbeze mersul normal al lucrurilor, sau să îl facă să trăiască în frică, scopul a fost atins. Dacă se întîmplă ca pe parcurs să fie răniţi sau ucişi necredincioşi, acesta este doar un bonus.

O probă testează limitele a ceea ce poate fi făcut non-musulmanilor, fără a provoca un răspuns violent sau dăunător. Evaluarea constantă se produce la o intensitate relativ scăzută, uzînd astfel rezistenţa non-musulmanilor. Autorităţile civile din ţările occidentale cedează în mod repetat provocărilor şi permit islamizarea progresivă în speranţa deşartă de a obţine stoparea agitaţiei islamice. Dar provocările nu încetează; dacă islamul obţine un cît de mic succes ca urmare a unei provocări, atunci presiunea creşte pînă în punctul în care noi provocări sînt lansate. Încercarea încununată de succes de obţinere a permisiunii purtării basmalei islamice [hijab] în sălile de judecată, este urmată de cerinţa de acceptare a burka. Dacă un angajator acceptă cererea de creare a unei camere de rugăciune, pasul următor este crearea splătoarelor de picioare de dinaintea rugăciunii islamice.

Fiecare probă împinge şi mai departe graniţele Ummah. Nu există graniţe fizice, doar legale, sociale şi culturale. Fiecare mic succes face ca ţara gazdă să se asemene puţin mai mult idealului islamic şi ajută la pregătirea victimelor colonizate pentru societatea islamică.

În continuare este o listă parţială a acestor activităţi de probă. Cititorii sînt în curajaţi să adauge şi alte exemple:

Legal şi juridic

 • Cererea de aprobare a legii islamice şaria în judecare chestiunilor civile
 • Insistenţa ca poliţia să urmeze practicile islamice (acoperirea cu vălul islamic a femeilor poliţiste, ghetuţe pentru cîini poliţişti) în momentul în care îşi îndeplinesc sarcinile în zone musulmane
 • Proteste zgomotoase împotriva „profilării” musulmanilor în momentul în care musilmani sînt arestaţi
 • Acuze de „discriminare” în momentul în care delicvenţii sînt acuzaţi şi primesc sentinţa
 • Insistenţe ca toate instituţiile publice, inclusiv închisorile, să îndeplinească standardele musulmane dietetice, religioase, etc.
 • Teritorial

 • Înfiinţarea de cartiere rezervate exclusiv musulmanilor, din care non-musulmanii pot fi expluşi şi în care aceştia sînt nevoiţi să se supună regulilor islamice
 • Insistenţele ca orice zonă în care musulmanii au făcut rugăciuni să devină teritoriu sacru musulman şi ca acesta să nu revină la starea iniţială
 • Înfiinţarea de locaţii special găndite pentru a fi moschei
 • Cererea ca minaretele să fie permise pe moschei pentru a delimita zona înconjurătoare ca zonă musulmană
 • Inisistenţa ca chemarea la rugăciune prin megafoane să fie permisă la moschei
 • Educaţional

 • Cererea ca programa islamică să fie folosită pentru studenţii musulmani
 • Tentative de excludere a elementelor didactice (de istorie a islamului, menţionări ale Holocaustului) ce devin problematice musulmanilor
 • Încercarea de segregare a sexelor în anumite activităţi
 • Cererea ca programele şcolare să fie făcute în aşa fel încît să li se permită rugăciunea studenţilor musulmani, şi acomodarea în periodele sărbătorilor islamice
 • Insistenţa ca toată mîncarea servită în cantinele şcolilor să fie halal
 • Social

 • Cerinţa ca acitvităţile publice în care mai mult de un anumit procent dintre participanţi sînt musulmani să se facă conform practicilor islamice – blasmale islamice, rugăciune, segregarea sexelor, mîncare halal, etc.
 • Cereri ca spaţiile publice să acomodezele interdicţiile religioase ale musulmanilor, cum ar fi cele privind prezenţa cîinilor sau a porcilor – chiar şi a reprezentările grafice sau de orice fel a cîinilor şi a porcilor – a alcoolului, a anumitui gen de imagini şi simbloluri, cum ar fi crucile, etc.
 • Insistenţa ca angajaţilor publici sau privaţi să li se permită refuzul de a lua parte la anumite activităţi, cum ar fi manevrarea alcoolului sau a cărnii de porc sau (pentru femei) datul mîinii cu bărbaţii
 • Regula ca în orice spaţiu public folosit pentru activităţi islamice – cum ar fi capelele neutre din punct de vedere religios din cadrul universităţilor – să nu permită expunerea simbolurilor sau oferirii liiteraturii unei alte religii
 • Cultural

 • Insistenţa ca non-musulmanii să arate acelaşi respect pentru Mohamed şi Coran ca şi musulmanii înşişi
 • Sublinierea faptului că „insultele” aduse religiei islamice nu sînt protejate de libertatea de expresie, şi că de fapt violează libertatea de religie a musulmanilor
 • Cereri de aplicare a sancţiunilor legale în momentul în care divertismenul public sau comportamentul individual al persoanelor jigneşte sensibilităţile religioase ale musulmanilor
 • Presiuni de modificarea a legislaţiei astfel încît respectul pentru islam să fie cerut prin lege
 • Presiuni ca posturile de televiziune şi radio, ziarele şi editurile, galeriile de artă, etc, să dovedească „moderaţie” prezentînd mai mult conţinut musulman şi interzicînd conţinutul ce încalcă standardele islamice

În momentul în care una din aceste probe găseşte un punct sensibil în care rezistenţa este scăzută, presiunea creşte iar violenţele stradale „spontane” din partea musulmanilor par să ajute infidelii în luarea deciziei corecte. În cazul în care proba continuă să dea roade, situaţia poate degenera în revolte de mică intensitate, incedii, vandalism şi asalturi. În momentul în care autorităţile infidele cedează – şi permit construirea unei moschei, finanţează un centru comunitar musulman sau permit purtatul burka în transporturile publice – apoi metodele care au creat au adus succesul sînt replicate şi folosite pe alt front.

Acest proces este reluat iar şi iar, zi după zi, în mii de oraşe şi orăşele din întreg occidentul. Rezistenţa este într-un final extenuată iar cererile musulmanilor sînt îndeplinite. Nu multe dintre cereri sînt acceptate şi acest lucru nu se întîmplă foarte des, dar în moemntul în care una dintre ele a fost acceptată, nu există cale de întoarcere la status quo-ul îniţial.

Roata islamică se învîrte într-o singură direcţie. Fie că este o operaţiune militară, o iniţiativă legislativă sau un program cultural, odată ce proba are sorţi de izbîndă, sitaţia devine ireversibilă.

Acesta este modul în care Dar al-Islam [Casa Ilamului] creşte, iar Dar al-Harb [Casa Războiului] pierde teren.

Cînd islamul nu se poate măsura din punct de vedere militar cu infidelii, îşi concentrează atenţia asupra terorismului. Cînd această metodă se dovedeşte contraproductivă, schimbă tactica. Probele sînt o continuare a terorismului prin alte metode.

Puterea militară a Statelor Unite şi a celorlalte puteri occidentale nu este de nici un folos în faţa acestor tactici. Toate cîştigurile imense de care s-a bucurat islamul în ultimii 8 ani au continuat neabătute în timp ce coaliţia fugărea „terorişti” în Tora Bora şi desfăşura trupe în Provincia Anbar. Pentru toate succesele noastre pe aceste fronturi, am cedat duşmanului masiv din teritoriu pe toate celelalte fronturi, fără să ne dăm măcar seama că există o confruntare şi că o pierdem.

* * * * * * * * * * * * * * *

Danemarca, bineînţeles, este excepţie la tot ce descriu mai sus. Danemarca a ales să reziste islamizării mult mai mult decît orice altă ţară din occident.

Haideţi să ne întoarcem la începutul acestei postări.

O firmă de avocatură din Arabia Saudită a cerut scuze, înjosire şi daune din partea editorilor danezi din cauza infamulei caricaturi Bombă Turban. Care ar trebui să fie reacţia daneză?

Evident, nu ar trebui să existe noi „semne de prietenie arătate comunităţii musulmane din Danemarca. Nici un politician sau figură publică ar trebui să anunţe noi iniţiative de promovarer a „respectului pentru islam”. Acesta este genul de răspuns dat de laşii conducători occidentali. Acest gen de comportament ar fi imediat interpretat ca un exemplu notabil al succesului.

Iar confruntarea ameninţărilor juridice din partea avocaţilor saudiţi nu este îndeajuns. Ziarele daneze vor fi nevoite apoi să suporte costurile legale exorbitante, timpul consumat de judecători, funcţionari, inspectori şi nenumăraţii avocaţi ai poporului, vor fi toate resurse epuizate inutil.

Singurul mod în care confruntare a acestei probe este de a o face foarte, foarte scumpă pentru cei care au lansat-o. Numai un rezultat dureros îi va descuraja acest gen de comportament în viitor, în alte contexte.

Cererea de compensaţii duble sînt singurul răspuns rezonabil care poate fi dat. Pretenţia ca acuzatorii să plătească de două ori costurile de judecată ar trimite un mesaj clar şi ar descuraja probele ulterioare.

Dacă eşti danez, scrie te rog ziarului tău şi parlamentarului care te reprezintă şi cere un astfel de răspuns.

Danezii ar trebui să se ţină tari, chiar dacă musulmanii incendiază maşini în Nørrebro şi ambasade în Amman.

Din fericire pentru noi toţi, aceasta ultimă probă a fost lansată în ţara lui Holger Danske, avînd astfel foarte puţine şanse de reuşită.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

19 comentarii

 1. Francesco
  9 septembrie 2009

  costin,

  Felicitari pentru conectarea la blogul gatesofvienna.blogspot.com! Baron Bodissey a dat si un citat in romana, plus un comentariu haios asupra expresiei englezesti echivalente cu a paria pe calul gresit – „barking-up the wrong tree”.

 2. Imperialistu'
  9 septembrie 2009

  Costin e „micuta” noastra vedeta internationala. :mrgreen: Nu am apucat sa il citesc si mai devreme de diseara nu voi reusi. Daca va fi nevoie de putina „cizelare”, sunt gata sa ajut.

  P.S. Ce ar fi sa nu mai imi „cizelezi” comentariul, costine? ???? Esti cam stangist in apucaturi.

 3. Riddick
  9 septembrie 2009

  Îngrijorator. Islamul s-a întins în Africa prin violenţă, acum in Europa vrea să folosească pârghiile democraţiei, chiar forţându-le. Anglia este periclitată cel mai mult.

 4. Imperialistu'
  9 septembrie 2009

  Costin, vezi ca termenul kuffar este plural pentru kafir; Kuffar inseamna „necredinciosi”, iar kafir „necredincios”. Am corectat.

  Riddick > Fii fara grija, democratia singura ii ajuta pe islamisti. Ei nu fac altceva decat sa se foloseasca de ce li se da mura in gura. Nici nu e greu, din moment ce cultura repudierii are atatia apostoli in randurile kuffar, indivizi oricand gata sa gandeasca si sa actioneze pentru „discriminatul” islamist.

 5. 9/11 Truth
  9 septembrie 2009

  „Pe mine ma mira altceva
  Cum de exista atatia prosti care pot sa creada ca a fost o facatura americana?”
  Mai iluminatule! Tu te-ai documentat inainte sa mananci rahat? Tu ai macar cea mai vaga idee cate DOVEZI sunt care sustin teoria asta? Ignorant prost ce esti.

 6. Imperialistu'
  9 septembrie 2009

  Dovezi? Hai, ma, fii serios.

 7. Imperialistu'
  9 septembrie 2009

  Bai, da’ cati prostovani au acces la net si (probabil si) drept de vot! ????

  Cristi> voi inca mai credeti prostiile astea cu al qaida? asta a fost un alt pretext cinic al granzilor pt a avea un motiv sa-si faca de cap cu alti parliti….

  Petre P>9-11 a fost un film regizat de cei ce condul america si lumea (bancherii). Veveti docimentarul „zeitgeist” pt a va desface la minte. USA a imprumutat trilioane de dolari (de la Federal Reserve) pt a lupta impotriva arabilor cu lame din avioane… Pt o dobanda de 2% pe an, la un trilion se plateste 20 de miliarde USD pe an!!! Nu e rau sa fii banmcher, nu?

  Leo>Vrajeli de adormit copii sugari, aveau analfabetii aia de araboi prosti,ccunostinte sa piloteze avioane? Hai sa fim seriosi…
  Bush si ai lui au pus la cale TOTUL , sre a avea motiv sa atace Irakul pt a le fura petrolul, atit de rivnit.Vizionati filmul Zeitgeist si o sa intelegeti totul foarte clar.
  TOTUL a fost o facatura ordinara !!!

  dany> Teroristii pe naiba. Ei considera a fi terorist orice persoana care nu impartaseste gandirea lor. Si cum se face ca aceste atacuri au avut loc in perioada concediilor la ei, cand majoritatea care mai lucrau erau straini ? Aha, deci teroristii sunt erau pro America atunci, si voiau sa le protejeze oamenii. Mda, cine mai inghite galusca cu teroristi?

  Paul>Normal ca e mai simplu sa dati copy paste la povestea oficiala in loc sa faceti voi o analiza si sa ganditi un pic. Nu exista nici o legatura intre Al Qaeda si 9/11. Sunt atatea mii de oameni care au contestat , cu dovezi, rahatul oficial, de ani de zile, si voi tot aceeasi placa o puneti? Sa va fie rusine!!

 8. Schwarzmann Skinski
  9 septembrie 2009

  Imperialistu’, mă tem că individul e foarte serios şi tocmai asta îl face şi mai periculos. Atunci când te iei în serios chiar şi când spui prostii, eşti la o aruncătură de băţ de nebunie.

 9. chriscross
  9 septembrie 2009

  mai postati perle din astea… ????
  recomandat pentru respectivii: Mistery of the Urinal Deuce

 10. Imperialistu'
  9 septembrie 2009

  Il stiu, Chriscross, e foarte tare. ???? Acum un an-doi, pe YouTube era o varianta scurtata a episodului, cu tot ce era legat de 11 septembrie, dar fara prostiile tipice South Park.

  Skinski> Dupa cum vezi, 9/11 Truth asta nu e singur. Daca o mai avea si alti trutheri prin preajma lui, e foarte greu sa se rupa de nebunia asta conspirationista.

 11. Imperialistu'
  9 septembrie 2009

  Skinski, daca vrei sa te deprimi de tot, fa un click aici: prostie, ignoranta, rautate. ???? Noroc cu bec, zaboo, dr. pepper si alti cativa oameni de onoare care isi pierd timpul incercand a limita raul facut de trutheri.

 12. Imperialistu'
  9 septembrie 2009

  Daca tot suntem aici, ce probleme credeti ca are tov. Cretu? Nu o lasa sa doarma fantoma lui Pinochet.

  La 11 septembrie 1973 a murit Allende si, odata cu el, visul de a construi o societate dreapta prin mijloace democratice. Anul trecut, cand s-au implinit 100 de ani de la nasterea lui Salvador Allende, am scris despre asta. Astazi am descoperit ca au mai scris si altii. Ma bucur. Ceva se schimba. […]

  Si cu toate astea, te mai intreaba unii de ce nu iti plac socialistii. :mrgreen: Eu stiu, pentru ca sunt canalii si extrem de prosti? Cum poti, frate, ca de 11 septembrie sa comemorezi lovitura de stat a lui Pinochet impotriva socialistui filosovietic Allende?!

 13. vladp9
  9 septembrie 2009

  o daaaa, americanii aveau nevoie de un motiv pentru a-si justifica (in fata lumii) intrarea in Middle East =))

  si ce motiv!!! cel cu uraniul nu mai tinea

  nebunii se arunca in aer si dau pe urma vina pe victime; iar altii, mai nebuni ca primii, se grabesc sa le imbratiseze teoria si elucubratiile

  voua nu va e sila?

 14. Imperialistu'
  9 septembrie 2009

  Ba da, Vlad, dar si de Islam ne e sila si vezi si tu ce gasesti pe la noi. ????

  Chriscross, mi s-a parut simpatic clipul asta al lui Zo.

  A lil’ Sore About 9/11. So I Ranted On It!!!

 15. chriscross
  9 septembrie 2009

  „idiots don’t mastermind”, „implodify”… ????

 16. dr pepper
  9 septembrie 2009

  @ imperialistul:
  temperatura de topire a otelului e in jur de 1400-1500 C (fierul pur-la 1538 C), sint surprins ca arderea kerosenului poate topi structurile acelea metalice.
  Cum ramine cu declaratiile arhitectului sef al WTC care cica zicea ca e imposibil asa ceva?
  Logic ar fi ca proiectarea cladirii sa nu permita ca un ditamai buildingul sa se prabuseasca ca un castel de carti daca e lovit de un avion, nici macar la baza lui.
  Chestia asta nu da de gindit ?

  tin minte cum conspirationistii s’au agatat si taiat dintr’un interviu cu cel care a proiectat gemenii.

  suna cam asa ceva:

  ” cand am proiectat gemenii – i’am proiectat sa reziste unui accident aviatic”

  apoi pe popular mechanic am vazut si continuarea interviului:

  ” dar pe vremea aceea am facut studii pentru impacturi cu avioane mult mai mici ( nu existau pe vremea acea avioane asa mari) si nici nu am luat in calcul kerosenul”

  eu sunt convins ca pe lunaticii conspirationisti nu ai sa reusesti in zece vieti sa le explici nimic.
  dar ce ma dispera cel mai tare este cum incep discutia:

  ” da’ cum iti explici….”

  „idioti utili”.

 17. dr pepper
  9 septembrie 2009

  da, Zo e super tare.
  cat despre liberali – ar trebui cineva sa le aduca aminte ca primul atentat al al qaeda pe teritoriul statelor unite – s’a petrecut pe vremea lui clinton.
  si da, clinton l’a avut in catare – dar l’a „iertat”.

  CNN ne marturste:

  Last World Trade Center bombing conspirator sentenced

  NEW YORK (CNN) — As his mother sobbed behind him in the courtroom, a young Palestinian who federal authorities believe drove a bomb-laden truck into the parking garage of the World Trade Center in 1993 was handed a 240-year prison term Friday.

  The sentence means that Eyad Ismoil, 26, has no hope of parole. He was convicted last November on conspiracy charges for his role in a bombing attack that killed six people and injured more than 1,000.

  U.S. District Judge Kevin Duffy also ordered Ismoil to pay more than $10 million in restitution „just to make sure that you never make a dime out of this.”

  Ismoil is the sixth and last conspirator sentenced for the trade center bombing. The other five were given the same 240-year sentence.

  Prosecutors say Ismoil helped the alleged mastermind of the bomb attack, Ramzi Yousef, load the bomb into a truck the day before the bombing. He then parked the vehicle in a garage beneath the twin 110-story trade center towers in Manhattan, and one of the men lit a fuse, prosecutors say.

  Both men fled in another car. Ismoil eventually escaped to Jordan, where he was arrested in 1995.

  Ismoil, a Jordanian citizen, was born in Kuwait, went to high school in Jordan and came to the United States in 1989 to study engineering at Wichita State University in Kansas. Prior to being sentenced, Ismoil read from a prepared statement in which he said history has proven that not everyone who is convicted is guilty.

  „Jail me and you will add one number to the wrong list. But don’t think that you will ever rest because tyrants always end up in trouble,” he said. „In the world, a fair trial is always rare.”

  […]
  In court Friday, defense attorney Louis Aidala likened Ismoil to Thomas Jefferson and John Adams and said history has shown that „yesterday’s terrorist may be today’s peace negotiator.”

  This prompted Duffy to say that Ismoil would be better compared to Benedict Arnold. „I don’t think Adams or Jefferson or any of the rest of them were out to kill innocents,” he said.

  asta ar insemna ca si clinton la randul sau a incercat o lovitura?
  ca sa ce?
  sa intervina in serbia?
  sau ca sa il matraseasca pe dudaev?

  1993 World Trade Center bombing

  The 1993 World Trade Center bombing occurred on February 26, 1993, when a car bomb was detonated below the North Tower of the World Trade Center in New York City. The 1,500 lb (680 kg) urea nitrate-hydrogen gas enhanced device[1] was intended to knock the North Tower (Tower One) into the South Tower (Tower Two), bringing both towers down and killing thousands of people.[2][3] It failed to do so, but did kill six people and injured 1,042.

  The attack was planned by a group of conspirators including Ramzi Yousef, Mahmud Abouhalima, Mohammad Salameh, Nidal Ayyad, Abdul Rahman Yasin and Ahmad Ajaj. They received financing from Khaled Shaikh Mohammed, Yousef’s uncle. In March 1994, four men were convicted of carrying out the bombing: Abouhalima, Ajaj, Ayyad and Salameh. The charges included conspiracy, explosive destruction of property and interstate transportation of explosives. In November 1997, two more were convicted: Yousef, the mastermind behind the bombings, and Eyad Ismoil, who drove the truck carrying the bomb.

  Planning and organization
  Ramzi Yousef, who was born as Abdul Basit Mahmoud Abdul Karim in Kuwait, spent time at Al-Qaeda training camps in Afghanistan,[4] before beginning in 1991 to plan a bombing attack within the United States. Yousef’s uncle Khalid Shaikh Mohammed Ali Fadden, who later was considered the principal architect of the September 11 attacks, gave him advice and tips over the phone, and funded him with a US$660 wire transfer.[5]

  Yousef arrived in the United States on September 1, 1992, traveling with Ahmed Ajaj from Pakistan, though both sat apart on the flight and acted as though they were traveling separately. Ajaj tried to enter with a Swedish passport, though it had been altered and thus raised suspicions among INS officials at John F. Kennedy International Airport. When officials put Ajaj through secondary inspection, they discovered bomb making instructions and other materials in his luggage, and arrested him. The name Abu Barra, an alias of Mohammed Jamal Khalifa, appeared in the manuals. Yousef tried to enter with a false Iraqi passport, claiming political asylum. Yousef was allowed into the United States, and was given a hearing date.[6]

  Yousef set up residence on Nicole Pickett Avenue in Jersey City, New Jersey, traveled around New York and New Jersey and called Sheik Omar Abdel Rahman, a controversial blind Muslim cleric, via cell phone. After being introduced to his co-conspirators by Abdel Rahman at the latter’s Al-Farooq Mosque in Brooklyn, Yousef began assembling the 1,500 lb urea nitrate-hydrogen gas enhanced device for delivery to the WTC. He ordered chemicals from his hospital room when injured in a car crash – one of three accidents caused by Salameh in late 1992 and early in 1993.

  El Sayyid Nosair, one of the blind sheik’s men, was arrested in 1991 for the murder of Rabbi Meir Kahane. According to prosecutors, „the Red” Mahmud Abouhalima, also convicted in the bombing, told Wadih el Hage to buy the .38 caliber revolver used by Nosair in the Kahane shooting. In the initial court case in NYS Criminal Court Nosair was acquitted of murder but convicted of gun charges. (In a related and followup case in Federal Court, he was convicted). Dozens of Arabic bomb-making manuals and documents related to terrorist plots were found in Nosair’s New Jersey apartment, with manuals from Army Special Warfare Center at Fort Bragg, North Carolina, secret memos linked to Joint Chiefs of Staff, and 1,440 rounds of ammunition. (Lance 2004 26 )

 18. fish
  9 septembrie 2009

  vesti bune din rusia ????

  Medvedev’s comments further developed those ideas, attacking efforts by any party to advance what he called „utopian projects of global supremacy … ‘Global Caliphate’ or ‘Benevolent Hegemony’”.

  link

 19. costin
  9 septembrie 2009

  Discursul lui Bruce Bawer din Monreal:

  Evenimentul este organizat de Free Press Society si Free Thinking Film Society
  Posta si in:
  UK – http://vladtepesblog.com/?p=12895
  Danemarca – http://snaphanen.dk/wp-content…..a4c8e3.png

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian