FUNDATIA IOAN BARBUS

Pat Robertson şi Danny Glover despre tragedia din Haiti

Cu două zile în urmă, evanghelistul TV Pat Robertson a spus că localitatea Port-au-Prince din Haiti a fost lovită de cutremur deoarece oamenii de acolo au refuzat valorile creştine şi au făcut cândva “un pact cu diavolul” pentru care au fost “blestemaţi” de Dumnezeu. Numind cutremurul „o binecuvântare deghizată”, fostul candidat la preşedinţie a subliniat în interviului de pe canalul CBN că aşteaptă „să se producă ceva bun de acum înainte”. Robertson nu este la prima interpretare de acest fel, în 2005 el a explicat catastrofa produsă de uraganul Katrina (dar şi atacurile teroriste din 9/11) ca fiind o expresie a furiei lui Dumnezeu pentru legalizarea avortului în Statele Unite.


Despre “pactul cu diavolul”

De cu totul altă părere este foarte popularul actor Danny Glover. În cea de-a doua parte a interviului telefonic luat de canalul GRITtv, Glover spune că teribilul cutremur s-a produs ca urmare a eşecului conferinţei de la Copenhaga asupra încălzirii globale şi ca atare este nevoie de un nou tip de internaţionalism, că „noi trebuie să acţionăm acum”.

”acesta este răspunsul”

“Când vedem ceea ce am făcut la conferinţa la înalt nivel asupra climei de la Copenhaga, acesta este răspunsul, asta este ceea ce se întâmplă, înţelegeţi ce vreau să spun?”

2663259226_c64a3a8ed9_o

Hot kiss Danny Glover cu Harry Belafonte

Mă întreb dacă nu cumva şi sărutul hot al lui Glover pentru Belafonte nu a condus la o fracţiune din încălzirea globală. Deci, este asta o recunoaştere a contribuţiei omeneşti la schimbările climatice? Mă rog, Danny Glover este un progresist (spre deosebire de habotnicul evanghelist TV Robertson), el se înscrie în glorioasa galerie hollywoodiană de susţinători ai lui Chavez, un mare “admirator” al Americii aşa cum a lăsat-o Dumnezeu. Sau mă înşel?
glover_and_chavez

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

20 de comentarii

 1. emil
  15 ianuarie 2010

  Pat Robertson l-a ajuns din urma pe Glover. Doi bufoni, unul de profesie si altul care invata repede. Glover e amuzant in tembelismul lui, dar Robertson a devenit sinistru. La capitolul distractie, Hollywood conduce. In fond, cum ziceam, tine de meserie si vocatie.

  Interviu cu Glover la Actor’s Studio, o emisiune hollywoodiana in care hollywoodul deapana amintiri si se autofelicita. Memoriile lui Glover explica formatia sa timpurie… 67-68, proaspat absolvent de liceu in San Francisco, la apogeul miscarii hippie si flower power. Progresist privilegiat care s-a format in buricul tirgului revolutionar. 2. panseluta
  15 ianuarie 2010

  emil:

  Nu stiu in cine sa mai cred, Glover sau Robertson, avind in vedere postarile lui vlad … am nevoie de instructiuni teologice. Daca Diavolul e real, personal, dar se deghizeaza in tot felul de persoane care-i fac lucratura sinistra, si care e etern prezent in istorie, in cosmologie, in geologia pamintului, in miscarile tectonice, in economia/lupta dintre virusi/bacterii/ciuperci, etc. si corpurile invadate/parazitate, si, deci, in postarile de la patrupezi—daca, deci, Diavolul e politicianul/smecherul/vulpoiul prin excelenta–cum pot sa discern intre Glover si Robertson (si vlad, la o adica)?

  Nu e nici o „bufonerie amuzanta” in ce spune Glover. In toata idiotenia ei, ideea fundamentala e ca „omul alb” e de vina pentru toate mizeriile din lumea „neagra/maro”, inclusiv dezastrele naturale. Nu stiu ce gasesti amuzant in ideologia asta sinistra.

 3. emil
  15 ianuarie 2010

  Hm… vedeam afirmatia lui Glover prin ochelarii mei de fost geolog. Sa spui serios ca miscarile tectonice sint cauzate de clima este o enormitate atit de evidenta incit ridici din umeri si zimbesti gindindu-te „mare Ti-e gradina”. Apoi urmeaza reflectia mai atenta, pe care ai intreprins-o tu.
  La dilema ta nu stiu sa raspund. Nu stiu raspunsul. Oricum, ceea ce intuiesc nu se califica drept „raspuns”.

 4. dr camil pepper
  15 ianuarie 2010

  nu stiu ce e asa de greu de inteles.
  numai niste oameni needucati nu procepe.
  deci.
  aburii de la polu’ nord a impins ghetarii de la ecuador care a lovit placile tectonice din haiti din cauza ca monckton a lovit un agent de securitate cu spatele in pumn la copenhaga.

 5. panseluta
  15 ianuarie 2010

  emil

  wink wink (eu tot nu reusesc sa-mi pun niste emoticoni … )

 6. panseluta
  15 ianuarie 2010

  emil, francesco:

  Baietii de la 82nd Airborne Division sunt deja in Haiti. Ei n-au treaba cu Diavolul sau Al Gore, slava Domnului.

 7. dr pepper
  15 ianuarie 2010

  divizia 82 aeropurtata americana in haiti?
  bush a trimis niste rachete la polu’ nord care au facut implozie direct in calota generand aburul care a impins ghetarii de a lovit placile tectonice haitiene mai ceva ca iceberg-ul titanicul. ( a fost dovedit de oamenii de stiinta care a studiat si gemenii si voi aicea n’aveti datele)
  uite cati oameni mor din cauza americanilor.
  ca daca nu se duceau fortele de ocupatie americane in haiti in urma conspiratiei puse la cale de diavolul bush ( stia el presidente primero chavez ce spune) ca sa fure petrolul si coralii haitienilor – nu se ajungea aici,

 8. costin
  15 ianuarie 2010

  ???? ???? buşi did it

 9. Imperialistu'
  15 ianuarie 2010

  Global warming: Poor old Paul McCartney has been duped – Paul Nuttall MEP

 10. dr pepper
  15 ianuarie 2010

  si in timp ce americanii sunt deja acolo cu ajutoare, UN a facut deja prima sedinta… ????

  UN launches $560 million appeal for Haiti aid

  urmeaza insa sa se stabileasca in urmatoarele sedinte cate milioane vor trebui stranse, cum si in ce fel este asta vina evreilor.

 11. vlad
  15 ianuarie 2010

  panseluta,

  se vede treaba ca nu ai avut de-a face cu fenomene oculte. asta este foarte bine si sa ramana asa.
  numai ca faptul de a nu fi experimentat nu anuleaza existenta si autenticitatea lor. altii au facut experiente de acest gen. unii au platit cu viata aici (si sper ca nu si cu sufletul dincolo, ca mare e mila Celui ce S-a dat pe Sine pentru pigmenii de noi)

 12. vlad
  15 ianuarie 2010

  PS: repet, nu cred in coincidente si mi se pare descalificant si pentru un intelectual sa creada in asa ceva. macar cei care nu cred, cauta explicatii logice. succes

 13. dr pepper
  15 ianuarie 2010

  imi aduc aminte ca acum vreo doi ani de zile am stat de vorba cu o actrita care auzind ca sunt din europa de est unde a bantuit comunismul s’a simtit foarte interesata despre ce cred eu in privinta asigurarilor medicale universale ( obama era in plina ascensiune catre scaunul prezidential).
  i’a cazut firma’n cap cand mi’a auzit opinia – probabil credea ca voi preamari maretul plan si m’a intrebat contrariata de ce traiesc eu cu impresia ca planul cu pricina este prost.
  i’am spus ca nu va mai avea niciodata puterea de a alege.
  ca dovada, maretul plan implementat obliga toti cetatenii americani sa isi cumpere asigurare medicala – iar cei ce nu vor face asta vor plati o amenda la stat de $750 sau 2% din venitul brut anual ( depinde care e mai mare) iar pentru o familie normala cu doi copii – amenda se va ridica undeva la $2,260.
  carevasazica, actrita cu pricina, nu numai ca va fi obligata sa isi cumpere asigurare medicala ( ca mine) dar daca nu o va face, va plati amenda.
  cum s’ar zice in dulcele grai romanesc si f***a si cu banii luati.
  ma gandesc acum si la chelnerita lui tiberiu ( pe care pe undeva il banuiesc de onestitate intelectuala) cat de bine ii va fi acum cu noul plan.
  ma intreb daca:
  1). le vom afla vreodata parerea despre.
  2). daca exista cea mai mica sansa ca acest gen de oameni sa realizeze stupizenia credintei lor.

  la doi – cred ca sunt putine sanse, avem deja dovada ca climate change este deja vina cutremurului in haiti.

 14. dr pepper
  15 ianuarie 2010

  erata: ascensiune in loc de expansiune.

 15. Francesco
  15 ianuarie 2010

  Ei bine dr. Pepper, foarte experimentatul d-l John Coleman, fondatorul „TV Weather Channel”, a publicat pe blogul Kusi News articolul PRIMARY UNITED STATES CLIMATE CENTERS NOW CAUGHT IN DATA MANIPULATION in care scrie printre altele:

  It has been revealed that a „sleight of hand” was used in the computer program that rated 2005 as „THE WARMEST YEAR ON RECORD.” Skeptical climate researchers have discovered extensive manipulation of the data within the U.S. Government’s two primary climate centers: the National Climate Data Center (NCDC) in Asheville, North Carolina and the NASA Goddard Institute for Space Studies (GISS) at Columbia University in New York City. These centers are being accused of creating a strong bias toward warmer temperatures through a system that dramatically trimmed the number and cherry-picked the locations of weather observation stations they use to produce the data set on which temperature record reports are based. The two investigators say the system has been distorted in other ways as well. They have documented their findings in great detail in a scientific report that has been posted online. These findings are presented as a part of my television special report ”Global Warming: The Other Side” telecast Thursday night, January 14th at 9 PM here on KUSI TV.

  Programmer E. Michael Smith and CCM Joseph D’Aleo, the two men who did the research, also revealed there are no actual temperatures left in the computer database when it proclaimed „2005 WAS THE WARMEST YEAR ON RECORD.” In the transition to a computer averaging system, the National Data Climate Center deleted actual temperatures at thousands of locations throughout the world as it evolved to a system of global grid boxes. The number that goes into each grid box is determined by averaging the temperatures of two or more weather observation stations nearest that grid box.

  E. Michael Smith: „The more I looked, the more I found patterns of deletion that could not be accidental. Thermometers moved from cold mountains to warm beaches; from Siberian Arctic to more southerly locations and from pristine rural locations to jet airport tarmacs. The last remaining Arctic thermometer in Canada is in a place called ‘The Garden Spot of the Arctic,’ always moving away from the cold and toward the heat. I could not believe it was so blatant and it clearly looked like it was in support of an agenda,”

  Deci ceea ce a inceput odata cu publicarea emailurilor buclucase de la Climate Research Unit din Regatul Unit se continua cu scandalul manipularii datelor din Statele Unite.

 16. panseluta
  15 ianuarie 2010

  vlad la # 11:

  „se vede treaba ca nu ai avut de-a face cu fenomene oculte. asta este foarte bine si sa ramana asa […] numai ca faptul de a nu fi experimentat nu anuleaza existenta si autenticitatea lor”

  he he … habar n-ai … un unchi s-a insurat intr-o familie de tigani unde se puneau regulat vraji pe unul si altul, mai ales pe cei care-i trimisesera la puscarie pe ai mai tineri care facusera cotzcarii. Soba cu foc de lemne din casa si cenusa erau conduitul principal, ca si blestemele de o frumusete folclorica, incantate de matriarha clanului.

  Eu sufar inca de blestemul matusii care a preluat specialitatea de la muma-sa. Wink wink!

  Ah, si cum am mai scris ieri, pe alt fir, „autenticitatea” „si „existenta” nu sunt echivalente „veracitatii”.

 17. vlad
  15 ianuarie 2010

  panseluta, de ce traiesti cu impresia ca nu stiu ce ar insemna ”autentic”? eu nu pun spiritualul pe seama psihismului.

  ok, nu stiu in ce masura suferi de un blestem, regret sa aud si sper ca nu e atat de grav pe cat suna. totusi, ma intreb cat de direct il resimti, pentru ca lasi impresia ca nu iei in serios astfel de fenomene. te indoiesti serios, pana la caricatura de actiunea unor astfel de forte. nu vreau sa minimalizez cumva suferinta de care pomenesti, dar mi-e greu sa ma abtin din mirarea asta. cum se face?

 18. panseluta
  15 ianuarie 2010

  vlad:

  Ai auzit, vreodata, de sarcasm/ironie?

 19. vlad
  15 ianuarie 2010

  da, parca da ???? am auzit pe undeva, dar am ramas sub impresia ca se face uz de aceasta figura de stil o data, pentru a avea efectul scontat. repetitia este o alta figura de stil, distincta.

  Ah, si cum am mai scris ieri, pe alt fir, “autenticitatea” “si “existenta” nu sunt echivalente “veracitatii”.

  sper ca simti joaca, sa nu ma mai trezesc cu o noua ironie, sau sarcasm ????

  chiar, care din cele doua s-a dorit a fi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian