FUNDATIA IOAN BARBUS

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse îl decorează pe comunistul Zyuganov

Russian Communist Party leader Gennady Zyuganov lays flowers at the tomb of Soviet dictator Josef Stalin at the Red Square in Moscow on March 5, 2013, to mark the 60th anniversary of Stalin's death. / abc.net/au

Russian Communist Party leader Gennady Zyuganov lays flowers at the tomb of Soviet dictator Josef Stalin at the Red Square in Moscow on March 5, 2013, to mark the 60th anniversary of Stalin’s death. / abc.net/au

La 26 iunie 2014, Patriarhul Kiril l-a decorat pe Ghenadi Zyuganov cu ordinul „Slavă şi Cinste”, clasa III-a. Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea lui Zyuganov, care a împlinit zilele trecute 70 de ani.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse l-a felicitat „din inimă” pe comunistul rus, l-a lăudat ca pe „unul dintre cei mai proeminenţi politicienii ai Rusiei moderne, care caută să aibă grijă de bunăstarea oamenilor şi de ocrotirea valorilor morale tradiţionale” şi şi-a exprimat speranţa că acesta va continua să promoveze „iniţiative sociale importante şi transformarea morală a societăţii”.

Decoraţia „Slavă şi Cinste” se acordă personalităţilor active în domeniul politic şi social pentru contribuţia lor la „cooperarea interreligioasă şi întărirea păcii şi cooperării între naţiuni”.

Zyyuganov a mai fost felicitat şi de Vladimir Putin, care i-a dăruit o statuetă a luptătorului bolşevic Vasili Ceapaev – „eroul favorit” al celor doi politicieni. (În 2009, Putin îi dăruise lui Zyuganov Manifestul Patridului Comunist.)

Zyuganov este primul secretar al Partidului Comunist din Federaţia Rusă şi secretarul Uniunii Partidelor Comuniste (Partidul Comunist din Uniunea Sovietică din 2001). Este un mare admirator al lui Stalin şi, în ce priveşte religia, în 2012 a declarat că partidul său promovează „comunismul ştiinţific, ceea ce înseamnă şi ateism ştiinţific, deşi nu militant”.

Încă un pas mic dar semnificativ către realizarea visului dughinist de reunire a Internaţionalei a III-a cu a Treia Romă şi al III-lea Reich.

Vedeți și Legătura sfântă dintre Stalin și Biserica Ortodoxă Rusă

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

4 comentarii

 1. Costin Andrieş
  30 iunie 2014

  daca va intrebati ce mai spun putinistii nostri, aici, Ovidiu Hurduzeu:

  https://www.facebook.com/ovidiu.hurduzeu/posts/10204234385199060

 2. C Sampalean
  30 iunie 2014

  Intre credinta crestina si ideologia comunista nu exista nici o compatibilitate. A face o apropiere intre ele inseamna a comite o blasfemie.
  Nimeni nu poate fi crestin si comunist in acelas timp, ci nici crestin nici comunist.

  Unul din semnele prin care suntem anuntati ca „vremea cea de pe urma” se apropie este lepadarea Bisericii de credinta. Acuplarea dintre Biserica Ortodoxa Rusa si criptocomunistii lui Putin pe care a pecetluit-o prin acest gest Patriarhul Kiril asta inseamna.

  Biserica Ortodoxa Romana nu are nimic de zis ? Ar trebui sa stim si noi.

 3. Gordievski
  30 iunie 2014

  Parintii lui Hurduzeu au stat mai mult timp la Moscova? Stie cineva? A aparut cineva cu acest nume pe o lista. Mai veche cu kgb-isti in atentia unei divizii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian